Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
A garanciát viszont így elvesztem nem?
-
-
Malibutomi
nagyúr
Örülök hogy nekem MSI van, a Sapphire valamiért kezd megint lecsúszni a nem ajánlott kategóriába mint a 7-es szériában. Pedig a hűtése annak a legjobb.
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen, eléggé.
Nincs nekem semmihez se szerencsém. 
-
-
h1mpi
félisten
Azért mert így élhet a 8 napos pénz visszafizetési jogával. Ha személyesen veszi át akkor nem max. megy gariba. Nem félek én se a futártól se az eladótól

(#7384) Malibutomi: Én meg úgy tudom nem él, mert a boltban mielőtt kifizeted, akár ki is próbálhatod.
Netes rendelésnél viszont nem -
Sonja
nagyúr
válasz
CsonkaImo
üzenetére
14.1-et feltettem (13.12 uninstall volt előtte), amitől windows boot után rögtön bs, az asztal "kirakása" közben.
Mehet vissza gariba.
Meg kell ismerkednem az Ipon garanciával... 
Szerk.: Ilyen esetben csak reset segít, de van mikor az sem. Ilyenkor 5 másodperc után lekapcsol a gép, majd vissza. Szvsz szar a kártya.

-
SimonYana
addikt
Nálatok nincs gond a BF4-el?
Nekem mostanában rendszeresen kifagy és csak a feladat kezelőből tudom leállítani!
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Iponból.
-
Sonja
nagyúr
Akkor ez nem lehet driver probléma?
Azóta is tesztelgetem, de még nem jött elő. 
-
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
adatfalo
senior tag
-
N.Ferry
senior tag
Elég sok sapphire bs-es...

Msi-vel tapasztalt valaki bs-t?
Ill. Lehet ez csak user error,vagy semmi köze hozzá? -
Sonja
nagyúr
Hmmm... Lehet, hogy az enyém meg BS-es?!
Új Win 8.1-et telepítettem. Tett fel magának driver-t, de én feltettem a 13.12 WHQL-t. Eddig 3x volt, hogy hirtelen fekete képernyő. Egyszer, amikor a CCC-t indítottam, egyszer, amikor a GPU-z programot, egyszer pedig, amikor a 3DMark-ot. Most elindítva végigmegy a 3DMark, Valley is hiba nélkül lefutott. Valóban BS hibás lenne? 
DisplayPort-al van összekötve a monitorral, nincs rajta második kijelző csatlakoztatva. Így alapból 300/150-en jár. Ez normális?

-
adatfalo
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vannak még anomáliák. Gpu-z rendesen mutatta a hőmérsékletet, míg valley-ban kiakadt és folyamtosan 1471374 fokot mutatott

3dmark 11-nél újraindult a gép
(kb a 3/4-nél) mindjárt elindítom újból, ha megint ez történik, akkor visszaveszem a proci tuningot.A valley viszont a fentebb említettek ellenére szépen lefutott rá is vert teljesen alapon 80 pontot az xfx-re.

-
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nemsokara en is felrakom a ket kepernyomentest, csak meg epp egy kis melo van

-
adatfalo
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Közben meg is érkezett.

Volt már nálam egy ref XFX de nagyon ciripelt, és mivel kb <<10k volt a különbözet a között meg-e között a tri-x között, ezért bevállaltam ezt. (ref nyákos ez is)
Mindjárt kerül is a gépbe!

Eddigi konklúzió: Az xfx igényesebben volt csomagolva, meg okosabban, viszont nem járt hozzá hdmi kábel.

-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Csalás!!!
Tényleg mennyen az is a Ti órajelén! 
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó hogy szóltok a ram 1400-en maradt. Na majd mindjárt futtatok alapon is.
-
Devid_81
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Engem csak azert mert ugyan olyan beallitasok mellett csinalok egy R9 290-es tesztet nektek, de nekem mindenbol basic van, nem tudom a regizett es a basic verzios 3Dmarkok kozott van-e kulonbseg pontozasban, nyilvan nincs.
A tobbi hardver nekem kozel hasonlo mint a Malibutomi-e , szoval jo lenne osszehasonlitasnak.

-
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
VGA-n a ram mennyin volt?
-
Sonja
nagyúr
Megérkezett.

Ez valóban a BF4-es, és szépen a dobozban is volt a kupon.
Maga a doboz is az eredeti Sapphire matricával volt leragasztva mind a két oldalon, nem volt megbontva. A számla is külön volt a csomagban.
Egyelőre várok vagy 1 óra, hogy beszereljem, mert rettentő hideg a kártya, és már megjelent rajta a páralecsapódás.Kérdésem lenne. Melyik driver-t tegyem fel szerintetek (új Win 8.1-et telepítek)?
Én egyelőre a 13.12 WHQL-re gondoltam, mert állítólag a 14.1-el problémák vannak néhány "régebbi" játékban.
Egyelőre a Mantle nem érdekel, mert csak a BF4 van (meg ugye a Star Swarm demo), de az meg nem érdekel. Majd a Thief fog érdekelni, de remélem addigra lesz egy jobb Mantle driver. 
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Megtennéd, hogy az én alapórajelemen (1163MHz) futtatsz 3DMark 11, 13 teszteket.

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
üzenetére
AB-vel 1150-ig vagyok jó, sajna csak +100mV-ot tudok neki adni ott, és nagyon alacsonyról indul nekem, 1.06V az alapfesz. Trixx +200mV-al megy tovább, de azt nem szeretem használni, a múltkor is meghülyítette a gépem, alig bírtam leírtani. Annyira meg nem akarom húzni 24/7-re, hogy az AB configokat irogassam, hoyg több feszt kapjon.
Jobban mennek az nv karik ebben a valley tesztben. Na meg a tied még húzható az egekbe
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszi a tesztet azonos órajelen.
Játékok alatt meddig stabil a gaming karid? -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez már nem rossz egy 290x-től! Grat!
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Te valahogy nem akarsz megérteni. C3-ban mért eredményeim valósak.
Ja és nem bencheztem hanem 2 órát játszottam! -
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
Persze elmondom, azért mert nem elméletországban élünk, hanem a valóságban.
Számolgathatsz életed végéig, akkor is a valós mérések lesznek a valódiak.Simán lehet hogy rosszul mér valamit a program, de attól még az eredmények egybeesnek azzal amit mindenki más mért hasonló kártyákkal.
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor azt is elmondod nekem, hogy az én konfigomnál miért voltak ezeket az eredmények?
Unigine Valley minden alapon.
1080p.......avg. 47fps
1440p.......avg. 41fps
Pedig 1,8x több textúrát kell számolnia!
C3 esetében ezt kaptam, ami reális itt minden maxon!
1080p.......avg. 30fps
1440p.......avg. 15fps
GTX780Ti szintén alapon
1440p....30fps
Tehát itt 2x erősebb.....220GT/s.....tuning esetében ez az érték magasabb, ahogy a kollégánál volt 324GT/s.
Még amgasabb értékett kellene kapnia. -
KAMELOT
titán
válasz
üzenetére
Engem nem a külföldi fúrumok érdekelnek. Hanem szerintem a progi xarul mér.
Én 7970 kártyám 1440p-ben ahol 1,8x több pixelt kell számolni.....41FPS....kártya alap órajelen.
Te kártyád ami majd 3x erősebb és csak 1080p-ben megy meg 86FPS. Nem fura kicsit!?!? Ezt az eredményt 1440p-ben kellett volna kapnod.
-
válasz
adamssss
üzenetére
Ingame merj vegyesesen vagy tobbszor Multiban is es ne Benchmarkokat futtass, annak nincs sok haszna, mert tudjuk az eredmenyt. En 2 eve elkezdtem irni egy cikket errol, de elszallt a hdd..., volt 1-2 erdekes tapasztalatom es eredmenyem, de nem ismeteltem meg, igy lehet veletlen.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Tényleg biosban lehet állítani, mert akkor most ráraknám 8x-ra, és mérnék párat.
(aztán bedobnám az eredményeket a köznek)
-
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Csak 2.0, ezért is kérdeztem... Majd nézegetek teszteket, hogy mennyit fog rajta.
Szerinted, hány % lehet max? -
-
Sziasztok!
Adott egy sima 290 kari. Szeretnék mellé berakni egy gts450-et fizikázni, így viszont 8x-ra esne a pcie csatorna. Ez szerintetek fogná a kártyát, vagy meg sem érezné?
Köszi
-
SimonYana
addikt
Hát ezen Én is csodálkozom , ha az eladás 314-től indul , akkor hogyan váltják 304-ért. Na mindegy ezt én nem tudom mert nem szoktam váltani!

-
KAMELOT
titán
válasz
SimonYana
üzenetére
Nálunk 300/310 a forint ha itt váltod Komárom környékén. Továbbá a garancia intézés ebben az üzletben 1-2 napos és nem 30 napos retek, ahogy legtöbb esetben intézni szokták. Itt helyben kipróbálja neked az eladó és ha hiba van azonnal írja neked a papírt és már rendelheted is az újat. Ennyit az ügyintézésről.
Én ezt azoknak írtam akik ilyen kb. 80km körzetben laknak. Vonattal oda-vissza 10euro és kocsival 15euro az út.
Szerintem azoknak megérheti! -
Igen, ez nem kérdés, lehet, hogy több lenne az fps 690-nel, de a folyamatosság és a VRam limitációja pecsétet nyom a kártyára.
Ha megdobnának egy 690-nel 100k-ért persze elfogadnám, mert brutális minőséget képvisel az összerakása és a dizájnja, de ez aligha számít egy átlag felhasználónak. -
SimonYana
addikt
Vegyél egy 290-et , jobban jársz. Én már biztos nem vennék 690-et!
Nem tudom mikor kell , de lesz nálam egy új 290-es 1-2 hét múlva.
Most cserélik gariba!
Viszont szerintem a 290X is jó csak drágább. Én megszerettem ! Ha a driver is jobb lesz akkor nem lesz itt gond! 1920-ban bőven el leszel a 290-el! Nekem 2520-ban is tökéletes!daveoff ! Így igaz!

-
hash99
senior tag
Építek egy új gépet és elbizonytalanodtam. R9 290x vagy gtx 690? Mind2 vizezve lenne és azonos áron tudnám beszerezni őket. :/
Ez a konfig kizárólag fhd-ban fog menni ezért gondolkodtam el a 690-en mert oda még elég lehet a 2giga.
-
SimonYana
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Már megint nem itthonról ad valaki tanácsot!
1. aki itthon él az itthon vásárol nagyrészt a gari miatt is!
2. melyik retek bank vált neked 300-ért ?Ennyi erővel mondhatnám azt is hogy ... BAKKER , hogy 102 ezer , ha 250-el számolom az Eurót!
Mire a bank átváltja és el jut hozzánk ( közel 320/Ft) , addigra éppen annyiba lesz mint itthon és a garit talán egyszerűbben intézzük!
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
válasz
SimonYana
üzenetére
Nyugodjunk bele! Sapphire R9-290 ref. 103 800ft. Mit kínlódtok itt az árakkal!
Sapphire R9-290 Tri-X OC 122 100ft
290X ára kicsit drága lett, azok annyit nem érnek.(#7301) Devid_81: Számítsd hozzá a szállítást és a bolt nyereségét. Az pont kiadja azt az árat!
Ezek az árak itt jók. -
Devid_81
félisten
Nem akarnek nagyon beszalni az offba de itt UK-ben a sima R9 290 300 fontert van. egyedi hutessel 340font
A geforce 780-asok meg 340 fonttol indulnak, szamomra ezek ketten amik megerik az arukat, semmi mas.
Nem kerek 10% extra erot 30-40%-os felarert.
Csupan azert van ilyen kartya a gepemben ami van mert amikor vettem akkor meg 780-as nem igen volt 400 alatt, es pusztan nem erte meg nekem extra penzt fizetni a "semmire"
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Star Wars: Fate of the Old Republic megjelenés még 2030 előtt?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte GTX1660 TI OC 6GB
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB
- MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Dell Inspiron 3511 /i7-1165G7/MX350/16GB/512GB M.2/WIN11/Újszerű akku/Játékra is!
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Minden kötekedés nélkül kérdezném miért van ilyes (sok) hibás amd 290/X kari?
Nincs nekem semmihez se szerencsém. 

(kb a 3/4-nél) mindjárt elindítom újból, ha megint ez történik, akkor visszaveszem a proci tuningot.
Mi van ma Tri-X vásár?? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)