- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42095 üzenetére
Igen, a 947mhz-es verziót talán, de nem minden hol. A többit már inkább nem, illetve játéka válogatja.
Pár hónapja egyébként beleugrottam egy 980-ba, hát szerintem egy forinttal nem ér többet egy 290-nél, ami szépen ment azzal, azt ez is vidáman viszi. Az 75k volt, ez meg 45. Ezzel van freesync, azzal nincs. Abban volt egy csomó nyávogós cicca, ebben nincs. (coil whine)
Egyetlen pozitívum a fogyasztása volt, minden más a 290 mellett szól.Az 1060-rol is ez a véleményem. A fogyasztáson kívül, semmi pozitívat nem tud felmutatni, max a 6Gb-os, de az meg használtan 2x annyiba kerül mint egy 290.
Persze víz miatt elfogult vagyok, de az árkülönbözetből már össze lehet barkácsolni egy korrekt vizes rendszert is, ami nem csak a 290-est teszi boldogabbá, hanem az alaplapot meg a procit is.
Léggel nekem már nem kellene Hawaii egyébként. De vízzel, tökéletesen elégedett vagyok vele.(#42098) Márk
Ennyit tud az a hűtés, pasztázás érdemi eredményt nem fog hozni. Akassz a hátára egy ventit esetleg, van akinek bejött.
-
Speed®
titán
Valamennyit nyilván igen, legalábbis a GPUn a paszta javít adott esetben, de nem vészes így sem. A gond a GPU körül van, ugye ott hűtetlenül vannak a RAM, ill. kvázi fűtve, a bordázatról kapják a GPU melegét, ill. a nyákon át a VRM részlegét. Sajnos a koncepció nem újdonság ASUSéknál, az előző szériánál is ezt tolták, meg is lett az eredménye, rengeted artifactos kártya képében. Szóval igen, egy picit agresszívabb szellőzés jót tehet az élettartamnak.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42090 üzenetére
/3GB? Legyél elégedett vele..sajnos ennyi most az ára..amúgy jó kis kari.
-
Speed®
titán
Tűrhető értékek, de komolyabb terhelés alatt lehetnek még bajok.
DCII hűtésnél oda kell figyelni, hűtetlen a VRAM és fűti a VRM is. -
Tails111
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42090 üzenetére
SZÉT NE SZEDD!!!!
Reméljük nagyobb siker lesz az elődnél.
-
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42085 üzenetére
Én az itt látottak alapján írtam. Nyilván megvan a hely, ahol ezt fejtegetheted, tedd meg a megfelelő lépéseket, ha úgy érzed, van alapja reklamációnak.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42080 üzenetére
Add nekem.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42080 üzenetére
Ha amiatt írtál neki, hogy a hűtő kéne, a hirdetésben közölte: "gyári nincs meg"
Az eddigiek alapján fánk alatt volt gond a VRMel, ami nem csoda és játék sem.
Ellenben az sajnos tény, hogy szétszedted, így tényleg nincs miről beszéljetek.
A közöltek alapján, bár sajnálom, hogy rászaladtál, de sajnos önerőből tetted.. -
enginev3.0
félisten
válasz
subaruwrc #42078 üzenetére
Én már akkor írtam neki, mikor megjött a kártya, beraktam, ment, örültem, sajnos pozitívat is adtam, majd játszottam és akkor láttam meg hogy a hőmérsékletek 100fok fölött vannak, utána láttam hogy nincs vrm hűtés. Ekkor már írtam az eladónak, lassan egy hete
Azóta várok rá, és persze ennyi idő alatt gondoltam megoldom magamnak, a többit meg itt olvashattátokBőven volt pozitív értékelése így nem igazán féltem, de súlyos tanulópénz ez most így
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42077 üzenetére
Tekintve a piaci értékét, nem ezt a megoldást választanám, de ahogy érzed..legrosszabb esetben 1 reball/reflow körre benevezném, hátha alapon.
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42077 üzenetére
inkább add nekem!
de amúgy ha már szétszedted megvásárlás óta akkor mit akarsz az eladótól ?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42074 üzenetére
-
TeeBee73
veterán
válasz
enginev3.0 #42072 üzenetére
Ha a dVGA-ra van dugva a monitor, a post screen-ig sem jut el?
(Nicsak! Egyforma monitorunk van.) -
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42072 üzenetére
Piszkáltál valamit előtte? Ez elég szarul néz ki..BIOS másik állás?
-
enginev3.0
félisten
Alaplapi videokártyával van kép, ahogy az dugom az r9re még a gép is lefagy
-
enginev3.0
félisten
Most rakom újra a windowst hátha
-
Cifu
félisten
válasz
enginev3.0 #42068 üzenetére
Ez simán lehet driver és/vagy finomhangolás (fesz, freki, stb.) probléma.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42068 üzenetére
Na neee ez komoly?
-
enginev3.0
félisten
Ami eddig ment az ma már nem
Gép bekapcs, windows boot és onnantól nincs kép
Csökkentett módban nincs gond
BIOS is megyVeszek másik kártyát, ezt végképp meguntam
Szép bukás -
Tails111
aktív tag
válasz
Speed® #42063 üzenetére
A kicsit több mint +10 % az érdemi előrelépésnél lejjebb van. Viszont a -150W annál inkább vonzó.
20K talán még meg is érne. Aprót nézve akad pár eladó de nem tudom mennyit visznek azon az árakon.
Mi az az ár ami reálisan kérhető érte ? GIGABYTE Radeon R9 290 OC 4GB GDDR5 512bit PCIe
Patika állapot doboza minden tartozéka megvan. -
hellboy0415
aktív tag
Hali. Szerintetek érdemes csináltatni Tody56-al csináltatni egy egyedi vizes vrm blokkot a kártyára? Csak mert rájött a kell érzés. VRM max 70-80 fokos.
-
Tails111
aktív tag
Most vettem észre elírtam én is 4870 volt. Viszont a referencia hűtő nem lopta be a szívembe magát. Ezért is választottam a r9 290 nél más hűtőmegoldást. Sógorom gépében még megy egy X1950 pro
kártyám 2006 os. A 4870 es kicsivel több mint öt évig ment de ref hűtője miatt elég forrófejű volt. A végén meg is adta magát. A R9 290 es is lassan 4 év felé közeledik ezért is féltem kicsit. Igaz a hűtése sokkal jobb az elődnél. Normál esetben már ennyi idős kártya értéke sokkal kisebb szokott lenni. Nem csinál belőle túl nagy gondot senki ha megadja magát. Igaz nem is örül neki senki. Ez a bányász mizéria viszont jól elintézte a VGA árakat. Irreális áron nem szeretnék újat venni ami érdemi előrelépés volna. -
Cifu
félisten
válasz
Tails111 #42058 üzenetére
Nekem HD4970X2 döglött meg az egyik napról a másikra, minden előjel nélkül, 2 év után. Nem esett jól.
Ott szvsz a kártya gyári hűtése volt sz@r, a környezetemben 2 másik HD49x0 is meghalt pár év után. "Mókás" azért ez a tapasztalat a mellett, hogy van GTX460-asom, ami a mai napig dolgozik a keresztlányom asztali gépében, és van olyan HD7950-es, ami a mai napig működik venticsere után.Szóval ne a HD4970-ből indulj ki, az egy beteg sorozat volt...
-
Tails111
aktív tag
válasz
Speed® #42057 üzenetére
Akkor még óvatosabb leszek. Volt egy HD4970 es kártyám ref hűtős nagyon sokáig a gépemben volt kiszolgált rendesen. De egyszer csak megsült. Ezért lehet kicsit túlzásba viszem a karbantartást. Halatok rád visszább veszek. Nagyon óvatosan és vigyázva szoktam szétszedni csavarokat sem feszegetem.
-
Speed®
titán
válasz
Tails111 #42056 üzenetére
Akkor jó..így csak 8x annyi kencét használsz el, mint kéne ;p Legalábbis a gyártó szerint 8 évig teszi a dolgát ("In contrast to metal and silicon thermal compound, the performance of MX-2 does not compromise over time. Once applied, you do not need to apply it a second time as it will last over 8 years.") Akkor kell csak hozzányúlni, ha érdemben romlik a deltaT..felesleges tortúra a PCBnek is a sok szerelgetés amúgy, nem arra van tervezve, hogy hajolgasson.
-
Speed®
titán
válasz
Tails111 #42054 üzenetére
Hibátlan, sőt, nem is szedném szét ilyen sűrűn, felesleges. Kenj alá valami top kencét, aztán max. portalanítani szedd ki a gépből, a paszta nem hal be ennyi idő alatt. Gap-padok cseréje akkor javasolt, ha már szakadtak/kemények. És pont ezért nem is szedném szét ennyiszer..minden bontással előrehozod az indokolt állapotot.
-
Tails111
aktív tag
Szép estét!
GIGABYTE R9 290 WindForce 3x OC 4GB GDDR5 512bit
Lassan 4 éves de az elszaladt árak miatt egyenlőre még marad. Full gyári húzni nem szoktam.
Fél évente átpasztázom jól kitakarítom, szerencsére könnyen leszedhető a hűtés.Alapon GPU 41 VRM1 34 VRM2 36
Játékok GPU:68-73 VRM:62-68 VRM:58-62 hőfokot mutat.
Nem tűnik veszélyesnek, rendben vannak ezek az értékek? Hővezető szilikon pad-ot kell cserélni ennyi idő után?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42052 üzenetére
Én a vrm2-öt annyira nem félteném mert az a ramoknak a tápellátását intézi és azok nem szoktak annyira melegek lenni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42051 üzenetére
Azt használta amit a windows leszedett magának, eszközkezelőben átraktam és most jó
Egyelőre még nem vagyok teljesen nyugodt, a vrm2 fals értéke azért még zavar
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42050 üzenetére
Olvasom, hogy milyen jó kis értékeket írtál. Igazuk van a mestereknek, ne borzold a kedélyeket
és használd nyugodtan. Viszont takarítsad már le rendesen mert ahogy az a nyák kinéz az valami vicc
De minden jó ha a vége jó. Mi volt a hibája a driver-nek?
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #42049 üzenetére
usererror driver hiba volt
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42046 üzenetére
Ezek szerint végig az volt a cél, hogy fánkbiztos legyen..? Ne borzold a kedélyeket
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42046 üzenetére
Akkor meg ne szenvedj vele tovább, hanem használd.
-
enginev3.0
félisten
Játék alatt 70 fokos a vrm1 és 63fokos a gpu, az nagyon jó
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42044 üzenetére
Olyan van nálunk is, megnézem, bár rendes Thermal padet úgy is rendelnem kell
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42043 üzenetére
Én csak egyszer találkoztam olyan boltal csak ugye ott egy adott készlet van nem pedig egyedileg kitalált méretek. Az a bolt egy SKF csapágy és villamossági bolt volt az alföldön Karcagon
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42042 üzenetére
Ilyen bolt bolt nincs ami nem webshop?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42031 üzenetére
"de honnét szerzek én pont ekkora bordát? " Tessék innét Hali. Már párszor linkeltem de még egyszer megteszem hátha...Itt tudsz rendelni bordát amilyet csak szeretnél. Kiválasztod a magasságot szélességet és az alap vastagságot. Sőt még azt is lehet hogy "anodozott" festett legyen szép fekete. Fogod a kártyát leméred milyen széles kell és milyen hosszú. Utána termékek mutatása. Ha megjön akkor szépen feljelölöd fúrsz 2 lyukat szépen letisztitod és amit linkeltek Thermal Grizzly-t alá rakod és öröm boldogság. De te tudod mit csinálsz.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
Raggie #42029 üzenetére
Linkeltem be neki egy oldalt ahol már én is rendeltem már bordát. Ezt. Itt szabadon lehet válogatni és magán személyeknek is szálítanak. A 280X toxic kártyára innét rendeltem egy bordát a vrm-re. Utána levettem a gyárit össze fogattam és meg is volt a pontos lyuk. Sokan sokfélét javasoltak már neki de majd lassan ki alakul. Csak az kell hogy fogja magát megméri a kártyát hogy milyen széles ahová a vrm-re borda kell megrendeli. Ha megjön akkor rá teszi ügyesen feljelöli ami szerintem nem mérnöki feladat és fúr 2 lyukat. Ja és nem költ megint AC 3-ra. De ha van pénz lóvéra gyerekek akkor csak nyugodtan.
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42036 üzenetére
Azt is megmérhetnéd, mekkora borda fedné le a vrm-et csavar helyekkel egyűtt, mert van jópár bordám itthon a léghűtéses időkből, és hátha valamelyik passzolna oda.
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42036 üzenetére
Akkor játék alatt is nézd meg.
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #41933 üzenetére
Egyébként a dologban az az érdekes, hogy nekem is ilyen hűtésű volt a 290 és 290X DC2-esem, és azokat minimális törődéssel (gyári órajel + olyan 0,05V környéki alulfesz + egy értelmesebb ventilátorprofil) simán kordában lehetett tartani a hőfokuk, mégpedig eléggé halkan. És azt se lehet mondani, hogy csak szerencsém volt, mert kettő ilyen is járt nálam. Ez pl. egy BF4 tesztpálya hőfok: [link]. De normál használatban se nagyon ment 75 fok fölé. Oké, volt a VRM felett egy venti, ne ragadjon benn a meleg a backplate mögött, de annyi.
Amit már proci985-nek is felvetettem, hogy én valami VRM-beli dolgot sejtek, pl. egy erős LLC-t a Matrix-ban, amitől kazánná válik rajta a GPU.(#41953) hellboy0415: Korrekt.
-
Speed®
titán
válasz
Milyen terheléssel ment fel 105re? Mert ha játék, akkor nyilván sok.
Amúgy hiába keresel, nonref :S A sünik viszont semmit nem érnek.
Egyéni megoldás kell rá, mérd ki..aztán szerezz közelítőt és flex ;p
Nekem van a Morpheushoz pl., de ez is a ref. PCBre van kitalálva. -
enginev3.0
félisten
-
Raggie
őstag
válasz
Az a gond, hogy ez nem egy referencia R9 290. Hanem az MSI Gaming 4G kártyája.
Itt találsz róla sok képet: LINK. A lényeges ez a kettő. Azaz itt a VRM hűtése(igen okos módon) a fő bordázathoz volt hozzákapcsolva, mert így nagyon jól hűtötte azt. Ezzel egyidejűleg nem fogsz pont erre való gyári bordát találni, mert akkor az egész hűtést kellene megvenned, mert ugye ahhoz van "tapasztva". -
mpierre
veterán
válasz
Itt nézz szét, hátha találsz valamit, ami, max kis faragással jó.
A Watercool-nak vannak jó DIY wrm hűtői a listában. Ha találsz jót, akkor a wrm is vizezve lesz.
De ahogy elnézem az alphacool-nak is akadnak szép számmal akciós cuccai.
-
Raggie
őstag
válasz
enginev3.0 #42028 üzenetére
Hát egy ilyen szép nagy VRM bordát szerezni rá, ami gyanítom, hogy gyárilag is volt rajta. És a nyilazott furatoknál csavarral rögzíteni alulról.
Valamint persze ekkor már normális thermalpadot is érdemes alá venni. Pl ilyet: LINK
-
Raggie
őstag
válasz
hellboy0415 #42027 üzenetére
Neked jóval jobb a helyzeted, mert rendes thermal pad-dal tudtad feltenni a VRM bordát. Mert ugye rendes hosszú végignyúló borda és két csavar rögzíti.
Neki szegénynek olyan ragasztót kell nézni ami ragaszt is nem csak thermal pad, hogy ott is maradjanak a kis bordák. Vagy persze szerezni egy rá való szép hosszú bordát, amit ugyan így csavarral tudna odafogatni és akkor használhatna normális thermal padot.
-
enginev3.0
félisten
Mi mást tehetnék a vrm-re? A víz egyelőre nem jöhet szóba, nem fér bele a dologba
De mást szívesen meghallgatokvrm terhelés nélkül 37fokos, terheléssel meg akár 105 fokig is felmegy
-
-
Raggie
őstag
válasz
hellboy0415 #42025 üzenetére
Ez nem igazán fog segíteni a VRM-ek hőfokán.
Ott valami nem kerek a VRM hűtéssel. Azok a kék bordák is kicsit kicsik szerintem, meg nem igazán érintkeznek végig. Valamint az 1,5 W/mK nem valami jó hővezető tapasz... inkább ezek lesznek a ludasak és nem egy vizesblokk a GPU-ra.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42024 üzenetére
Akkor kb megint sehol nem tartasz. Arra még nem gondoltál hogy vizezve legyen? Univerzális blokk mint nekem jó nagy bordát a vrm-ek re és alulról fujatni rá a levegőt. Nekem így van és a 90-96 fokos gpu lement 51-52 max terhelve a vrm 58 fokon megál. A víz kb 1-1.5 óra játék után max nagyon max 31fok.
-
enginev3.0
félisten
vrm1 megint 100foknál jár
Nem értem én ezt, pedig ez aztán szellőző ház
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42020 üzenetére
Ez teljesen rendben van, mondjuk fánkkal nem gyilkolnám, kár lenne érte. Valley XHD profil pl., én azzal szoktam tolni, értelmesebb terhelés és szépebb
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42019 üzenetére
Sajna nekem most van először 290x és nem akarok hülyeséget mondani a feszröl. Jó az a kétoldalas hővezető ragasztó csak arra leszek majd kiváncsi hogy a vrm-en hogy fogja bírni azt a magas hőmérsékletet. Bízzunk benne hogy jó lesz.
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42017 üzenetére
Van tuningprogi, és jobb mint az AB, ami csak összekutyulja a dolgokat.
Arra a kártyára valóban nem fog felmenni a ref hűtés kerete
A vrm2-es érzékelőd döglött, ezt írtam már korábban, de az úgysem melegszik annyira. A VRM1 80-90 fok körül el van, az már teljesen jó azokkal a kis ragasztott sünikkel. A kétoldalas hővezető ragasztóval felhelyezett sünök, hajlamosak idővel lepotyogni sajna, erre majd figyelj oda.
Feszt addig lehet visszavenni, ameddig instabil nem lesz a kártya, adott órajelen. Ezt neked kell ki kísérletezni. -
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42016 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42012 üzenetére
Ööö..ez nem is ref nyák, hogy akarod ezt "refesíteni"..?
Ez konkrétan a nálam is épp üzemelő MSI OC Gaming.
1GHz/1.212V mellett <80°C a GPU és <65°C a VRMje.
Mivel nálad utóbbi a tré, alálesnék a lemeznek, milyen,
lehet egy friss gappad megoldaná a problémát például.
Ref. lemezt nem fogod ráfaragni, teljesen eltérő nyák.. -
enginev3.0
félisten
válasz
odorgg #42015 üzenetére
Sikerült, leszedtem róla
Működik a kártya, de a vrm2 hőmérséklet megragadt 57foknál, se le se fel nem mozdul, aida64 szerint
Az amd programból miért került ki az overclock? Visszább akarom venni a teljesítményét kicsit, és a feszültséget is, megcsináltam ugyan az MSI afterburnerrel, de nem tudom mennyit vehetek vissza a feszből.
Memória 1000mhz-n van, gpu pedig 900mhz
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42014 üzenetére
pl kontakt spray teljesen jó erre a célra, azt mindenhol kapni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42012 üzenetére
nem kell máshova de azt a sok pasztát takarítsd le róla.
főleg a taperolt foltokat.felső ramokon nincs gap pad vagy csak nem látszik ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42009 üzenetére
ezeknél?
hát ha meghibásodott akkor igen
amúgy a normál működésbe nem igen fér bele
de mivel nagy fogyasztásúak,gyenge táp mellett produkálhat ilyet ha a kártya különben jó akkor is -
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42007 üzenetére
Milyen hiba..? Jelenleg van? Nem csak reset volt mikor elszállt a VRM érték? A hőmérséklet rendben lesz a refmoddal teljesen, onnan már csak azon múlik, hibátlan-e. Illetve nyilván a táp is jobb lesz már alatta, nem lehet amiatt meglepi.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42003 üzenetére
Kis hőlégfúvás és le is ugrik a főblokk..adjál neki
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42001 üzenetére
Gyári = ref.? Azzal jó a VRM érték, cserébe a GPU elszáll a Holdra üvöltve
Persze ha szét akarod kapni és az AC alá beépíteni a lemezt, akkor pörfikt -
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42000 üzenetére
FSP Raider 550 tápegység, 550W, 80PLUS Silver
és egyik kolléga felajánlotta hogy oda adja a gyári hűtését, és ha jó lesz akkor kifizetem, remélem sikerül holnap begyűjteni mindent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen egeret válasszak?
- Lightyear - befektetési app
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest