- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
Csak levegőt ne vegyél víz alatt mert abból lehet baj
Mondjuk vízzel nálam fánk alatt sem éri el a 70 fokot a vrm
OC max terhelések mellet is 60 pár fok így a nyári jói dőben mikor a szobában is legalább 30 fok van
. GPU meg utoljára akkor látta a 60 fokot meg felette mikor még léggel volt hűtve.
-
Pixx96
aktív tag
De akármit akarok venni mindig beleköt valaki xd
r9 280x asus dc2 nem jó mert artifacts bajos sapphire nem szimpi sose volt az ( bár esélyes h benevezek arra ha nem lesz más)
lightning hd 7970 nem bírja gyári órajeleket hajlamos meghalni a gpu vagy miket beszélnek
r9 290 melegszik hangos szokott bs is lenni elvileg ref sem jó
r9 380 teli van driver buggal
gtx 770 /680 lightning nem jó mert állítólag szét vannak tuningolva gari nélkül nem érdemes venni kevés vram 4gb meg túl drága meg ritka
gtx 960-at nem akarok mér volt 1x (de gyanús h az lesz ha így haladok )
gtx 780 ez meg 3gb vram már kevés lesz meg valaki az mondja bika valaki h elég gyenge mert egy tahiti szinten van
Így döntsön az ember ?
picit nehéz az lesz vége h megint lesz egy 960 g1 gamingem csak most 4gb-s be mert mindig mindennel gond van azzal nem volt csak annyi hogy a 2gb-s modell volt azért adtam el :S
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
LLKobe
veterán
Hmm hát ez érdekes... Ezt valaki elmagyarázhatná hogy ha így van akkor miért
TDP limitet nem szívesen babrálnám, így gyanús hogy 300W körül kajál a kártya terhelés alatt, és ontja a forró levegőt magából, amit egy mATX házból nem olyan egyszerű kivezetni... Valamint lehet hogy akkor már a tápom is azt mondaná hogy ez túl sok
-
_t0Mi_
aktív tag
Nekem is hozott, viszont nem volt stabil. Valószínűleg csak nekem volt ilyen, de mikor felraktama 390-es biost a 290-re, háromszor is megfagyott a gép. Utána visszaraktam a 290X-et, és nem csinálta többet. Vesztenivalód nincs, próbáld meg, de szerintem csak akkor, ha dual biosos a kártyád!
-
Ghoula
senior tag
Olvasd vissza a kommentjeim ebben a témakörben,ha azután is van kérdés,megbeszéljük.
Mindenesetre, nem olyan triviális, hogy na ez a tuti bios, flash és örül.@Miklos: ne vegyél! ( vagy ennél többre gondoltál?)
Nyárra tuti nem vennék, télen még azt mondom ok@Gabre: Jelen állapotában CF-be félve vágnék bele, laposban SLI van, az sem problémamentes.
Hogy ez a jövőben(DX12) mennyire lesz problémamentes az jó kérdés, de a jelenlegi programokban már olyan amilyen. Az alapján eldöntheted, hogy akarsz-e multiadaptert, de max 1 kártyával belefogsz és meglátod, elég vagy kell a másik is. -
mpierre
veterán
Azon is túl vagyok. Egy rendszer visszaállítás driver előtti állapotra, + egy teljes reinstall. De egyiktől sem változott.
Most a jó öreg moddolt 6950 van a gépben és az zenél. Gyak tesztelem a rendszert, nem-e más a hibás alkatrész. Táp, deszka, mert a szervizben berakták egy tesztgépbe és azon szépen futott a 3d mark. Majd kiderül, ott maradt náluk tesztelésre.
-
Joshi
titán
Melegedő alkatrészek meghálálják a hűvös levegőt ez nem vitás, de a táp nem érzékeny erre.
Egy zsúfolt léghűtéses házban az a legfontosabb, hogy a meleg levegő minél előbb távozzon a házból. Ha ezt egy picit is elősegíti a táp akkor az jó.Én régóta nem használok léghűtést pont azért, mert nehéz optimális körülményeket teremteni mind a gépnek, mind pedig az embernek.
-
lowzor
veterán
Az X-ek a felvetés szerint kisebb szivárgású és jobb chip-eket kapnak, amiknek kevesebb a fogyasztásuk. Közben már tényként le lett kezelve minden 290X-nél, hogy kevesebbet fog fogyasztani, meg hűvösebb lesz, mint egy sima 290. Néhány esetben talán igaz is, de hogy mindnél, azt erősen kétlem.
-
Don't Panic
senior tag
most toltam neki aida cpu stresszt 5 perc alatt ment fel 51 fokra. 4.6 on. azt kipróbálom hogy visszaveszem 4.4
bár a kari is húzva van 1100/1350 re alapfeszen.
64 es szerveren szokott megállni és mintha kicsit szemetelne is a kártya az lehetséges? vibrál egy két textura főleg ha messzebb van meg ilyen a jobb alsó sarokba szokott feltünni ilyen 3 szög alaku fehér hexagon mintázat ez mitől lehet? -
Gilthanas
aktív tag
Köszönöm a választ, én is erre jutottam.
A Merlinhardvernél találtam egy átalakítót, de a specifikációk nem voltak nagyon részletezve így őket is megkérdeztem amire ezt válaszolták (5 perccel később).
"A kábel részletes specifikációja:
Converts DisplayPort (DP) single mode or dual mode video and audio signals to HDMI
Supports full link training or no link training mode
DP v 1.2 certified at HBR rate
Compliant to HDMI 1.4b output, up to 300 Mhz
HDMI output supports up to 1080p@120Hz or 4k x 2k @30Hz
Compliant to DP input, 1.2 and 4 lanes at RBR or HBR
Supports HDCP 1.3 repeater function
YCbCr 4:4:4 and YCbCr 4:2:2 8/10/12 bpc supported
Audio input format: 8-ch LPCM compressed audio and HBR audio up to 192 kHz sample rate
Plug and Play on Windows systems
CE and FCC certified
AMD Eyefinity certifiedTehát tud 4K-t, de HDMI 2.0 nincs támogatva, csak az 1.4."
Gyártó oldal:
http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/displayport-to-active-hdmi-3d-cable.html"Szóval egyelőre várni kell ilyen kábelre vagy átalakítóra. Erről volt is egy cikk itt a prohardveren: link
-
deadwing
addikt
-
SkyS1gn
félisten
1.11
(#13833) Szinyák Tőlem kérdezed?!
(#13834) Pug Képzeld "kontaktolt" sőt már újra is raktam multkor, egy lehelletnyi MX4-et kendve mind2 oldalára... semmi változás, olyannyira kontaktolt hogy a VRM lenyomatát lehetett látni a padon ahogy most levettem.
(#13832) hash99 Nekem 45mm tripla és 60mm single, cpu 4Ghz-en de az ugye furmarknál ugyse ad hozzá... neked mit produkál hőfokokban?
-
mcwolf79
veterán
Valami csak nem kóser a gyári gap-pad-del, mert nálam is a Fujipoly Extreme hozta a kívánt eredményt.
Az EK blokkhoz adott gap-pad-dal +100 mv-tal bőven 85 °C felett volt a VRM1. Felraktam rá kb. 3-szor, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire ne hűtsön,de eredmyénytelenül. Azután itt PH-n vettem, azzal 78-80 °C lett.
Most Fujipoly Extreme-mel +100 mv-tal 65°C max.
Szal nem, nem jó a gyári EK ragacs nálam (és ahogy látom, nem csak nálam nem vált be). -
Zoli54213
aktív tag
Egyenként kipróbáltam csak egyik, csak másik, driver telepítés után vagy. Jelenleg úgy van, hogy visszatettem mindkét kártyát, a felsőn világít mind a két zöld led, az alsón csak 1. Ha kiveszem mindkettőt, és csak azt teszem bele amelyiknek csak az egyik ledje viláít, akkor sem fog kivilágítani ha csak az van benne egyedül. (fagyás megvan) Viszont itt jön az ami miatt kuszává válik az egész, ha beleteszem a másik kártyát, csak és kizárólag amin világít mind két zöld led, azzal is újraindul a gép 0xa0000001-es hibakóddal. CPU alapon van, ha egy kártya sincs a gépben, csak IGP akkor minden stabil.
És igen, 7970 cf-el semmi baj nem volt, vígan vitte, 10 hónapot volt az a cf benne. Még úgy is bírta a tép, hogy mindkét kártyát 1125Mhz-re húztam. Itt van még az akkori kép is (még i7 2600k-val):
-
Joshi
titán
Nézegettem googlen robbantott képeket amit most ide nem linkelhetek be de tényleg úgy néz ki hogy a plexi vagy acetal tetőben van elvezetve a víz.
Gondolom ilyen kártyánál már alap dolog de kisebb teljesítményű kártyáknál egyáltalán nem volt az.
(#9983) mcwolf79 e szerint pedig átmegy neked is a víz, a fém lap alatt. Ha jobban megnézed a képeket a vrm-nél is ott van a gumigyűrű helye.
-
Joshi
titán
Pont azt akartam érzékeltetni hogy az enyém aktívan hűti a vrm-et de a képeken is látszik hogy elég furán tudták megoldani és a blokk is vastag. Az EK blokkjai viszont vékonyak nem tudom hogy hol tudták átvezetni a vizet ugyanis a refnyákon a gpu és a vrm között van egy kondisor. Mindjárt megkérdezem a vizestopikban.
-
-
-
Tömegesével írják az interneten és másnak is van ilyen problémája a fórumon, ennyi hibás kártya a piacon elég nagy visszhangot keltene, ellenben az inkompabilitás reálisabb megközelítés, mert rengeteg konfig létezik, azon felül a kékhalálaim száma megtizedelődött, mióta rádugtam a Molex-t a lapra.
Ha kivenném a másodlagos, tápcsati nélküli VGA-t, lehet megoldódna az a maradék napi 1-2 is, de 1 monitorral meg nem tudok mit kezdeni a mindennapokban.
-
-
MastR
tag
Alakul az 1250
gyári bios?
Ha minden jól megy, ma én is lecserélem a régi tápomat aminek 4!! db 12V-os ága van egy Corsair AX760i-re! Nagyon remélem, hogy semmiféle cincogás nem lesz! Majd beszámolok! Ha a stabilabb feszültségek miatt, még tuningban is hozna, nem sértődnék megMalibutomi: Nem akartam neked konkrét bios-t ajánlani, mert én is csak a sajátommal bűvészkedek, mert azt ismerem. A PCS az nem tudom, hogy mennyire custom pcb. Ráadásul a TDP unlockos biosok azok úgy születtek, hogy a Ref nyákos Asus bios lett megberhelve. És azt rá merem tenni az enyémre simán
De gyanús vagy te nekem, biztos hogy nem sütötted meg az MSI-det? olyan jó kártyát "eladni"
-
Malibutomi
nagyúr
Nem, mindkettő tartja az órajelet stabilan. Valamiért a PCS a tuningra is feleanynit gyorsul mint az MSI.
Alapon is van különbség, de ahogy nő az órajel lemarad a PCS.Nagyon tetszik amúgy a Powercolor, nagyon jó a hűtése (nemhiába +1 slot széles), de ha ez igy marad, akkor inkább megy vissza, mert ez igy csak 290 teljesítmény, az meg ugye nem ennyibe kerül.
-
Gilthanas
aktív tag
Így mennyit hoz neked a valley pl?
nekem plusz 43 mV-vel megy 1100/1450-el 2817 pontot. Lehet a memóriát hagyni kéne ahogy írtátok korábban, de nekem akkor lényegesen kevesebb pontot adnak a tesztek
Th1sN04ll : Nem de megfertőztetek. Szinte már élvezem, hogy a Benchekkel is játszogatok. Jobb a tudat nem tudom megmagyarázni, de ez szórakoztat, hogy utánaolvasok kísérletezem stb
-
Milka 78
nagyúr
Simonyana fórumtárs prognózisa reálisabb.Ha már víz akkor valami normálisabb motyót vennék,de ha egy vga blokk 30 akkor nem hiszem,hogy a maradék kijött volna 24-ből.Igazából nem ragaszkodtam ehhez sem,de az utólagos léghűtőkön komlytalan volt a vrm hűtês.MK-26,Extreme III,Peter II...egyik sem győzött meg.Az új Extreme VI meg 27-28 ropi körül kezd ami remélhetőleg már kezeli a vrm1 hőpoblémáit(ez kb jósgómb effekt).36-37 az ára 1 év garival.Én 29 hoztam el,bontatlan csomiba 2 év garival és kaptam hozzá thermal pad-et,kétoldalas ragit +500 forintért.Szerintem nem volt rossz vétel,de egy levegős megoldástól halkabb,hűvösebb ês ha ne, cseszek el valamit akkor a vrm-et is kordába tudja tartani a gyári szint körül.Egyszó mint száz,volt max 30 pezóm hogy modorizáljam a kártya hangját/hőmérsékletét,ennyi fért bele.
-
BraveHeart
tag
hogy a francba megy 1200-at nektek? szárazjég?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- iPhone topik
- Mozilla Firefox
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Apple asztali gépek
- Akciókamerák
- Lexus, Toyota topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest