- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Televan74
nagyúr
válasz
-Solt- #30628 üzenetére
Troll mod: Vegyél 980 és tiéd a jelen, vegyél 390X és tiéd a jövő!!!
Mind a kettő jó választás.A 980 jól tuningolható,alacsony fogyi mellett.
Az AMD a 390X meg szépen felzárkózott,úgy látszik ennyi erőtartalék még van a Hawaii -ban.És most már driver szinten is kezdenek talpra állni.
-
válasz
-Solt- #30623 üzenetére
Én is ezért írtam a mondandóm utolsó bekezdésébe, hogy érdemes meghallgatni mások véleményet is, ill. hogy ez nekem elég is volt meggyőzésként. Gondoltam lejön belőle, hogy ez egy magàn vélemény.
Ahogy mondod, mindenki azt vesz, amit akar, én csak segíteni próbáltam.Egyébként nagy, és jól szellőző házban volt az adott kártya, előtte 7970 ref. Cf volt a gépben, muszáj volt jól szellőznie.
-
Erdei88
veterán
válasz
-Solt- #30595 üzenetére
The only drawback were higher than expected temps (over 80 at maxed out crysis 3) and really loud fans noise over 50% fans speed.
I agree with the other reviewer that this card with the Windforce 2 cooler can get quite hot. I think the factory overclock is a little high for the card at 1,025 MHz so there isn't much headroom above that.
Nem épp bíztató
-
Erdei88
veterán
válasz
-Solt- #30589 üzenetére
290 DCII a kiszemelt ha a 390-ről lemondanék. Én nagyon szerettem, se a vrm sem pedig a memóriák nem melegedtek. Nálam egy HAF-X-ben és egy Air 540-ben volt.
WF3 szerintem sokkal melegebb volt mint a DCUII. Kölcsönadtam egy PH-s kollégának, nála 45 fok idle... load simán verdeste a 85 fokot, még egyedi venti profillal is.
75-80 között ha találnék egy legalább 2év garis 290 DCUII-t gondolkodás nélkül cserélném a 280X-et
-
Erdei88
veterán
válasz
-Solt- #30582 üzenetére
Nekem az a 2 két ventis hűtés szerénynek tűnik, de lehet tévedek. Passzív módról nem is beszélek, engem zavart a Strix-nél is idle 40-50 fokos a kártya és fűti a házat is
290-nél sem volt valami jó a WF3-as hűtés (tapasztalatból mondom)NV-nél viszont nagyon jók a G1-es hűtők, de azok mind 3 ventisek
-
Interceptor
addikt
válasz
-Solt- #30482 üzenetére
Mindegy én másképp gondolom. Ma rendeltem be egy MSI 970 4G-t elég jó áron, nyílván jobb lett volna egy 980-as, de az túl drága a teljesítményéhez képest. Két lehetőségem volt vagy ez vagy a 390, hosszas olvasgatás gondolkodás után rájöttem nekem jobban megéri most a 970, mivel olcsóbban megkapom és tápot sem kell cserélnem az oc-hez.
-
Interceptor
addikt
válasz
-Solt- #30457 üzenetére
Nyílván próbálnak jó terméket előállítani, de nem mindig sikerül. Valahol megértem őket is a "sumákolással", mit tudtak volna tenni, valószínűleg nem ezen a memórián akartak spórolni, utólag meg rizikós a felszínre hozni a problémát, a konkurencia kegyetlen tud lenni ilyenkor. Nekem a 8800GT után csak Radeonom volt, szóval nem konkrétan az nvidia-t védem, csak próbálok objektív maradni.
-
-
-
válasz
-Solt- #30362 üzenetére
390X-ről nincs tapasztalat, de 390 G1 giga kártyáról van. Hangos a hűtése, egyszerűen elégtelen erre a kártyára ez a hűtés...
Más... 1 hete ígértem, hogy jövök sapphire nitro 390-el...Na, az MPL-nek 1 hétbe tellett az 1 napos üzleti csomagot házhoz hozni, így a mai napon jutottam hozzá a kártyához.
Egy gyors "minden alapon" teszt eredménye, egyedül a power limitet toltam ki +50-re..Tuning, alul fesz- felül fesz-re még nem volt időm, majd pótolom..
Meglepően halk kártya, némi szélzajon kívül más nem hallatszik. Azt kell mondjam eddig elégedett vagyok vele maximálisan, persze végső következtetésig még pár tesztelés hátra van. -
vg
addikt
válasz
-Solt- #29677 üzenetére
Nekem nincs True Audio-ra szükségem, van egy remek sound blaster z kártyám. Ezért én nem fogom cseréltetni. Mellesleg, én úgy láttam a legutolsó driverben ami még nem a win10-re jött, hogy ha kiveszed a pipát installáláskor a CC-ről, akkor automatikusan az ACP is szürkére vált.
-
Stormbird
tag
válasz
-Solt- #28472 üzenetére
Kicseréltettem, Bristolból - Leeds alá egy picivel mentem ott van a bolt ccl comp
2kor indultam 6ig volt nyitva fél8ra értem oda
Aludtam egyet a kocsiban közben a rókák körbe visították az éjjelem. Reggel 9kor első panaszosként meg a tortúrán amin keresztül mentem cserébe kaptam egy asus-t a sapphire helyett. nem kellett semmit ráfizetni.
-
Stormbird
tag
válasz
-Solt- #28472 üzenetére
Nem bírtam ki hogy ki ne próbáljam, lecsavartam egészen 1000mhz-ig a memót, azt az ACP-t is kihagytam de semmi szarik ez a pofámra
Még 100% manuál ventit is bekapcsoltam hátha, de nem. Az a gondom hogy 200mérföldre van a cég ahonnan vettem
ha megyek akkor egész géppel hagy lássák.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
-Solt- #28469 üzenetére
Én vásárlásnál direkt megnéztem, hogy ne legyen kibontva. Ezért is éri meg használt kártyát venni, mert ha rossz:
A: gariztatod és használt áron kapsz egy újat
B: gariztatod, nincs ugyan olyan, eredeti vételár vissza
C: az eladót elvered a téglához ezáltal sokkal közelebb álló tárggyal -
Xmister
senior tag
válasz
-Solt- #28459 üzenetére
Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén (kivéve, ha vállalkozás ezt előzetesen vállalta) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.
NFH -
Tomko78
őstag
válasz
-Solt- #28457 üzenetére
csináltam egy videót csak sajna youtube elég lassan teszi közzé , annyi mikor megkaptam a kártyát az kicsit furcsa volt a doboz már fel volt bontva , illetve az egyik dvi védő kupak hiányzott , és én elvileg új vgat vettem a pcx nél és nem pedig használtat
na csak meglett a videó bocsi a mínőségért Asus
-
Xmister
senior tag
-
CsonkaImo
addikt
válasz
-Solt- #28155 üzenetére
Hardverkernél a 290 Tri-X 99 899FT (101Ft-al 100k alatt, WOW!). X-es viszont 110K körül a legolcsóbb
-
Loha
veterán
válasz
-Solt- #28064 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy fogadd el ilyennek a VGA-t, hanem mivel a hiba nem okoz neked jelenleg semmilyen hátrányt, azért esetleg várhatsz hátha egy driver update orvosolja a problémát, vagy gariztathatod a neked legalkalmasabb időpontban, amikor kevésbé fog hiányozni a VGA az ügyintézés időtartama alatt.
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28068 üzenetére
Én értem, de a hangot csak hdmi-vel lehet kihozni a kártyából, nem???? Ja értem, aha, biztos. Tudnám miként van hang acp nélkül akkor. Ja, hmm, belegondolva, akkor ha a apc aktív, akkor azt már nem bírja a kártya ezért fagy. Ok, lassan forognak a kerekek. Viszont, akkor miért van hang hdmi-n keresztül, azt mi dolgozza fel? A hangkártya?
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28053 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos(de így emlékszem mert csináltam párszor mikor meglett a kártya két hete), de mikor Win 8.1 installálásnál kiválasztod, hogy feltegye automatikusan a drivereket, akkor ezt az ACP-t nem teszi bele és a 13-akárhányast verziót teszi fel. Legalábbis ha rá akarod tenni a legújabbat, akkor kiabál az installer azon a képen amit te is betettél, hogy ez a ACP nincs installálva. Lehet nem véletlen?
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28051 üzenetére
Feltettem újra így ACP nélkül Win 8.1-et, most megy. Amit észrevettem a Valley benchmarkban így 0 a temperature-t mutat, de jól lefut. Mondjuk eddig mindig jól lefutott. Eddig mindig valami 19.sokszám-at mutatott, gondolom hibásan. Lehet valami érzékelési program hiba miatt a ACP lekapcsolja a kártyát. Szerk: Elindítottam újra: ezt írja temperature-ra: 1670880 C... én is lekacsolnám magam.
-
RolEnD_
tag
válasz
-Solt- #28040 üzenetére
Nekem is rendszeres BS-em van. Folyamatosan küzdök, hogy megoldjam. Tegnap megpróbáltam, hogy nem rakom fel a Control Center-t, csak a drivert, sajnos akkor is csinálta.
Most visszaraktam mindent, CCC-t, de MSI Afterburner-ben a Power Limit-et feltoltam 50%-ra, a Memória Órajelét meg levettem 1100MHz-re. Így egyelőre működik. De még nem sok időm volt tesztelni.Ha van még valami ötleted, vagy rájössz a megoldásra, oszd meg kérlek.
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28027 üzenetére
Az órajelet szuperül át tudod állítani a msi afterburnerben, ha kell. Remek program. Próbáld és írd meg, hogy milyen úgy. Mint írtam, nekem a végső megoldás ez volt, minden létező dolgot kipróbáltam. Ma eddig egyszer se fagyott, pedig mindent csináltam a géppel, és ilyenkor már legalább háromszor elszállt.
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28012 üzenetére
"A gyári memória órajelen nálam BS van"
Nekem két hete, a kezdetektől van egy ASUS R9290-DC2OC-4GD5, minden alapon, de a kezdetektől random időpontban lefagy fekete képernyővel. Böngészés közben, de akár csak úgy is, ha nem csinálok semmit. Két hétig szaroztam ezzel, számtalanszor feltettem a Win 8.1-et(hozzáteszem legális oem), már adtam volna be garanciára kártyát mikor rátaláltam a youtube-on egy videóra, amiben egyszerűen nem tették fel a catalyst control panel-t és azt a másik új programot aminek most nem jut eszembe a neve, de benne van a telepítőben. Így a kártya nem fagy. Basszus, ma egész nap izzasztottam a gépet, semmi fagyás. MSI Afterburnert tettem még fel, ennyi. A fekete keretes kezdő overscant pedig regisztriben megváltoztattam, így teljes képernyős. Minden játék megy jól, a valley esetleg kéri a MSVCP100.dll-t azt meg leszeded ms oldaláról. Próbáld ki te is így, mielőtt beadod garanciába. Persze ha így is feketére fagy, akkor garanciáztatni kell. Nekem eddig jó, de majd írok pár nap múlva újra.
-
GAbre
veterán
válasz
-Solt- #28021 üzenetére
Az érdekes,h intellel csinálja,akitől én vettem még a 290em,illetve anno árult pár ref karit vki.
Azokkal mind kiderült,h intellel jó,amd-vel viszont nem mindíg.
Bár mondjuk vmi régi intellel én is próbáltam,azzal is xar volt!
De nem volt semmi kedvem ide-oda postázni ilyesmiért,mert gondoltam,h megint jó lesz nála intelnél.
Meg 3 répát kidobni se akartam postázgatás miatt. -
lowzor
veterán
válasz
-Solt- #28018 üzenetére
Szerintem csak egyszerűen nem bírta a memória az órajelet, azért BS-elt. 2D-ben (pl böngészés alatt) vagy 3D-ben csinálta? Általában 2D-ben hajlamosak csinálni, mikor ugrál a memória órajele mondjuk böngészés közben. A szervizben lehet, hogy csak játékkal terhelték egyenletesen, azért nem jött elő, vagy nem nézték elég ideig.
(#28020) Ren Hoek:
Kb semmit, még 1-2 FPS-t sem.
-
GAbre
veterán
válasz
-Solt- #28012 üzenetére
99%,h amd-d van néhány kártya am3as vagy 970-es illetve az alatti chipszetű lapokkal produkálja.
Gondolom intellel,vagy fent említett újabb lappal volt próbálva.Ren Hoek: Biosz frissítés(stock vagy hasonló bios rárakása) memória órajel visszavétele.
Illetve egyéb biosz vagy kártyabeállítás(De azt hiszem,ez nem mindíg jön be) -
Ren Hoek
veterán
válasz
-Solt- #28012 üzenetére
...de mitől jöhet elő a BS? Vmi alkatrésszel nem fér össze? Win 7/8.1?
Havernál van egy 290 DCII és az övé teljesen rendben van. Ráadásul játék közben sem hallani nagyon, igaz jó szellős a háza.
Ilyen Blackscreen esetben mit lehet csinálni? gari gondolom így nem lehetséges,... csak elállás :/
-
RolEnD_
tag
válasz
-Solt- #27901 üzenetére
A házat most vettem, pont ezen okok miatt.
Ok, majd trükközök valamit a ventikkel. Egyébként már próbáltam, van 2db 14cm-es Alpenföhn ventilátorom, de ha beépítem, brutál hangos lesz. Ha az oldalára rakom a háznak, hogy a rácson keresztül szívja a levegőt rá a VGA-ra, valami embertelen hangja van. Azon gondolkodtam, hogy kivágom a rácsozott részt, hogy szabadon szívhassa a levegőt, csak új a ház, annyira nem szeretném vagdosni. PWM kontrollált ventiket csak ventiszabályzóval tudom állítani?
-
RolEnD_
tag
válasz
-Solt- #27885 üzenetére
Witcher 3, ami tegnap 94 fokot generált, most toltam 1 órát. A max. 74 fok volt. Tehát -20 fokot adott a nyitott ház. És ez a VRM1, ami a kritikus volt. GPU, VRM 2 60-62 fokon állt meg.
BS egyelőre nincs. Annyit csináltam, hogy átkapcsoltam "Uber" módba a kártyát. Lehet, hogy így működni fog...
-
RolEnD_
tag
válasz
-Solt- #27883 üzenetére
Utólag könnyű okosnak lenni.
Köszi, dolgoztam kereskedelemben sok évet és IT cuccokkal is foglalkoztam nem keveset. Nyilván hibáztam, ettől függetlenül ez így nem az igazi.Más: levettem a ház oldalát. Fél óra Valley Benchmark ExtremeHD beállítással a következő értékeket kaptam:
Max. GPU Core: 61 fok
Max. VRM1: 79 fok
Max. VRM2: 63 fokInnentől kezdve számomra egyértelmű, hogy a ház szellőzéssel van a probléma, vagy a VGA-ra kell jobb venti.
-
RolEnD_
tag
válasz
-Solt- #27880 üzenetére
Ha tudom előre, hogy ez lesz, nyilván nem szívatom magam. Illetve ha nem érdekelne a gép hangja (de 2 kisgyerek mellett érdekel), akkor beletennék annyi ventit, amennyit lehet. De fontos a halk működés. Ezért is cseréltem a hűtőt arra, amiről egyébként nagyon jó véleménnyel voltak a tesztelők.
A black screen dologról pedig nem tudtam a vásárlás előtt. Nem annyira merül fel bennem, hogy egy 100.000Ft-os kártya esetében, ami egy prémium termék kellene, hogy legyen, ilyen hibák előfordulhatnak. Szóval igen, jól megszívattam magam, de azért mégis jó lenne, ha működne valahogy. Nem 94 fokon. -
RolEnD_
tag
válasz
-Solt- #27853 üzenetére
Júzer error alatt mit értesz?
Mindenki Más: Ok, akkor most sikerült beletenyerelni egy olyan dologba, amiben már 5-6 ember nem ért egyet. Egyébként szerintem sem normális ez a hőmérséklet, viszont a gyári ref. hűtővel sem volt jobb a helyzet, mindamellett, hogy porszívó hangja volt. Corsair 300R házam van, elöl és hátul 12cm-es ventikkel, amik átfújják a gépet. A procin egy Cooler Master Hyper TX tökömtudja hányas hűtő van és egy FSP Raider 550-es táp. Ne mondja nekem senki, hogy a kártya csak vízhűtéssel tartható normális szinten, vagy hogy tegyek még 4 ventit a házba 3000-es fordulaton. Vagy ha igen, akkor nagyon el van b@szva ez a konstrukció. Előtte 7850-em volt, gond nélkül működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest