- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xirtam
veterán
válasz
HoReSz1975 #4398 üzenetére
PC-n minek fifázól? Évek óta ugyan azt adják ki . . . értelmetlen. Szerintem még mindig 2900XT-re fejlesztik azt a játékot. Vagyis bocsánat adatbázist cserélnek a 2002-es részben.
-
HoReSz1975
őstag
Miért van az, hogy FIFA14 közben mikroszaggatások vannak a játékban, pedig alapon használom a Gigabyte R9290-t
-
rhonin
senior tag
Végre egy jó teszt a 290 tri-x-ről...
Asszem meg van a befutó nálam, bár még kíváncsi vagyok az msi-re is...
Hihetetlen amit tud ez a hűtő. Lényegében olcsóbban gyalázza meg a dcuII-őt. -
p87
senior tag
-
SkyS1gn
félisten
Have Battlefield 4′s Woes Delayed AMD’s Mantle Roll-Out?
Nem lesz ebből semmi! Kenjék a hajukra már komolyan!
-
törölt tag
-
kovsol
titán
válasz
ricshard444 #4348 üzenetére
Nekem valami rejtett vonzodásom van az msi kártyák felé, aztán mégis sapphire kártyám van
-
mclaren-d
aktív tag
Gondoltam mielött megjönnek a blokkok megnézem mit tud 3 kártya,de így összerakva meg gondoltam magam
-
törölt tag
Hát igen... eddig úgy voltam vele hogy 780 lesz, de megláttam a ref 290 árait , aztán utána néztem a non ref nek, külföldi oldalon már lehet kapni, itt a srácok írták max 1-2 hét és lehet rendelni itthon.
Ha megáll az ára az MSI nek 130 ba az lesz a befutó, az Asus-t kihagyom mert horribilis ára lesz tuti !
Amúgy milyen hosszú a kártya? -
törölt tag
válasz
Don't Panic #4361 üzenetére
a sima 290 is bőven elég!! ha megáll az ára ilyen 120-130K ba az jó lenne.. asus tuti drága lesz, én az MSI pályázok !
-
Enclave
aktív tag
Sapphire TriXX v4.8.2 (dec 24.)
(már többen is jelezték a fórumban, hogy várják az új verziót)Add the support on R9 200 series.
Support overvolt of R9 290 and R9 290X in offset mode.
Minor bug fixes.Közvetlenül nem tudom linkelni a fájlt tudtommal, akit érdekelne : link
Majd lent jobbra a "Download" fül -> "VGA Utility TriXX OC Utility"-ra kattintva lenyílik a panel és a legvégén a fekete-fehér nyilas ikon a "D/L" oszlopban.
(értelemszerűen a megfelelő oprendszert kell előtte kiválasztani de ahogy elnézem, win7-8 és 32-64bit verzió esetén ugyanazt tölti le)Nekem nincs 290(X) kártyám, így nem tudtam kipróbálni, nem tudom, hogy működik-e vagy sem.
-
törölt tag
válasz
Don't Panic #4359 üzenetére
elég az r9 290 nem? a "290X" mivel tud többet ?
-
Don't Panic
senior tag
én is várok márciusig és veszek egy 290-et vagy X et attól függ menni lesz a difi.
-
Asbee
veterán
válasz
#91166208 #4354 üzenetére
Nem ref hűtős szerintem max 1-2 hét. A ref meleg, ezen custom venti profillal lehet segíteni, tuning nélkül a hangja elviselhető. Ettől függetlenül én is azt mondom mindenképpen várd meg a refet. 780 mellett szerintem semmi nem szól a jó hűtése ellenére. A ti aminek lenne értelme de az elég drága.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #4355 üzenetére
mert január 10 én akarok venni VGA-t.. vagy gtx 780 vagy az r9 290 ... de inkább akkor várok január végéig!
esetleg valami hír, vagy képet ,esetleg tudtok linket is mutatni?
-
törölt tag
üdv.. szeretnék véleményt kérni erről a kártyáról tőletek...
mennyire melegszik a vga, milyen a hűtése?
r9 290csak fps játszanék, bf3 , bf4, cod ,crysis 3 meg max nfs !
esetleg lehet tudni mikor jönnek ki a nem ref hűtősek ?
-
Motion_Blur
félisten
Nagyon kíváncsi vagyok hogy a custom hűtési megoldásokkal hogy alakul a hőmérséklet mondjuk filmnézés közben. Mert a ref. ugye ezt produkálta: [link]
Gondolom az órajel és a fogyasztás maradt ilyen magas, de a hőmérsékletet csak nem engedi fel ennyire..
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi #4343 üzenetére
Na ennek orul a szivem koszonjuk, hogy osszenezted kivancsi leszek majd amikor custom 780 ti kkel hasonlitjak majd ossze.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #4350 üzenetére
Most konkrétan a 290-re gondoltam, mert az X nem érdekel.
Egyébként én is azt várom, hogy jól szerepeljen a teszteken az MSI Gaming, utána már csak meg kell várni, hogy megjelenjen az itthoni boltokban, és már veszem is.
Szerk.: Az ünnepek miatt nem hiszem, hogy idén lesz teszt róla/róluk.
-
Malibutomi
nagyúr
Én is MSI-t várok, az előző két kártyám is az volt, meg tatszik a kidolgozás és a design is. Szóval mindenképp megvárom az eredményeket, mert ha lehet azt vennék.
(#4349) Sonja
Igen valóban ugyanannyi az MSI 290X gaming mint a TRI-X. Már csak teszt kellene róla, a 280X-en nagyon jól muzsikált, itt meg most külön figyeltek MSI-ék a VRM-re a képek alapján, szóval reménykedem, hogy jó lesz és olyat vehetek -
Sonja
nagyúr
válasz
ricshard444 #4348 üzenetére
"Látszik, hogy a Tri-X nem az a művészi minőség, de az biztos, hogy jóval olcsóbb lesz, mint az MSI vagy az Asus."
Mondjuk ez jelen pillanatban elvileg nem lesz igaz az MSI-vel szemben, mivel ugyan annyi a német, illetve angol oldalakon.
-
ricshard444
veterán
Nagyon szép ez az MSI
A Sapphire mindig az "olcsón jót" kategóriát képviselte, nem a hűtései minőségével, hanem annak hatékonyságával tűnt ki a többiek közül, erre még jött az olcsósága is.
Látszik, hogy a Tri-X nem az a művészi minőség, de az biztos, hogy jóval olcsóbb lesz, mint az MSI vagy az Asus.
Nekem ha módomban áll, akkor januárban Sapphire kártyám lesz ilyen 3 ventis hűtéssel.
A kindertojás anyagra allergiás vagyok, de azt a VTX meg ezek képviselik, addig meg jó ez.
-
ST05
őstag
akkor csak nekem nem tetszik ez az "anyag-kezelés" ok tudom müködjön ne kinézzen,
de nekem az MSI tetszetősebb, ahogy fel-vasazták, és a túlméretezett borda+backplate is jol néz ki
ja és csalóka nekem azok a sapphire mérések, szerintem nem kapcsolták át performance-ra
halkabb mint a 280x,? és a gpuz szerint 950-en megy a furmark ,de az lehet bug is/ nem hajta ki?! -
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #4344 üzenetére
Meglepő, de eddig tényleg ez a nyerő a 290X-ek között. Kíváncsi leszek a 290-ek mezőnyére. A Sapphire-tól csak a 2 év gari tart vissza (meg a régi ATI-s 9600XT beli rossz tapasztalatom).
-
Malibutomi
nagyúr
Sapphire 290X Tri-X review Azt hiszem eddig ebből csak a 290 volt linkelve. Jelen állás szerint ez a nyerő hűtés, halkabb, és hűvösebb mint az Asus és a Giga. Kiváncsi vagyok lesz-e még jobb.
-
Így a custom hűtőket elnézve, nem bántam a vizet.
-
Gilthanas
aktív tag
Megint egy teszt ha meg bem linkeltek volna
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi #4337 üzenetére
Amint meglesz az elso nagy bitcoin arfolyamzuhanas ami jo sokaig tart
es a gyartok is elkezdik gyartani a szukseges mennyisegt
tudom ez egy "Thanks Captain Obvious" hozzaszolas, de tenyleg az arfolyamtol fugg a bitcoin mania. A gyartonak sem egyszeru mert el kell talalni a fedezethez kozeli arumennyiseget h ne maradjon bent keszlet. Mint anno a microsoftnal.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyetértek. Igazából a második bekezdés nem konkrétan neked szólt, hanem magyarázatul, hogy miért hasonlítom a másik kártyához, és nem a feszültségkeltés miatt.
Egyébként én ilyet még nempipáltam, hogy a bányászat miatt hiánycikk lehet egy kártya. Szerintetek mikorra csenghet le ez, és térnek vissza a normál árak?
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #4335 üzenetére
Én nagyon régóta nem hiszek ezeknek a decibel teszteknek....Egészen más értékek jöhetnek egy zárt házban egy fél óra játék után,illetve most már a power tune beállitások is egész keményen beleszólnak.
Látszik,hogy a 290es széria meleg.... volt már ilyen mindkét oldalról,a nagy átlag sosem rajongott érte.Nincs ezzel semmi baj,csak az árát kellene egy kicsit versenyképesebbé tenni a 290nek,ami ismerve az amdt meg is lesz majd,mint ahogy eddig mindig,ha már elült a bányászhájp) -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #4333 üzenetére
A ref 290et hasonlitsd az aftermarkethoz,mert annak vacak a hütése....
-
ST05
őstag
válasz
Malibutomi #4330 üzenetére
felejtsd már el ezt az nvidia vs amd hasonlitgatást ,egyrészt van ilyen topik,
másrészt tudod jol, hogy amd-intel, sem összehasonlítható, mintahogy egy bmw -merci
vagy szőke vs vörös közt sem lehet düllőre jutni. amiben jobb az egyik, ugy jobb másban a másik..
ez mániád a flame keltés ? nyomassad ide akkor...(#4333) Malibutomi : ok tiszta, hogy adja magát a hasonlítás... csak ne oda lyukadjunk ki, mert újév mire kijövünk a vitából, vagy lemodizzák
-
válasz
Malibutomi #4319 üzenetére
49 vs 50db ott a lista. Azt én nem nevezném nagy külnek. Igaz 100Mhz-el magasabb az órajel a refhez képest, de ez minden csak halk nem lesz a customokkal se.
[link] 287W ha tartja az órajelet hát kajál rendesen ide tényleg kell combos hűtés olyasmi ez mint a GTX 480.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #4328 üzenetére
Miért is nem?
Én most végignéztem a teszteket pár oldalon, a 290x dcii kicsit halkabb és kicsit hüvösebb mint a 780ti ref. Sebességben sincs nagy különbség.
Viszont olcsóbb.
Ez nekem nem tünik rossznak.Quiet módban melegszik fel a kártya és veszi vissza az órajelet, viszont performance módra igaz amit fentebb írtam.
Még egy gondolat...a sapphire hütése eddig úgy tünik jobb, és olcsóbb is lesz, igazából azért az asus a példa mert arról van teszt jelenleg.
-
daveoff
veterán
válasz
Motion_Blur #4328 üzenetére
Sőt....még rosszabb mint a ref. Ha a custom hűtő is ugyanolyan hangos, ráadásul jól befűti a házat, akkor tényleg csak a víz marad annak aki halk és hatékony működést akar.
-
ST05
őstag
válasz
#35434496 #4325 üzenetére
jó kérdés, kicsit én is belezavarodtam, máshol csont végigmegy az asus 1050-en ahogy kell,
az a gyanum, ennél a tesztnél temp limit van 95 re belőve, és ahogy ezt elérik, akkor elkezdenek vissza-veszegetni ( márpedig auto venti fordulat mellett elérik). Míg máshol pedig arra ment ki a teszt, hogy tudja-e tartani pl az 1050-et, és igen tudja ( NEM auto ventivel, hanem feltekerve azt)Motion_Blur: zajban azért bizonyára sokkal mérsékeltebbek lesznek a custom-ok
cserébe: szellőztetheted ki a házat sokkal jobban, mert nem a fenekén fognak lihegni -
westlake
félisten
Egyébként nem tudom mire számítotok úgy "globálisan". A 290-ek hőtermelését csak magas fordulatszámú ventilátorral/ventilátorokkal, vagy hatalmas hőleadó bordákkal lehet megoldani. Egyértelmű, hogy minden gyártó az előbbit választja. Senki nem tud olyan kompromisszumos megoldást találni, amire jelenleg mindenki vágyik.
#4324: Ennyi. Meg kell "szokni" és akkor nincs gond.
-
ST05
őstag
válasz
Malibutomi #4319 üzenetére
cserébe tartja is amit kell, és halkabban :
órajelek:
Giga:
969-991 (grid 2)
998-1032 (Battlefield 4)
979-1006 (Metro: LL)
931-969 (Crysis 3)
950-976 (Bioshock)Asus DirectCU II OC R9 290X "Perf" 1050 1050 (grid 2)
1020-1050 (Battlefield 4)
1016-1050 (Metro: LL)
962-1017 (Crysis 3)
978-1017 (Bioshock) -
Sonja
nagyúr
Gigabyte Radeon R9 290X im Test
Jó hangos Über módban.
-
Xirtam
veterán
BF4 alatt a VRM 46/56 fok jónak mondható nem?
-
Asbee
veterán
válasz
MPowerPH #4311 üzenetére
Senki nem misztifikálta túl, csupán refhez képest dupla olyan meleg.
Sajnos gyakori a custom hűtéseknél, hogy a jó vrm hűtésről feledkeznek meg. 120-140 fokot már nem hagynám az biztos. Arról sem feledkezzünk meg hogy a nyák is átveszi annak a hőnek a nagy részét (a közelében lévő kondiknak már lehet nem mindegy az a + 50-60-70 fok) + ezen a hőmérsékleten már a hatásfokát is megnézném mondjuk egy 50 fokhoz képest.
-
Sonja
nagyúr
Gigabyte R9 290X Windforce hang videó.
VRM 1 shows 82, VRM 2 shows 64.
-
demyen
tag
válasz
SkyS1gn #4301 üzenetére
Hát nem tudom, reális a pontok?
Bár itt a 3dmark2013-ban alap vga-val 8651 pont , nem emlékszem a 7970 mennyit csinált alapon.
3dmark 11.(alap, huzva)
http://www.3dmark.com/3dm11/7708477http://www.3dmark.com/3dm11/7660046
3d 2013
alap vgamég az 3d frissitést nem tettem fel, se az uj catalistot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest