- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
demyen
tag
válasz
ricshard444 #4251 üzenetére
ebben igazad lehet. Azért a MANTLE-t várom, remélem még idén megtudhatjuk mire képes .
Kicsit letesztelgetem, 3dmarkban.
-
Asbee
veterán
válasz
HoReSz1975 #4294 üzenetére
No offense de mi lenne ha kicsit olvasgatnál, tesztelnél, mielőtt kérdezel? Annyira állítsd amennyire akarod és stabil. A megcélzott hőmérséklet az a határ ahol elkezdi vissza venni az órajelet. Maximális venti sebesség pedig ameddig elmehet fordulattal, hogy ne lépje át a beállított hőmérsékletet. 1000-1050-et el lehet még viselni 60%-ig elengedett ventivel. Remélem így már érthető. Jó tesztelgetést.
-
daveoff
veterán
válasz
HoReSz1975 #4288 üzenetére
-
ThodEE
őstag
Jól gondolom hogy az XFX 550 80+ elég az R9 290hez? (3570k mellé)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #4285 üzenetére
Valami a procidnál viszont nem kerek, nekem a 4770k@4.4ghz 12600-12800 physics pontot hoz.
-
Asbee
veterán
válasz
HoReSz1975 #4285 üzenetére
CCC-ben vagy MSI AB. Én custom venti profilt ajánlok revhez és egy 1000-1050-es órajelet Overdriveból húzva.
-
HoReSz1975
őstag
hol tudok neki órajelet és ventifordulatot beállítani
Mennyi az az órajel amit állandó használatra állítottatok be neki
menyire kell a ventit felrakni
Elroy1980: 4.4GHz megy a 4770k, ezen használom állandóan, nem akarom feljebb tolni
5 percen belüli hozzászólás esetén új hozzászólás írása helyett használd a szerkesztés lehetőséget!
[ Módosította: radi8tor ]
-
ThodEE
őstag
válasz
ricshard444 #4283 üzenetére
Hát ez most ez egy jó kérdés
Majd meglátjuk hogy alakul a fizetés, aztán majd kiderül.
A lényeg hogy akkor mind ugyan az, köszi -
ThodEE
őstag
válasz
ricshard444 #4281 üzenetére
Egy ref SAPPHIRE 21227-00-50G -re Januárba érdemes beruházni?
Látom 1 évvel rövidebb a gari rajta mint az Asuson de egy 10essel olcsóbb is -
ricshard444
veterán
Ha minden jól megy, akkor nem ref karival jövök, hanem talán egy Tri-X-szel, de igazából ez már a "jó lenne" kategória, egy ref 290 is oké lenne most.
-
ThodEE
őstag
válasz
HoReSz1975 #4278 üzenetére
Nem gond, csak jobban teljesít a kártya ha stabil az órajel, ventifordulatot tedd feljebb
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
HoReSz1975 #4275 üzenetére
Amúgy mennyin megy az a proci?
Mert nekem I7 3770K 4.7-n és Gtx 780 1215MHz-en kap kb 11K Graphics score-t és 12.5K Physics score-t. -
HoReSz1975
őstag
válasz
ricshard444 #4276 üzenetére
ás az gond amúgy
-
ricshard444
veterán
válasz
HoReSz1975 #4275 üzenetére
Nincs azzal az eredménnyel sem semmi gond, főleg, hogy feltehetően az órajel ugrált rendesen.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
BlessedElroy #4274 üzenetére
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
HoReSz1975 #4273 üzenetére
Ne az extreme fire strike-ot futtasd!
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #4272 üzenetére
-
HoReSz1975
őstag
Csatlakoztam én is egy ref GIGABYTE R9 290 4GB GDDR5 (GV-R929D5-4GD) -al. Mivel teszteljem ki, hogy nincs -e gond a kártyával, 3DMark gondolom eléggé meghajtja, vagy más egyéb program
-
MPowerPH
félisten
Leakcioztak a 290-et, most mar csak 300 font.
-
Bossi
őstag
válasz
Malibutomi #4258 üzenetére
Köszönöm
-
Goldmen75
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden AMD usernek
Bossi: Felejtsd el! Amik most jók rá : Alpenföhn Peter 1/2., Arctic Extreme 3, Prolimatech MK-26
-
Sonja
nagyúr
MSI R9 290 GAMING 4G and R9 290X GAMING 4G Now Available
R9 290 speckó:
- 1007MHz Core(OC mode)
- 977MHz Core(Gaming mode)
- 947MHz Core(Silent mode)
- 4096 GDDR5 5000MHz MemoryR9 290X speckó:
- 1040MHz Core (OC mode)
- 1030MHz Core (Gaming mode)
- 1000MHz Core (Silent mode)
- 4096 GDDR5 5000MHz Memory -
Bossi
őstag
Ez a hűtés elég lehet a 290-es kártyának ill. rászerelhető szerintetek? spec. szerint ezekhez jó:
ATi 1x. 2x. 3. 4x. 5x. 6x. 7x széria
köszi.
-
Tirexi
addikt
-
Bossi
őstag
Sziasztok,
csatlakoztam egy R9 290-el viszont van egy kis gondom, amikor elkezdem terhelni a kártyát Pl. játék alatt olyan mintha ciceregne de, elég hangosan egy idő után elhalkul...
Találkozott már valaki ezzel? -
ricshard444
veterán
Attól függ mennyi fps-t vársz el, nekem nem volt elég az 1200/1800-s 7970 (milyen gáz ennyiszer leírni, innentől csak 7970 OC
)
Sajnos nem mindenhova elég a 7970 OC sem, 290-t még nem tapiztam és mértem, de januárban arra is sor kerül ha minden igaz.
Olyannak érzem ezt, mint nálam anno a 7850-t 7970 után ---> akkor pont olyan játékokkal játszottam ahol nem volt nagy difi és megvoltam vele elégedve, most újramérve 7870 formájában a modern címekben azért jelentősen kijön folyamatosságra is a difi. -
MPowerPH
félisten
Nektek muxik rendesen az uj 13.12 WHQL? Nekem telepites utan azt adja ki a gpu-z es a ccc, hogy 13.8. BF4 szinten figyelmeztet. Whathefuck?
-
demyen
tag
válasz
ricshard444 #4247 üzenetére
hát, játékok idáig is majd maxon mentek full hd-ba, de azért a szűrőket majd felnyomom, gondolom, ennél már nem lesz akadály.
Jó kicsit túl sokat várok, igazából ha les ténleg belátható időn belül Mantle, akkor ok, de szerintem ez nyár elött vagy max tavasz elött semmi nem lesz.
mclaren-d: na látod, ilyen apróságokra nem is figyeltem,
-
mclaren-d
aktív tag
válasz
ricshard444 #4247 üzenetére
Engem irritált hogy 7970-el belenéztem BF4-be a távcsőbe és nagyon lement az fps, 290-el már nincs ilyen gondom
Szóval megérte váltani
-
demyen
tag
egy hete megvan nekem is az uj, Giga R9 290. nem rossz, de sajna még sok hasznát nem látom a játékok alatt, 7970 után. És egyenlőre a közeljövőben se nagyon.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ismételném magam: nVidia vitának itt a helye AMD vs. nVidia topic
Köszönöm!
-
westlake
félisten
290 Tri-X OC 11227-00-40G 99k+ÁFA
290 Tri-X OC BF4 11227-00-50G 101k+ÁFA
290x Tri-X OC 11226-00-40G 131k+ÁFA
290x Tri-X OC 11226-00-50G 133k+ÁFAMagar nagyker árak. Raktáron kb. egy hét múlva lesznek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #4238 üzenetére
Szanni? Mire? Karacsonyra raktam ossze a gepet, 290X CF lett volna az alapfelallas, custom hutessel. Mutass mar egy helyet, ahol jelenleg tudok vetelezni egyet...
Mint mondtam, en megoldottam. 7990 melle kerul egy 280X(szinten nevetseges 180-ert). Ha ugy sem birja, akkor leontom benzinnel, es felgyujtom.Maradek penz meg megy felre vizhutesnek. Januarban szepen elkezdem osszerakosgatni, es tobbet nem kell fuggni a talicskara valo ref. hutesek miatt.
Ha nem erdekelne a kepminoseg, akkor nemhogy az MSAA-val nem torodnek, de meg a gamer pc-t is kidobnam. 50"+ TV, es konzol. PC-n butitott minosegben jatszani?!Malibutomi: Itt az arak rendben vannak. 290 314 font, 290X 414 font Persze ez ref. overen van elorendelheto statuszban DCII Asus X, 500 penzert. Az viszont meredek...
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #4232 üzenetére
A keplet megint csak egyszeru. A 290X CF-ben jelenlegi allapotaban felejtos, es nem akarok megsuketulni sem. Tehat csak single felallas johetett volna szoba, az meg keves, es akkor irrealisan draga is volt, tekintve, hogy a 7990 340 font volt+pk, es cserebe kaptam egy nem kis tobblet FPS-t, ami meg igy is keveske.(nekem atlagosan 10FPS plusszom van BF4-ben a 290X rendszerhez kepest, azert nem ertem, hogy produkalhat olyan FPS-t...vagyis tudom, butitott graffal) En remelem megoldottam a dolgot, uton a 3. GPU, amivel mar mennie kell mindennek gond nelkul.
MastR: Es ezt miert linkeled? PH-rol van olyan, akinek 4k-s monitora/tv-je van? Ez a kerdes szerintem meg 1 ev mulva is valid lesz.
-
Sonja
nagyúr
Newegg-en már kapható a Gigabyte R9 290X 3 ventis hűtős változat, ami raktáron van. 70$-al drágább átlagosan a refnél.
-
-
-
daneeeeee
aktív tag
Ezzel most nem értek egyet BMW001.
Jelenleg nincs a piacon másik egy GPU-s kártya ami ennél többet tud ezen a felbontáson. Az ára pedig nem fontos hiszen szigorúan nézve is egy szubjektív szempont, a teljesítménye viszont nem. -
MPowerPH
félisten
válasz
SkyS1gn #4227 üzenetére
Latok, foleg az effektekben.(piszok kenyes a szemem, ez a vesztem...) MSAA meg nem is kerdes. Rakd at egy monitorra, ugy birja az MSAA-t. Nezd meg nelkule, es aztan rakd fel 8X-ra.
Igen, a Mantle. Kivancsi leszek... De annak is csak akkor lesz ertelme, ha lesz mogotte rendes tamogatas.
-
MPowerPH
félisten
válasz
SkyS1gn #4224 üzenetére
Nem... 3-al, rendesen beallitott grafon, nem csoro uzemmodon.
Amit mondtam, azert van az MSAA, hogy bekapcsold. Adj neki egy 4x-est, es a grafikan se sporolj. Aztan majd gyere vissza az FPS-el.
Nem a kartyak hibaja ez, hanem a fejlesztoke. Pedig a BF4 meg annyira nem is veszes. Crysis 3, Far Cry 3 egy uber hulladek.Ulj le, 1-es!
-
ricshard444
veterán
Mindkettő nézőpont érthető, de 1 GPU-val ez valóban dícsérendő.
-
Gilthanas
aktív tag
1,5 Decibellel halkabb a Tri-X. Az nem olyan sok szerintem
Az Asus egy kicsit erősebb itt, de tény, hogy melegebb. De azt nem mondanám, hogy sokkal hangosabb
Az árkülönbséget, hol írja a teszt bocsánat nem találtam meg. Mennyivel lehet olcsóbb?
Egyébként nagyon hálás vagyok és köszönöm, hogy linkelted a teszted, mert e két kártya között én is "vacilációban" vagyok
-
rhonin
senior tag
Találtam egy tesztet ahol összehasonlítják a két általam érdekesnek vélt variánst.
r9 290, 290x tri-x, asus r9 290x dcuIIA tesztből az jött le, hogy sapphire megoldása jobb lett. Hűvösebb, halkabb és fogyasztásban sem eszik annyit mint a dcuII. Ráadásul még olcsóbb is.
-
DjDanee87
addikt
Ezt nem teljesen értem.
Gondolom azért kell külön erre a példányra gyártani a blokkot, mert nem ref design a PCB és nem megy rá a mostani EK. Viszont kinek és miért jó az, ha megveszi a refnél drágábban ezt az Asust majd azt vizezi? Azért az Asus által garantált minimál tuning miatt? Szerintem elég kicsi az esélye, hogy egy ref ne menjen 1040Mhz-et vízzel. -
Morph76
senior tag
Én az enyimet jelenleg is egy EK-val hűtöm.Jobb lesz az asus ,de annyival nem ér majd többet ,amennyibe fog kerülni.+ még a blokk hozzá.Nem is értem ,ha az EK ennyire csípi az Asus cuccokat ,miért nincsen gyárilag Ek -val szerelt Asus.Úgy kéne ,mint a Power Color ,ahogy csinálja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Formula-1
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest