- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Katasztrófa ez az új beta driver nálam. bf4-en kívüli játékokban olyan fix 60 helyett van 30-40 fps-em... Remélem egy lepucolás újra rakás megoldja.
-
Asbee
veterán
válasz
monchichi20 #6795 üzenetére
4,5-ön azért ki FHD-ban. Mantle alatt meg főleg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #6792 üzenetére
Johan helyzete az EA-nél kiváltságos. Kvázi mindent megengednek neki, ha továbbra is lerakja az asztalra a Frostbite 2/3-hoz hasonló motorokat. Ennek az oka, hogy kevés igazán nagy koponya van a játékpiacon.
-
monchichi20
aktív tag
Hello. Tudom hogy fura kérdés ,de érdekelne hogy kihajtja-e a FX6300-as (4,5 ghz) egy R290-est?
Mert láttam külföldi fórumot ahol írták hogy lehetséges , így inkább megkérdezem tőletek -
Casanova*
veterán
válasz
ezaz,hogy munkaközben twitterezik,meg fészbúkozik. ezért cseszi el a mántlit,drájvert.
-
ThodEE
őstag
válasz
Titkárnőnek hívják az ilyen kisegítőket
-
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #6790 üzenetére
Amennyit elcseteltek, mar reg kesz lehetne a patch
-
norb55
őstag
válasz
Malibutomi #6786 üzenetére
Figyeld, ha nem linkeltek be képeket, én elishiszem hogy a Mantle annyival többet ad, de annak a több FPS-nek vannak jelenleg hátulütői.
Ha nem látnám, nem mondanák itt semmit.
Szerintem a DirectX bezavar a Mantlenak. Vagy valami van.Pug Milyen játék? Én azt nem ismerem .
-
Montesantos
senior tag
Multihoz jó sztem a mantle úgyse az árnyékokat nézitek
(képek alapján)
-
daveoff
veterán
Képarány miért ne lenne ugyanaz, max érzéki csalódás. Az tény, hogy mantle-el lényegesen rondább a graf. Csak érdekességképpen tettem be, hogy 7970-el szinte ugyanannyi az fps, mint 290x-el. Ezért így mérni tök felesleges, fel kell tolni max grafra FHD-ben. Ráadásul nála a frametime sem változott semmit, ugyanúgy avg 6ms körül van, ami nagyon jó.
-
Gilthanas
aktív tag
Nekem a mantle sajnos akasztja a játékot. Rosszabb mint direct 3d vel. Tuninggal és anélkül is (1440p). Valamiért nálam akadozik, illetve az egér kurzorát nem ott érzékeli a játék menüjében ahol a valóságban lenne. Remélem hamarosan majd javítják a dolgot. Addig marad a directx.
-
MastR
tag
válasz
N.Ferry #6771 üzenetére
"akarok egy kis oc-t nézni,beállítani,de a nagy mantli alatt ha jól olvasom nem működnek?
működik egyáltalán alatta valami?"
Hogyne működne!! A Trixx és az AB is, sőt a Mantle másféle terhelése ellenére sincs semmilyen órajel-visszavétel amit mondtak egy páran hogy lesz. De nincs.. Te erre emlékezhettél... megy a tuning is rendesen.
Ami nem működik Mantle alatt az a Fraps fps mérő progi.. Erre a BF beépített fps mérőjét kell használni.
A video settings-en belül van egy kapcsoló, hogy DX11 vagy Mantle a renderer! Átkattintod és tudsz váltani!
Tehát azon se kell gondolkodni, hogy milyen drivert szedj majd le.. -
Gilthanas
aktív tag
A BF 4-et csak simán elindítom és az már rögtön mantle-es vagy valami külön módban kéne elindítani? Lehet hülye a kérdés, de azt hittem úgy lesz mint a Star swarmnál, hogy elindíthatom így is meg úgy is. Szóval ha felraktam a hirhedt és veszedelmes 14.1 es amd-t és frissítettem a BF 4 et akkor alapból mantle?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Malibutomi #6770 üzenetére
Az a baj,hogy az első tökön lövés után meghúzták még egyszer a ravaszt...
Szerintem nagyon ráért volna még ez a mantle,meg úgy az egész,mert ezzel nem sikerült túl sok pozitív visszajelzést elérni.
bajban is vagyok,pár nap és megjön a tri-x,de most akkor melyik drivert rakjam fel?
használok ab-t is és vagy ab-vel vagy trixx-el akarok egy kis oc-t nézni,beállítani,de a nagy mantli alatt ha jól olvasom nem működnek?
működik egyáltalán alatta valami? -
Malibutomi
nagyúr
-
N.Ferry
senior tag
-
Gilthanas
aktív tag
Na mantle-al star swarmban RTS nézetben extreme módban ennyit hoz:
Mantle
Average FPS: 25.32
Average Unit Count: 4072
Maximum Unit Count: 5529
Average Batches/MS: 2145.51
Maximum Batches/MS: 2788.34
Average Batch Count: 85902
Maximum Batch Count: 174894Directx-ben ennyit:
est Duration: 120 Seconds
Total Frames: 1557
Average FPS: 12.97
Average Unit Count: 3177
Maximum Unit Count: 4832
Average Batches/MS: 1070.64
Maximum Batches/MS: 1320.02
Average Batch Count: 83906
Maximum Batch Count: 161274Valamit tud ez a mantle, de mire ez elterjed...
Kár, hogy nem a Rome II Total warhoz csinálták meg.. ott jobban látszott volna. Bár az is bughalmaz.
-
norb55
őstag
válasz
Malibutomi #6764 üzenetére
Ott nemcsak a köd ami eltér, hanem az egész grafika. Még a vak is észreveszi a rettentő nagy eltérést.
Persze ha nem lenne ilyen összehasonlító kép, én megnem mondanám.És azért a homályos texturák rengeteg energiát adnak a kártyának.
Nem okoskodok tovább. -
válasz
Malibutomi #6764 üzenetére
Ezért kérdem.
Így megnézve többször eléggé nagy a kül most az egyszer igazat kell, hogy adjak norbnak.
-
válasz
Malibutomi #6759 üzenetére
Vagy is akkor nem is a mantle miatt gyorsabb, hanem grafikai bug által?
Mer én is észrevettem, hogy nem olyan a graf csak én a dinamikus időjárás változásra gondoltam. De akkor mégse?
-
MastR
tag
Kiváló észrevétel kolléga! Én észre se vettem, mert a BF4-ben folyamatosan változik az időjárás egyszer napos, egyszer borús.... de a Mantle képeken tényleg nem olyan szép kék az ég.
Na megyek lövök párat... legalább tudom hogy akik az ég felé néztek mielőtt meghaltak miféle kártyával rendelkeztek -
norb55
őstag
válasz
ricshard444 #6758 üzenetére
Nemmindegy hogy 100FPS vagy 170?
Engem jobban zavar a 20 és a 40FPS
Malibutomi Ezt nemtudtam, csak ami a két kép között van különbség, azt még én is észreveszem, ég és föld. De majd javítják.
Vagy nézzétek az oszlopot középütt a képen, elsőképen még átis látni rajta a második képen meg homály az egész.
Nem kötözködés céljából írom, de pocsék a második kép grafikája. Ha mantle ha nem , de rengeteg a külömbség, mintha két külömböző grafikai részletesség lenne a két kép között.
-
norb55
őstag
válasz
SkyS1gn #6748 üzenetére
Hát, a leggelső kép sokkal szebb mint a második kép. Második kép háttere teljessen homályos .
Ha azt akarod mondani az a Mantle, akkor van még mit rajta csiszolni.
Mint a dalba az éG kék a fű zöld
Nézzétek meg jobban,ngyon nagy a látványbeli eltérés, ne csak az FPS-t sasoljátok.
Többi képet nem részletezem. -
válasz
Malibutomi #6732 üzenetére
Ez most nagyon elszomorit, pedig egeszen joo bemeseltem magamnak, higy a 920 is kihajt egy csucs vgat
fhd minden maxon.
-
SkyS1gn
félisten
fHD-ben jobban kijön a többlet eredmény, sajnos
Beállítás mindenhol ez: (fHD vs eyefinity)
sorban DX -> Mantle
a színekkel tényleg csinál valamit
6-8magossal vagy I7-el lehet többet dobna.
Ekkora képeket CSAK LINKESÍTVE!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Csabro
tag
Mantle-t en csak akkor bantom, valamint az egesz AMD-t ha normalisan kiforrja magat, nem ugy mint ahogy most all. valamint jelenjen meg sok ertelmes jatek is Mantle-re. Szerintem ebbol ev vege lesz igy, addigra meg jonnek az ujabb AMD-k, Nvidiak..... Addig elvagyok a 780ti classivel
-
Enclave
aktív tag
Először is le kell szögeznem, hogy jelenleg egy 7970-esem van, viszont egy 290 beszerzése folyamatban van, így elvileg hamarosan én is teljes körű "klub tag" leszek
Felraktam én is a 14.1 drivert, Star Swarm teszt alatt igen látványos a különbség, BF4-el nem nagyon foglalkoztam. (mivel az FPS-ek már a könyökömön kezdenek kijönni...)
Viszont nem értem több embernek a felháborodását az új 14.1-es driverrel kapcsolatban. A nevében benne van, hogy "béta" (azaz egyáltalán nincs kész, "félkész","prototípus", egy köztes állapotot tükröz, illetve mint egy új API bevezetése, nem biztos, hogy döcögés mentes - a DX1.0 vajon milyen volt, amikor megjelent?), valamint a leírásban szerepel ("release notes"), hogy bizonyos esetekben fagyás fordulhat elő a használatával (akár BF4 alatt), illetve a CF jelenleg nem igazán támogatott Mantle esetén.
Valamint telepítéskor mindenki elfogadja a "felhasználási feltételeket", ("terms and conditions"), amiben szintén vannak erre vonatkozó utalások...
Szó volt arról is, hogy az új API nagyobb terhelést eredményezhet, tehát tuningolt gpu-cpu esetén a már "bejáratott órajelekből" lehet, hogy vissza kell venni valamennyit. -
MastR
tag
válasz
ricshard444 #6729 üzenetére
Talán erről lemaradtál ? (#6645) MastR
A másik kérdésedet (#6730) Asbee már megválaszolta és én is ezt tapasztalom! Semmilyen órajel visszavétel nincsen. tuningra gyorsul úgy ahogy kell. -
Csabro
tag
Akkor 780ti sli, vagy 290 CF-hez keves egy huzott 3770k is?
Mi kell azokhoz? Lga 2011?
-
daveoff
veterán
válasz
Ebből látszik, hogy a 920 milyen kevés egy 290x-hez. Az az érdekes, hogy nálam a framtime idő avg9-10ms volt direktx alatt, és ugyan ilyen sima volt a grafikon, mint a képen!
-
ricshard444
veterán
válasz
Klassz
-
Daszkalosz19
aktív tag
Nálam tökéletesen fut az új driverrel. Mantle val 30-40 fps sel.több van. Olyan simán fut mint a vaj
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Na tessék ez pont neked való
Nem saját innen van: [link]
|i7-920@4.2gHz|h100i|
|Gigabyte-x58 mobo|
|12GB 1600MHz Mushkin CL7|
|Sapphire 290x |BF4 Edition Cardboard Box| -
Asbee
veterán
válasz
Stabil, nincs semmi vissza esés ugrálás. Tuningra sem. Még gyorsul is...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen. A Mantle sokkal komplexebb rendszert kínál pipeline serialization mellett. Ez olyan, mint a Deferred Context a DX-ben. Elvben többszálú, csak nem használható. Ugyanez a gond a fordítással is. Elvben van, de nem úgy működik, mint kellene. Erre mondta Dan Baker, hogy vannak a DX-ben jó funkciók, csak ez mindegy, ha végeredményben nem tudod őket használni.
-
Drizzt
nagyúr
-
Bossi
őstag
Az órajeleknek nem kellene 2D-ben visszamennie, mert nekem nem megy GPU 947-en fixen van a memória ugrál 150-1250 között de, 80% 1250-en megy...... 14.1 driver
Most jó lett nem értem... -
MrPetya19
addikt
Akinek fagy a Bf4 mantle alatt, az szerintem próbálja ki az ingyenes benchmark/tech demoval.
Ne azzal a bughalmazzal, ami pl zöld haverjaim félénk csomószor kifagy. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Mr Bond 007 #6722 üzenetére
Éljenek a bináris shaderek! Elképzelni nem tudom, hogy ezt a funkciót miért nem engedélyezték már legalább opcionálisan DX alatt. A legtöbb lag és a sok töltés a valós idejű shader fordításra vezethető vissza.
-
Mr Bond 007
őstag
Jelentem a mantle nagyon ottvan!! Gyorsabban tölti be a mapot és a játék is reccenés mentes a dx-hez mérten. (néha voltak ilyen mikro akadások most már totál folyamatos az egész. Hiába volt elég fps és ssd-n futott) Nagyon jó lett!
Semmi fagyást vagy bugot nem tapasztaltam még. -
TTomax
félisten
válasz
SimonYana #6718 üzenetére
Dehogy lesz meg neked az addig.... hamarabb lecseréled,csak legyen egy jó alkalmad rá.
(#6722) Mr Bond 007
Na végre valaki aki elégedett...Én azért szorítok ennek az APInak,látok ebben fantáziát csak ne törjön meg a lendület... két három éven belül lehet ebből komoly előnyt kovácsolni.
-
Laja333
őstag
-
the_mad
aktív tag
Hát, akkor ahogy elnézem ebből bezony GTX-780 lesz. Pedig kíváncsi lettem volna az új AMD kártyákra.
-
MastR
tag
Ahogy tesztelgetem a BF4-et arra jutottam hogy a 4x élsimítást annyira nem komálja a Mantle, pontosabban semmi előnyt nem érzek, viszont próbáljátok ki hogy kikapcsoljátok az élsimítást, és úgy játszotok! Szóval textúrák és minden Ultrán, viszont MSAA Off! a 70 fps-ből 140 fps lesz Sokkal simább a játék, és a találat az találat lesz ha lövöd a másik embert! A kinézet szerintem nem változik... a játék hevében biztos hogy nem veszitek észre. Kicsit olyan e-kakas méregetés ez a "de én 4X MSA- val játszom" dolog.
Próbáljátok ki kiváncsi vagyok hogy nektek mi a véleményetek.Jani bácsi: Ak ia szive mélyén NVidia-s annak a pénzügyi osztály ne magyarázzon, vegyél egy Ti-t és minden megoldódik
vagy nem..
-
Sz.Miki
őstag
Nálam is működik, de változó időközönként egy pillanatra megtorpan a játék.. ez a béta driver óta van.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest