- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kempingezés és sátrazás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
mcwolf79 #2067 üzenetére
Nem vagyok vallásos VGA gyártó párti...kb a lényeg az lenne, hogy mennyiért érdemes vajon kártyát cserélni...mármint milyen teljesítmény többletért...Persze, ha 10%ot tudsz úgy hozni, hogy nem kerül pénzedbe, az okés...de ez ritka eset....És hát azt is látjuk, hogy játéka válogatja...Olyan hogy fair teszt...nem létezik!
(#2077) Cris99 EK jó
A terméktámogatásuk is, mikor kértem tőlük infót, rendesen foglalkoztak velem...
-
SkyS1gn
félisten
R9-290X X2 official pic:
-
wagi
senior tag
válasz
Motion_Blur #2088 üzenetére
Igen a sima,de ez X
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75 #2081 üzenetére
Ha már ház, akkor ezek közül valamelyik szerintem sokkal jobb választás lenne, de ez az én véleményem...
Pl. az S31-es, és árban is jobb...
-
wagi
senior tag
-
Goldmen75
őstag
Szemezek egy Ilyen házzal
-
SkyS1gn
félisten
Most már rohadtul akarok egy blokkot, de nemtudom EK oldaláról vagy honnan rendeljek mert itthon nincs.
-
Goldmen75
őstag
Megbeszélem a nagykeresemmel, kérek kölcsön egy mk-26-ot s kipróbálom mit tud, mondjuk 2db enermax batwing 12-es ventivel. (vagy rendelek nanoxia nanoventiket)
-
Tirexi
addikt
válasz
mcwolf79 #2072 üzenetére
Csak kérdés, de szerinted a 95 fokot mennyire fogja lehűteni egy custom hűtés csendben?
Ha a 780-at vagy akár melyik NV-t nézzük azoknak a ref hőjük 85 fok körül van.
Egy DC2 vagy egy Lightning azt leviszi 60 fokra még viszonylag csendben.
Ha a hűtések nem változnak akkor 70-75 körül kell lennie a 290X DC2-nek csendben.
Ha 60-ra akarják letornászni akkor oda meg már nagyobb venti fordulat kell.Na de mind1 is várjuk meg a teszteket.
-
Tirexi
addikt
válasz
mcwolf79 #2070 üzenetére
Szerintem azért lett olcsóbb a 290 a 780-nál mert sajnos a hangja és a hőfoka sok embert elriaszt és AMD pap ezzel kompenzált. Nem elég, hogy a CPU tuningtól melegednek az alaplapi mosfet-ek meg még a kártya is rátesz egy kicsit.
Én már egy Asus 290X DC2-t várok és annak a tesztjét. Kíváncsi leszek az eredményekre és az árra.Amúgy az oké, hogy húzható a 290 is de akkor még hangosabb és melegebb lesz. Mert ugye nem fog itt mindenki vizezni.
-
mcwolf79
veterán
Azt ismét elfelejted, hogy a 290 is húzható. Mint írtam is , jelenleg ne mtudom eldönteni,melyik a jobb (BF4 szépen fut rajta, bár NV-vel sem volt gond), mert a 780-nak előnye volt.
SLI-m volt már egyszer 680-ból, elég is volt. Nem tudtam megbarátkozni az input laggal,amit okoz.
Persze, lehet most mondani,hogy bullshit,"mert nem is érzékelni", de engem igenis zavart. Ahol be kellett kapcsolnom a V-sync-et. ott különösképp zavaró volt. Ilyen pl. a BF3 (is). Ott is V-sync nélkül sok pálya iszonyat mód "törik", ha meg be van kapcsolva a V-sync ,akkor meg kegyetlen input lagja van.
És igen, a Mantlira is kíváncsi vagyok.
Úgy néz ki hogy majdnem 1-1-ben tudok cserélni (na persze valamennyi - lesz, de nem vészes), úgyhogy annyira nem bukó, hála a 2 cég eltérő árazási poltikájának.Erdei88:
vizesblokk megy rá. Nem kell nekem házfűtő hűtő -
mcwolf79
veterán
válasz
stargazerhu #2066 üzenetére
Még nem tudok nyilatkozni.
Jelen állás szerint biztos hogy gyorsabb a 780. De nem fair az összehasonlítás, mert azon a vizesblokk miatt stabilan be tudtam lőni a GPU sebességét, és nem vette vissza a hőfok miatt.
Most a hőfok miatt a 290 GPU sebessége ugrál,mint a nikkelbolha, ezért nem lenne fair most összehasonlítani őket.
Majd ha megjön hozzá a vizesblokk, és ez is stabilan tudja majd tartani a belőtt GPU sebességet,akkor majd mérvadó lesz az összehasonlítás. -
mcwolf79
veterán
Aztakurta
Beállítottam a célhőfoknak 85 °C-t, elkezdtem futtatni egy Valley benchmark-ot...
EZ KURTA HANGOS !!! A vizes 780 után fülsértően üvölt.
Nagyon kell erre a vizesblok!!! -
MPowerPH
félisten
válasz
Mr Bond 007 #2061 üzenetére
VRM része megegyezik a 290-nek és a 290X-nek?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr Bond 007 #2061 üzenetére
Door stopper. Van humorérzéke.
-
Mr Bond 007
őstag
Csak csínján a biossal! Ahogy nézem volt aki meg égette magát a 290/290x bios cserével. Persze lehet csak szimplán megadta magát. KATT
" I flashed one of my R9 290 cards at launch and it worked for a week. It is now a door stopper."
Én inkább várok majd vele egy kicsit.
-
Malibutomi
nagyúr
Akit érint:
"Just talked to AMD as well as three big AIB partners and AMD as well as one big AIB told me that we should expect to see custom R9 290 and 290X cards in etail the second week of December."
Hardocp forum, Kyle_Bennett HardOCP Editor-in-Chief
-
Goldmen75
őstag
Épp toltam egy kis CoD Ghost-ot, 80 fok s 40% venti s nem is hallom a játék hevébe!
Nem biztos hogy "kell" cserélni hűtőt, de kinek mi
-
Darko
senior tag
válasz
stargazerhu #2033 üzenetére
Kezdek afelé húzni, hogy megveszem a refet, majd teszek rá valami normális hűtést.
Van olyan hely ahol normális áron hozzá lehet jutni hétvégén a 290-hez?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2030 üzenetére
Mondjuk azt irják hogy csak némelyiket lehet, szóval szerencse is kell.
-
omikron23
senior tag
Itt van még néhány BIOS a kártyákhoz...
Ha tényleg működik, akkor simán megéri a ref. 290-es...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jajjj, nézze már meg valaki, hogy tényleg müxik e?!
-
SkyS1gn
félisten
Nemtudom volt-e már meg persze a kép csak kreálmány, de mi lesz ha 2 Hawaii osztozik egy PCB-n?
(#2046) ricshard444 Az tuti, egy 7990 hűtő, 6 nyócpines tápcsati oszt küddneki AMD
-
ricshard444
veterán
Szuper, ennek sosem jártam utána, mert már nem volt aktuális, köszi
-
SkyS1gn
félisten
válasz
fatal1ty1984 #2041 üzenetére
+1 nekem is ugyanez!
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #2039 üzenetére
nekem 1 évig volt huzva 7-es iossal és semmi gond nemvolt vele.mai napig teszi a dolgát vizzel hütve az uj tulajnál.
-
válasz
ricshard444 #2039 üzenetére
Mítosz.
-
ricshard444
veterán
válasz
Ez így most még fájdalmasabb
A 6950 @ 70 halálozások csak mítosz volt vagy konkrétan bizonyítható jelenség? -
Motion_Blur
félisten
Itt van 290X BIOS flasheléshez: [link]
Sajnos nekem most nincs rá időm, talán holnap.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
radi8tor #2029 üzenetére
Biztos csak paranoid vagyok
de az az érdekes, hogy nálunk modernebb országokban nem változik napi szinten az ár...mégha épp kevesebb is van raktáron nekik vagy ne adj isten nincs is belőle. Itthon meg volt hogy 1 nap alatt a 290es 40 ezerrel lett drágább adott boltban....
Ezek alapján mi kapitalistábbak vagyunk, mint a régebben kapitalista országok!(#2036) SzlobiG Ne legyen igazad!
Amúgy karácsony előtt tuti ki kell jönniük ezekkel....az ő érdekük is...az már más kérdés, hogy hazánkba mi fog jutni...és mennyiért.
Szerintetek nálunk a karácsonyi akciózás az lesz, hogy minden drágább lesz?
-
válasz
stargazerhu #2033 üzenetére
Idén szerintem nem lesz még ilyen kevés idő alatt nem szoktak jönni a customok.
Radi: Elképzelhető, de anno a non refeket is lehetett moddolni igaz nem mindet. (6950)
-
Goldmen75
őstag
válasz
radi8tor #2029 üzenetére
OK nem rágódok, befejezem....csak még 1 gondolat:
Ugyanebben az időben pl Merlinnél azok a 150-160 e-es kártyák 120-130 e voltak...szóval ilyen durva különbséget kihozni, bár megérdemli aki abban a pár napban annyiért megvetteKészlethiányról nem beszélhetünk, mert vannak, voltak a kártyák...
na, tényleg téma off!
-
válasz
Ez a 290 best buy vga lenne normális hűtéssel.
Így megint nem fog senki venni x-et alapból is alig van kül a kettő között.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
-
Motion_Blur
félisten
Közben már nagyban megy a flashelés: [link]
Úgy tűnik hogy működik a 290@290X dolog
Valaki tud adni egy ASUS 290X gyári BIOS-t?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Goldmen75
őstag
Akkor nem értem mik voltak azok a 150e-es árak pár napja....?! Ti?
-
Sonja
nagyúr
Gigabyte R9 290 az Iponban! - 119606HUF!
-
Goldmen75
őstag
válasz
MrPetya19 #2024 üzenetére
Én 1-2 éve használtam híbridet, de beszéltem ffodi-val, aki írt is róla, de már nem foglalkozott vele rég, s lehet az új driverek már nem kezelik a dolgot, anno is kellett valami file hozzá vagy mi , pontosan nem emléxem, de anno frankón működött s szépen fizikázott az ati mellé berakott nv
-
Motion_Blur
félisten
Egyébként megvan hogy a ref hűtést melyik játékra tervezték:
1 óra F1 2013 után:
GPU kihasználtság átlagban 60%, ventifordulat 40%. Így alig van hangja
-
Tirexi
addikt
válasz
Motion_Blur #1833 üzenetére
Ez egy tuningolt 290-el készült?
Szerk.:
Itt kaptam választ: (#2010) -
mcwolf79
veterán
Ma úgy néz ki megérkezik a 290-em.
De a vizesblokk még várat magára 1-2 hétig (a Merlinnél annyit írtak beszerzésre), és a jelenlegi 780-amról nem akarom leszedni a blokkot (nincs még kedvem leüríteni, szétszedni, újra feltölteni, légteleníteni,elég lesz egyszer megcsinálni a feltöltési procedúrát).
Gondoltam egy "őrültet",hogy addig benthagyom a 780-at is Physix-nek, de valszeg a 625-ös Enermax tápom nem bírná el a kettőt.
Tehát mit tudok tenni:
Arra gondoltam, hogy addig átrakom egy másik PCI Express slotba, tápkábel nélkül, hogy amíg meg nem érkezik a vizesblokk a 290-re elpihenget a másik slotban üzemen kívül. Ez megoldható?
Vagy fektessem rá a tápra addig?
Javaslatok?
THX -
Goldmen75
őstag
Beszéltem a nagykerrel, lebeszéltek ex 3 -ról, mert hogy "hamar" kipurcannak a ventik s az mk-26 jobban teljesít, főleg hogy két akármilyen ventit rá lehet bányászni.
Meg jön az Alpenfön Peter 2, ami már ezekre hivatott. de árba ua,. lesz mint az mk-26. -
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #2012 üzenetére
Mit vettél hozzá?
-
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #2010 üzenetére
Ez komoly! Ref hűtés még?
-
Motion_Blur
félisten
Valley:
R290@1175/1450@1.22V
-
Motion_Blur
félisten
3DM11 eredményeim: [link]
-
Goldmen75
őstag
Ugyan ez X-es
De ilyen a sima felépítése is -
ST05
őstag
felülröl zárt a bordázat... tehát az nem fog működni..
Sondi1986: 290 simának magasabb a Vid-je, ugyanugy eléri a 94 fokot,
és igen hangosabb, és igen gyorsabb is volt abban a tesztben ,mert nem throttlingolt annyira be..
hülyeség az, hogy Te egy kalap alá veszed a kettőt, holott még márka és márka
közt is vannak zaj/hűtés különbségek... -
Hoorus
őstag
Ref hűtő esetében az nem lenne járható út, hogy a ref hűtő borítását eltávolítanánk és kvázi az az alatt lévő bordára ráaplikálnék egy 12 cm-es ventit? Vagy a borda és a külső borítás csak egyben távolítható el?
-
Goldmen75
őstag
Egy pár tesztben azt olvastuk, hogy a 290 hangosabb a 290x-nél....hét nem tudom....persze relatív kinek mi, de én momentán úgy vagyok vele, hogy a "zaj" miatt nem cserélnék hűtőt....szóval, érdekesek ezek a tesztek...
-
MPowerPH
félisten
Nem hiszem, hogy ez bekövetkezne, főleg ismerve azt, hogy a 290X gyári hűtővel használhatatlan. Hát még ha CF-et építesz ki belőle...
TechpowerUPHa mégis, akkor nyasgem, és nézek NV VGA-t....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Fujifilm X
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest