- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrPetya19
addikt
Valaki nem tud tesztet a PCS+ról?
Uakkora három venti, mint tri-x-en, de csak 266 hosszú. -
rhonin
senior tag
Sikerült időt szakítanom egy kis méricskélésre...
R9 290 tri-x ( 1100/1300 )
silverstone tj-08as házban van ami nem túl szellős neki. Oldallap fent volt mindkét oldalon.
Heaven 4.0 bench.:
Hőmérsékletek kb. 10 perc után ( plus-mínusz 1 fok)Hangja amúgy 50%-ig bőven az elviselhető kategóriában van, de azért hallható.
13.12-es driver van fent jelenleg. Próbáltam 1100/1400-at is. Heaven lefutott 1422pontos eredménnyel, de utána kaptam egy fekete képernyőt.
Esetleg driver vagy beállítás gond? -
kinghaxor
aktív tag
válasz
Malibutomi #6089 üzenetére
Egyenlőre reménykedem, hogy szoftveres a probléma, csak ki kellene szűrni. De valahogy nincs kedvem ezért újrarakni az egész rendszert. Jó lenne kipróbálni egy másik 290-essel, de a környéken senkinek nincs ilyen kártyája.
-
N.Ferry
senior tag
oks,akkor holnap berendelek egy tri-x-et aztán majd jövök hivatalosan is a klubba a szokásos hasonlító tesztekkel.
Malibutomi : Ha ennyiért rendelem ennyiért is kell megkapjam.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
ricshard444 #6084 üzenetére
Igen. Az AMD honlapjáról szedtem le a 13.12-est. A gyári driver cd bent pihen a kártya dobozában, ki se vettem. Minden esetben az elérhető legújabbat használom. Tuningolva csak a giga által van, de a memóriákhoz ők sem nyúltak. Azok alapon mennek. Egyébként közben megvolt a 4. black screen is. Úgy néz ki bármikor elő tudom idézni úgy, hogy terhelés után 1-2 perccel megpróbálom elindítani a ccc-t tálcáról. Minden esetben azonnal dobja a feketét a gép. Viszont miután újra életre tudom kelteni, egészen addig nem jön elő a hiba amíg nem terhelem le a kártyát. Addig bármeddig nyitogathatom a ccc-t semmi baja.
-
válasz
Malibutomi #6085 üzenetére
Memtuning az nálam úgy fekteti, mint a pinty... olyan szépen jön a BS, mint a parancsolat.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
kinghaxor #6081 üzenetére
Na akkor megvan a harmadik black screen hibám is. Mindegyik esetben az asztalon voltam és neteztem. Egyik esetben sem terhelés alatt történt, viszont mindig terhelés után pár perccel. Utoljára a CCC-t próbáltam megnyitni, de gyanúsan sokat töltött aztán úgy döntött, hogy megint dob egy feketét. Kezdem unni.
-
kinghaxor
aktív tag
Csak egy kérdést szeretnék feltenni erről a kártyákat érintő fekete képernyő hibáról. Konkrétan pár perce fordult elő velem, hogy egy sima fórum üzenet írása közben minden előjel nélkül elsötétült a monitorom ami ki is írta, hogy nem érzékel jelet. Megpróbáltam újraindítani a gépet, de nem sikerült, majd áramtalanítottam az egészet, de újbóli bekapcsolás után szintén nem adott képet a monitor. A probléma úgy oldódott meg, hogy az alaplapra épített kikapcsoló gombbal leállítottam a gépet, majd az ezt követő bekapcsoláskor már újra volt kép. Ez lenne az a black screen hiba amit sok helyen lehetett olvasni?
-
SkyS1gn
félisten
Miért van az hogy Afterburnerbe tuningnál villog a kép sávosan, Catalysttal nem? Máshol is tuningoltak AB-vel! Valamit ki-be kéne nyomni?No lehet most jó.
-A core voltage ami +100-at lehet adni az csak offset igaz?
-
Laja333
őstag
Én is találtam egyet 1-2 hét érkezéssel 135 bruttóért: [link]
-
N.Ferry
senior tag
Én is utánakérdeztem pár boltban,de mindenhol kb. 2 hetet mondtak érkezésre.
Annyit meg kibirok igp-vel talán -
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #6040 üzenetére
tri-x 30,5 cm hosszú hát határ eset hogy belelóg a Hdd.-k sata csatlakozóiba
ha nem tri-x akkor a MSI Radeon R9 290X Gaming 4G jó választás??? 290x -ek közt a legolcsóbb, de jó is? -
Jani18
aktív tag
Merlin-nél lehet kapni.Igaz 1-2 hetet ír.Alpenföhn Peter 2 Én Accelero Xtreme 3-al használom.GPU 65-70 VRM 50-70 fok.És szinte nincs hangja
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
már kicsit kezdem megunni ezt a várakozást a 290es custom kártyákra, így elkezdtem nézegetni a referencia kártya + külön hűtő vásárlás lehetőségeit.
két kérdésem lenne:
1. jobb vagy rosszabb teljesítményt jelent egy ilyen összeállítás, mint mondjuk a custom kártyák (MSI vagy ASUS lenne egyébként custom 290-ből)
2. ha referencia kártyán szeretnék hűtőt cserélni, akkor melyik hűtő típust érdemes venni (ARCTIC? Alpenföhn?)köszi
csaba -
Milka 78
nagyúr
Urak!
A 290-es ref kariknak ha lebontom a hűtését,milyen a venti csatlakozója a nyákon?Szabvány 4 pin-es(és ez esetben szabvány pwm-es ventit is tudnék AB-ból szabályozni?) -
kinghaxor
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6045 üzenetére
Szia. Ha még nem sikerült megoldanod a problémát akkor leírom, hogy hogyan kell. Én épp tegnap futottam bele Crysis 2-nél. Asztal jobb egérgomb képernyőfelbontás, majd speciális beállítások. Azon belül monitor fül majd a képernyő frissítési gyakoriságnál beállítod a legkisebbet ( 25 hertz ) amit kiír majd elfogadtatod. Ha ez megvan, akkor Catalyst Control Centerben a saját digitális síkképernyőm menüben megkeresed a méretezési beállításokat és a csúszkát feltolod 0 %-ra. Ha ezt megcsináltad, akkor ugyanezt végig kell csinálnod a képernyő frissítési gyakoriságnál lévő többi értéknél is( 25, 29, 30, 50, 59, 60 hertz ). Kiválasztod a következő frissítési gyakoriság értékét, és ahhoz is beállítod a méretezést a CCC-ben. Ezt meg kell csinálni mindegyik értékhez és utána jó lesz. Azóta nálam nincs ilyen probléma semmilyen játéknál sem.
-
amadeuxs
tag
válasz
N.Ferry #6061 üzenetére
Elméletileg azt megoldaná egy 20 cm-s venti az első panelről, esetleg lehet hülyénhangzik de hogy tényleg huzatot gerjesszek a pc házban két 20 -s vágok a kártyák elé és az egyik venti tolná a másiknak a levegőt ami közvetlen a kártyára a belsőre küldené a hideget.
http://www.technologyx.com/wp-content/uploads/2013/11/172.jpg
a HDD tartó elé be lehet szerelni egy 20 cm-s ventit és egy ugyanolyan lenne a doboz elején tehát két venti, nem tudom lenne egy igy értelme?
csak az aggaszt hogy a TRI - X ventilátorait körülvevő sárga fekete kere, a szlotok felé emelkedik pár mm-vel.
EDIT: a sapphire oldalán van irva:
305(L)X113(W)X38(H) mm Size.
2.2 x slottehát a kettő nem megy be, akkor ez esetben marad a giga, PC házat nem szeretnék nagyobbat, most egy full toverem van már jósokadik évét tapossa egy thermaltake kandalf abban lenne helye, bár hosszra aggódnék hogy elférne, de egy m-atx ház ilyen passzolosabb,
-
N.Ferry
senior tag
-
amadeuxs
tag
Sziasztok,
új gamer pc-t szeretnék építeni, lényegében az alkatrészek nagy része már ki van választva egy gigabyte z87s mATX lap, i7 4770 non K, 16 GB 1866MHZ, és a grafikus kártyán töröm a fejem mindezt egy Xigmatek Aquila hazba pakolva, lényegében zöld párti voltam, csak a notebookomon van radeon.
de a radeon R9 290 eredmények meggyőzőek, mivel sokszor már a nv titant szorongatja.
jelenleg egy kartyas rendszert tervezek, de a jövőben CF is szóba jöhet ha R9 290 mellett döntök. Ezért kérem a véleményeteket hogy melyik a jobb Gigabyte R9 290 windforce OC vagy a Sapphire R9 290 Tri-x.
Árban egy kategóriában mozognak - 382 a tri x és 386 a windforce (Szlovákiában lakom).- MSI gaming esetleg 399 euroért - lenyegeben 115 000 huf környékén van mind a három
Az a kérdésem hogy a sapphire-t lehet crossba kötni egy mATX lapon közvetlen egymás alá? a hütője miatt vagy maradjak a giganal? vagy giga lap miatt giga kárty, jobb kompatibilitás.
annak a hütői nem lógnak ki, és még a hőmérséklet érdekelne. rengeteget olvastam és a sapphire nem nagyon megy fel 75/80 fok fölé, mi a helyzet a gigaval.és még hogy mi a helyzet a crossfire kompatibilitással, nem volt még eddig kétkártyás rendszerem, az órajeleket húzogatni tuti nem fogom, csak hogy nem-e lesz valami kompatibilitási gond játékoknál, és videoszerkesztésnél?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
jones965
Modder
...& Pug
Nem az adott boltban kapható termék (ára, darabszáma,stb) a probléma, hanem a félreértésre okot adó megnyilvánulások adott kereskedőkkel kapcsolatban.
Ezt szeretnénk elkerülni. Azzal még nem volt különösebb gond, ha üzletek ( és nem saját apróhirdetések) linkjei voltak beillesztve, elősegítvén a vásárolni szándékozókat útmutatás gyanánt. -
radi8tor
MODERÁTOR
Számítógép boltos témákkal kapcsolatban kérlek ne itt társalogjatok!
Ez a hirdetmény érvényes minden topicra: [link] -
->Raizen<-
veterán
Mit tegyek, ha bizonyos régi játékok full hd-ben nem teljes képernyőben jelennek meg? Fekete szegély van körbe a monitoron.
-
Milka 78
nagyúr
Tud valaki valami hiteles tesztet 290+Arctic Accelero Hybrid házasításáról?Itt találtam róla egy irományt,de mivel nem gyári bordákat használt a skac sokat nem érek vele(bár igen jók az eredményei).Elsősorban a vrm szekció érdekelne,mert pl az Extreme 3 nem nagyon nyűgözött le e téren.
-
joca1
tag
válasz
Walter_White #6032 üzenetére
Msi r9 290x Gaming a jobb kettő közül tesztekre alapozván illetve az itt beirt kommentek alapján,Akinek van,mindenki pozitivan nyilatkozik róla.Ráadásul az asus csillagászati áron van ahogy nézegetem a boltok lapjait,többet biztos nem tud az eddigi tapasztalatok alapján,sőt kicsivel kevesebbet.
-
Televan74
nagyúr
válasz
MSI ajánlottabb.
Én is valószínűleg egy hónap múlva MSI -t vagy Sapphire Tri-x -et veszek. Kérdés az ár és az elérhetőségük.
-
ricshard444
veterán
válasz
Az Asus hűtése annyira nem sikerült most jól, a Gaming jobb választás, már ha igazak az eddigi tesztek és Youtube bemutatók.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Gondolom jövőhéten megérkeznek már ezek kártyák is, tehát szerintetek
Melyiket lenne érdemesebb\ajánlottabb beszerezni?MSI R9 290 Gaming
Asus R9 290 Direct CU II OCValószinüleg az Asus drágább lesz, mint mindíg
- de vajon megéri azt a pluszt?
(Kis tuning is lenne)
Többi márka sajnos a Gari miatt(2 év) nem jöhet szóba... -
joca1
tag
válasz
the_mad #6023 üzenetére
Ahány tesztet láttam idáig,szerintem abszolút nincsenek nagy eltérések,ráadásul az msi hűtőjét is elég jónak mondták tehát a helyzet adott.
Na meg én biztos nem adnék a tri-x hűtésért több tizezerrel többet,kivéve ha tuning fan vagy és rommá akarod húzni meg feszelni a kártyát,de én csodálkoznék ha sokkal tovább birná.Azért a tri-x-nek is van hátránya az msi-vel szemben.Például hangosabb és csak 2 év gari jár hozzá. -
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #6024 üzenetére
Talán az MSI Lightning, ami jobb lehet (vagy ugyan olyan).
-
the_mad
aktív tag
OFF:
Szerintem akkor sem tudták volna beszerezni. Most volt a héten, talán hétfőn vagy kedden, hogy bekerült a kínálatukba. Délben még láttam a weboldalukon, de délután 2-kor már le is vették. Rákérdeztem náluk e-mailen, hogy mikortól lehet újra kapni és azt a választ kaptam, hogy "február első hetében".
Szerintem abszolút kivárható.ON:
VGA vásárlásra lenne 155k tisztán. Szerintetek mi érné meg jobban? Ha LeC kollégától veszek egy MSI R9 290x Gaming G4-et, vagy valamilyen brutálisabb hűtővel szerelt sima 290-es? -
Ubran
tag
Valaki meg tudna mondani, hogyan lehetseges, hogy az angol Scan-en a non ref Gigabyte r9 290-bol miert a BF4-es verzio az olcsobb?
-
Pacy
aktív tag
válasz
ricshard444 #6012 üzenetére
140K a keret. Nem gondoltam volna hogy nem fér bele.
-
Pacy
aktív tag
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/kereses/?k=r9+290
Érdemes megnézni. Merlin megint érdekes az árakkal. 150K a Tri-x.
Mit tudni a Powercolor-ról? Nem is néz ki rosszul. -
SimonYana
addikt
válasz
ricshard444 #6006 üzenetére
290X saphyret tudok most is 150 körül!
-
SimonYana
addikt
Egész tűrhető ez a 290-es így szólóban is! lehet még meg is szeretjük egymást!
-
Sonja
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- PS Plus előfizetések
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest