- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Megerkezett a cucc kozben...szeeep nagy kartya
Kb egy oraja van a gepben, meg sok mindent nem neztem rajta...BF4 eddig sem szaggatott a 7870-el...es most sem szaggat...
Ami erdekes, hogy felbontasok kozott itt mar nem sok kulonbseg van, proba erejeig HD-FHD kozott a valtasnal jo ha van 10-15% elteres, talan meg annyi sem, mondjuk nem meglepo, nyilvan egyik felbontason a CPU dolgozik jobban masikon meg a VGA.
Meg tuningot nem neztem, ez gyarilag 1040-en megy.
Hangja nulla, terhels alatt a VRM eddig 60 fokig ment fel, es a GPU is egyarant, de most nincs tul nagy meleg a szobamban amugy sem. -
válasz
Motion_Blur #5292 üzenetére
Tényleg az kicsit többre számítottam.
-
ThodEE
őstag
Minden ami nem ilyen referencia az custom
-
Sonja
nagyúr
MSI R9 290X GAMING Iponban!
165.970 Ft
-
Enclave
aktív tag
Úgy láttam még nem volt:
AMD Catalyst 13.35 BETA Driver With Mantle and HSA Support Scheduled For End of January
Úgy néz ki, a 13.35-öt még a 14.1 előtt adják ki valamikor most januárban...
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #5274 üzenetére
Igen, pont azon gondolkodtam, hogy az MSI hűtése is jó, halk, 3 év gari, és nem utolsó sorban simán befér a házamba.
Én is az MSI-nél maradok.
Már csak az a kérdés, hogy mikor lesz kapható.
Szerk.: Azt olvastad az overclock fórumon, hogy az egyik MSI-n elromlott a venti?!
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #5269 üzenetére
Te végül melyiket veszed? MSI vagy Sapphire?
-
Malibutomi
nagyúr
Egyéb hír a srác aki azt írta hogy nincs VRM szenzor az MSI-n végül megtalálta
[link]
Plusz azt írja játék közben alapon 68, tuninggal 78 fokos volt a core, a VRM-ek pedig 70 fok körül.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #5266 üzenetére
Ha a nyákra gondolsz az ref-el megegyező.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi #5264 üzenetére
Egészen pontosan 30.5 cm
Sonja már megelőzött ahogy látom
És Igen a kártya is annyi
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #5264 üzenetére
Én már kértem, és le is mérte!
30,5cm, azaz 305mm, ahogy a Sapphire oldalán írva is van.
-
Gilthanas
aktív tag
Tegnap már nagyon késő volt mire végre le tudtam ülni a gép elé. Ha hazamegyek meglesz a "Let's pull the pedal to the metal" és megnézzük mit bír.
(#5259) Howkeddlee: Igen ezeken a hőfokokon ment. terhelésnél (a külföldi oldalak tesztjeinél is ilyen hőfokot írtak). Talán egyszer kétszer felment 77 fokra, de ezt be tudom annak, hogy zárt házban van. Jó érzés, hogy a gépben van annyi bizonyos.
-
válasz
Gilthanas #5251 üzenetére
Köszi szépen,szép eredmények ezek!
Ha a teszt alatt ment ezeken a hőfokokon,és ahogy írtad is hogy 42%-os ventik mellett,az nagyon jó,mert kb. 50-60%-os venti mellett simán 70fok alatt is lehet a hőfok!
Holnap várom/várjuk,hogy mit bírsz belőle még kihozni tuninggal. megköszi,ha ugyanígy ugyanezekkel leteszteled! Esetleg még 3dm11 teszt is jöhet a új 3dmark (Fire Strike) teszt mellett.
Köszi szépen!! -
Gilthanas
aktív tag
válasz
westlake #5253 üzenetére
Világos.
A 3d mark eredmény 9584-ről mit gondolsz?
Amúgy egy két karcolósabb játékot most megnéztem és egy szavam nem lehetNagyon felgyorsult vele a világ
(#5257) ricshard444 Le se merem írni. Sapphire toxic 6950 2 gb
Szóval én brutális teljesítménynövekedést tapasztaltam. Ami így belegondolva nem a legobjektívebb véleményt eredményezi mert ti itt mind erősebb kártyáról váltanátok. Nem látnátok ekkora különbséget. -
Gilthanas
aktív tag
Első benyomások a Sapphire R9 290X Tri-X OC ről.
Először is nagyon gyors. A melegedés teljes terhelésnél olyan 71-75 fok között mozog és nem igazán megy 42% fölé a venti. Egyáltalán nem tartom hangosnak terhelés alatt. Ha felviszem a ventit 60% -100% közé ott már van valami hangja. 100% on már azért szépen van hangja, de nem az a zörgő hangosság hanem olyan finomabb elviselhetőbb (nem tudom megfogalmazni).
Akkor tesztek alapon 1040/1300 Mhz
R9 290X Tri-X sapphire
i7 4770
1080p extreme ahogy kell és mindenki teszteli
Win 7 64
Képet sajnos a valley és a heaven nem csinált nekem (csak fekete képernyőt) most pedig megnyomtam a gombot
Valley 2600 pont
átlagos fps 62.1 minimum 23.4 max 119.Heaven 1620 pont
átlgos fps 63.1A 3d markról tudtam képet csinálni
Azt nem tudjátok, hogy mitől ír ki kamu értéket a hőfoknál a Valley és a Heaven? ilyen 60000 fokokat ír. uninstal reinstal megvolt, de még mindig. A régi kártyámnál rendben volt.
Holnap majd kicsit húzom is az órajelet majd.
(#5254) Motion_Blur Igen azt hallottam, hogy bugoska a program, de ezek vannak most a gépen
-
válasz
Motion_Blur #5247 üzenetére
Szia!
Köszi. Akkor ez csak egy HOAX vagy tényleg van olyan ember akinek működött a dolog?
-
-
Sziasztok!
Ha minden igaz, akkor pár nap és egy boldog 290 tulaj leszek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog tudni egy 8320 mellett.
Olvasgattam erről az unlockról. Ez tényleg működhet? Ha sikerül azzal ugrik a gari? A tuningot, illetve a kártya működését, stabilitását hogyan befolyásolja?köszi
-
westlake
félisten
Ja, egyebként az HIS 290X körülbelül 90 napja bányászik 98 fokon, 0-24-ben.
-
-
Enclave
aktív tag
Nem aprózza el a srác, 20(!) db 290(x) "egy kupacban", valszeg bányászatra beizzítva... (érdekes nézni a rá érkezett hozzászólásokat, nem sok embernek tetszik a dolog, persze érthető)
-
csabsz13
aktív tag
shut up and take my money!
a házam szellős és csak 1 db-ot akarok bele, szóval remélem már jövő héten tudok rendelni belőle (de ha kell, várok február végéig is)
már csak az a kérdés, hogy a fogyasztás vajon az én konfigommal megáll-e 500 watt körül vagy inkább 600 lesz?
köszi a találatot!
-
Enclave
aktív tag
Németországban rendelhető a Sapphire Tri-X 290 415€-ért (kb. 125k HUF) és jelenleg (hsz. írásakor) van is készleten. Kb. 20€ (kb. 6k HUF) a postaköltség ide így akinek nagyon sürgős, szerezhet egyet 131k-ért elvileg...
(csak mint érdekességet írom, nem reklámozok semmit sem de gondolom sokan várják ennek a kártyának a 290 változatát, így lehet nekik hasznos lehet a link, már amíg tart a raktárkészlet (és nem gond nekik a német gari))
-
Sonja
nagyúr
ASUS R9 290 DirectCU II teszt! Végre már van ez is.
(#5216) BMW001: Igen, jó forró.
-
Gilthanas
aktív tag
Na megjott a 290x tri x sapphire "dragasszag"
hamarosan osszerakom a gepet es tesztelek
-
Sonja
nagyúr
"Just got mine up and running. Using afterburner I cranked it to 1000mhz with +50 power and ran Heaven, card hits just below 80c. My case is very bad for airflow, but even at 80c the fan can hardly be heard. Very happy with the card and no throttling experienced."
Nem hangzik olyan rosszul.
-
daveoff
veterán
Kell venni hozzá pluszba egy ilyen készletet, és probléma megoldva. De van rajta alapból egy venti, ami a nyákot fújja, tesztek alapján nem olyan rossz. A videóban is 91°C-on megáll VRM, az azért nem rossz bordák nélkül. A második videóban már VRM bordákkal teszteli, és lényegesen jobbak az eredmények. Így kifejezetten jó kis hűtés lehet belőle, az más kérdés, hogy kinek éri meg ~45k-ért egy ilyet összerakni.
-
válasz
Malibutomi #5203 üzenetére
Elég jók 3waybe is.
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest