- votlage71: Kábel menedzsment
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #10076 üzenetére
Köszi a válaszokat, megfogadom N.Ferryét is, és ha hazamentem lekeverem AB-t és GPUZ-t, ne meg rendelek egy tápot, remélem ez megfelelő lesz:
Corsair AX860i Digital ATX PowerAmúgy a mostani 2 év körüli van, de a jelenség, hogy nem mindjárt fagy ki a játék hanem egy bizonyos idő után vagy terhelés alatt, tényleg táp problémára utalhat.
Amúgy jut eszembe GPU-Z terhelés nélkül is 11.75 V körüli értéket mutat, ez már jelentheti előszelét a fenti problémának?
-
hdekakas
senior tag
válasz
Cole86 #10084 üzenetére
Üdv itt is.
Az enyémet épp most ragoztam hogy ugye 1100 körül megy.
A memória tuning csalós, másik kártyámmal jó nagy tuningot is szépen vitt mindennel, de egyedül az Assassin's Creed-nél csíkozott. Sőt, ha már csak minimális tuning volt a memórián, akkor is csíkozott.
De egyedül az AC4-nél volt csíkozódás, viszonylag kicsi mem tuning esetén is. Más programok gyönyörűen mentek hatalmas tuninggal is.
Ráadásul fps-ben semmit nem dob a memória tuning. Így a mostani kártyával egy laza 10%-ot belőttem a gpu órajelhez hasonlóan, így 5500. -
Cole86
senior tag
Újra vissza tért a tékozló fiú a sötét oldalra...
Sziasztok!
Az 1ik kari 1130at megy (másik 1080-1090körül kifúj alapfeszen) ,de valamiért cfben 1050 fölött néhol 200-300fpsnél már láttam kis jeleket ,h nem szeretné ,h tovább húzzam.. az 1550es memória órajel viszont eléggé korrekt!
Itt igazából már nincsenek microlaggzások, valamit igen jól csináltak az AMD-s srácok végre valahára..
-
hdekakas
senior tag
válasz
N.Ferry #10081 üzenetére
Igen, hétfőn délben vettem át a postán.
Milyen kicsi a világ. Te is oh-i vagy, és még a postán is láttad.
Neked melyik fajta van?
Én meg vagyok a dc2oc-vel elégedve, hiába "csak" 3 hőcső ér a gpu-hoz, 80fok alatt marad a kártya, húzott órajelekke, növelt fesszel, egy micro házban. De a ventilátor profilt feljebb kellett venni, mert valamiért gyárilag 50% fölé nem ment, és úgy már 85 fokos volt.
Én egy 4,5GHz-re húzott i7 mellett (többi cuccok az adatlapomban) mértem, és eddig 430W volt a gép max fogyasztása konnektorból mérve.Ráadásul tuningolva a kártya is.
Na, esetleg a fesz emelésről valakinek valami "tanulmány"? -
törölt tag
Vett már valaki 290x lightning karit?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
hdekakas #10078 üzenetére
pedig azt akartam írni, hogy maradj a 1095MHz-en. jó az alapfesszel!
semmit nem nyersz a plusz 5MHz-el, de ezt gondolom te is tudod, csak jól néz ki az az 1100
amúgy nekem MSI Afterburner-ben +200mV-ig engedi emelni (nincs tovább csúszka) és úgy rémlik, hogy ilyen 170-180mV-ig el is mentem vele, bár csak benchmarkhoz, több órás játékok nem voltak ezen a feszen futtatva... -
hdekakas
senior tag
Üdv!
Hétfőtől én is egy R9 290 Directcu II OC tulajdonosa vagyok.
Kérdésem az volna, hogy mekkora vddc fesszel érdemes még üzemeltetni?
10% tuninggal, vagyis 1100 MHz órajellel akarnám használni, de azzal már megjelennek az artifacting-ok, így 1,250-ről meg kellett emelnem 1,275-re a feszt. (Alap fesszel csak olyan 1090-1095 Mhz között megy "havazás" nélkül.) Hőmérséklet rendben van, 78 fok, 70%-os ventivel.
Eme kis fesz emeléssel még lehet-e biztonságosan használni? Illetve mekkora a max fesz amit még lehetne neki adni? Nem vágom a vga-k esetén a feszt, procinál ott belefér ha 1,0-ról 1,25-re is megemelem, de nem tudom hogy a kártyák mennyire érzékenyek a feszültségre.
Régi kártyákon sosem állítottam, de most valahogy az 1100Mhz-hez ragaszkodnék, ne csak 1095 legyen már. -
N.Ferry
senior tag
válasz
Tomdriver #10069 üzenetére
Úgy értem,hogy pl. megvan nyitva 4-5 ablak,aminek mind más órajel kell(pl. egy sima webes oldal,egy youtube videó,egy stb.)nálam ha egyfolytában váltogattam az ablakokat az oc-s profillal,akkor tudtam néha bs -t produkálni,de ha az alap órajeles profil van webezés közben,akkor nincs ilyen baj.
Én arra tudok gondolni,hogy az oc-s órajeleket nem szereti ennyire gyorsan váltogatni.
Igaz azóta leszdtem az ab-t is mert nekem volt vele gondom,meg nem gpu-z-t használok,hanem hwinfót,és azóta minden happy,szóval lehet csak progi csere kellett.A gépedet meg próbáld ki egy nagyobb táppal.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
Kronus #10074 üzenetére
Az baj, ha bedob egy bs-t és nem tudni az okát, az ember ilyenkor már reszket, mikor jön a következő.
De az mondjuk jó hír, ha játékok alatt még nem jött elő, szerintem ne is foglalkozz vele, de ha valamikor megismétlődne, figyeld a szitut, h. lehetett e köze az először megfigyelt esetnek.(#10072) Malibutomi: Köszi, tápra nem is gondoltam, bár elvileg 750W-nak bírnia kéne. Persze ha le is adja azt, azért Gigabyte táp tudjuk nem egy gold kategória... Szóval elgondolkoztató, rá kéne mérni valahogy.
De leírom a történetet, miért gondoltam alaplapra vagy CPU tuningra:
Mert GTX 780 sem bírta ebben a környezeten a húzást és most az MSI R9 290 Gaming sem, extrém játék körülmények között mindkét kártya esetében 15-20 perc után befagy a kép! Sz'al nincs bs. hanem megáll a kép, majd simán ki tudsz lépni a programból újraindítás nélkül.
Ezért gondoltam alaplapra, procira, de akkor most már tápra is, mert az nem lehet, hogy ennyire looser legyek és van két kártyám zöld meg piros oldalról, ami ennyire antituning? (vagy mégis??)Tegnap: Asetto Corsa, 24 autó, full felbontás és 3 monitor, vagyis itt hamar kiderül ha valami nem stabil. És sajnos nem volt az. AMD kari van most a konfigban, és olyannyira nem volt stabil, hogy a gyári OC órajelen sem bírta e körülmyének közt 20 percnél tovább, hanem kifagyott!
Nos innentől kezdve viszont komoly aggodalom fogott el, mert van még kb. 3 napom, hogy lemondjak a vásárlásról...Szerintetek?
-
Kronus
tag
válasz
N.Ferry #10067 üzenetére
2 hete van meg a kártya, de eddig semmi tuningot nem alkalmaztam... full alapon ketyeg
Tomdriver
Nálam tuti nem tuning miatt volt BS mert még nem is tuningoltam és lényegében nem is a GPU-Z mivel még nem volt telepítve mikor bedobta BS-t, pont hogy ki X-elni akartam mikor Furmark-ban megkérdezte telepítem-e.
Deee annyi különbséget megfigyeltem az én esetem és a youtube BS vidik között, hogy míg ott azonnal jelentkezett a BS nálam az X-re történő nyomás után pár másodperc fagyás, aztán BS, aztán pár másodperc és a zene is elhallgatott... -
mcwolf79
veterán
Ha Trixx-szel tuningolok a power limit-et hogy kell feljebb tolni? Mert ugye ilyen a Trixx-ben nincs.
Upsz!!Bocsi
-
Tomdriver
őstag
válasz
Kronus #10052 üzenetére
"Nah.... össze hoztam egy BS-t MSI R9 290 Gaming-el...
Azt hiszem talán én vagyok az első..."Hát nem, én is összehoztam már párat tuning közben a Gamingel, de én ezt annak tudtam be. Akkor szokott előfordúlni, ha több feszt adtam mint amit kéne. Durvább esetben kékhalál is beesett ilyenkor. Viszont ha a kari alul volt feszelve, akkor simán csak a asztalra tett ki.Megjegyzem minden esetben ment a GPU-Z is a háttérben, sőt AB is be volt kapcsolva a ventiprofil miatt. Más tuningprogramnál is volt ilyen jelenség, tehát nem AB számlájára írom, GPU-Z lehet, de inkább simán user error.
De! Szerintetek lehet hibás alaplaptól vagy CPU tuningtól olyan jelenség, hogy a kari egyáltalán nem bírja a húzást? Ha választ kapok rá megírom azt is miért kérdezem, de a "diagnózis" így előzetesen csak bekavarna.
Köszi.#10067 N.Ferry: Azt hogy érted, hogy folyamatosan váltogatja az órajeleket? Tehát a program nyitva van a háttérben és olyan gammel játszol, ami miatt az GPU órajel állandóan ugrál?
-
Spirit
őstag
válasz
N.Ferry #10067 üzenetére
Nekem is volt régen 2 olyan kártyám is ami szenvedett hasonlótól.(5850,6850) Az egyik minden memóriasebesség váltáskor villant egyet, a másik idle órajelen néha kifagyott. A megoldás az volt mindkettőnél, hogy AB-ben EULA beírva, unofficialoverclock=2, ekkor ugye fixen tartja az órajelet, ami be van állítva. Lehet, hogy a 290-ek is hasonlóval küzdenek "csak"?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Kronus #10052 üzenetére
Eddigi tapasztalataim,és a fórumban olvasottak alapján én azt szűrtem le,hogy úgy a "legkönnyebb" feketét vagy kéket összehozni,ha van pl. egy oc-s profilunk ab,vagy trixx-ben és azt használjuk asztalon,de úgy hogy folyamatosan váltogatnia kell az órajeleket,ezeket a dolgokat nem szeresse a 290..
-
CsonkaImo
addikt
válasz
andro93 #10064 üzenetére
Nálam is jelentkezett már. Szerintem a béta státusznak köszönhető. Nekem pl. Metro Last Light-ban mindig csinálta ha a grafikai beállítást változtattam. Bf4-nél is előfordúlt még a 14.1-el, a frissebbek viszont ott hibátlanúl mennek. Várni kell a whql catalystra, remélhetőleg abban már nem lesznek ilyen gondok.
-
andro93
aktív tag
válasz
Sontir Fel #10062 üzenetére
Nekem bf4 mantle alatt volt olyan a 290-nel, hogy elkezdett rendesen szaggatni a játék, mintha 15 fps lett volna. Dawnbreaker tdm-en csinálta, de csak egyszer jött elő. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Sontir Fel #10062 üzenetére
Ebből nekem az jön le hogy pont nem a mantle miatt ment nálad jobban
-
Sontir Fel
őstag
BF4 mantle tapasztalat
Szepen ment, talan egyszer ereztem, hogy megakadt full hd minden max 14.2 driver mellett. Cimboram mellettem ult a tankban o dx alatt nyomta es kb 5 fpssel volt neki kevesebb. Neki alapon ment a 2600kja nekem 4.6on a 2700km. neki gigabyte 290 ocje van alapon nekem 1150/1300on ment a kari.
Rosszul tapasztaltam a dolgokat, vagy hiba lehet a keszulekemben?
-
Kronus
tag
válasz
ricshard444 #10056 üzenetére
Azért is eljátszottam még1x, lássam ismétlődik-e a jelenség,de semmi. Vígan megy a FurMark is meg a GPU-Z is.
Tudtommal MSI-vel még senki sem járt így fórumon, vagy 1-1 BS mindenkinél beesik ?!
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Kronus #10052 üzenetére
De
Megszokható... nekem eddig 2 volt/nem használt sem az AB, sem más party program eltávolítása sem/, de már tettem a dolgok ellen
A vicc hogy nálam egyszer ugye videószerkesztés közben szállt el, egyszer meg a winamp zeneváltása közben, tudom nem nevetséges, de én akkor kínomban nevettem
!
-
Kronus
tag
Nah.... össze hoztam egy BS-t MSI R9 290 Gaming-el...
Azt hiszem talán én vagyok az első...FurMark-ban rákattintottam GPU-Z-re kérdezte telepítem? aztán ki akartam X-enli erre BS
vagyis gondolom azt hoztam össze... fekete képernyő... aztán monitor jelezte, hogy nem kap jelet... majd a youtube is elhallgatott... és már csak a reset segített...
Kék halállal már találkoztam párszor, de ilyennel még nem... és a leírások alapján gondolom ez lenne a rettegett BS... deee remélem h azt mondjátok, hogy nem és szimplán én vagyok a hülye
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #10045 üzenetére
Sajnos olyanokat írnak amiket kipróbáltam, vagy lehetetlen. Sehol nem találok rá már új lehetőséget amit kipróbálhatnék...minden lehetségest megcsináltam:
Alaplap bios, vga bios frissítések, új win 7-ről 8.1, külön a kártyákat, cmos reset, a tápkábeleket másképp csatlakoztatni, (azon az egy kártyán nem világít a 2. zöld led, akármelyik csatlakozót dugom bele), több driver, chipset driver frissítés.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, de sajnos egyik sem használt, a gép ugyanúgy fagy. :/
-
GhostRider23
tag
De windows 8.1 alatt meg youtube hd lejátszás alatt hogyan lehetne ezt megoldani ?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GhostRider23 #10047 üzenetére
Tulajdonképpen a kérdésedben benne van a válasz is.
,és segítek nem a kártya gyári hibája lesz az.
Zoli54213 : Azért ha sikerülne esetleg megoldani,írd majd meg a fórumba pls. ,mert már bass*a a csőrömet,hogy mi lehet a baja.
-
GhostRider23
tag
Sziasztok! A következő problémám van még mindig az összes MANTLE API-s driver-rel! Játékok közben minden fasza, az fps is növekszik, fagyások nincsenek semelyik játéknál, de a windows 8.1 x64-em animációi néha néha beröccennek/akadoznak, ha a böngészőt megnyitom , youtube hd videók alatt is akadozgat, filmnézés közbe külön lejátszón nem, görgőt lenyomva ha böngészőben lefele görgetek/folyamatos görgetést csinálok, akkor is akadozgat, de csak akkor ha a hardveres gyorsítás be van kapcsolva. Ha kikapcsolom megszűnik a böngésző akadás, azonban a windows akadás fennáll így is. Valaki esetleg találkozott már ehhez hasonló problémával, és ha igen mit tudnék ezzel csinálni ? R9 290X Sapphire Tri-X, 13.12 whql driverrel semmi problémám nincs se játék alatt se windows/böngésző alatt. Kérlek benneteket ha tudtok valami megoldást illetve hogy mi lehet a hiba forrása, írjatok privátba is akár vagy ide a fórumba, mert nagyon idegesítő számomra ez a dolog és félek picit hogy ez a kátya gyári hibája esetleg. Várom válaszotokat.
-
Th1sN04ll
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #10033 üzenetére
Mondom, akkor hibás volt a kártyád. Ennyi. Megdöglött volna játék alatt is pár hét alatt.
Nem azzal játszom, persze, de volt már játék, aminél régebben kinnhagytam menüben, és mire visszajöttem 5 perc múlva, mintha furmark ment volna.
Az 5850-en pl. az Alan Wake ténylegesen furmark szintű terhelést csinált játék közben is, pedig ott is mindenki ezzel jött, hogy játékban olyan nincs.
-
Zoli54213
aktív tag
Egyenként kipróbáltam csak egyik, csak másik, driver telepítés után vagy. Jelenleg úgy van, hogy visszatettem mindkét kártyát, a felsőn világít mind a két zöld led, az alsón csak 1. Ha kiveszem mindkettőt, és csak azt teszem bele amelyiknek csak az egyik ledje viláít, akkor sem fog kivilágítani ha csak az van benne egyedül. (fagyás megvan) Viszont itt jön az ami miatt kuszává válik az egész, ha beleteszem a másik kártyát, csak és kizárólag amin világít mind két zöld led, azzal is újraindul a gép 0xa0000001-es hibakóddal. CPU alapon van, ha egy kártya sincs a gépben, csak IGP akkor minden stabil.
És igen, 7970 cf-el semmi baj nem volt, vígan vitte, 10 hónapot volt az a cf benne. Még úgy is bírta a tép, hogy mindkét kártyát 1125Mhz-re húztam. Itt van még az akkori kép is (még i7 2600k-val):
-
válasz
Zoli54213 #10037 üzenetére
Mindkét kártyát próbáld ki egyenként. Ha idáig ok, akkor Win reinstall, ha reinstall után is gond van és a legújabb bios van a lapban, akkor nem marad más, mint táp vagy lap. Persze csak akkor ha nincs tuning a CPU-n, mert akkor azt is vissza kéne dobni alapra és úgy is megnézni, hogy minden OK-e.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
N.Ferry #10031 üzenetére
Miért mi lenne az alaplappal baj? Én úgy tudom ha vga-t nem támogatná, képet sem adna. És mint írtam, volt olyan még Win7-en, hogy Metro LL-eztem az R9 290 cf-el. Mikor kiléptem a játékból, gép magától restart. Mostmár játékot sem tudok elindítani, mert a driver telepítése után 1-2 percen belül restarol a win 8.1 a köv hibakóddal: 0xa0000001.
Viszont még egy érdekesség: Mindkét vga-n van 2-2 zöld led, hogy kap-e megfelelően áramot, ha nem akkor egy piros led világít. Na most nekem az egyik kártyán csak az egyik zöld led világít a kettőből, viszont nem is piros. És ez akkor is így van, ha csak az van bent egyedül. Ugyanarra a tápcsatira a másik vga-t rákötve világít a zöld led. Ezt én már végképp nem értem...:/
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #10030 üzenetére
Ennyi erővel ne is játszunk vele, és tartsuk klimatizált helyiségben, fix 18 fokon üresjératban élete végéig.... Azért van, hogy programokat futtasson, akár furmarkot, akár Tomb Raidert akár bármi mást.
(#10033) daveoff: Ha nem gyárihibás a kártyád, és figyeled a VRM-et is, ne menjen 110 fok fölé, semmi baja nem lehet 5-10 perc ilyen terheléstől.
-
daveoff
veterán
válasz
Milka 78 #10032 üzenetére
Szerintem annyira nem lesz izgalmas amikor kinyírja valakinek a kártyáját. Nekem sikerült kombustorral megölni egy 7950-et, utána ment a szívás a garival, de végül jól jártam, mert kifizették a vételkori árát!
Valószínű egy memória csip halt meg, legalábbis én arra tippelek, de lehet a GPU döglött be.
(#10034) HSM: Te is tudod, hogy ez baromság, egy furmarknak mi értelme van, azzal játszol? A másik meg hogy olyan terhelést ad neki amit játékokkal nem nagyon tudsz reprodukálni.
Amikor behalt a kártya nem ment 80fok fölé, VRM 100 alatt volt, és mégis megdöglött!
-
daveoff
veterán
Nem értem miért jó ez nektek, hogy a furmarkkal gyilkoljátok a kártyáitokat...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Laja333 #10017 üzenetére
Ez jó hír,köszönöm!
Féltem,hogy gáz lesz a vrm hőfokkal(Furmarkból kiindulva,de ez kb olyan mint a Linx),de így még 40 fokos kánikulában is Mantlizhatok a szétfeszelt karimmal
Joshi : Hogy ha még is elmértük volna a vrm hőt ne a füstről vegyük észre,hogy gáz van(magyarán így látszik a monitorozás is)
-
Gilthanas
aktív tag
-
Laja333
őstag
-
maflame
aktív tag
válasz
csabsz13 #9929 üzenetére
Nem a kártyáink között hanem a két furmark verzió között van nagy különbség! Feltettem az 1.12-est és látszott, hogy az azért jobban megemeli a hőfokokat, de nem is ez az érdekes, hanem az, hogy kb másfél perc után egyszerűen újraindul a rendszer!!
..és akkor a kérdésem is ez volna a kedves fórumtársakhoz, hogy mi lehet a probléma forrása? A hőfokok újraindulás előtt 80C-körül volt vagy az alatt, akkor a tápom lenne? Eddig még sehol nem hibázott (crysis3, BF4, 3DM, Heaven stb. ..farcry3) nem szemetelt, se kék, se fekete képernyő.. Alapórajelen (1000/1260) csinálja mindezt.. A régebbi verzióval ment 15percet is hiba nélkül..
Van valakinek ötlete? -
Sonja
nagyúr
MSI R9 290X Lightning Iponban! - 199418HUF!
-
Joshi
titán
válasz
mcwolf79 #9993 üzenetére
Én fenntartásokkal kezelném azt a jó minőségű gappadot. Az enyém egy nagyon vékony talán 0,5mm fehér gappad és ahogy már írtam 60 C° fölé még nem ment pedig még backplate-em sincs. A blokkok közötti különbségekről nincs infóm főleg nincs tapasztalatom de még most is azt mondom hogy ott valami nem kerek.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Th1sN04ll #10001 üzenetére
Pont ami kellene ide.
"1. Improve SLI and CrossFire compatibility.
2. Improve USB keyboard and mouse compatibility."Én simán feltenném.
Régebben is használtam béta BIOS-t Gigabyte laphoz (kénytelen voltam). Ott nem volt gondom ezzel.
(#9998) Gilthanas: Az szép.
Jól dolgozik a program.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest