Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
válasz
daveoff
üzenetére
Ez jó hír, köszönöm!
A tápomon 1x8pin és 1x6 pines csati van, ha felhasználom az egyik 6pin->8pin adaptert a 6 pinest meg üresen hagyom a kártyán akkor tuning nélkül egyelőre el kell döcögnie gond nélkül nem? Ha nagyon fontos akkor max 2 molex->6pin adapterrel azt is meg tudom oldani csak nem vagyok oda az ilyen megoldásokért illetve egyelőre bőven elég lesz nekem alapfeszen amennyit megy!
Tápom: Seasonic S12II 520W
-
válasz
daveoff
üzenetére
A program az bug-os tudjuk sokan,de ekkorát csak nem hibázik...

Én nem igazán követtem az amd dolgait,de nem hallottam még olyan amd kártyáról,hogy 2x4Gb.
Persze ez nem azt jelenti,hogy nem is létezhet olyan kártya.Igen a gpu-z írja,gondolom helyesen,nem tudom kellene-e olyan írnia,ha valóban úgy van,hogy 2x4Gb,vagy bármely más monitorozó progi képes lenne-e felismerni a 2x4Gb-ot.
Kíváncsi lennék más 8Gb amd kártyára arra mit mutat a valley. -
janos666
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
Ugye nem olyan Hawaii kártyád durrant el FurMark alatt, amitől tőlem kaptál?

Én emlékeim szerint mindegyiken járattam a Valley és/vagy FireStrike mellett azt is 10-20 percig, mielőtt becsomagoltam valakinek (már amelyiket postáztam, amiért személyesen jöttek vagy vittem, az a vevőre volt bízva, hogy mivel szeretné tesztelni), igaz előre fix 100%-ra húzott ventilátorral. -
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Ha kifogástalan a termék akkor újra árusítható. Megnyitott doboz miatt lehet kicsit olcsóbban adják, de a garancia nullázódik. Nekem a 7970-em volt visszaküldött. Amikor vettem 120-ért mentek a Dual-X-ek, és ez az egy volt 95k a listában (iPon). Mai napig tökéletesen teszi a dolgát haveromnál.
-
Ghoula
senior tag
válasz
daveoff
üzenetére
295 részével egyetértek.
Viszont a 290x matrix-al semmi baj nincs. Ha visszakeresel a hozzászólásaimra, dc2-vel egész jól elvoltam léggel, igaz saját venti profillal. A matrix-on vrm szempontjából jobb a helyzet, nagyobb borda, jobban elosztott terheléssel. Persze nem furmark-ra való, agyonfeszelni sem kell, de nem élhetetlen kártya.
Tény, vizezve kényelmesebb használni.Milka: Egy dologra jó: néha hibázó kártyát könnyebb utána gariztatni, ha megkezeled fánkkal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sok értelmét én sem látom, könnyen haza lehet vele vágni a vasat. -
Ghoula
senior tag
válasz
daveoff
üzenetére
Abból a szempontból elfogadom, még akár jó is lehetne, de a kapott értékek, így hogy azt se írja, miféle fps-t mér, miként szolgáltatnak bármilyen alapot az összehasonlításra?
Amikor a végén csapatnak a terepjáróval, ott a forgalom totál random, van amikor 2 autó van és a tartálykocsiig egy ütközés sincs, van amikor meg 6-7 autót szétzúz. A másik tesztben nem fogadod el, hogy változóak a körülmények, itt zokszó nélkül.
Azt nem is írtam, hogy a guru-s teszt jobb, csak ha már felhoztad....
Guru-s tesztben kikacsolták az advanced opciókat, így az ott kapott eredmények mutathatnak más sorrendet, mivel pl. növelt látótávval nv jobban jár, többet bír a driverük, más oprendszer is van, erősebb proci, etc...
Én meg azt tartom, hogy a techpowerup-os teszt nem (sem) jó... -
Ghoula
senior tag
válasz
daveoff
üzenetére
Pontosan milyen beállításokkal teszteltek? A minden very high és fxaa az kicsit szegényes leírás a beállítási lehetőségek tükrében. Az advanced opciók mire voltak állítva? A soft shadow? A kapott fps az mi? Max, min, átlag? Hány mérésből átlagolták a kapott eredményt? Az utolsó scene a teszben változik, nem használható valós mérésre.
(A használt oprendszer is elavult, bár ez még ok lehet)
Ez a teszt minden, csak nem jó.
-
mackosajt
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
A CCCben toltam a felső értéket 10%-ra. Biztos az, mert nem mV-t volt.
Valahogy arra gondoltam, az AB-s tuningolás után kipróbálom az AMD saját tuningját. Ezzel mintha stabilabb lett volna.
Jobban örülnék, ha ti is ilyenekről írnátok, és nem indulna a személyeskedés 1,5 éves korkülönbségű kártyák miatt...
Mintha a 2013-as RBR-t hasonlítanánk a 2015-ös Mercihez az F1-ben. -
slloyd
senior tag
válasz
daveoff
üzenetére
Nem jutott el de nem is érdekel a dolog...
Minek hasonlítgassak össze 2 karit amelyek teljesen más árfekvésben mozognak sőt az nv 1,5 évvel fiatalabb...
Ez olyan mint ha a 680 at tenném 290 mellé...
Felesleges,szerintem.
És mivel ez egy r9 290/x topik szeretnék csak és kifejezetten erről a kariról sok okosságot olvasni ha idelátogatok.
Majd ha 980 am lesz mert nem lehet tudni mit hoz a jövő akkor majd hova menjek okosodni?
Akkor is ide?
Az r9 290 es topikba?
Az ati (amd) karik közé? -
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
De erre meg ott a videó amit linkeltem neked... az árban egy kategóriás kártyák (290X - GTX970) esetén gyengébb CPU-val, alacsonyabb CPU órajelen jobban ment a játék a 290X-n mantle mellett... bár nem kételkedem az ilyen pillanatképek valóságában, de egy folyamatos összehasonlító videó jobban reprezentálja a helyzetet. Szerintem...
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Mantleval 60 alatt nincs. Innentől kezdve teljesen mindegy hogy 60 vagy 600FPS van, mert ugye ez nem cod, a folyamatosság a lényeg. NV-n is szarul ment egyébként egy évig, mire megtalálták a megoldást.
Szerintem amíg mind 2 kártyán jól megy a game, addig nincs miről beszélni, és rohadtul nem éri meg NV-t venni BF-re. Legalábbis engem még mindig nem győztél meg, hogy miért jobb nekem a 100-150FPS, mint a 60-120.Mehetne jobban, de a mantle miatt nem fog. Ez van. Amíg 60FPS felett vagyok, és folyamatos a kép, addig nem igazán érdekes, hogy mivel megy.
-
m0h0senator
őstag
-
m0h0senator
őstag
-
válasz
daveoff
üzenetére
Én nem akarom védeni az AMD-t, mivel pártatlan vagyok az ügyben, azért veszek Radeont, mert csóró vagyok és nem mindegy, hogy a 100-hoz van közelebb az ára vagy a 200-hoz...nekem!...de nyilván sokan megtehetik, hogy a drágábbat veszik, ezzel nincs is gond.
De....a BF4 soha, ismétlem soha nem esik be 60 fps alá 290-el.
Amikor dx alatt toltam, akkor szoktam méregetni Fraps-sel, 66 volt a min fps.
Mantle alatt nincs fraps, a beépített fps mérőt használom.
Szóval a lényeg, hogy falura elmegy az amd is.
-
slloyd
senior tag
-
imi123
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Maximálisan egyet értek veled abban hogy aki nem próbálta mindkét oldal kártyáját az csak a marketing dumát tudja ismételni.Részemről már csak a szememnek hiszek!!
Azért az utolsó kijelentésed azért erős volt. Mantleval azért nem olyan szar a Radeon!
Tény hogy stabilabb Nvidián a BF4. -
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Nem hiszem el neked, ugyanis Mantle és AMD DX között sem érezted a különbséget ebben a paraméterben, pedig nem kevés van, így nem tudok adni a véleményedre ebben a tekintetben.
Másfelől Abu nem tapasztalatokról írt, hanem információkról a motor működéséről. Márpedig a PH VGA-s házigazdájaként csak van némi fogalma a dolgokról, és remélem nem veszed sértésnek, ha úgy vélem, jobb információforrásai vannak, mint neked.Hogy nincs jelentősége? Nem ezt írta. "100 fps felett igen nehéz ezt kiszúrni, mert a lag nem nőtt annyira, hogy ez érezhető legyen. Egy átlag játékot évekig jónak tartottunk 60 fps-sel 3 frame felpuffereléssel, ami nagyjából megfelel a 100 fps 5 frame felpufferelés input lagjának"
Én meg pont erről beszéltem, hogy végre nem ennek a 60FPS és 3 képkockás lagnak megfelelően kell szívni a játékban Mantle alatt. Aki ezt jónak találja, magára vessen. Persze, 60hz-en, lassú monitorral nem érezni, mert annak alapból csapnivaló a válaszideje, de egy gyors monitorral (pláne, ha valaki sokáig CRT-n játszott és van hozzá szeme) igencsak lehet értékelni a jobb válaszidőket.(#25897) daveoff: "Én nem az NV-t akarom fényezni, szerintem inkább az AMD csinál valamit nagyon rosszul."
De, pontosan az Nv-t fényezed hozzászólások óta. Abu is leírta, és ha józanul belegondolsz teljesen logikus is, hogy a Mantle megjelenése óta BF4-nél arra fókuszál az EA és az AMD is, az az ajánlott mód a játékban AMD-hez. Így viszont semmi de semmi relevanciája nincs a DX-es Nv eredményhez hasonlítani az AMD-s DX-et. Nem lett azon butítva semmi, csak Nv-nél ezerrel arra gyúrnak, AMD-nél meg a Mantle a cél. Tehát a fair összehasonlítás az, ha a MAntle-t hasonlítod az Nv-s DX-hez, mindkét kártyán az a preferált futtatási mód, amivel a legjobb eredmény elérhető.(#25899) daneeeeee: Azt hiszem azt írta, nála is van tuning, 1100MHz.

-
daneeeeee
aktív tag
válasz
daveoff
üzenetére
Ott 68 kontra 103 fps-van. Viszont a Te vga-d 1500/400MHz-en tud ennyit, alapórajelen kb 15%-al lenne kevesebb fps-ed. Ha CsonkaImonak is alapórajelen ment a VGA-ja akkor a két alapórajeles vga között (mert szerintem így korrekt összehasonlítani) már nincs is olyan nagy különbség. Rosszul gondolom?
25900#: Szerintem mindkettő Mantle csak az egyik pach előtti a másik pach utáni kép.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
daveoff
üzenetére
Mondjuk ez egy tuningolt GTX 980 eredménye, alaporajelen -15% fps-ed lenne. Ha CsonkaImo 290X-e alapórajelen tudja a fenti eredményt akkor azért nincs olyan távol a két kártya.
Egyébként én néhány hete váltottam GTX Titan-ról R9 290x-re szintén kíváncsi voltam mivel nyújt többet az AMD a Mantle Api-val.
BF4-ben én sem éreztem igazán különbséget az Nvidia DX11 és az AMD Mantle között. Lehet, hogy van valami de az is lehet hogy csak bebeszélem magamnak.
Thief-ben mondjuk érezni a Mantle jótékony hatásait. Az átlag és főleg a minimum fps-t dobja meg nagyon az új api pedig nincs olyan gyenge procim.
Váltáskor csináltam magamnak egy mini tesztet, néhány játékban, bench-ben megnéztem mit tud a két versenyző és minimum fps-ben mindenhol jobb volt a 290x. Gyakran még a húzott Titannál is jobb eredmények születtek ha minimum fps-t tekintjük mérvadónak. -
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Szerintem meg csak annyi történt, hogy vagy a Kepleren más az algoritmus, vagy tovább csiszolták, míg 290X-ed volt, mert azért ilyen feltűnő dolgokat csinálni gáz azért.
Nem gondolom, hogy ilyen határozottan állítottad volna, hogy nem jó, ha jó lett volna. Ne nézd hülyének magad.
"Hát én pont fordítva tudtom/tapasztalaom, ahogy csökkented a részletességet, úgy nő a teher a CPU-n, és csökken a GPU kihasználtság...."
Hát pedig BF4-ben Ultra-n DX-ben a CPU fogyott el, és esett le a GPU-terhelés és az FPS, High-on meg jó volt a terhelés és az FPS sem esett le. API-túlterhelés az extra effektektől. Nem véletlen az se, hogy főleg a leomlásnál, amikor a sok por meg darabka szálldogál mindenfelé jött elő.(#25875) CsonkaImo: Köszi a tippet, de nincs már meg az asztali gépem.
Amúgy már Mantle alatt játszottam a végén, valamelyik patch helyrerakta a laggolásokat win7+i5-ön, aztán tudtam használni, úgy gyönyörűen ment Ultra+4X-es MSAA-val is. 
-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Hogyan is volt a GTX780 vs. recés élek nálad? Én még emlékszem: [link].
De, pontosan attól lehet jobb GPU kihasználtság/több FPS, ha itt-ott kissé belebutítanak a grafikába.
Persze, okosan kell, ne legyen nagyon feltűnő.
Természetesen lehet ezt is nevezni optimalizálásnak, én mégis inkább a fejlesztő által megálmodott látványt nézném, és szerencsére az AMD politikája is ez. -
HSM
félisten
-
deadwing
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Én sem értem. De placebonak sem mondanám, mert egyszer átállítottam mediumra csak elfelejtettem, hogy úgy maradt. Az istennek nem ment a játék, aztán észrevettem, és csoda történt.
Komfortosabban/gyorsabban mozog a kép lowon. Olyan mintha nem lowon több lenne az input lag. Mindegy, nem akarom ezt a témát folytatni
Nekem ez a tapasztalatom, csak ezt akartam megjegyezni.
Nem akarok flémet indítani, mint az input lagos témában
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Még csak alap órajeles teszt időszak van.

Majd ha lesz egy napom rá, akkor kitesztelem, de a vizet is rá kell faragni előtte. Jó volna megküldeni 1300Mhz-en legalább, mert ilyen eredmény még nincs fent itt 290x-ből, 290-ből is csak én voltam aki 1300 fölé tudott menni. Persze a processzor továbbra is limitáló tényező marad, de ez van.(#25443) GAbre

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daveoff
üzenetére
nezd, a vicc az, hogy a Cosmos elott egy CM690em volt. CPU -15 fok, GPUban a Cosmos meg mindig a 690 (ventis oldallapos) ertekeit tudta. ez a gyari allapot volt, azota lehet csendesitve lett, de a belepo oldalon van 3xSflex@650-700, a kilepon SFlex@650-700+2xAntec TC@650-700. korabban a CF mellett a legtereloben meg bent volt egy Papst + Glacaltech kombo (kb SFlex / majnem SFlex szint, open benches probak alapjan), most megint kb neutralis a szellozese. tap kulon koron.
oke,a Black Ice GTS a kilepo oldalon mintha picit erzodne. Cosmost tesztekben lehuztak, hogy nem szellozik jol, de Stacker 834et vartak es Antec P180XLt kaptak. plusz a jelenlegi setuppal van olyan beallitas, ahol az open testbenches eredmenyeimet hozza. csak az nem a jelenlegi ultralaza ventibeallitas.
mellett.lehet mondani, hogy csendre van hangolva a haz, nade a HIS 6950 2GB is 200Won folyamatosan power_throttlingolva ment eyefinity alatt es semmi baja nem volt (kb 84 fok, nade 1800rpmet ment a ventije, ott csereltem az FSP GLNt mert a tap volt messze a leghangosabb), a 7850 CF ket 15%al tulhajtott kartyabol allt, 81-84 fokon tovig terhelve (HIS ICEQ + PCS+) es a Giga GTX970 G1 is hiaba ment fel 80 fokig, azt foleg azert tette mert a kartya addig boostolt amig a power, thermal vagy a max_boost limitbe nem futott, 80 fokon pedig meg mindig 1392-1420 kozott mozgott az orajele, ami laza 20%al magasabb a stock boostnal es 8%al magasabb a kartyara irt erteknel. elviselheto hangero mellett. mind 200-230Wos GPU alrendszerekrol beszelunk. a 110Wot 3870et (az volt az elso karim a hazban) HR03GTvel passzivan vitte 67 fokon, ami meg mindig jobb ertek volt, mint a gyari 2slotos huto, 80%@40dBA mellett "en a porszivo vagyok" gyari beallitassal (aktivan nem ment 50 fok fole a kartya furmark alatt).
ja igen: teljesen biztos vagyok abban, hogy hiaba csendes a haz, a 100USD alatti kategoriaban ezekkel a beallitasokkal meg mindig jobb mindennel midi/tower kategoriaban.
persze, a GTX480hoz volt anno a tanacs, hogy HAF X / Fortress FT02 / Raven02-03, de ize...
--
na, viszont ugy nez ki hogy a Cosmos S oldallapja ramegy a Cosmosra, egy NZXT FS200 bekerult oldalra, meglatjuk mennyit szamit, hogy a 290x a friss levegot kapja az arcaba direkten.
-
m0h0senator
őstag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Szerintem meg markegint szempontjából igen is nem mindegy mivel reklámoznak a tesztelők egy új videokártyát...
Lehet az Nvidia meg az AMD nem rágja a szádba hogy ezt a GTA5 höz vásárold meg.
De a rengeteg oldalon az lesz az első dolog, hogy a tesztelők előkapják a GTA5 + új csúcs hardvereket, és az fogja mindenki nézni, hogy itt jobban megy az AMD vagy az nvidia, és már meg is van a reklám.
Semelyik játéknak nincs ekkora vízhangja mint most a GTA5-nek. -
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
25%-ot ír ki a CPU terhelésre a Feladatkezelő, vagy HWiNFO, vagy bármi. Erre gondoltam. Természetesen igen, HT esetén nem pontos amit kiír amúgy sem.

(#24056) zimi1991: Ha nincs jól optimalizálva a program több szálra, akkor ahogy írtam, lehet procilimit kb. akárhány %-ot író feladatkezelővel. HT-val 12,5%-tól, HT nélkül 25%-tól egy négymagoson.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Szóltam én egy rossz szót is az Asusra, mióta vannak asdxv hátlapi-hűtős eredményei?

Anélkül tényleg katasztrófa volt, amilyen hőfokokat produkált, amit nem rejtettem véka alá korábban sem.
Valahol amúgy ezt is gáznak gondolom amúgy, hogy hátlapot kell fújkálni a normális hőfokú üzemeléshez. A Tri-X-hez erre sincs szükség.
De ez ugye csak igényesség kérdése. -
TTomax
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- HP 16 Elitebook 860 G9 WUXGA IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Keresünk dokkolókat
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 92% Akkumulátor
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Amugy csak 55000 Ft lenne 1,5 garival. De igy akkor annyit sem er.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

......pedig jo arban van es bontatlan, garival....

Persze, hogy van értelme a sok fps-nek, csak én nem tudnám kihasználni ezért vetettem el a 980-at (monitor + kártya csere meg sok lenne egyszerre 
Gondolkoztam én is a 980-on, topicban kérdeztem is melyek az ajánlott típusok, de letettem róla. Szerény 60Hz-es monitoromat kiszolgálja a 290X is. Köszi! 
Amúgy már Mantle alatt játszottam a végén, valamelyik patch helyrerakta a laggolásokat win7+i5-ön, aztán tudtam használni, úgy gyönyörűen ment Ultra+4X-es MSAA-val is.