- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
Kelek fel 8 kor- -.- várva hogy nah majd most mindjárt örvendezhetek ..
erre 8 :40 kor ír a pcx- sajnálatos módon majd csak holnapra küldik ki a vga-t... -.-Inkább veszek legközelebb pár ezressel drágábban alkatrészt máshonnan , mert ezek olyan lassúak mint a tetvek... múlt hét szerda este rendeltem le a vga-t -.- 1 hétbe telik nekik
Pedig ideje lenne már tolni a shadow of mordor full kiadását , full grafon
ott a batman ..
akkor már a heroes 7 .. a napok meg csak telnek .
meg még vagy 15 játék v akár ha 1-2 évet vissza megyek rögtön 40-re nő a darabszám ... -
Milka 78
nagyúr
válasz
colossal89 #32092 üzenetére
Gigán nincs és talán a ref.Sapphire-on se.Asus,XFX,MSI matricás.
-
colossal89
tag
Sziasztok!
Információra van szükségem, melyik gyártónak van olyan vga-ja pontos típussal együtt, 290 v 290X közül aminek full réz a gpu-val érintkező része a hűtőnek, és nincsen rajta gar matrica a csavaron, hogy alá tudjak pasztázni CLU-t a gar elvesztése nélkül, a réz pedig azért fontos, hogy ne váljon "homokká" a hűtő a CLU miatt. A jelenlegi szeretett Asus 290 DCIIOC-m matricás, sajnos nem bonthatom meg így. Hálás lennék a válaszokért.
-
janos666
nagyúr
-
válasz
trufa12 #32087 üzenetére
A felejtsük el a zöldeket dolgot nem igazán értem. Nem tudod kizárni teljesen, mert valahogy össze kell hasonlítani. Lehet kéne egy AMD/nVidia összehasonlító topic. Én sose pártolom egyiket se. Amelyik jobban megéri abban az árban ami nekem kell, azt veszem. Mindegy ki gyártja.
-
trufa12
addikt
válasz
dannyl #32085 üzenetére
Majd holnap meg mondom
de ha nem lesz akkor felejtsük el a zöldeket itt ...
meg amúgy is játék, és driver függő ez. Nem a szerencsétlen vga- tehet róla, hanem a programozók .nyomok rajta majd batmant, meg witchert, jó kis nv-s játékok a közelmúltból, sőt a batman ugye a közeljövőből érkezik ...
-
válasz
GeneraL_XTX #32074 üzenetére
Akkor vissza ON-ba: ez a microlag mennyire valós jelenség?
-
he7edik.
addikt
Mennyivel melegebb, hangosabb a 390? Mini-ITX házban rendesen forró volt az oldalpanel nyáron a nagy melegben félek hogy a 390-nél még rosszabb lenne a helyzet. szívesen váltanék nV-re de a G-sync monitoroknak iszonyú felára van ezért akarnék inkább AMD vonalon maradni.
-
he7edik.
addikt
Van itt olyan 390 tulaj aki használt előtte 280X-et?
-
flash-
veterán
érdemes a a GB 290 OC használatánál 16GB ram?
van olyan játék ami igényli tényleg? -
90k lenne a sima A.C 2.0. Azt nyilván lehet egy darabig rángatni, bár sose voltam egy extrém tuningos. Inkább amit alap fesszel elmegy, azt max kihúzom belőle. Base Clock: 1050 MHZBoost Clock: 1178. Ezt írja ennél a verziónál, ez 90k + EVGA gari. Az olyan 98k összesen. Csak az EVGA jöhet szóba, mert ennek van normális garija, amit ha hazaviszek az USA-ból, akkor ott is lehet érvényesíteni. Írtam a giga, MSI és ASUS supportnak is 3 hete. Az óta semmi válasz. Otthon meg (2 hét múlva) meg tudnám venni az MSI 390-et 114k-ért. Na ezen megy a dilemma még mindig nálam. De 2 napon belül meg kéne rendelnem, mert utazok haza záros határidőn belül.
Szóval ez egy kicsit ON téma is azért, mert még mindig a két gyártó közt kell dönteni, és én is a microlag-tól félek leginkább, nem az 5% teljesítmény különbségektől ide vagy oda. -
zack
nagyúr
válasz
dannyl #32067 üzenetére
Nem tudod manuálisan felhúzni az órajelet?
Ezért akarsz kiadni a G1-hez képest 5k-t?
Ráadásul a hűtésük sem túl hatékony, a G1 hűtése a 3 venti miatt jóval hatékonyabb. De te tudod.
970 G1-et rendeltem. Nézegettem a teszteket, és mindig arra jutottam, hogy átnevezősdi történt a 290-es szériához képest, és mivel volt 290X Vapor, így nem akarok visszatérni ismét. 970 G1 is volt, de nagyon rövid ideig, most ez hosszabb lesz. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dannyl #32067 üzenetére
van topikja a 970nek, inkabb ott kerdezd meg. gyakorlatban a core clock nem jelent semmit, a 970 G1ek rendesen szellozo hazban 1400korul mennek.
---
btwa 390 vs 970 kettosbol mar nem biztos a 970et vennem. tempora hasonloak 1080pben is, memoriaproblemaja csak a 970nek van, cserebe a tuning 970ek alig esznek kevesebbet a 390nel.
290nel a hutes volt a problema, de ezt a gyartok megoldottak.
janos666: nekem a 970el volt mikrolag, a 290x ha nem dobalja le az orajeleit akkor jellemzoen nem problemas framepacing szempontbol.
-
Last minute-be érkeztem VGA vásárlással. Voltam már itt 2x, mindkétszer inkább a 390-et ajánlotta mindenki, most meg olvasom, hogy lehet a 970 érné meg. Egy EVGA 970 FTW+-t tudnék venni, ami szerintem veri a G1-et (gyári 1367-es core clock) 110ért, vagy sima FTW-t kb. 98k-ért. +EVGA gari 4-5k. 2560x1080-ra kéne a kari, amig az új nV-k meg nem jönnek. Na akkor most?
-
trufa12
addikt
Át lehetne nevezni a topikot,nvidia reklám topiknak..
de komolyan legalább off-ba tennétek.
Én még hiszek az amd-ben...
Bár én is környezetbarát vagyok, szeretem a zöld övezetet... de nem lehet 980-ti-m így rothadjon meg ott ahol van....
-
janos666
nagyúr
válasz
proci985 #32054 üzenetére
Mostanában gondolkodtam rajta, hogy ha elment a fölösleges 290-es, akkor veszek egy használt 970-et kipróbálásra a 290X mellett. Csak amiatt, hogy mióta egyre többet olvasom másoktól, hogy "microlag, microlag", azóta szerintem placebóból beképzelem magamnak, hogy most már nekem is van olyanom és régen Geforce-okkal tényleg nem volt.
Én olyankor vélek felfedezni valamit, mikor 100+ fps-re bekapcsolom a Vsync-et, tehát megbízhatóan megvan a stabil fix 60, de néha mégis olyan, mint ha kicsit hullámozna a sebesség.
Ez amúgy nem is vicc, mert régen egymás után többször cseréltem emiatt egeret, míg ráuntam a próbákra egy méregdrága Razer-el.
Szóval a kettő együtt elgondolkodtat, hogy talán tényleg van "valami", de nem az egér, esetleg tényleg a VGA... -
zack
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32052 üzenetére
Szerintem megrendelem a 970 G1-et. 94-95k-ért jobbat nem fogok kapni, és az eladott 280X Vapor árára csak 27k-t kell rádobnom.
(#32053) bajnokpityu
Nitro backplate-es, a 390X Tri-X nem. Ezért kérdeztem, van e Nitro 390X-ből.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #32052 üzenetére
jo, de a 970 G1 a legjobban sikerult kartya kb.
viszont en 970G1rol valtottam 5760x1080as felbontas mellett 290x Matrix Platinumra, ha nem latom/hallom a gepet nem tudtam volna, hogy melyik van bent.
-
zack
nagyúr
válasz
bajnokpityu #32049 üzenetére
Nitro-ból létezik "X"?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
helkis #32003 üzenetére
& TTomax
na teljes firestrike 1.1 score 13487
graphics score 22426
phzsics 8726
combined 4254CF megy, mikroakadas eltunt, pure GPU teszteknel mindket kartya megy szepen. afterburner szerint a pillanatnyi terheles kb 150-200% korul mozgott per GPU. CPUterheles valtozo volt, lehet ott is valamit limitalt a proci.
orajelet nem dobal le. graphics test 1nel 107fps atlag, masodiknal is 89fps.
ez alapjan ha azt nezzuk, hogy a ket kartya alapon megy (1050/1030), ugy a 22400as score elegge realisnak tunik.
legutobb volt valami mikroakadas is, az is eltunt. passz mi lehetett az ok.
pciE 3.0 x8at reportol GPU-Z, ami realis, figyelembe veve hogy a harmadik/otodik slotban van a kartya (igy adtak ki a csovek amig rendberakom a csovezest a masodik kartya vizesblokkjanak).
-
zack
nagyúr
válasz
lowzor #32042 üzenetére
Akkor ezek szerint ha veszek egy 970-et ami kb egál egy 390-el 1080p-ben, és ha az OC-t is figyelembe veszem, akkor jobban is járhatok teljesítményben nem?
140k környékén kijönnék (980 G1), míg a 970 G1-el 94k-ból. 970 G1-et megtépve elérhető a 980 szint, ami viszont 390X teljesítmény, viszont ehhez jóval drágábban tudnék hozzájutni, még a 390-et sem úsznám meg 94k-ból.
Érthető a levezetésem?
-
janos666
nagyúr
Szerintem, ha ennyire nehezedre esik dönteni, akkor vedd az X-et, mert így már valószínűleg később is piszkálni fog a gondolat.
Nálam régen sok sima 290 és X is megfordult. Először racionális gondolkodással egy simát tartottam meg játékra, aztán mégis X végezte a játékos gépben. Most megint lenne alkalmam visszaváltani X-ről, de egyrészt alig van már annyi árdifi, amennyit mástól a szerelésért elkérnék (vizet leengedni és visszatölteni, csavarozgatni, pasztázni a méregdrága MX4-el...), így ennyit már megér a "placebó előny" is.
Igaz, én 2013 őszén-telén fizettem bruttó 110-120k közt értük (összeszedtem a használt X-eket és mellé pár simát boltból), nem 2015 őszén. Borzasztó is így belegondolni ebbe, hogy 2 év után gyakorlatilag ugyan annyiba kerülnek még a nagyjából ugyan olyan kártyák. Teljesen megállt az idő.
Persze a konkurenciánál sem jobb a helyzet, sőt, ott minden konstans drága, itt legalább néha olcsó ez-az... Most már nem vennék 980-at. 970-et még talán, ha valamitől annyira megutálnám a 290X-et, hogy kötelezőnek érezném lecserélni. Lassan talán csak jön már egy tisztességes generációváltás és remélhetőleg vele némi árverseny is (vagy legalább a mostani generáció lesz tényleg olcsó). Illetve lassacskán elválik majd az is, hogy tényleg lesz-e lángja is a füstölgő DX12-nek milyen mennyiségben jönnek játékok és tényleges játékokkal is hoz-e előnyt az AMD hardware-nek).
-
he7edik.
addikt
mini-ITX házba mennyire egészséges lenne egy 390-es?
-
válasz
dannyl #32037 üzenetére
Én ugyanezen a felbontáson használom/tam a 390-em, teljesen jó, nem fogsz csalódni benne szerintem..
Sajna az előző 390 1 nap után meghalt, és a sok hete húzódó gariztatás miatt ma beszereztem egy másik sapphire nitro 390-et, igaz ez már a backplate-es verzió... Viszont beszerelés csak holnap lesz..A lényeg, hogy szerintem elégedett leszel vele ezen a felbontáson.
-
válasz
tailor74 #32033 üzenetére
Nem mondtam, hogy azért nem eladható, mert sapphire. Annyit mondtam, hogy 2 év múlva az egyiken lesz 1 év gari, a másikon meg nem, így könnyebben/drágábban eladható lesz, valamint számomra jelent azért valamit, hogy a Sapphire csak 2 évet vállal rá
De értem amit mondasz, lehet azzal a 10k-val tudja csak drágábban eladni az 1 év garis kártyát. Na mindegy, akinek elég a 2 év és -10k, az nyilván a nitro-t veszi. Ahány ember, annyi vélemény szerintem.
Én most "kényszerülök" kb. 1 évre VGA-t cserélni, mert most veszek monitort, és arra a felbontásra már kevés lesz a 280x (2560x1080). Úgyhogy egy 390 lesz kb. 3 héten belül. Már csak azt kell eldöntenem, hogy váltsak-e skylake-re
-
zack
nagyúr
Sapphire 390X Tri-X van valakinek tapasztalata? 12k lenne a különbség az MSI 390-hez képest. Ez szerintem nem vészes.
-
lowzor
veterán
válasz
bajnokpityu #32029 üzenetére
Engem az lepne meg, ha 3 kisméretű venti halkabb lenne, mint 2 nagyobb.
-
válasz
dannyl #32030 üzenetére
Embert nem láttam még, aki csak azért nem tudta eladni a kártyáját, mert sapphire volt ráírva más márka helyett.
Szerintem 2 év múlva az éppen lejáró garis sapphire nitro-t eladja 10k-val olcsóbban, mint a 2 éves msi-t, és ennyi..Nem nyert, nem bukott rajta, a különbség akkor is annyi, és kész.3 év garis kártya azoknak favorit vétel, akik valóban 3 évre terveznek egy kártyával. De ha az egyik 390 kevés lesz 2 év múlva, akkor a másik is..
Nem kötözködés, csak kicsit túl van spirázva itt a 3 év gari témája szerintem..
-
Csak, hogy én is belevau: Szerintem nincs kérdés MSI vs Sapphire témában. Nemrég még volt 114k-ért MSI 390 PCX-en, ami azt jelenti, hogy még valószínűleg lesz is. Árban max +10k az MSI, és +1 év gari. Két év múlva ha cserélnéd a karit, 1 év garival simán eladod jó áron. Gari nélkül nehéz eladni egy két éves kártyát már.
-
Speed®
titán
válasz
bajnokpityu #32027 üzenetére
Az MSI halkabb a Nitronál. Volt szerencsém VaporX 290et hallani, attól sem voltam beájulva. Persze TDPhez mérten tisztességes zajszintet hozott.
-
castiels
addikt
válasz
Bigemperor #32022 üzenetére
De az mindenképp nyomos érv..
-
zack
nagyúr
válasz
Speed® #32015 üzenetére
Apró nem játszik, számlásan kell. Akkor bőségesen elég lesz a 390, és szerintem ebből az MSI lesz a befutó 118k-ért.
(#32017) asdxv
Hajlok az MSI 390 felé én is, de a 290 verziójukkal befürödtem. Extrém léghűtés mellett is 85-90 fok volt a GPU, és szinte 0% volt benne tuningban.
-
zack
nagyúr
-
Speed®
titán
Amennyivel drágább a 390X, abból már 980at veszel. 390 az, ami jó ár/érték terén (ill. a 290, de ha újat akarsz, azt nem kapsz már). Nitro. MSI árban (~130) már ott vannak a 980ak aprón..
390 hez képest az X nem nagy lépés, árban is aránytalan ráadásul. Nem csak órajel az eltérés, SP/TMU szinten is kevesebb, de nem vészes a csonkítás (2816/176 vs. 2560/160, ez tempóban is minimális difit jelent. OCra meg egyiknél sincs garancia, ill. kb. mind ugyanannyit bír, néhány kiemelkedő darabtól eltekintve. -
zack
nagyúr
Ma Elvitték a Vapor 280X-et.
Kérdés. 390 vagy 390X? Azt tudom hogy alapon nincs sok különbség közöttük, de engem inkább az érdekelne, húzva van e különbség, tehát mondjuk az X-es verzió jobban bírja e a tuningot mint a sima.
Vagy Nitro vagy MSI lesz, de előtte azért körbe akarom járni a témát.
Csak órajel eltérés van, vagy minimálisan butítva van a 390? -
janos666
nagyúr
válasz
helkis #32003 üzenetére
Én ezt szoktam tolni fagyás/áramszünet után (Windows 8 és 10-re jó, 7-re nem):
chkdsk c: /scan /perf
dism.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
dism.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase
defrag c: /O
Csak az első kettő a lényegi hibakeresés és javítás, a másik kettő kiegészítő karbantartás, "ha már ott vagyok". Sorban haladok és ha hibát talál, akkor szükség szerint nyomom a reboot-ot a javításhoz (mindkettő szól, ha szükségesnek tartja), megismétlem az utolsó lépést, hogy kiderüljön sikerült-e a javítás és utána folytatom a listát.
Régi Windows-okon ezzel lehet próbálkozni:
chkdsk c: /f
sfc /scannow
Régen még nem volt /scan és vagy DISM sincs, vagy még butább. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #32009 üzenetére
hat, az nagyon tulzas.
viszont pl amiket irtal meg vegig fogom nezni holnap, koszi a tippeket (igen, kb en is ezekre gondoltam de jo a megerosites).
szoval kiindulasnak jo. aztan jatek alatt beroffentem 5760at / dsrt (ugy tudok monitorozni), ugy meg valos idoben monitorozva kb azert latszik, hogy mikor mi fogja meg.
mondjuk az is jellemzo, hogy kb masfel hete van a gepben, en meg meg mindig ott tartok, hogy egy hete a firestrike eredmeny fura volt de nem alltam neki melyebben foglalkozni vele. ld lejjebb, ugyis vizezve lesz / eleg sok a dolgom.
ld helkis majd 30%on huzott eredmenye alapjan ugy nez ki valamit megiscsak csinal a CF, csak nem kerek, hogy mennyit.
masik oldalrol pedig belefut a kartya a thermal throttlingba, az meg a gyakorlatban par anomaliat egesz jol megmagyaraz. pl far cry 4 alatt ilyen teljesen fura mikrolagot lattam, avagy tobb secig semmi ugyanazt a tajat nezve, majd beakad, majd megint egy secig semmi majd beakad... a GTX970 periodikusan csinalta pl.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #32007 üzenetére
GPU-Zvel neztem meg korabban, ott ment 3.0ban nem a lapon mulik hanem a procin.
en jellemzoen jatszani hasznalom, namost ahova kell a CF, ott eddig a kartya egyedul siman 99%on csikot huzott terhelesre (nem veletlenul van levizezve). szintetikusban biztosan limital a proci 1080pben, de azert nem ennyire
.
mindegy, ma lesz idom utannajarni, csak amig nem jon meg a vizesblokk nem nagyon akartam terhelni a rendszert (a hutes nem birja el rendesen a 700+Wos loadot).
-
TTomax
félisten
válasz
proci985 #32006 üzenetére
A te lapodban úgy tudom a 2.0 és 16X mert 40 sáv van a prociban... elvileg tudja a 3.0-át is,de nem lett hitelesítve ha jól emlékszem,van hozzá egy félhivatalos patch... azért csak nézd meg rendben van-e mielőtt gyalulsz.
CF-hez a proci kevés lesz alapon,mindegy milyen felbontás be fogja kérni,gyorsulni fog még 5GHz felett is,az már más tészta mennyire éri meg,és igen pont mondjuk ott 1080p-ben jöhet ki egy ilyen teszten hogy limitel.
-
helkis
veterán
válasz
proci985 #31997 üzenetére
jepp, illetve előtte egy "chkdsk c: /f" sem árthat, ha volt pár fagyi.. ha az sem oldja meg akkor DDU..
(#32002) TTomax - szvsz arra gondolt..
14k gs-t 1kártyával el lehet érni, nem kell oda cf: [link]
illetve az eredményeimnél fontos megjegyezni, hogy amd optimailzált tessellációval készültek (így lehetnek csak validok) (legújabb verzió nem is ad pontot, a korábbiak több pontot adnak, csak nem validok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Házimozi belépő szinten
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vírusirtó topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Futás, futópályák
- Parkside szerszám kibeszélő
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest