- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Maotun #33996 üzenetére
Menet közben működő BIOS alatt átbillenteni a kapcsolót nem megoldás? Aztán mehet az írás..
Milka
Szerintem nehéz lesz 970/390 áron eladni..mert annyiért megkapod őket ugye. A friss gari nem rossz persze, vitán felül ertéknövelő..fél év garival 70 körül lehetett fogni TriXeket, én max. 85öt mondanék. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Maotun #33992 üzenetére
DOS alatt is kifagy nem ad képet,mert ugye nem kell a win a bios frissítéshez.
Nekem sikerült egy képet nem adó 290x-et vissza flashelni gyárira.Kell egy akármilyen kártya (én pl egy 485-est használtam).Azt rátoldozod a monitorra és alá szúrod a 290x-et.Igy a képet nem adó vga-ra is vissza tudod varázsolni a biost. -
mackosajt
addikt
válasz
Maotun #33817 üzenetére
Csak a lapom lenne állítható LLC-s, mert így, hogy majd 0,1 voltnyit droppol, lehetetlen 5 GHz-re belőni stabilra, mert ahol betölt a win faxán, ott terhelés alatt elolvad.
Mozgatja a fantáziám egyre jobban, hogy kék oldalon mennyivel jobban tudnám kihajtani.
Már csak egy jó hűtés kéne a VGA-ra, de az AIO-n kívül senki nem mondott semmit, hogy Morpheus, Peter, vagy Icy? Vagy más.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
Maotun #32355 üzenetére
Az általad említett BattleFront-ra írtam, de érvényes minden Frostbite3-as játékra:
Nyomd meg játék közben a 0 szám karaktert a billentyűzeten és a legördülő developer console-ba tudod beírni (ha elkezded begépelni, akkor a TAB gombbal [<- és -> nyilak egymás alatt a piktogram] tovább lehet ugratni a szó végéig).
Csak ne menj 2k-s monitorral 2.0 fölé, mert az könnyen instant crash (és amúgy is diavetítés lenne 4k felett).
De konkrétan a BattleFront-ban megtalálod ezt egy alapból 100%-on álló csúszka formájában is a menüben, amit feltolhatsz valameddig (meddig? nem néztem még...). -
janos666
nagyúr
válasz
Maotun #32352 üzenetére
Nagyon egyszerű kipróbálni. Vagy a konzolba írd be, hogy
Render.ResolutionScale X
ahol X = [a vizsgálni kívánt felbontás] / [valós minitor felbontás]
Ha pl. 4k-t akarsz tesztelni 2k monitoron, akkor 2.0, ha fordítva, pl. nem bírja el a 4k-s monitorod egy 2k-ra való VGA, akkor 0.5
De azt hiszem, hogy ennél a játéknál már a grafikus menüben is úgy van kirakva a csúszka is, hogy mindkét irányba tudod tologatni (csak még nem próbáltam, azt sem néztem meg mik ott az alsó-felső korlátai, csak láttam hogy középen áll 100%-on). Ott értelem szerint X*100 % -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Maotun #32199 üzenetére
Tudtad már unlockolni a feszt?Elméletileg egy Lightninget soha nem cserélnék egy 390-re,de ugye a te verziódnál valami nem gömbölyű.Ha menne a kártyád 1200/1600-at akkor semmi értelme a cserének,még 390x-re sem,olyan kevés lenne a különbség.A +4gb ugyan jól jöhet,de mivel azon a felbontáson le kéne venned pár szűrőt,lehet ennek sem lenne sok értelme (oké ez is alkalmazás függő).
Ahol meg elfogy a 290x ott a 390x is el fog fogyni.
Isten igazából a saját példámat hoznám fel...gyűjtés,gyűjtés és kivárás.Perpill nem lenne pénzügyi akadálya egy 980ti SLI-nek,még sem vásárolgatok (1 1/2 spórolok,szétégeti a zsebem),mert egyszerűen nem merek annyi a kérdőjel a jövő játékaiban.1 évet röhögve ellennél a 290x-el mint én is,addigra meg csak tisztul a helyzet,addig meg mindent a párna alá
-
odorgg
addikt
válasz
Maotun #29033 üzenetére
Mehetsz 10Mhz-enként is. +150mV-ot már lehet a Lightning hűtése sem tolerál, legalább is feljebb kapcsolja a fordulatot az bisztos. Ha figyeled a hőfokokat, nagy baj nem történhet. A Refek is elbírnak +300mV-al is, ha jól le vannak hűtve. Ramot ne maceráld első körben, az rá ér, miután a GPU meg kapta a magáét.
-
Joshi
titán
válasz
Maotun #28997 üzenetére
Ezek a kártyák max 1440-ig jók, szerintem oda elég a 4Gb vram is. Az előfordulhat hogy a későbbiekben lesz 1-2 játék ahol kifuthat a 4Gb-ból de kicsi rá a valószínűség. A CF-nél lehet kevés a 4GB vram, de az egyáltalán nem ajánlott több okból sem. Én most váltottam sima 290-ről 980Ti-re és Assetto Corsánál 4k felbontáson tuningolt Ti-vel volt 4009MB vram használatom, talán 3-4 óra játék után esetleg kicsit több de ennyi. Szerintem a 290/390-nek elég a 4GB.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Maotun #28997 üzenetére
Már a Ligthning-odat cserélnéd?Meg ne tedd!AB-t neki és pörkölj neki oda.Az a kari röhögve megy 1200-at és bár változó,de az 1600-as memória órajel is menni fog (vagy még több).Ezen beállítással simán álvahagysz egy 390x-et.Az a +4gb nem ooyan nagy cucc.
A második kérdésre az esetek 70%-ában igen. -
nubreed
veterán
válasz
Maotun #28997 üzenetére
Szerintem nem. Én csak azért akarok váltani feljebb mert 7870 -em van és azért az manapság már igen gyengécske olykor FHD -ban is. És simán lehet, hogy 290/x -et veszek és nem 390et. Nagyon fej fej mellett vannak, ha megnézzük a teszteket, alig jobb valamivel olykor a 390. Ráadásul egy combosabban húzható vapor-x 290/x -ben még nagy potenciál van. De ez csak a magán véleményem.
-
válasz
Maotun #18066 üzenetére
Előbb olvasd végig miről volt szó és miről írtam! Most ki beszélt a Lightning -ról??
MSi Gaming és ASUS DC2 Hűtés/hőfokok -ról volt szó, hogy kerül ide a közel 2X annyiba kerülő Lightning?
Egyébként ha már felhoztad témának a Lightning -ot nekem nagyon nem kéne! Hiába nagyon jó a hűtése és elvileg a leg jobb 290X
Nagyon túl van árazva, mert Nagyon MAX egy 10.essel ér többet mint PL: egy Zafír Tri-X
Akár mennyire minőségi a PCB és a rajta lévő alkatrészek!
Amik amúgy is fordítva működnek, mert mind idle mind 3D -ben jóval többet fogyaszt a Lightning mint egy átlagos 290XLightning megint csak arra jó hogy ledobja az ember róla a gyári hűtőt és egy kis nitróval REKORDOKAT döntögess vele!
De sem léggel sem vízzel nem leszel előrébb azzal hogy 68.fázisod van meg minőségi alkatrészek rajta ha kifogsz egy f@sza anti tuningos GPU -t mert sajnos manapság már nem divat az ilyen prémium kategóriába sem válogatott GPU -t tenni! -
dergander
addikt
válasz
Maotun #16808 üzenetére
Az a probléma hogy hiába a legerősebb AMD cpu mégis egy 290 hatalmas falat neki. Nemtudja normálisan kihajtani,nekem is volt FX em és énse hittem el hogy egy i5 többre megy egy hawaii val mint a 9590. Ez van elkell fogadni...az AMDnél megmagyarázhatatlan jelenség az h játékok alatt van hogy a cpu 50%on megy meg a vga 60%on mégis az fps 60 alatt kóborol.
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #16067 üzenetére
Felesleges drága lapot venni alá. Legyen a 4790K, és mondjuk merem ajánlani a saját lapom, ár/értékben igen jó szerintem: [link]
A haswell topikban leírtam róla a tapasztalataim: [link].(#16074) korcsi: Nagyon frankó kuckó, jó dolga lehet ott a karinak.
Ez a valley is pöpec, el bírnám így viselni énis, az 100%.
Majd ha lesz kis időm, lehet lefuttatok egy ilyen tesztet a Gigával én is.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Maotun #16067 üzenetére
Én ezt javasolnám:
ASROCK Fatal1ty Z97 Professional
INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX -
válasz
Maotun #15773 üzenetére
Nem lesz baja addig, amíg te használod, de természetesen lőhetsz be saját profilt, csak figyeld a VRM hőfokot is, mert az nagyon elszállhat, ha úgy van kedve.
Az évek során 2x került hozzám csapágyas VGA: az egyik egy referencia, 4 éves volt, a másik meg egy 5 éves Gigabyte.
-
deadwing
addikt
válasz
Maotun #14367 üzenetére
Igen, neki van, de annyira túlárazott a cucc, hogy elvi kérdést csináltam belőle. Morgolódtam 2 napot mire eljutottam odáig, hogy csak azért sem adok érte annyi pénzt, így nekem maradt az Asus 278HE.
(#14368) Prosector: Érdemes cserélni, igen. De ha már platformot váltasz én a haswellt javasolnám. Nem annyival drágább mint amennyivel gyorsabb. És melegebb
-
Habugi
addikt
válasz
Maotun #14352 üzenetére
Amennyiben az AMD APU szinten nem dobbant valami váratlanul nagyot az elkövetkező 1-2évben, kb mindenkinek szüksége lehet majd az Intelre. (Isten írgalmazzon a lelkünknek..
)
Egyelőre azonban a Mantle megléte/teljesítménye(nem fika, szeretjük
), a DX12 egekbe zengő ígéretei mellett szerintem nincs rá szükséged(ünk), legalábbis az említett időintervallumon belül, aztán persze ezt majd te eldöntöd.
-
Habugi
addikt
válasz
Maotun #14349 üzenetére
A fr@ncot kell mellé i7..
Egy erősebb K-s i5 bőven elég lenne, a mostani procidhoz képest nyernél azzal is 5-10fps-t FHD-ben vagy fölötte. Minimum fps-ben kb ugyan ennyit, talán kicsit többet node a játékidő mekkora hányadában talákozik az ember a minimum fps-el? Egyhuszada vagy annyi se?
Hamár így raktad össze, eszedbe se jusson ilyen minimális dolgok miatt cserélni.
Annyi pénzből amibe az a lap+proci fájt, meglett volna az erős i5 config, de utólag már kár ezzel foglalkoznod sztem. Tök jó az így is.. -
daveoff
veterán
válasz
Maotun #14349 üzenetére
Volt valami mizéria a ventikkel akkor még, lehet hogy az újabb driverekkel javították (már nem is emlékszem hogy volt), annyi volt hogy a két nagy ventit nem szabályozta a driver, ezért a középső pörgött fel. Azóta van új bios is a kártyához, meg asszem a driverben is javították. Egyébként nálam is 75°C körül volt a GPU, csak a venti fordulat magasabb volt, de az én házam gázos volt a Lightningnak.
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #14035 üzenetére
Hű, az mondjuk jó kevés.
(#14033) Obliterátor: Eztörténik, mikor egy kevés szálon működő progam találkozik az egyszálon gyengus FX-ekkel.
(#14036) Attix82: A CPU maxon lehetett DX alatt, csak mivel nem skálázódik rendesen az API, így egy szál miatt akadt fenn az egész, és ezért nem láttál a feladatkezelőben 100% CPU-használatot.
-
Attix82
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #13280 üzenetére
Jó, nem kell mindent benyalni.
460W-os passzív tápról megy a 290-em, és köszöni, jól van. Persze, csekkoltam fogyimérővel, ne legyen gáz, de nincs. 400W-ot sem fogyaszt a gépem maxra izzasztva sem.
Oké, minőségből top, Seasonic Platinum, de azért a 750W is brutális barokkos túlzás.(#13281) gbors: Én is ennyire saccolom a saját mérések alapján.
(#13282) GeneraL_XTX: Reméljük, végre jó lesz minden már.
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #13187 üzenetére
Szerintem maximum akkor, ha szeretnél egy kicsit energiatakarékosabb procit.
Bár azt meg kell hagyni, bizonyos játékokban előnyösebb az Intel-féle magasabb egyszálú teljesítményt nyújtó architektúra. De hogy gyakorlatban egy csúcs-290X mellett mennyire jó a csúcs-FX, és mennyivel lenne jobb esetleg egy I7, azt csak az tudná igazából megmondani, aki sok játékban kipróbálta mindkettőt. Mert azért 4,7Ghz-en az FX9590 is brutál erős.
Amúgy talán azzal mennél a legtöbbre, ha monitoroznád a VGA-használatot, abból kiderül, mennyire hajtja ki. Ha nem hajtja ki, és nem vagy elégedett a sebességgel, akkor érdemes utánanézni, Intellel is hasonló-e a helyzet az adott játékban, és aszerint mérlegelni. -
-
daveoff
veterán
válasz
Maotun #12800 üzenetére
1150/1500 ott a képen az is. A venti fordulat nekem még mindig elmegy, de ez ugye elég egyén függô. 55% fölött már van hangja, de egy jobb házban lehetne ez alatt tartani, többieknek nem nagyon megy fölé.
(#12801) Alice90: ez az 1000rpm baromság, mert minden venti más....
-
Devid_81
félisten
válasz
Maotun #12424 üzenetére
Ha szereted az izgalmakat, akkor veszel olcsobbat, tudunk markat tipus ajanlani, es lesznek BS-eid, doglott kartyad, zorgo venillatorod, es akar kozel ref cooler szintu homersekleted...
Csak szolj, segitunk
A felsorolt gondok egyikevel sem fogsz elvileg talalkozni ha a Lightning-et veszed, -
-
odorgg
addikt
7970 Max graf Win7 FullHD:
1200/1600:
2014-02-21 09:54:14 - bf4
Frames: 44505 - Time: 600000ms - Avg: 74.175 - Min: 49 - Max: 1661300/1600:
2014-02-21 10:18:40 - bf4
Frames: 49481 - Time: 600000ms - Avg: 82.468 - Min: 51 - Max: 160Win8 Max graf FullHD:
Sapphire ref 290X: 1050/1350
2014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152Igaz 290x, de a sima 290 alig lassabb. Üres mapon volt a teszt, Shanghaion torony ledőlés utánn, helivel repkedtünk.
ricshard444 épp most készit egy logout cikket a témával kapcsolatban, csak a BF4 jelenleg win8-on nem nagyon akar müködni. Minden esetre várd meg a cikket sztem.
Ha van felesleges +30-40 ezredesed egy nem ref modelre, akkor nemkérdés hogy meg éri e. Ha van jobb helye is a pénzednek, akkor felesleges Full HD-ra sztem, mert egy húzott 7970-el is simán játszható, pláne ha az élsimítást offoljuk.
szerk:
7970 topikba szántam, félre nyomtam, de talán itt is elfér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- iPad topik
- Jövedelem
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Fire TV stick/box
- sziku69: Szólánc.
- Sorozatok
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest