Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz MPowerPH #899 üzenetére
A 280X CF mindenképp jobb ahhoz a felbontáshoz.
Elhiheted nekem,mert én is pont ilyen felbontáshoz keresek már egy ideje vga-t.A 280X a 7970 tudását hozza,és rengeteg tesztet találhatsz 7970 CF-ről azzal a felbontással. A 7990-el néha vetekszik az a CF.
Persze majd attól is függ,hogy mennyire szeretnéd minőségire húzni a grafikát.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz MPowerPH #930 üzenetére
290X-et a 780-al hasonlitgatják össze akkor az NVidia mellé is árazta.
Ide nem akarom linkelni,de a 780-as topicba beraktam.
Mai naptól nagyon durva leárazások mennek a 780-ra és a 770-re.
Nov 7.-én jön a 780Ti.
Na az még meg fogja kavarni az árazásokat.Továbbra is azt mondom ki kell várni,vagy esetleg ha vkinek nagyon megtetszik vmi és ugy érzi neki ez már abszolut megéri akkor lelke rajta,de pont volt egy sztori,egyik tag megvette a vga-t 3 nappal ezelőtt 170k+ és most 140k.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz MPowerPH #944 üzenetére
Decemberben elejétől én már otthon leszek egészen január elejéig,úgy hogy nekem majd azelőtt kell megvennem a vga-(k)at. Itt szívesebben veszem meg,és nekem ide kell a garancia is.
Aztán lehet majd csak januárban lesz vmi végleges,mert az új nv kártyák miatt kifutó széria is lehet a 780 és társai.
Viccet félre téve (ami nem is annyira vicc) vmit vennem kell majd.
Viszem majd magammal haza,otthoni gép is szeretni fogja.Hogy amd vagy nvidia lesz,sli vagy cf még nem tudom.
-
westlake
félisten
válasz MPowerPH #1400 üzenetére
Nem tudom, mit rugoztok ezen a Beta driver dolgon. Megérthetnétek végre. hogy az AMD-nél és az NVIDIA-nál elég komolyan tesztelik ezeket a meghajtókat is. Mégis mit vártok? Kijön a 13.11 final és a 290X majd jól lebunteti a 780Ti-t? Persze. Lássuk a 780Ti-t, meg lássuk a csodálatos nem Beta AMD driver-eket. Gyakran leszóljátok a nem végleges driver-eket, de inkább maradnátok csöndben.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Motion_Blur
félisten
válasz MPowerPH #1517 üzenetére
Igen, így is alálőtte az árakat az AMD. Ami persze egyáltalán nem baj, nekünk
De valóban furcsa lenne ha még menne lejjebb.. pont ezért rendeltem be gyorsan a 290-et, még az első szériából, hátha kicsit feljebb viszik az árát.. ha nagyon nem bírom a zaját, megy rá egy Accelero Xtreme III és le van a gondStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Macka
veterán
válasz MPowerPH #1738 üzenetére
Az az összes aftermarketnél karcsú. Gondolom azért, mert univerzálisak (vagy legalábbis annak szánják), és mindenhez a "sünöket" adják, nem foglalkoznak azzal, hogy a a VRM-eket és a RAM chipeket egyaránt lefedő bordát tervezzenek/gyártsanak, ami nem volna költséghatékony sem.
Jön rá víz, azt kész.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #1822 üzenetére
Ebből a tesztből is tisztán látszik szvsz. A 290 sokszor gyorsabb, minta 290X über modban.
Ahol tudom, ott az 5760x1080-as felbontást nézem, ahol nincs, ott 1600p -t. Az 1-2 FPS különbségek nem érdekelnek, egyenlőnek nézem.
Ebből az jött le, hogy 12 alkalommal tök egyenlően teljesítettek. 1 alkalommal látszik igazán, hogy van különbség a két kártya között. Bioshock Infinite 44 vs. 53 FPS(ez már észrevehető). További 4 alkalommal húzott el jobban a 290X-es, de az megint az észrevehetetlen katba esik.Most akkor erre le lehetne írni, hogy bullshit, 290X-et abszolút nem éri vételezni, mert alig nyújt többet. De érdemes megnézni az über és silent mod közötti különbségeket. Elég sokszor bizony csak 1-2 FPS...
Nekem nagyon az jön le, hogy ez a kártya két oldalról is eléggé vissza van fogva. Mind a hűtés, mind a driver oldalán szerintem rengeteg tartalék maradt benne...Szóval nagyon kíváncsi leszek arra, mikor újra górcső alá veszik a 290X-et, egy rendes hűtővel a GPU-n, és egy véglegesített, nem a megjelenésre összecsapott beta driverrel megtámogatva.
Don't Tread On Me
-
TTomax
félisten
válasz MPowerPH #1826 üzenetére
Inkább a hűtés meg a power target...driver oldalról nem igazán tudnak visszafogni egy adott kártyát.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz MPowerPH #1848 üzenetére
A driverektöl ne várj sokat...a GCN kinn van pár két éve,olyan ugrás már nem hiszem hogy lesz... a hűtésben igazad van,nem véletlen éri annyi kritika az AMDt,ez egy sima marketing fogás,vedd meg ezt,majd aztán a 10%al gyorsabb aftermarketra cserélj.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
omikron23
senior tag
válasz MPowerPH #1906 üzenetére
Azért kb 2 hétig értelmes alternatíva volt a GTX, de ilyen árral így nem tud versenyezni...
(#1909) Drizzt: ... miért? Mi a baj az unokatesókkal???
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
SzlobiG
félisten
válasz MPowerPH #1913 üzenetére
Az a 10% jó lesz 1%-nak is. Nem értem minek kell valótlant állítani. Ha még 10% lenne akkor se mondanám rá azt, hogy jóval gyorsabb a 10%-ra a kicsit gyorsabb jelző a helyes, de így hogy nem is igaz mind1 is ez a része. Most a hűtési megoldással nem jövök, mert tudjuk milyen a ref számomra felejtő így a 290 még ha ilyen árba is van. De azt alátámasztom ha jönnek a custom hűtések, akkor már én is 290-et venném nem a 780-at. A vízzel megint csak felesleges jönni mert akinek nincs rendszere annak 100k körül mozogna a dolog.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #1931 üzenetére
Itt van az, amiről beszéltem. Tesztek alatt 850MHz körül ketyegett átlagban, ami 150-nel kisebb, mint a referencia órajel. Tehát rendes hűtéssel, plusz OC-val itt is nyugodtan vedd figyelembe, hogy kb. 300-350MHz-el növelt teljesítmény ott van a VGA-ban, csak jelenleg még nem képes produkálni.
Szóval amit a 290X-ről láttál a különböző oldalak tesztjei során, azt nyugodtan el lehet felejteni. Jelenleg 2%-al van lemaradva a 780Ti-től a 850-890MHz-n járatott 290X. Már csak az a +150MHz is csúnyán megfordítja majd a dolgot...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
hitman,
őstag
válasz MPowerPH #1942 üzenetére
Én is vétel előtt állok, de az nv csak akkor jöhet szóba ha megint faragnak jó nagy darabokat az árukból.
Felőlem lehet +-5-10% bármelyik javára ha az egyik 30-40k-val olcsóbb a másiknál őt fogom választani.
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #1963 üzenetére
100%-on azért tud hűteni.
Monitoroztam természetesen. GPU 65-70 °C környéke lehetett, illetve a VRM-ek is kb. ilyen magasságokba törtek.
Motion_Blur:
Ha nem megy, akkor írd be a következőt az MSI mappa\Profiles\VEN_1002.........cfg-be (a legújabb file valószínűleg, ah van több), a Settings részhez:
VDDC_IR3567B_Detection = 30h
VDDC_IR3567B_Output = 0
VDDCI_IR3567B_Detection = 30h
VDDCI_IR3567B_Output = 1"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest