- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
Nekem abszolút reálisnak tűnnek a 290 eredmények, bár 50-60 MHz drop azért befigyelhetett.
A kérdésem a 780Ti-re irányul, hogy vajon tényleg ennyire képes e, ha igen, akkor az...kajak. -
adatfalo
senior tag
válasz
Sontir Fel #13198 üzenetére
De azért remélem a GTA V -el mindenki befűrdött.
-
Erdei88
veterán
válasz
Sontir Fel #13193 üzenetére
Stock 290 vs 780 Ghz Edition... Korrekt összehasonlítás
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #13193 üzenetére
Hde ki játszik BF4-et dx-el? Csak nem a 780 tulajok?
Mantlival az életbe nem megy 60 alá fullHD-n azzal a lassabb 290-el..
-
adatfalo
senior tag
Azt árulja már el valaki, hogy ha már a zöldeknél bevonták a tesztbe a TITANT-t, a 780 GHz-et és a 780Ti-t, akkor az amd-nél a 290x-et miért nem vették számításba. Ebben a tesztben igenis számítana az az 5-10%-os többlet..
FULLHD, 2K, 4K TESZT -
HSM
félisten
válasz
Maotun #13187 üzenetére
Szerintem maximum akkor, ha szeretnél egy kicsit energiatakarékosabb procit.
Bár azt meg kell hagyni, bizonyos játékokban előnyösebb az Intel-féle magasabb egyszálú teljesítményt nyújtó architektúra. De hogy gyakorlatban egy csúcs-290X mellett mennyire jó a csúcs-FX, és mennyivel lenne jobb esetleg egy I7, azt csak az tudná igazából megmondani, aki sok játékban kipróbálta mindkettőt. Mert azért 4,7Ghz-en az FX9590 is brutál erős.
Amúgy talán azzal mennél a legtöbbre, ha monitoroznád a VGA-használatot, abból kiderül, mennyire hajtja ki. Ha nem hajtja ki, és nem vagy elégedett a sebességgel, akkor érdemes utánanézni, Intellel is hasonló-e a helyzet az adott játékban, és aszerint mérlegelni. -
MPowerPH
félisten
Sapphire TRI-X R9 290X, nem az OC. 110k-ert milyen vetel? Feszultseg allitas itt is elerheto?
Eladtam a 780Ti-t, 280X pedig nem tul izmos a 3 monitorhoz.
-
Laja333
őstag
válasz
Werkly #13179 üzenetére
Nekem az Asus suit-ja csinálja ezt, általában akkor ha megy a hwinfo is. Kiírja random feszültségekre hogy irreálisan alacsony (pl a 3.3v csak 0.5 vagy a 12v lett csak 5v). Megjegyzem Hwinfoban erre utaló jel (min. érték) nincs. Szvsz nem megbízható all-in-suit értesítője.
Szerintem nálad is hasonló lehet. -
Werkly
őstag
Én a múltkor lekapcsoltam a Valley-t mert egy pillanatra valami warning VCore ugrott föl pedig alapon volt. Hogy mi lehetett....? Nem nyektetek teszteket!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
GeneraL_XTX #13177 üzenetére
Ja persze a csavar... akkor elnézést, vidd gariba mást nemlehet.
Mindíg a DIY jut eszembe először.
-
deline
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #13173 üzenetére
Az előző kártyával (Giga 6870) már szívtam 3 évig, mert 70-75 °C környékén jött mindig a BS vagy no signal hiba. Gyakorlatilag annyira vissza kellett venni az órajelből, hogy a 6850 alá mentem teljesítményben. Ott tényleg nem ért semmit sem a garanciáztatás, mert a szervizben nem jött elő a hiba. (Micsoda meglepetés!)
De itt ez az egy hetes kártya és a 947 MHz helyett a GPU szépen elkezdi visszavenni az órajelet 500 MHz környékére. Akkor megint szopóroller lesz újabb 3 évig és nem tudom csak 60-70 %-át használni a kártya erejének?
Ez nem hangzik túl jól...
(#13171) Szinyák: Van a csavaron matrica, de semmiképp sem kezdenék neki barkácsolni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
deline #13172 üzenetére
Én már találkoztam sajna ilyen esettel, igaz, nem R9-es kártya volt, sőt, nem is Radeon, hanem egy GTX460 DCU. Azzal is ugyanez volt, csinálhattam vele akármit (újrapasztázás, hűtő újrarakás, bios csere stb) mindig jóval magasabb hőmérsékleten ment, mint a többi tulajnak. (+10-15fok)
Hiába raktam 100%-ra a venti fordulatot, hiába szedtem ki a gépházból, tökmind1 volt.
És sajnos (mint ez esetben se) a garancia semmit nem ér, mert a kártya működik. Stabil, nem fagy, de működik. Ha gariztatod, csak azt éred el vele, hogy 1 hónapig nincs karid, aztán visszadobják h nincs baja.
Valószínüleg a gyári hűtés nem 100-as, lehet rossz valamelyik hőcső vagy nem tudom.
-
Szinyák
őstag
válasz
deline #13170 üzenetére
Hali. Nekem is Asus van DC2OC de nem tapasztaltam ilyet vele ... 84 °c fölé nem megy a VRM mondjuk az más helyzet , mert az masszív játék alatt fel megy akár 89 °c -re is. A gyári venti profil mind a két módba felejtős rajta. Én Custom fan profil használok az OC miatt. De akkor sem szabadna 94 fokra menni gyári fan profilal . Használtam én is úgy max 74 fok volt.. Ott va.mi más gond van . Lehet a hőcsövek nem fekszenek fel normálisan a gpu-ra .. De ezen nem tudod meg bontani úgy a hűtés , hogy a gari ne vesszen el... Van a back plate-.en a csavarnál matrica ?
-
deline
csendes tag
válasz
Malibutomi #13169 üzenetére
Nem számít neki, hogy silent vagy performance módban van a kis kapcsoló és ha 100%-on megy a venti akkor is felmegy 94 fokra és beáll arra.
-
deline
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Radeon R9 290 DC2. Az a probléma, hogy melegszik, de nagyon. Egy pillanat alatt eléri a 94 °C-ot és elkezdi visszavenni az órajelet, de nem hűl le. Amikor egy kis ideig már stabilan kimaxolta a hőmérsékletet, akkor elkezd ilyen mikroszaggatás szerű dolgot produkálni. 30-40 FPS között beakad egy pillanatra másodpercenként. Ez "normális" ennél a kártyánál, vagy megint sikerült jól belenyúlnom a tutiba?
-
deadwing
addikt
válasz
GeneraL_XTX #13161 üzenetére
CF-re:
Nagyban játéktól függ a kártyák skálázódása, BF4 alatt rendben van, de minap néztem FC3-at, ott nem remekelt jól...
Az meg, hogy milyen proci hajtja ki, hát igen... kényes kérdés.
Nálam egy 4670k 4.2-n BF4-ben épphogy
Valley és heaven alatt a skálázódás kb 90-95%-os, szóval nem hiszem, hogy komoly baj lenne vele. -
Silgard
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #13161 üzenetére
Értem, köszönet
-
Silgard
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek egy r9290-hez melyik az ideális processzor? Sokan le akarnak beszélni, de itt is megkérdezem: Crossfirex? Köszi!
-
TTomax
félisten
Hát döntöttem a Lightning marad a Classi megy... szebb a képe a radeonnak HDMI-n... 1150/1450et megy furmark alatt 15 perc után sem megy fel 72-75 fölé,és nem ordít a venti rajta.Most így 1.18V a Vcore,de még kenhetném neki 1.25V-ig... Jellemzően ott gyengébb ahol egyébként is elég fps van,tehát tökmindegy hogy ha 10-el kevesebb,ahol kell elég erős a kártya,merem ajánlani akárkinek aki esetleg gondolkodik rajta.
-
odorgg
addikt
válasz
Malibutomi #13155 üzenetére
3D feszt, vagyis a 947-es órajelhez tartozó 1,25V-ot, mondjuk olyan 1,15V környékére. Tuning progik sajnos a 2D feszt is állítják a 3D fesszel együtt, emiatt nagyobb fesz csökkentés hatására, 2D-ben kifagy a VGA.
-
-
Maotun
őstag
Kedves fórumtársak egy 290x mellé gondoltam egy [APU-t]
megbírná hajtani? müködne a dual gpu, hibrid CF mód? -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
hhelikopter #13132 üzenetére
Asus/MSI/Gigabyte példányok ha szűkösen is, de beférnek.
Egyedül a triX ami már túl nagy lenne.
-
odorgg
addikt
válasz
SkyS1gn #13138 üzenetére
Csak dmarkra volt +150-el. 1200 megy +100-al, de ott már elszabadul a fogyasztás ezáltal a hőtermelés is nagyon, szóval alapfesz +1100 fölé nem mennék semmi esetre sem 24/7-re.
Azért jó az i7, mert nem i5
BF3-4-en kívül egy gamet se tudnék mondani, ami kezeli a 8 szálat. Talán majd az SC, de abban is lessz Mantle elvileg
-
-
Maotun
őstag
válasz
hhelikopter #13132 üzenetére
Azért olvasol eltérőket mert gyàrtóként mások a méretek!
275-305 mm között van a hosszúságuk. -
Joshi
titán
válasz
SkyS1gn #13131 üzenetére
Nekem sima 290 van és ilyen eredmény született, találsz más eredményeket is nézz körül és döntsd el hogy milyen.
ui.: kevés a procid.
-
hhelikopter
tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok R9 290X kártyát szeretném a következő - Zalman Z 11 Plus- házba beszerelni, és a hely necces. Mi a véleményetek milyen hosszú a kártya, mert eltérő információkat lehet olvasni... Köszi
-
SkyS1gn
félisten
Belépek az e-penis contestbe
Proc 4,5Ghz
Gpu 1190/1500Ez kb milyen?
Vagy most a hevön a menő?
-
Szinyák
őstag
1h Metro LL játék után 1100/1350 + 25mv al.. a legmagasabb VRM :87°c Bf4 nél ez 84°c meg áll . Nem tudom ennyivel erősebb lenne a Metro ?
87 °c nem magas ?
-
Werkly
őstag
MSI Lightning-nál a VGA FAN progi szerint a középső venti nem megy? Nem jelez rá semmit! Megoldás? Kösz!
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Kapott a gép egy kis + tuningot ...
Cpu : 4,4ghz offset -0.020v Gpu: 1100/1400 sikerült jól belőnöm a hőfokot is Metro LL 1h game max vrm : 87 °c Gpu: 82°c
a fogyasztás a viszont nagyon E-ON barát lett 515W
Paks közelebb kerül folyamatosan annyira szívja az áramot a konnektorból
+ egy pár kép a gépről ....
-
odorgg
addikt
Peti:
Peti+Furmark:
Peti 1100/1300 BF4:
Furmark alatt az AC pici VRM bordái fel adják a harcot, de game alatt helyt állnak bőven.
1000/1300-ra löttem be végül a kártyát, bőven elég minden hova úgy is, és még kis alulfesz is mehet neki.Jó volna egy bios editor, amivel csak a 3D feszt lehetne modosítani, mert AB az összes órajel/fesz lépcsőböl leveszi a beállított -mVoltokat, emiatt meg 2d-ben beadja a kulcsot a VGA.
-
TTomax
félisten
válasz
Tomdriver #13118 üzenetére
De az látszik.
Megvan a mosott kép oka,RGB 4:4:4-et be kellett állítani,itt legalább van full támogatás gyönyörű képet ad így.Viszont támadt egy kis gondom,rádugtam egy másik monitort is,kiterjesztette az asztalt lehúztam a monitort de jobbra ugyanúgy ki tudom vinni a nyilat a nem létező desktopra,valaki találkozott már ilyennel?A plusz monitort amúgy az igpre dugtam...
-
deadwing
addikt
válasz
GeneraL_XTX #13110 üzenetére
Majd meglátod, ha sikerül valahogy elérned a mantlit, hogy mennyivel másabb
Abszolút megszűnik az a kicsi egér input lag is ami van DX alatt. Értékelni fogod a különbséget, amint kipróbálod -
anola
csendes tag
Üdv mindenkinek,
èn is beléptem a táborba egy Sapphire 290x TRI-X-el, az elözö kártyám (Asus 7970 Matrix Platinum) +némi KP feláldozása árán jutottam hozzá és nagyon elégedett vagyok eddig vele minden tekintetben.Sajnos az elözö házamba(Antec Nine Hundred) csak a ventik+plasztik keret leszerelése után fért be,maradt a hütöborda,amit aztán megkínáltam alulról 2 120-as ventivel de így is okés höfokokat produkált...
Aztán ma reggel megjött az új kuckó egy Corsair Carbide 400R személyében,amiben már teljes valójában befért a TRIX hütés,no meg volt lehetöség a kábeleket is eltüntetni végre
Höfokok alap órajelen:Idle 34C,Load (1 óra WOT,Vsync off) 68C. -
Joshi
titán
[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]] -
TTomax
félisten
Ezt ami itt a képen van fan controller,honnan lehetne letölteni?
-
GeneraL_XTX
veterán
Érdekes, frissibe telepítettem a windows-t , feltettem rá awhql 14.4 catát, feltelepítettem a BF4-et, és nincs ott a Mantle beállítási lehetőség a menüben. Természetesen eredeti a játék, originről telepítve.
Nem mintha kéne hozzá egyébként alapesetben is vajsima a játék, öröm így vele játszani
ilyenkor érzem, h "megérte" a sok idegeskedés, pénzköltés, mert az élmény összehasonlíthatatlan az előző konfigommal (5800k+r9 270)
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #13108 üzenetére
Nem nagyon megy feljebb,persze ebben benne van a rányitott ablak a hűvös angliai kora délutánnal... most indítottam bf4-et mantle volt rögtön azt el kell hogy mondja,hogy DX alatt sokkal röcögösebb a 290X mint a 780Ti,most indítom újra mantle miatt kíváncsi vagyok...
Ja most néztem meg ASICQ 78.4% azt hiszem végre kifogtam egy jobb példányt ...Nohh BF4 DX alatt 80-100 fps FHD ultrán,de microlagos,mantle alatt 100-120fps sima test rangen rendben látszott minden a 780Ti a kettő között lehet olyan 90-110fps.
-
TTomax
félisten
Valley GPU 64Cfok VRM 54Cfok(mindekttö) 1150/1400 simán...
1200 már nem megy alapfeszen,de ez nekem bőven elég...
Jut eszembe... az a darab lemez ami csomagban volt az mire kellhet?(#13107) Keldor papa
Mint a Classi,teljesen rendben van!Kb úgy is pörög 2000rpm körül... -
Tomdriver
őstag
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #13103 üzenetére
Elég sokáig tartott a bios frissítés már kezdett a víz leverni,hogy ennek annyi... de végül is sikerült az ln2 le van frissítve...
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #13099 üzenetére
Command Promptban ez így okay? atiwinflash -f -p 0 "BIOS_NEVE".rom
(#13102) Keldor papa
Meguntam,igen,no meg nekem nem volt túl acélos classim.Egyébként nem volt vele semmi gondom,bár a HDMI támogatása hagy némi kívánnivalót maga után bár az nem az eVGA sara,és van is rá home made javítás...ez a lightning a fun factor nagyon nem nyúlhatok mellé vele,a classi marad még,nem tudom mi lesz a sorsa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3131, 94% Akkumulátor
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest