Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Érdekes ez a dolog, mert anno épp 6950-nél éreztem, hogy hiába volt hivatalosan gyorsabb mint a gtx560ti, a valóságban sokkal lassabnak, framedropposnak érződött a dolog. Hátha leküzdte már ezt az Ati. Ha nagyon jó áron lesz, s tényleg tud kussolni terhelés alatt, akkor majd megfontolom én is. Azért még az NV is bekavarhat az új karijaival, amik szintén pár héten belül itt lesznek. Sajna még nem a Maxwell.
I am having fun staying poor.
-
MPowerPH
félisten
válasz Erdei88 #1912 üzenetére
Igen. Az egyetlen bökkenő, hogy most a legolcsóbb ahogy nézem 136k körül van. 36k-t nem viszem, hogy hirtelen esni fog az ára.
SzlobiG: Jah... Kb. 10%-al gyorsabb a 290 jelenleg. Ha még kapna egy jobb hűtést, meg végleges drivert, akkor lenne az több is. 290 jelenleg ott van a Titan-al majdhogynem egálban. 10% nálam már nagyon sok, főleg úgy, hogy 30k-val olcsóbb. Egy nem ref. változat se lesz 125k-nál drágább, ebben is biztos vagyok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz Erdei88 #1935 üzenetére
Itt nem erről volt szó, hanem az úriember szerint a 290 gyorsabb 10%-al a 780-as karinál. Szerintem ez nem igaz. Felajánlottam, hogy a karimmal futtatok játék teszteket max órajelen és ti is futtassatok 290/290x karival és rögtön kiderül mi a helyzet. Ph is mást mér techpowerup is stb.....
-
-
HSM
félisten
válasz Erdei88 #12554 üzenetére
Na igen, bezzeg nekem az állítólagos Sapphire fanboy létemre van Asus-om is. [link] (Akkor is Asus, ha refi. )
Mindenesetre szép a gyűjteményed.
(No, meg most már Gigabyte WF3 290-em is. )(#12555) CsonkaImo: Beállítások, eredmények:[link]
Két easy gép ellen egy easy ally-val mentem az egyik pici, havas 2 vs 2 pályán. Főleg akkor volt durva, mikor picit otthagytam a bázison az egeret, mert valamit olvastam, meg vakartam a fejem, de lassú görgetésnél is olyan áramflvételeket produkált, csak lestem az OSD-t, nem kellett nagyon erőltetni, hogy ilyen 24-26A-eket vegyen fel a GPU 12V-ról. A furmark max alapórajelen 22A volt. A végeredmény marha hanosan üvöltő venti (nem tudom, pontoan meddig volt akkor belőve a max venti, de 3500-4000rpm között), és órajeldobálás volt a vége, miután elérte a GPU 85, a VRM meg a bő 90 fokot. Ilyet még csak a furmark tudott produkálni alapórajelen, így tuningolva is bírta szépen az összes többi játékot, amit próbáltam.(#12556) GeneraL_XTX:
(#12557) daveoff: Nesze neked fém keret...
(#12561) Erdei88: Mert folyamatosan a GPU vélt vagy valós igényei szerint próbálja adni a feszt. Azért nincs is csak offsetes feszállítás.
(#12563) Gilthanas: Azért Sapphire-ból (más márkát is írhatnék biztos, de azokat annyira nem követem) még nem hallottam olyat, hogy egymás után kettő is szar legyen bárkinél. Javítsatok ki, ha roszul emlékszem, vagy nevezzetek fanboynak, ha akartok.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Erdei88 #12566 üzenetére
Nem tudom, nekem +38mv kellett az 1100/1400-hoz. Ez gyakorlatban 1,1-1,18V közötti feszt eredményez. Ha ennél többet adok, már eléggé elfogy a Giga hűtése, pontosabban hangoskodni kezd, vagy órajeldobálni, amit én nem szeretek. [link] Ez a durván 3700rpm lett nálam a max, amit megengedek neki.
Amúgy még mindig jobb helyzetben vagy, nekem 4-ből csak 1 kell.
(Backplate-es mindhárom, így nem gyilkolom a hátuljukon lévő alkatrészek ezzel a fajta tárolással. )(#12567) Habugi: Számomra más dolgok sokkal szomorúbbak... Pl. hogy lehet így alulméretezni a VRM-et, lehagyni a hűtést a memóriákról, stb.... Azon én már meg sem lepődöm, hogy a "minőségbiztosítás" szintje ugyanaz a 150 000 forintos kártyáknál, mint a 20 000 forintosaknál.
Amúgy tipikus esete annak, miért kerülöm a garanciáztatást, amikor csak lehet, és veszek olyan cumókat akár kevesebb garral, amivel a véleményem szerint sokkal kisebb esélyem van garira szorulni.(#12569) GeneraL_XTX: Szerinted nem éri meg. Szerintem majd eldől. A nagyon halk, hűvös működés, és az ezzel együtt jó tuning kilátásokhoz képest kell megítélni az árát szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Erdei88 #12572 üzenetére
De fura! Nálad annyi volt az álagfogyasztás 1100-on mint nálam 947-en. [link]
Úgy fest, kifogtál egy igen jó példányt, a hőfokaid is teljesen korrektek. Nekem 1100/1400-on jóval melegebb, az átlagfogyasztásom is 170W, nem csak 140 így.[link](#12580) Szinyák: 74%-on pörög 3700rpm-et. Az a vicc, hogy kis pici 75mm-es venti, így bár marhanagy a fordulatszám, és erős szelet is csinál, de azért nem olyan borzasztóan hangos, sőt. olyan 3300-ig egyáltalán nem zavar, 3700-3800-ig elmegy, 4000 felett kezd nagyon gázos visító hangja lenni. Asztal alatt a lábamnál a gép, tehát nincs is messze, bár az oldallapom hangszigetelt, az tuti segít.
A ramhúzás nehéz ügy, mert összefügg a GPU órajelével. Amit ellenőrizni kell mindig, az a teljesítmény. Növeled az órajeleket, nő-e a teljesítmény. Észre fogod venni, hogy ha már túlzottan határon van, akkor először lassul, utána hibázik.
Arra mondjuk vigyázz, Asus-on nincs hűtve, nehogy elmelegedjen, mert attól hamar gais gond lehet.(#12583) Attix82: Pont így voltam ezzel én is. Én mondjuk "csak" 1000/1450-en hajtottam a 280X Vapor-X-em, de ha nem lett volna ilyen szuperakciós a Giga, akkor nagyon csalódott lettem volna a 290 sebességével a 280X-hez képest.
(#12601) Szinyák: Vsync OFF, havas pályán?
(#12603) andro93: Remélem, Te is beleszámoltad, mert az Asus-odban is ugyanaz a csapágyazása a ventinek, mint a Sapphire-ben, a beszállító is ugyanaz.
(#12604) Bélaaaa: Abban valóban hasonlítanak, hogy mindkettő az oldala felé fújja ki a meleget, nem előre/hátra, mint pl. az Asus.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Erdei88 #12818 üzenetére
Ha emelsz a feszen, és órajelen, akkor a 280x azt csinálta, az órajelet megjegyezte, de a feszt a gyárira visszatette, ami feszemelős tuningnál produkálhatott ilyen hibát.
Amúgy ha nem akarsz zerocore módot, a legegyszerűbb, ha zárolod a gépet, akkor nem megy ebbe a módba.
Legalábbis a 280x, de gondolom itt is így van.(#12820) GeneraL_XTX: Ahhoz képest sosem volt vele gondom, pedig mindenféle karim volt, nem kevés...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Erdei88 #13016 üzenetére
Főleg most hogy ősz van mert ez a hőmérsékleteknek is jót tesz.
Vettem egy Thonet & Vander Kürbis BT hangfalat is hála a PH ajánlónak. A gond az hogy egy kicsit nagyobb mint amire számítottam. Mindenesetre nagyon bejövős és a telóról simán játssza a zenét Bluetooth-on keresztül. Most már csak használni kell a rendszert.
-
ÁdiBá
veterán
válasz Erdei88 #13402 üzenetére
Meg még hozzá dobsz egy 5 darab Deák Ferit, meg is beszéltük...
Mindenesetre lényegesen olcsóbbak ezek a kártyák mint a rivális nvidia tagjai. Így ár / értékben mindenképpen jobbak mint a zöldek, itt a kérdés az hogy mit nyújtanak ehhez az árazáshoz.
Én végül is ezért is szeretném kipróbálni.
De természetesen buksi sem szeretnék rajta túl sokat, így 1:1 be nincs az a radeon egy magos kártya amit betudnék számítani 1:1-be.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
senior tag
válasz Erdei88 #13890 üzenetére
HD7970 3GB on amikor még megvolt ment fix 60 + fps el... és nem akadt
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
daveoff
veterán
válasz Erdei88 #13894 üzenetére
Nekem is megvan a játék, sima 290-el tökéletesen megy, nem kellett vele semmit variálni. A játék fix 60fps-el megy, vsync ide vagy oda, ennyire van belôve a játék.
Szerintem megéri megvenni, jó game, hátránya hogy nincs multi.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
SkyS1gn
félisten
válasz Erdei88 #13894 üzenetére
Azthittem táp mert bekapcs gombra csak felvillant, de szomszéd u.o. tápjával is kipróbáltuk ugyan az... meg a táp működik a rövidrezárós (vizes kör feltöltésekor) módszerrel.
Viszont érdekes, ha csak a 24pines van rádugva lapra a 8as nem, akkor elindul a táp... szóval ott lesz valami gebasz.Pont a hétvégére...
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Yllgrim
őstag
válasz Erdei88 #13890 üzenetére
Nalam ez az a jatek amit elso nap vettem, szerintem nagyon megerte, foleg h felaron jutottam hozza. Jo a grafika sztem, nagyon hangulatos a jatek, jo a sztori, kellemes szorakozas. Sztem
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Cole86
senior tag
válasz Erdei88 #14064 üzenetére
Pankráció!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Erdei88 #14590 üzenetére
szia
sajnos más gépben nem tudom tesztelni
az eladó teljesen korrekt és cseréli is, ma postázom neki vissza...
én is a vga-ra gyanakszom, csak az az érdekes hogy vadi új a kártya
bár ez gondolom nem jelent semmit
ha nincs fenn a driver akkor működik 800*600-as felbontáson
de hát nem eredményszerk: és arról nem is beszélve hogy a jelenlegi vga-mal eddig is tökéletesen ment minden...
és visszaraktam és most is tökéletes minden[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
HSM
félisten
válasz Erdei88 #15122 üzenetére
Azért az sem mindegy, milyen játékban... Elég komoly eltérések vannak, játéktól, beállítástól függően.
Ha objektív összehasonlítást szeretnél, akkor Valley tesztet tudok javasolni, nálam ilyen 20 fokban alapórajelen: [link] és 26 fokban, 1100/1400-ra húzva: [link].A képek a szokásos beállításaimmal készültek, HWiNFO elindít, Valley elindít Extreme-HD módban, majd custom, és ablak, ha már fut, akkor HWiNFO reset, és 10-12 perc futás, majd a végén egy benchmark és screenshot.
(#15123) Ghoula: Vizezni remek az Asus, ez vitán felüli, bár szerintem a refi is. A max áram szép katalógusadat, de azért még nem minden. A DrMOS-al az Intel X58-as időkben volt dolgom, egy EVGA X58 3X SLI lapom volt, amit Renesas DrMOS-al szereltek. Jó cucc volt, szépen ment, de igen komolyan melegedett, és a DirecFET-es lapokkal meggyőzőbb eredményeket is lehetett látni, pl. Foxconn Bloodrage.
Szerintem az se véletlen, hogy a csúcskártyákra is nagy arányban van a DirectFET használva, míg DrMOS-t csak elvétve látni, bár tudom, ez utóbbinak zámtalan oka lehet.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Erdei88 #15125 üzenetére
Bocsánat, nem emlékeztem rá. Tényleg szépen működik a DC2, meg kell hagyni. Ezzel én is kiegyeznék. Azért az szépen látszik, hogy erősebb a Giga megoldásánál. Mondjuk az RPM önmagában kicsit csalóka, mert a Giga 3000rpm-en se vészesen hangos, míg a kétventis kártyákon lévő nagyobb átmérőjű ventiknek jóval hamarabb megjön a hangjuk.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Erdei88 #15233 üzenetére
Semmivel nem tud többet mint a AC Hybrid I-es (nem a most kapható II).A VRM 1 (a kártya hátsó részén ahol nincs aktív hűtés) nálam +114mv-vel játékok alatt 91-92 fokra felment 27-28 fokos szobába.A GPU rész meg a kompakttól függ,de egy H50-es kaliberű P/P-s egység 2db gagyi Revoltec ventivel 1200rpm-en 76-77 fokos.
Mondjuk ez elég masszív feszelés és 1170/1410-en ment a kártya.+80-90mv-vel bőven 82-84 fok körül alakult a vrm 1150/1410-en.
Mondjuk a fő különbség,hogy a G10-hez nincs ram/vrm süni,külön kell beszerezni.Összességében a GPU-t hidegre teszi,mindezt teljes kussban és a VRM is bírja +100mv-ig a terhelést,de ez nagyban függ ,hogy milyen környezetben helyezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Microsoft Excel topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest