- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Areturus
tag
A zsírozás, és az egyedi papírral kitömött modding teljesen megszüntette a kártya hangját. Hozzáteszem, hogy nekem annyira elborult múlt héten az agyam, hogy ezt is megcsináltam csak éppen szarvasbőrrel: [link] de ahogy észrevettem ez nem hozott hallható eredményt. Most már csak gyedül a coil whine jelenséget hallom néha a kártyából. Ami szintén zavar, de pákával már nem fogok nekimenni, hogy pár tekercset kicseréljek.
-
mcwolf79
veterán
válasz
SkyS1gn #12888 üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálam forrófejő a VRM 1 ha feszelem rendesen a kártyát.
Nekem is víz van rajta, de +200 mV-nál nekem is belenyal a 100 °C-ba.
Mondjuk nem tudom neked mi van még a körben ,nálam egy vékonyabb szimpla,és egy vastagabb dupla radi hűt le egy 4,4-re húzott 3770K-t + a 290-es VGA-t (kb. 1000-es fordulatú ventikkel,gyak. a szivattyú hangosabb). Bár nálam nem is a fagypont volt cél,hanem hogy normális hőfok legyen,és ne throttling-oljon a VGA. -
Areturus
tag
válasz
GeneraL_XTX #12812 üzenetére
-
Szinyák
őstag
Természetesen nem egy utolsó szempont volt
, De nem ez volt a fő a 3év garancia illetve a összeszerelési minőség stb. Az hogy a a vrm +10 fokkal több nagyon nem érdekelt , mert több mint 100° c ig vannak hitelesítve , nekem meg bőven alatta van max : 87 °c bőven jó.... Tömören ennyi
-
SkyS1gn
félisten
válasz
daveoff #12883 üzenetére
+50mV
1200 core - 55C
Furmark elég gyilkos:
A VRM 1 az a kis T alakú lehet a kártya elején, az nyaldossa a 100fokot
VRM 2 csak 44CGame alatt sokkal alacsonyabban lehetnek, majd ránézek.
Amúgy meg hallom hogy erősödik valami venti, kezd zúgni mondom mi az isten... aztán rájöttem hogy a táp kezd izzadni furmark alatt, aztán a proci nincs is terhelve
-
SkyS1gn
félisten
Úgy átlag mennyi egy 290X vége? Nincs időm tesztelgetni, mondjatok egy kb értéket honnan induljak
+hány mV meg nagyjából hány mhz.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #12876 üzenetére
Igen ez rendben is van, csak a fém nem fog elkezdeni rezegni ennyitől....Mondhatjátok azt is, hogy azért rezek neki, mert papír háza van, de abban a házban már volt két különböző fém burkolatú 290 és azok nem rezegtek, akkor? Egyszerűen a fém házban sokkal stabilabb a venti, így a járása is egyenletesebb gondolom, és nem lesznek olyan frekvencia tartományok, ahol elkezd a venti "ütni", vagy nem jól gondolom?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
bigbadforty #12842 üzenetére
saját magam példáját hozva: én most azért vettem meg a 290es kártyámat, hogy 5 évig ez legyen a gépemben. véleményem szerint ez rendben is lesz, de persze ehhez valószínűleg kell majd egy kis kompromisszum az utolsó 2 évben (tehát mondjuk ultrahigh/high beállítások helyett majd egyel lentebb kerülnek a videó beállításai).
ami még fontos, hogy ha az MSAA stb. beállításokat nem húzod meg (max 2x pl), azzal nagyon sok erőforrást megspórolsz, így még jobb FPS-t kapsz a végére, szóval ha ezeket amúgy sem használod, akkor sokáig kiszolgál majd ez a kártya.
és még egy dolog: a Mantle és a DX12 is optimalizációt ígér, ami reálisan szerintem 10-15% teljesítmény javulást ígérhet a következő évek játékaiban FPS-ben, miközben a képminőség nem kell, hogy csökkenjen.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #12841 üzenetére
Ami itt a nagy kérdés, a VGA rezonál erősebben a kelleténél (akkor újra lehet zsírozni és jó), avagy a házad érzékeny a minimális rezgésre, és erősíti fel, mert akkor meg valami rezgéselnyelőn érdemesebb gondolkozni, pl. egy max 0,5mm-es rezgéselnyelő anyagon a VGA-t rögzítő csavarok alá, a VGA füle és a ház közé. Nálam ugyanezt csinálták a winyók a CM 590-es házamban, a rezgéscsökkentő gumitappancsokon keresztül is, ha épp nem úgy állt a gép, ahogy neki tetszett.
No, meg ami kérdés még, a VGA kerete rezeg-e, vagy a ház, tehát, amikor megfood a házat, akkor a házon keresztül melyiket csillapítod?Nekem amúgy a Vapor-X és a Toxic 280X sem csinált ilyet, a Toxic egy nyitott HAF XB-ben volt, a Vapor-X meg a SilverStone FT01-emben. Mindkettő műanyag hűtőkeretes, igaz a Toxic-on kívülről lehet fém az a fekete berakás. Pedig volt, hogy végigzongoráztam velük a teljes fordulatukat.
(#12849) daveoff: Szerintem ez simán fizika.
(#12850) andro93: Az Asus nem melegedett túl, mert már kézben sz@r volt, és cserélte.
A varázslotkkal nem megyünk sokra, az Asus is ugyanannyira fűti be a házat, mint a Tri-X. A hő nem tűnik csak úgy el sehonnan. De úgy rémlik, azt írta a fórumtárs, hogy a Tri-X-el is jók a hőfokai és a zajszint is.(#12852) GeneraL_XTX: 25K-s árához képest nagyon korrekt az a ház. Bár nálam marad a SilverStone FT01 a csendes hűtés favorit.
Nekem egész más lett a gép, mikor beköltöztem, és akkor is, mikor lecseréltem 2db 500GB-os rendszerwinyóm egy SSD-re, a 2TB-os adatwinyóm meg kiköltözött egy USB3-as külső házba.
(#12855) Don't Panic: Azta, micsoda remekek vannak itt!
Sajátok?
(#12856) GeneraL_XTX: "nem voltak olyan halkak,hűvösek mint amilyeneknek kellett volna lenniük"
Többektől hallottam vissza ugyanezt.De alapból nekem nem "tűnnek" halknak ezek a felemás ventik.
Most részletesebben nem fejteném ezt ki, mit értek az idézőjeles kifejezésen.
Érdekes, hogy bizonyos teszteken ez kijött, másokon nem.
(#12857) Cris99: Nem romlik meg a tej a csövekben?
Najó, csak gonoszkodtam. Szépen megmunkált masina.
(#12863) Cris99: Magyarul tej?
Bocs, túl magas labda volt....
(#12860) GeneraL_XTX: A Giga fémkeretes hűtője, jajj...
Nem vagyok benne biztos, hogy a hűtő kerete a baj.
(#12862) Szinyák: A hűtő burkolatának anyaga alapján választottál kártyák?
Az kemény.
(#12867) Alice90: A Sapphire motorhangban nagyon csendes, csapágyhang sincs. A Giga üresben szintén nagyon csendes, de ha nagyon felpörög, az azért "zörgősebb" lesz a hangja. Nekem nagyon bejöttek a Sapphire ventik amúgy.
(#12774) Areturus: Nálad az újrazsírozás megoldotta a zörgést, nem? [link]
Talán az lenne a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldás. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #12856 üzenetére
No para....nalam a 175K HUF-os Evga Classified is rezonalt egy idoben...azt hittem agybajt kapok 1
-
SkyS1gn
félisten
Proc 4,5Ghz ez mellett a vga 1100/1300-on:
Gpu 52C -
Alice90
aktív tag
Sapphire Toxic verzió jobban hűt mivel 3 ventillátor van
-
Alice90
aktív tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy nekem van egy asus r9 290-es dcu kártyám.
de a ventillátoroknak van hangja nem a szélhangról beszélek mikor pörög hanem ien motor hang féle.
Ez a többi gyártónál is van? sapphire ? gigabyte?
-
Szinyák
őstag
válasz
SkyS1gn #12857 üzenetére
mutatós .
mivel van hűtve zacskós tejjel ?
(#12860) GeneraL_XTX : Bezony, nem került volna sokkal többe , nesze neked spórolás , ha normális minőségű hűtő lenne rajta nem gondolkoztam volna rajta mit vegyek én is .Mikor vettem a Zafír & Asus között vaciláltam még a 2év garancián sem aggódtam , de emiatt maradt az Asus .. Lehet ez sem bírja sokáig majd kiderül eddig nem bántam meg...
-
Szinyák
őstag
válasz
Laja333 #12854 üzenetére
Jaja azt tudom . Mindegyikből van sajnos selejt..
(#12856) GeneraL_XTX : Persze , tudom én is van különbség hűtés hatékonyságban, de pont így egy hülye műanyaggal elbaszni ami egyébként szuper , nem is értem ..
(#12855) Don't Panic : Jájj de szípek . Nekem volt annó 9800pro , 4870, 4870x2 , 5850, 7950, és most meg r9 290. Egyedül a 4870x2 feküd ki Zafír volt
-
SkyS1gn
félisten
Kisebb belső átalakítás, + megjött a blokk. IDLE 30-31C
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Laja333 #12854 üzenetére
Lassan ott tartok hogy AMD-t nem fogok venni többet soha
Szinyák: pedig az Asusnál jobb a hűtője a Sapphire-nak, legalább is teljesítményre. Ez a rezgés meg csak magasabb fordulaton jött elő ebben a formában, bőven nem megy annyit játék közben a venti, eddig max 43% volt, ez a hang kb 55-60% közötti tartományban jön elő.
Valahogy az DCU-kkal soha nem voltam teljesen megelégedve,nem voltak olyan halkak,hűvösek mint amilyeneknek kellett volna lenniük. Pedig volt már pár kártyám tőlük (gtx460 DCU, 6780 DCU,7870 DCUII,)
-
Szinyák
őstag
válasz
:XD ezért nem vennék Zafírt az biztos . Hiába alacsony a hőfok meg "jó a hűtése,, , mondjuk a videon pont nem ez jött le , pedig még ezt most vetted
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
andro93 #12850 üzenetére
Hűtésileg a Sapphire-al hálisten nincs gond ebben a házban se, 1080/1350-en is a maximum 77 fok volt kb1 óra BF4 után.
Leginkább a kábelmenedzsment és a hangszigetelés miatt gondoltam házcserére, a Fractal Design R4-re. De jóval masszívabb, vastagabb anyagból készült az a ház, lehet segítene a rezonancia problémákon is. A cm430 nagyon papír
-
Laja333
őstag
válasz
Nekem is először azt tűnt fel, hogy ha a házat lefogtad abbamaradt. Próbálj meg igazítani a kártyán, lehet csak feszül valami.
-
andro93
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #12846 üzenetére
Először próbáld meg házilag megoldani, például ahogy fentebb is írtam, vagy valaki más is biztosan tud tanáccsal szolgálni.
Ami pedig a házcserét illeti, ha jól emlékszem neked voltak a gigával hűtési gondjaid, és a tri-X-en is ugyanolyan a lamellák kialakítása, úgyhogy gondolom jól befűt maga alá az is. Szóval ha nem is cseréled le, de a hűtéssel még gondjaid lehetnek.
Tudom, az Asussal nem voltak melegedési gondok, de az Asus nálam sem melegedett túl a régi házban, pedig abban elől volt egy 12-es venti, amit még el is takartak a kábelek, hátul pedig csak egy 8-as! És így sem ment fel 86 fok fölé huzamosabb Bf4 után sem. -
daveoff
veterán
válasz
Ez nagyon gáz!
Elég lehangoló, hogy mennyi gond van ezzel a szériával.....
-
Bélaaaa
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12844 üzenetére
A Vapor+HAF X nincs ilyen gond.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
andro93
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #12844 üzenetére
Nem irigyellek, kifogod rendesen a bajos kártyákat. Várd meg HSM kollégát, ő biztos fog tudni segíteni. Talán csak meg kell húzni pár csavart, vagy próbáld meg, hogy kilazítod a vga-t tartó csavarokat a gépházon, kicsit hátrébb nyomod a hát hátulját, és úgy meghúzod.
-
Attix82
addikt
válasz
Gondolom csak egy ventifordulatnál jön elő, kreálj neki egy másik ventiszabályzást és nem fog rezonálni.
-
bigbadforty
tag
válasz
csabsz13 #12838 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod, azzal már most számolok, hogy a havonta (lassan hetente) ugráló lépcsőfokoknak köszönhetően az informatikában semmi se fogja sokáig húzni.....Az aggaszt, hogy mit fog tudni ez a kártya pl. Watch Dogs , Witcher 3, Dragon Age vagy The Division alatt.
Viszont számolok azzal is, hogy én általában az ilyen MSAA, FXAA, HBAO meg nem is tudom milyen beállításokat nem preferálom (főleg multi miatt a több FPS többet ér), szóval ilyen téren mi a véleményed? Ja és ne menjünk el csak egy 2560x akárhanyas felbontásig.Üdv.
-
GeneraL_XTX
veterán
Azért a Sapphire is elmehet a jó büdös francaba, ez miez már.....
-
csabsz13
aktív tag
válasz
bigbadforty #12769 üzenetére
helló,
ha arra gondolsz, hogy 2-3 év múlva is 100e Ft felett tudod-e majd eladni, akkor a válasz szerintem az, hogy nem fogod tudni.
de ha arra gondolsz, hogy 2-3 év múlva is minden játék jól fog rajta futni, akkor a válasz szerintem az, hogy igen, ez a kártya 2-3 év múlva is meg fogja állni a helyét.
természetesen akkor már nem TOP kategória lesz, de FullHD-ban még bőven elmegy majd minden játék 30-40 FPS-sel magas beállításoknál is (de lehet, hogy még többel is). -
Szinyák
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12822 üzenetére
Csak ajánlani tudom . Nekem nagyon bevált .Hűvös ,nagyon csendes minőségi darab.Van benne anyag rendesen üresben is dög nehéz.
-
Werkly
őstag
AB v2.3.1. nem engedi másnak sem a Core Voltage opciót? Ha kipiálom a programban akkor sem! Más Lightning tulaj is találkozott ezzel? A legújabb béta AB meg ha meg van nyitva és mondjuk nyitok egy explorer oldalt akkor csonttá fagyassza a gépet! Tapasztalat és vélemény?
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #12818 üzenetére
Ha emelsz a feszen, és órajelen, akkor a 280x azt csinálta, az órajelet megjegyezte, de a feszt a gyárira visszatette, ami feszemelős tuningnál produkálhatott ilyen hibát.
Amúgy ha nem akarsz zerocore módot, a legegyszerűbb, ha zárolod a gépet, akkor nem megy ebbe a módba.
Legalábbis a 280x, de gondolom itt is így van.(#12820) GeneraL_XTX: Ahhoz képest sosem volt vele gondom, pedig mindenféle karim volt, nem kevés...
-
Erdei88
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12822 üzenetére
Nálam a HDD rezonál be, nekem nem cserélnéd le egy hasonló méretű SSD-re?
Ezt a Zero Core-t ki lehet kapcsolni? Lehet orvosolni? Annyira nem örülnék, ha reggel elmegyek és délutánig több mint 200W-ot enne óránként...
-
GeneraL_XTX
veterán
Iszonyat összerezonál ez a Sapphire a cm430-as házammal, lecserélem inkább egy Fractal R4-re, úgyis érett már a csere....az legalább hangszigetelt, ott hangoskodhat úgyse fogom hallani
-
daveoff
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12820 üzenetére
Ez nem csak a 290-nél típushiba, már elég régi probléma.
-
Werkly
őstag
AB miért nem engedi a mV turkálni? Programban ki van pipálva!
-
Erdei88
veterán
Értetlenül állok a mostani hibajelenségem előtt.
Néha magára hagyom a gépet, ilyenkor kikapcsolja a monitort és alkalomadtán úgy dönt, hogy ő bizony nem hajlandó visszakapcsolni. Néha segít ha a monitor kábelt kihúzom, majd vissza, ilyenkor magához tér.
Most viszont egy új anomáliát fedeztem fel. Amikor visszaértem, a fogyasztásmérő 200-220W-ot mutatott, monitor stand-by-ban, bármit csináltam nem adott képet, csak a reset segített.
Van tippetek ez mitől lehet? Windowsban eddig kiegyensúlyozott volt az energia gazdálkodás. Most áttettem teljesítmény centrikusra.
-
Werkly
őstag
válasz
daveoff #12775 üzenetére
Unigine Valley Benchmark 1.0 (1152/1500) Board power 0
FPS:
67.3Score:
2816Min FPS:
30.6Max FPS:
127.5System
Platform:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bitCPU model:
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz (3410MHz) x4GPU model:
AMD Radeon R9 200 Series 14.100.0.0 (4095MB) x1Settings
Render:
Direct3D11Mode:
1920x1080 8xAA fullscreenPreset
Extreme HD -
Laja333
őstag
-
Bélaaaa
őstag
Itt van egy átfogó teszt a Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC kártyáról (,ha valakit érdekel).
-
Csolt
tag
válasz
m0h0senator #12658 üzenetére
Egyébként ez az MSI Afterburner biztonságos? Semmit sem mertem állítani benne, csak a fordulatszám/hőmérséklet diagramot, de látom, hogy komolyan bele lehetne nyúlni a rendszerbe.
-
daveoff
veterán
válasz
Maotun #12800 üzenetére
1150/1500 ott a képen az is. A venti fordulat nekem még mindig elmegy, de ez ugye elég egyén függô. 55% fölött már van hangja, de egy jobb házban lehetne ez alatt tartani, többieknek nem nagyon megy fölé.
(#12801) Alice90: ez az 1000rpm baromság, mert minden venti más....
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- sziku69: Szólánc.
- Sorozatok
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest