- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
válasz
kingpython #22197 üzenetére
iszonyat jól mennek ezek a 7950-esek. Nálam még a kis mezei Giga WF3 is lazán futkorászik (1.1V droppolt feszen) 1100 Mhz-n. 1.2V-on pedig 1200-on. Azt hiszem azt meg nem kell mondani, hogy ekkor pipálja még a GTX 680-akat is
-
daveoff
veterán
válasz
kingpython #22195 üzenetére
Mondom, nálam a 7870 is szép gyorsulást hozott, és az azért kellemesebb árkategória!
-
kingpython
aktív tag
válasz
daveoff #22194 üzenetére
Hát most se sokat ér a beárazó fórum szerint 32k-t ér, de nem is ez a gond inkább az, hogy most, pl. amit kinéztem sapphire 7950 vapor-x most épp 90 ezer Ft az ipon-on és ezt nagyon soknak találom.
Meg az se biztos, hogy annyiért el tudom adni a 6870-et.
Persze szeretném lecserélni a kártyát akár a 7950-re is csak nekem nagyon meg kell gondolni, mert nem gyakran tudok kártyát cserélni manapság a magas árak miatt. -
daveoff
veterán
válasz
kingpython #22183 üzenetére
Én 5870-ről váltottam 7870-re, és már ott tetemes volt a gyorsulás, nem hogy 7950-el....
De természetesen ez az igényeidtől is függ, hogy megéri-e neked. Ha megvárod a 8-as szériát, a mostani kártyád már nem sokat fog érni, persze ha ez nem tényező, akkor mindegy. -
Macka
veterán
válasz
fatal1ty1984 #22189 üzenetére
Az enyém gyári volt...
-
imotep03
tag
hogy találjam meg azt a bios-t ami az enyémhez jo, itt van egy pár:
link
azt tudom hogy ez a "SAPPHIRE 11196-19-20G HD7950 3GB GDDR5 BOOST" viszont igy nincs rá találta. -
Gippo
senior tag
Sziasztok!
Melyik gyártó 7950-ét ajánljátok leginkább? Néztem Sapphire Dualx-et boosttal, Vaporx-et boost nélkül, Asus-t is akár... Van ami kifejezetten problémás?
-
imotep03
tag
válasz
fatal1ty1984 #22189 üzenetére
oké, ha kapok mellé egy kis segítséget hogy kell akkor megcsinálom, de az ugye nem jár gari vesztéssel?
-
kingpython
aktív tag
Sokat olvastam, amiket itt leírtatok tapasztalatokat meg teszteket.
Hát én egyre jobban hajlok arra, hogy már nem érdemes megvennem a 7950-es kártyát, mert, ahogy elnézem a teszteket meg az én 6870-es kártyámon is szépen elfut minden játék szinte a legmagasabb beállításokkal persze nem célom a kimaxolás pl. egy Crysis 3 nál de az eddigi játékok közül minden nagyon szép és megvan az FPS is szóval azt hiszem, megvárom a 8-as szériát
Legalábbis úgy gondolom, hogy 6870-röl való váltás 7950-re nem éri meg most hogy magasan van a 7950 ára
-
-
válasz
skippper #22167 üzenetére
értem. ez egyrészt igaz, másrészt viszont ha az előző példában említett 80+% lemegy 50% környékére (és korántsem csak a C3 vagy a durva multik esetében tud), akkor valóban indokolt meggondolni vagy a platform cserét, vagy egy gyengébb VGA-t (sztem az i5-760 elég a 7950-hez, de valaki az előbb egy Phenom X4-et emlegetett, abban már annyira nem lennék biztos). ezért szoktam minden ilyen ajánlós kérdésre rögtön visszakérdezni, hogy mivel játszik.
-
imotep03
tag
Nekem van egy olyan problémám hogy, a vga-m ha ott hagyom a gépet tehát nem csinálok semmit, és nem is fut semmi a háttérben akkor szép lassan felmelegedik és elindul a venti, mire visszajövök kb 1-2 perc addigra már 67 fok körül van a venti meg 50 C, és az orajelek is felmennek max-ig.
Tehát mintha full terhelés lenne a kártyán,,mitöl lehet ez? És ahogy megmozgatom az egeret vagy lenyomok egy billentyűt viszont már csökkentik is vissza normálba 35 C venti 26 (Sapphire hd 7950)Minden progi bezárva (folyamatok között proci terh. 99) vagyis semmi sem fut:
kep1majd 1 perc múlva:
kep2 -
-
skippper
senior tag
Ez teljesen világos, ismétlem magam, hogy csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kell mindenkinek aki betéved ide egy kicsit gyengébb procival egyből platformváltást ajánlani, mert kétszer sem biztos, hogy megéri, vagy hogy egyáltalán látni fog bármi növekedést. Fölösleges mindenkit belekergetni extra kiadásokba, csak azért, mert a Crysis 3 meg a sokszereplős multi játékok megeszik a gyengébb procikat (sőt igazából mindent megesznek, nincs az a szénnéhúzott i7 ami mellett ne lenne gyorsabb a játék még 10MHztől), hiszen lehet csak valami NFS szerűséget akarna a kollega játszani, ami mondjuk egyáltalán nem limites.
-
daveoff
veterán
válasz
gaben82 #22161 üzenetére
Nálam nem volt ilyen probléma, nem tudom mi lehet nálad. Hidd el én is észreveszem a különbséget, ráadásul én monitorozom is, nálam semmit nem lassultak a játékok. Maga a win8 pedig szvsz. sokkal gyorsabb, nekem a hangkártyámmal voltak gondok, azért raktam vissza a win7-et.
-
válasz
skippper #22145 üzenetére
én értem, mire célzol (ill. az általánosan használt "kihajtja" fogalmat értelmetlennek tartom), de azt nem látom, mi ennek a gyakorlati jelentősége. én akkor mondom, hogy kevés a CPU a VGA-hoz, ha a CPU sebességének növelésével javul a játékélmény. az i5-760 + 7950 kombó esetében valószínűleg az esetek 80-85%-ában nincs erről szó, de a crysis 3-ban pont igen - hiába mértél állóképen egyforma sebességet 2.8 és 4.2 GHz-en, ha a nyakig érő fűben a kis nyüves ceph-eket vadászva meg 50%-kal javulna a sebesség, és nem 80-ról 120-ra, hanem mondjuk 27-ről 40-re. miközben high beállítás mellett a 7950 bírna 55-60-at is.
-
gaben82
tag
válasz
daveoff #22159 üzenetére
Nekem valami hiper érzékeny szemem van az ilyenre 5fps különbséget észre veszek,
volt nálam egy haverom mutattam neki játékot low és ultra grafon, ő pl nem vette észre a 40fps- 100 fps közötti különbséget... jó volt neki mindkettő, nekem meg már majd ki folyt a szemem 40 fps-nél.Driverek rendben, szűz win 8 64bit, 13.3 beta 3 dirverrel, mi kell még?
-
gaben82
tag
Most kipróbáltam a cf-et crysis 3 alatt mind a két gput 30-40 %-al pörgeti a 8x4700-on futó proci
win 7 alatt majd 60-70%-ra emlékszem 2 kártyánál és 1-nél 99%, 1 kártyánál a win 8 alatt most 80%...Valami nagyon nem stimmt itt win 8 alatt, megeszi a cpu-t.
Szerintem megy vissza a win 7.
-
gaben82
tag
válasz
fatal1ty1984 #22154 üzenetére
Maga a rendszer gyorsabb, de most kipróbáltam más játékokat is és szemmel láthatóan lassabbak a gamek.
-
pcsabat
őstag
válasz
fatal1ty1984 #22154 üzenetére
a 100x stabilabb miben nyilvánul meg? Én még nem találkoztam instabil win 7-el.
-
imotep03
tag
Nekem ma jött meg egy sapphire 7950, és azt vettem észre hogy mikor a gépet ott hagyom, tehát nem fut semmi csak az asztalon üresen áll, és kb visszajövök 10 perc mulva, hallom hogy prög a vga ventije meg is néztem és 68 fokon volt, de ahogy elkezdtem az egeret mozgatni valamint emgnézni a trixx tweakba azonnal le is ment a venti és beállt 46 C fokra.
Ez mitöl lehet? -
gaben82
tag
válasz
daveoff #22151 üzenetére
Rendszert telepítettem újra, gondoltam kipróbálom a win 8-at.64bit
Elkezdtem crysis 3-at tolni multiban, graf beállítások, driverek (13.3 beta 3.)ugyan azok mint win7-nél és mintha kevesebb fps-em lenne láthatóan.
proci fx8350 8*4700
vga 7950Létezik hogy a win 8 jobban eszi a gépet?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
haddent #22146 üzenetére
Én a helyedben nem igazán terveznék AMD processzort 7970 alá. Lehet hogy most jól nézki hogy a crysis 3 át szépen elviszi. De azért játékok tetemes részénél jobb az Intel. Mire lesznek olyan programok amik előnyben részesítik az AMD processzorokat bőven lesz olyan Intel is. Én nem váltanák.
-
skippper
senior tag
válasz
haddent #22146 üzenetére
"hogy bármely játékban, ha a cpu miatt a gpu nem tud teljes erejéből dolgozni"
Itt a két fogalom között a különbség, amiről beszélek(logikai értelemben bármely, vagy "hétköznapi"):
1:"Ha létezik olyan játék, amiben a cpu miatt a gpu nem tud teljes erejéből dolgozni"
2:"Ha bármelyik/mindegyik/összes játékban a cpu miatt a gpu nem tud teljes erejéből dolgozni"
Te az elsőről beszélsz egy VGA-CPU páros CPU limiteltsége alatt. Én a másodikról. A Te értelmezésedben valóban elavult hozzá.
A kérdés az, hogy az első esetben már ajánlani kell-e minden erre tévedőnek, hogy váltson platformot? Én nem játszom Crysis 3-at, csak mondjuk versenyjátékokat, ahol tipikusan nem jelentkezik CPU-limit, kell-e platformot váltanom? Nem biztos, nem jelenthető ki általánosan.
A második esetben mindenképpen érdemes erősebb CPU-ra váltani, hiszen egyéni preferenciáktól függetlenül gyorsulás érhető el.
-
haddent
addikt
válasz
skippper #22145 üzenetére
Az i5 az már már elég tág fogalom. Szvsz. (de úgyis le fogod szólni és megmagyarázod) a tied nem feltétlenül elég már egy 7950 -nek, főleg ha meg van húzva 1100 környékére. "Elavult" (kicsit nevetséges, dehát ez van, már az IB is elavult ha úgy vesszük..) architektúrája miatt szvsz. nem nagyon fog reagálni arra, hogy 4GHz helyett 4.2GHz -el próbálod (nem tudom mennyit húztál rajta..). Az én definícióm a cpu limitre pedig az, hogy bármely játékban, ha a cpu miatt a gpu nem tud teljes erejéből dolgozni, akkor cpu limitről van szó.. Ebből következik a következő, hogyha húzzuk a cpu -t és jelentős mértékben (nem mérési hiba..) nő az fps, akkor megintcsak cpu limit volt. Lehet, hogy "hivatalosan" nem ezt hívják annak, de szerintem ez akkor is azt jelenti, hogy a cpu elavult a gpu-hoz képest.
Tudom, hogy kicsit off, de a proci topikokban már érdeklődtem, néztem teszteket stb... Szóval az utolsó lépés, hogy a VGA szakértők véleményét is kikérem:
Itt az elmúlt időkben 1-2 számomra nagyon meglepő, és meggyőző eredmény került elő AMD procikról. Igazából az AMD szimpatikusabb az intelnél és az nvidianál is, ezért tervezem ,hogy átállok. Szerintetek egy i7 3770 (most mindegy,hogy K nem K) 4.1GHz -es szintjét tudja hozni egy AMD FX-8350 @ 4.5GHz környékén? Tisztában vagyok vele, hogy mindkettő másban erős, de szerintetek feltételezhető, hogy az új konfigok megjelenésével (AMD hardver) és a fizikai határok miatt (csíkszélesség csökkentése véges, órajel véges...) az új AAA játékok inkább az AMD -nek kedvező sok szálúság irányába tolódnak el?
RÖVIDEN: szerintetek egy AMD FX-8350 4.5GHz körül ki tudja hajtani a HD7970 -et rendesen ahogy azt kell (mint ahogy egy 3770k teszi 4GHz -en)? -
skippper
senior tag
Én két különböző dologként értelmezem a "Nem hajtsa ki" és a CPU-limit kifejezést (és szerintem nem lövök mellé ezzel) Amit Te mutatsz, hogy a Crysis 3 CPU igényes, az nem kártya függő. Egy 7950-nél ugyanúgy észlelni fogod a különbséget, mint egy GTX480nál vagy GTX690-nél. Ráadásul valószínűleg arányosan, a 7950 is 20%ot gyorsul, míg a GTX480 is vagy bármi más is. Ebben az esetben a különbség nem mutatható ki mondjuk egy szintetikus VGA benchmarkon, ha húzod a procit, gyorsul a Crysis 3, viszont mondjuk egy Valley benchmark ugyanazt az eredményt hozza.
Emellett beszélhetünk arról, hogy a CPU folyamatosan Bottleneck a VGA-nak, azaz mondjuk egy GTX-480on már nem adna teljesítménynövekedést ha gyorsítasz a CPUn, míg egy 7950-en igen. Ebben az esetben kimutatható a különbség, akár szintetikus benchmarkok alatt is (Pl egy C2D-vel mondjuk)! Ahogy húzod a procit, úgy nő az eredményed a szintetikus benchmark alatt is és a Crysis alatt is.
A Crysis 3-as esetben arról van szó, hogy a játék tesz éppen akkor akkora terhelést a CPU-ra, amivel nem bír megbírkózni, míg a második esetben arról van szó, hogy a VGA erőforrásigényét nem tudja kiszolgálni az adott CPU, éhezteti.
Márpedig egy 7950 igényét ki tudja szolgálni egy ilyen CPU, ez látszik az álló jelenetes tesztekből (amit én csináltam) és a szintetikus tesztek CPU-oldali indifferenciájából.
Remélem világos így, hogy mire próbálok célozni, miért nem általánosítható, hogy egy i5 "nem hajtja ki a kártyát".
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #22137 üzenetére
Még egyet elfelejtettem: A PHII a BF3 alatt soha nem ment 100% -on, csak kb. 75..78% -on. De mégis az limitált, mert a VGA csak 70...80% -on tudott menni. Az i5 -el a VGA folyamatosan 100% -on megy. Szóval az, hogy a CPU nem megy 100%-on, nem jelenti azt, hogy nincs kihasználva.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
skippper #22139 üzenetére
Nekem az volt a tapasztalatom hogy egy phenom 2 x4 kb hd 5870-töl tud limitálni amiatt hogy sok game csak 1-2 szálon terhel leginkább és akkor harmatgyenge a cpu egy aktuális intelhez képest. Ugyanez a probléma a bulldozer-el is, az is csak akkor gyors ha ki van használva a 8 mag rendesen mert 1 mag gyenge. Szóval bizonyos game-ekben már hd 7950-el is 100%-al több min fps-t érnél el egy phenom 2-höz képest.
-
válasz
skippper #22134 üzenetére
sajnos valószínűleg nem jól mérsz CPU-ra - a Crysis 3 eredmények egyértelműen ezt mutatják. abban a játékban vannak olyan jelenetek, ahol a 4GHz-re húzott 2500k-val is CPU-limitált voltam (ami abban nyilvánult meg, hogy a high és a very high preset között nem volt különbség az fps-ben - GTX660Ti-vel). nem mellesleg ez az egyetlen játék, ami alatt a HyperTX3 határozottan hangos, mert felpörög 2300-2500 rpm-re, míg általában 1500 körül elvan.
nem tudom, mit takar az "elmentett jelenet", de CPU-limitről akkor tudsz jó információt gyűjteni, ha valami akciódús jelenetet mérsz, legalább 6-8 folyamatosan mozgó szereplővel, akik lehetőleg ész nélkül tüzelnek.
-
skippper
senior tag
Azt, hogy "CPU intenzív" egy játék nem lehet a VGA-tól függetlenül vizsgálni. Egy GTX 690 kétszer erősebb mint egy ilyen 7950, nyilván több kraft kell neki. Én 7950-el pont az ellenkezőjét tapasztaltam Crysis 3-ban, ha lentebb megnézed az eredményeket. Tökéletesen mindegy volt, hogy milyen órajelen megy a proci. Ezek saját mérések?
-
Colos1
őstag
válasz
fatal1ty1984 #22135 üzenetére
Nekem eleinte Phenom II 955 x4 mellett volt a 7950, de cseréltem egy i5-3570K -ra. 1680X1050 -ben a Phenom II nem mindig elég. Ezt én is csak azután láttam be, hogy észleltem a különbséget a CPU csere után. Viszont ez csak BF3, BFBC2 és a Crysis -ekben mutatkozott meg, de az ember pont az ilyenekre vesz brutál VGA-t. Tehát a PHII csak akkor elég, ha nem játszol a fent leírt játékokkal, de ezeken kívül másra a 7950 -sem kell... Szóval igazad is van, meg nem is
Az i5-3570K -val egyedül a Crysis 3 -nál szaladtam CPU limitbe...
-
skippper
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #22135 üzenetére
Naugyehogy ugye. Amúgy szerintem igenis ide való, hogy egy 7950-t milyen proci hajt ki, mert itt vannak tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Másrészt meg azért csináltam ezt a gyors kis tesztet, mert a kolléga mindenkinek azt ajánlja, hogy húzza szét a prociját, meg cserélje le és majd minden mennyivel gyorsabb lesz. Le merem fogadni, hogy ha bejönnék ide a topikba, hogy egy 2,8GHz-es i5-760-t használok, elég-e a videókártyának, az lenne a válasz, hogy muhahahasosenemvegyémásikatúristenménemhúzodhúzzadmég2xgyorsabblesz... Márpedig kipróbáltam és 1 kanyi FPS-t nem nyertem, de még a 80+FPS-es régióban sem. Ideje lenne egy ilyen CPU-VGA párosító tesztet újra megírni kedves PH! kollégák, tiszta vizet kellene önteni a vízhűtőrendszerbe.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
skippper #22134 üzenetére
A 7950-nek rogyásig elég egy x4 phenom is,nemhogy egy intel.mikor 7950-em volt megnéztem.de ha processzor teszteket nézi valaki akkor láthatja,hogy az amd csak egy hajszállal marad el.többször kilett már beszélve,hogy mai napig a játékok jobban a vga-ra és nem a procira támaszkodnak.de ez már megint nem ebbe a topic-ba való téma.
-
skippper
senior tag
Nem értem ezt a CPU-limit fétist, amit üldözöl. 4,5 GHz-es 2500k ne hajtaná ki? Ott valamit nagyon félre gondolsz. Kiváncsiságból csináltam egy tesztet a húzott 7950 CPU limitének vizsgálatára.
Konfig: i5-760 + CM Hyper, 8GB 1600as RAM, SSD, 600W-os CT táp, Sap 7950 + Peter
A tesztek amiket lefuttattam:
Crysis 3-ban négy különböző elmentett jelenet. Mindegyiket betöltve 2 perc fraps benchmark, Tomb Raider benchmark 3x futtatva, átlagolva, 2 különböző betöltött TR jelenet, 2 perces frapsal, Valley benchmark 3x futtatva átlagolva.
Videókártya végig 1100/1600 @1,2v force constant voltagen, sehova nem ugráló órajellel, betonstabil. Peter mellett így 55 fokot se nagyon üti meg.
Proci: 1.275Von, 200as FSB mellett 14-es 17-es 21-es szorzóval. Ram végig 1600on, ügyelve arra, hogy MINDEN tényező konstansnak vehető, csak és kizárólag a CPU órajel változott.
Az eredmények sorban 2,8GHz-3,4GHz-4,2GHz
Crysis3 : 17/35/48/80 - 18/34/48/80 - 17/35/48/81
TR : Bench 49,2 - 49,7 - 49,5 / jelenetek : 34-35-35 - 62-62-62
Valley : 1731-1735-1753Szerintem az eredmények magukért beszélnek, egy jól összerakott rendszerben NEM LEHET CPU LIMITES egy 7950 egy négymagos intel procival (erről van tapasztalatom, se Phenomot, se Bulldozert nem próbáltam).
És akkor eszembe jutott, hogy lehet mást értesz CPU-limit alatt. Hogy van olyan jelenet, ahol pillanatra CPU-100% és VGA nem 100%? Nyilván lesz ilyen, itt minél erősebb a procid, annál gyorsabb mondjuk az adott pályarész betöltése. DE ez nem procilimit.
Akkor mondhatjuk azt, hogy egy adott proci nem hajt ki egy videókártyát, ha az órajel változtatásával közel lineáris sebességnövekedést érsz el. PL egy régi CPU-VGA párosító teszt itt ha megnézed a 7950GX2 viselkedését a legkisebb Pentiummal, na az CPU limites. Csinálj pár mérést a saját gépeden underclockolt procival meg húzott procival és szinte biztos vagyok vele, hogy hasonló eredményekre jutsz majd, mint én. (nem mellesleg nem kergetsz bele senkit platformváltásba, csak azért mert ohh, vegyé' új procit, sokkal jobb lesz, mer' ez nem hajtsa ki)
UI: Emellett ha a játék 95%-ában független a sebesség a CPU órajelétől, viszont találsz pár jelenetet, ahol egy az egyben együtt skálázódik vele, akkor az inkább azt mutatja szerintem, hogy van ott egy jelenet, ami erősen prociigényes (mondjuk fizikát számol) viszont ott nem az a gond, hogy nem hajtja ki a VGA-t, hanem pusztán a proci kevés ahhoz a fizika számításhoz. Ahhoz, hogy egy CPU bottleneck legyen egy VGA-nak, nagyon mellé kell nyúlni platformválasztáskor.
-
fanti
addikt
válasz
BlessedElroy #22125 üzenetére
Az nagyon furcsa tényleg!
Mást küldtek......
-
TTomax
félisten
válasz
BlessedElroy #22131 üzenetére
Privi ment...folyt. ott...
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
TTomax #22130 üzenetére
de én ezt nem értem. bocs ha hülyeséget kérdezek, de mit értesz azon hogy nem indul el?
az minek számít, ha ventik mennek rajta?Szerk. az első lapot visszaküldtem, a második pedig már otthon van-elküldtem vkinek itt a fórumon.remélem nagyobb szerencséje lesz és meg tudja csináltatni. azután vettem ezt.
meg is őrülnék, ha addig nem lenne kártyám. De végülis nem vagy messze innen -
TTomax
félisten
válasz
BlessedElroy #22129 üzenetére
Ezért nem szoktam rendelni,hanem lemegyek a scanba,ha nem stimmel másnap már viszem is vissza nyitásra..igen ritkán van gond...ám azért két 8pines PCI-E powert dugj rá,mert nem fog elindulni 6+8-al...
(#22129) Elroy1980
Nincs vele különösebb baj,nem azért írtam,hanem mert neked elvileg nem ez van...amugy 14-töl szabin vagyok két hétre,ha gondolod ránézhetünk a lapra is,meg ha addig nem lesz kártyád van egy ref MSI7970en occsón...ajtótámaszték jelenleg a dobozában... ha esetleg CFet akarsz... Ilyen-e,hagos fajta,de ez működik... -
BlessedElroy
senior tag
válasz
TTomax #22128 üzenetére
Kék igen.
de ezt amúgy nem hiszem el. a monitorom is gyári hibás volt, a 670 is ba...kodott(azért is cseréltem le erre). 2 db asus p8z77 V alaplapot csesztünk el a haverommal(az most mindegy hogyan)-mindez kevesebb mint egy hónap alatt.
És még nincs kész a gép basszus, mert ugye alaplapi kártyát használok most emiatt.
hogy merjek ezután venni akármit is?Húúú TTomax...
Befejeznéd az utolsó mondatod? azzal kicsit megijesztettél. mi baj a dual x-el? -
TTomax
félisten
válasz
Most néztem utána,modellfrissítés volt.. a 2X8pinnel jönnek ki ezek most már...ugye kék nyákos?Nem kell vele foglalkozni,ez a modell a Vapor-Xel együtt frissítést kapott....egyébként voltage lockos kártya.Source....Bár ahogy nézem ez a Dual-X...
-
TTomax
félisten
válasz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Akkor az oldal rosszul írja. A nem referencia 7970-eknek általában 2x8 pines csatlakozója van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BlessedElroy #22123 üzenetére
Ezt nem értem.
-
BlessedElroy
senior tag
az csak a boostolási clockot állítja.
úgy néz ki, hogy gyári hibás. beleraktam másik gépbe is, de ott sincs semmi-vagyis a ventik mennik, de a másik gép sem látja a kártyárt egyáltalán.
Holnap megy vissza, már hívtam a céget ahonnan rendeltem. Péntekre, max szombatra itt a cseredarab.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #22118 üzenetére
A 7950-ed skálázódása elég érdekes... Ha 800/1250-en megvolt az 53, akkor elég fura, hogy 1200/1450-en csak 62... Szerintem ott keményen CPU-limites voltál.... De ugyanez fennállhat a többi 60FPS körüli eredménynél is....
Próbáld ki a 7950-ed, hogy feltolod a játékra a 2X-es vagy 4X-es SMAA-t, ami kicsit lejjebb viszi az FPS-t, és mérd le úgy újra 800 vs 1200-on. -
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #22117 üzenetére
800/1250-en VGA limites, de 1200/1450-en eléggé kihajtja a 4500mhz-es i5 2500K-t. Erre nem számítottam. Ez 1920x1080-ban volt High Preset+FXAA-val.
Egy kis nyalánkság: Crysis 3 benchmark-om (első jelenetet mértem fraps-szal welcome to the jungle pályán)
GTX680 stock - 62 FPS
HD7970 925/1375 - 60 FPS
HD7870 stock - 44 FPS
HD7950 800/1250 - 53 FPS
HD7950 1200/1450 - 62 FPS -
ZozzHUN
addikt
Egy kis érdekesség. Crysis 3 welcom to the jungle hd7950 800/1250-én i5 2500k@4500-al 80% körüli cpu usaget kapok. Amint feldobom 1200/1450-re, képes egyes reszeknel 90-95%-rá terhelni cpu-t is.
-
válasz
prokxy #22097 üzenetére
Mit kockáztatsz? Egy rebootot
Nekem a kártya a gyári feszültségénél jóval alacsonyabban megy: 975/1500 (1,25V) helyett 1100/1600-on (1,138). Kell további bizonyíték?
Mikor először lett dedikált video kártyám, sokat játszottam és év végén kerekedett a szemem az áramszámlán (melyet én fizetek, nem a Papa/Mama). Azóta nekem nem mindegy a konnektorból 550 vs 500W. Még az is lehet, nem vagyok egyedül -
asaca
tag
válasz
BlessedElroy #22102 üzenetére
Elvileg a kártyán van 1-2 bios állás.Egy pici kaplcsolo.Azt probáltad?
-
poli27
veterán
válasz
BlessedElroy #22105 üzenetére
[link]Power Connectors: 8-pin + 6-pin
Itt azt írja 6+8 kell neki akkor miért van neked 2 db 8-assal bekötve?
-
apollo12
veterán
válasz
BlessedElroy #22105 üzenetére
képet tudsz a bekötésről ?
-
zack
nagyúr
Ezeket mérte Crysis 3 alatt, 1080p-ben Ultra High, minden maxon. A tegnapi hiba nem jött elő.
-
poli27
veterán
válasz
BlessedElroy #22081 üzenetére
2x 6 pin plusz 2 pin log mellette
A linkelt kártyához 8+6 pin kell,a 8 pines is be van dugva, mert ide azt írtad lóg mellette,nem egyértelmű
2db 6-ossal nem fog menni
-
BlessedElroy
senior tag
Van még valakinek valami ötlete?
Ezt nem hiszem el basszus. -
prokxy
veterán
válasz
Whit3Rav3n #22099 üzenetére
Értem, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest