Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
Hoorus
üzenetére
Azért veszel kisebb procit mert nem használod ki? Ez milyen baromság. Állt benne 100eurod???
Procit csak egyszer veszel és jó 2-3 évig ha nem többig. Gépben sosem áll a pénzed....az baromság.
Nekem 4820K procim van és kihasználom minden mennyiségben. Következő upgrade majd 8/16 vagy 10/20 proci lesz!
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Hoorus
üzenetére
Köszi srácok.
Igen azt olvastam hogy a csomagban mellékelnek átalakítót.
Csak furcsa volt elsőre. Annó vagy a 8800gt-men vagy a GTX 260-as kártyámon még egy kanócot is be kellett kötni az alaplap és a VGA között, hogy átmenjen a hang. Most meg már Digital Visual Interface-en is küldözgetünk hangot, hova szalad a világ. a 260-as után minden karimon volt natív HDMI, így nem kellett "varázsolni"
-
HSM
félisten
válasz
Hoorus
üzenetére
A VRM-re tényleg figyelni kell azokon, bár egy 1100/1500Mhz körüli, kitesztelt feszes tuning meg se kottyan nekik. 1150-1200Mhz, sok fessze erőltetve, ami sok nekik.
Ami a ventizörgést illeti, nálam a venti újrazsírozása [link], és most figyelj, a venti vezetékének megigazítása a burkolat és a borda között együttesen megoldotta, úgyhogy most full zörgésmentes.

Viszont hajlamos egyébként tényleg rezonálni bizonyos frekvencán (ventifordulaton) sajnos. -
HSM
félisten
válasz
Hoorus
üzenetére
Nagyon korrekt kis 7870, ha ennyit megy, és ilyen szép eredményt hoz.
Bár a 7950-ed akkor nem igazán volt a helyzet magaslatán, nekem régebbi driverrel, 1000/1250-en hoz a 7870-eden 200 pontot grafikában.... [link]
És hol van ez a végétől, ami 1200/1575 fölött van....
(#26871) Tarill: Akadt a topicban 7950 is, ami nem igazán szerette az órajeleket efölött.

Egyébként ez a mérettel függ össze, a 7970-ben több tranzisztornak kell működnie egyszerre hibátlanul, ezenkívül nagyobb áramerősséget is vesz fel. Összességében több mindennek kell klappolni egy szupertuning 70-eshez, mint 50-eshez.
De ha megnézed a topicot, pl. ugyanolyan ritka az 1300-at menni képes 7950, mint 7970, tudtommal 1-1 db van belőlük.
-
HSM
félisten
válasz
Hoorus
üzenetére
Úgy tökéletes a 7870 is.

(#26858) belinho: A microstuttert ha meg is oldják, csak a fél problémát oldották meg, ugyanis továbbra is dupla marad a késleltetése a képkockának az egy GPU-s azonos FPS-hez képest az AFR módszer miatt.
(#26859) CSOKI08: A 7970-em is 7970-nek látta, mégpedig MSI Lightning 7970 BE-nek a Sapphire-t!
A bökkenő csak ott van, hogy az az MSI kártya más VRM-el szerelt, így nem működött a feszültségállítás, míg ki nem töröltem azt a file-t.....
Utána már csak simán 7900 seriesnak látta, és ment minden jól.Hát igen, a BF3-at nem ismerem, de a Quake3 az általam valaha is játszott az egyik, ha nem a legpörgősebb multi-móka volt...
Ott nem rúgott volna senki labdába dupla input laggal.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Hoorus
üzenetére
Hogy a bánatba? Állati egyszerű. Ha ugyanott állok, 1V 925/1250Mhz-en, 232W a teljes gép fogyija. [link]
Látszik is, GPU VRM Current in ~6A, nem 23.
Ha kicsit húzom a VGA-t, 1050/1400Mhz 1,1V-on, akkor már 297W [link]
Még az 1150/1575Mhz 1,15V se volt olyan vészes, alacsony fesszel, azt nem mértem pontosan, de a 12,5A-es GPU VRM Current In értékből sejthető [link], hogy még mindig nem olyan brutális a helyzet, bár itt már 10% órajelemelést kísér 30%-os GPU fogyinövekedés... De ez még mindig csak 1,1V terhelés alatti feszültség! Ellenben, ha 1,3V-ot állítassz be neki, ami mellett 1,2V, amit megkap, akkor már brutálisan elszáll a fogyasztás, ahogy a képemen is láthatod, és a 300W fogyiból pillanatok alatt majdnem 500W lesz.
Pedig nem gondolná az ember, hogy ennyit számít 1,15V vs 1,3V vagy ha a terhelés alatti értékeket nézem, 1,1V szemben az 1,2V-al.... De ennyi az annyi. 
Bár nyilvánvalóan itt már az is hozzájárul a dolgokhoz, hogy a tervezettnél jobban van terhelve a VRM, ahol rosszabb a hatásfoka, és szintén sokat ront a hatásfokokon a magasabb a hőfok, ráadásul a GPU is többet fogyaszt, ha melegebb, még egyébként azonos körülmények között is. Ez a sok apróság együtt ezt hozza ki a kariból.Amúgy lábjegyzetben megjegyzem, a 490W fogyasztás az itt a konnektoros fogyimérőn azt jelenti, hogy a bő 83%-os hatásfokú tápommal számolva a gép "csak" olyan 407W-ot vett fel, tehát ennyit kelett leadnia a tápomnak, a többi a tápot melegítette. Így nekem is elég lett volna egy 550-es FSP...
(Egyébként 1,3V-on lényegesen magasabb órajelet is bír, mint amin nálam tekert 1100-on, csak ahhoz ki kéne lőni a CCC korlátokat, ahhoz meg nem volt kedvem újraindítani a gépet, demonstrálni meg jó volt így is a beállítás. De amúgy olyan 1250Mhz körül bírja nálam ezen a feszen, korábban próbáltam, azért emlékeztem, hogy láttam én is hasonló fogyikat, mint DroiDMester.
)A Logout tesztemben se véletlen írtam, hogy ez az 1000-1100Mhz felett már egyre durvábban nő a fogyasztás, és egyre kevesebbet nyer vele az ember...

-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
válasz
Hoorus
üzenetére
Ja látom a hírdetést... Eszem ágában sincs üzletet rontani, de ha megnézed a képeket, láthatod, hogy habár a ramok szépen hűlni fognak, a VRM -en továbbra sincs egy fia borda maradvány sem. Ráadásul mostmár nem is a csodálatra méltó lego ki-beszedhető ventik fujják majd rá a levegőt, hanem két nagyobb, lassabb venti, még kevésbé fog hűlni, szvsz.
Tényleg nem okoskodás, de sokszor meggyűlt már a bajom a VRM -mel, most is éppen azon próbálok kiigazodni, hogyan lehetne valami nagyobb hűtést ráeszkábálni (nem vagyok egyedül, még itt a fórumon sem..).
#21155 Jooker1987 előfordul, nekem sem tűnt fel, hogy tök más ember válaszolt, és másnak válaszoltam én is

-
pcsabat
őstag
válasz
Hoorus
üzenetére
Mennyi után jött elő a ram hiba?
Egyébként nem antituning a Gigabyte. Én most épp 2 órát játszottam Far Cry 3-al 1.138 V-on, ami a legtöbb kártyánál alapfesz körül van, 1100 mhz GPU-val. Tovább nem is próbáltam, de gondolom menne még, csak ennyi nekem elég és nem is akarom jobban nyúzni.
-
Acheron
őstag
válasz
Hoorus
üzenetére
Annyi a lényeg, hogy egyedül a 2.2.1.4 verziójú GPU Tweak programmal tudta állítani a feszt, semmi mással. Persze az, hogy ott működött, nem garancia, hogy neked is fog, de megpróbálni meg lehet.
Igaz, azt is írják, hogy ez a verzió csak a 12.8 -as catalyst driverrel működik együtt - az meg elég régi, sok játékban nem hoz akkora teljesítményt mint a frissek - nem biztos, hogy megéri szórakozni vele - de kipróbálni ki lehet.
-
szasanyi
félisten
válasz
Hoorus
üzenetére
Az a Te dolgod, hogy mennyit költesz erre én elsősorban nem arra céloztam. Mint mondtam tapasztalat nincs, tesztek alapján nem túl hűvös és nem egy takarékos kártya... finoman fogalmazva sem. Tuning +100Mhz vagy annyi sem volt, de akkor már lehet, hogy a szomszég nem tud tévézni.

Használd a guglit, és megleled mit írkáltak róla, sztem annál többet nem tehetsz mint azt átnézed. -
Darknes
csendes tag
-
omikron23
senior tag
válasz
Hoorus
üzenetére
Ezen pár napja én is elgondolkodtam...
Nem egyszerű... bár én sokszor tele vagyok előítéletekkel egy-egy gyártót illetően, de néha előfordul, hogy pozitívan csalódok...
Nálam a választás most az XFX-re esett, de már arról is hallottam jót is, meg rosszat is... majd kiderül, hogy hogy választottam. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Hoorus
üzenetére
Én a BETÁT próbáltam ki.
Nálam a két darab 7970 is megeszi!
2560x1440 felbontásban ha kimaxolva még-még játszható! Ahogy rátolom az élsimítást gameover van.
WQHDban Teljesen kimaxolva az élsimításokkal együtt 20 fpsre volt a rekordom!
Aranyos ez a WQHD ilyen játékokban már!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Bár még a mostani új 3770k rendszeremmel nem próbáltam ki a játékot) -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Kés topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
sima pojen volt

Utána már csak simán 7900 seriesnak látta, és ment minden jól.

Lejjebb tudod állítani? Vagy semerre sem engedi? Kérdés, hogy az AB nem tudja állítani, vagy lockos a kártya?
MSI AB gyönyörűen állítható, ill. szabályozható a ventije, ráadásul, alapfeszen, ami 1.031mV, 1070-et meglépi, de még 1100MHz-hez is, 1.081mV elég......tehát szépen skálázódik.