Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz poli27 #20800 üzenetére
Szedj le egy régi drivert. 12.11 körülit, vagy 13.1-et. Abban van egy atioglxx.dl_. Szimplán csak csomagold ki a drivert, de ne telepítsd. Gyakorlatilag amikor kiválasztod a telepítés típusát, akkor a mégse lenyomásával lépj ki a telepítőből.
A kicsomagolt fájlok ezzel megmaradnak. Keresd meg parancssorban az atioglxx.dl_ fájlt. Ez lesz a neve. Ad ki az "EXPAND atioglxx.dl_ C:\valahova\atioglxx.dll" parancsot. Ezzel a fájlt kicsomagoltad, és szimplán másold bele ezeknek a programoknak a gyökérkönyvtárába, ahol van a futtatást végző állomány. Ezzel visszakapod azt az OpenGL kiterjesztést, amit az AMD kivett az újabb driverekből. Esetleg várd meg, amíg az említett programok frissülnek, és az új opengl drivert is képesek lesznek használni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
xatos3
senior tag
válasz poli27 #21315 üzenetére
"amd úgy betört az utóbbi időbe a számítógép bizniszbe"
ezen a kommenten jót röhögtem utóbbi időt úgy értds hogy 1987 óta önállóan, előtte az intel leányvállalata volt XDD
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
ÁdiBá
veterán
válasz poli27 #21315 üzenetére
Az igen! Most ez amennyire vicces annyira kicsit szánalmas...
Vagy csak lehet én érzem így...Térjünk vissza a Radeonjainkhoz.(#21317) xatos3 Neeeee..... Sírok!
Rakj egy asus nvidia kártyát és egy asus amd kártyát 100% terhelés alá.
Tuti,hogy 5-10 fokos külömbségek lesznek.
- Ezek a Fail megállapítások[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
válasz poli27 #22736 üzenetére
a HotWire opció kizárólag Asus ROG alaplapokkal működik! Mert ezeken az alaplapokon van csak olyan csatlakozó amivel össze kell kötni a VGA -val! és a ROG progin keresztül lehet vezérelni a VGA -t!
És az is érdekes, hogy ezt engedélyezik neked hogy te otthon neki állj vezetékeket forrasztgatni egy ~100.e res VGA -ra! Mert ugye rá kell forrasztani a VGA -ra a vezetékeket amivel összekötöd az alaplappal! Sokkal egyszerűbb megoldás lett volna egy kis csatlakozót rátenniük gyárilag meg mellékelni egy kábelt hozzá amivel össze dugod az asus lappal és nem kéne forrasztásokkal bíbelődni főleg aki életébe nem csinált ilyesmit akár másvilágra is tudja küldeni vele a VGA -t
Amúgy ha a DC2T verziód van akkor megoldható a fesz zár kilövés csak rá kell tenni a 7970 MATRIX BIOS -t és máris működik a fesz állítás, én nem kell hozzá ROG lap meg HotWire sem!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz poli27 #22738 üzenetére
5.db van és azok amik 1100/1650.es órajelűek! haddent kolléga amit linkelt nem biztos hogy jó lesz! Szóval abból az 5.ből kéne próbálgatnod amelyikkel működik!
ÁdiBá én másképp tudom és látom!itt biza semmi csatlakozó nincs
szóval neked kell FORRASZTANI rá a vezetékeket! Még a MATRIX kártyákon sincs csak ugyan így helye ahová neked kell ráforrasztani!
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz poli27 #22743 üzenetére
Így van. Azért is említettem hogy ROG kártyáknál nem kell forrasztani. A DC2T nem rog kártya, azért mert tudja azt a funkciót.
Én mindenképpen kiakarom próbálni, de most nem akarok, nem szeretnék venni egy új 7970 Platinumot mikor pár hónapon belül lehet már az új generációból (nvidia vagy radeonból) tudok megfelelő kártyát választani az alaplapomhoz.
Mellesleg aki ilyenen gondolkodik jobban jár ha szerintem elviszi egy megfelelő telefon illetve informatikai szaküzletbe.
Telefonszerelő tuti rátudja forrasztani, csak tegyük fel ha utána elromlik a kártya pár hónapra rá, akkor ilyenkor mi van?!
Viszem vissza a boltba kanócokkal együtt?![ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
válasz poli27 #22751 üzenetére
Pont azért ahogy te is jártál, ha nem mondom neked hogy tedd fel a MATRIX BIOS -t bele törődsz hogy nem tudsz feszt állítani! És sokan nem is gondolnak ilyenre hogy másik BIOS -al már megy a fesz állítás vagy hogy eggyátalán működik a sima DC2 a matix bios -al!
************************************************************************************
ÁdiBá HD5xxx széria volt az utolsó, ahol még válogatták a GPU -kat a gyári tuningos(OC-s) VGA -kon ott a példa 58xx Vapor-X kártyák mind kivételesen jól mentek(volt 5850 és 70 em is belőle) 1 től 1.ig ma már hiába veszel Vapor-X et lehet szarabbul megy mint egy mezei Dual-X Vagy ASUS nál ugye a Top verzió, vettem 7870 Top -ot és nem bírta már a gyári tuningit sem, vissza kellett vennem 30.MHz -et hogy ne hibázzon, de ugyan ilyen volt az ASUS 7770 -em is az se bírta a gyári órajeleket ott is visszább kellett vennem 20.MHz -et hogy stabil legyen!**********************************************************************************
poli27 gondolom akkor 2.db megjelenítő van a kártyára kötve! (és akkor az alap órajel 500/1500) Vissza kell venni az órajeleket ha 1.monitort kötsz rá nézd meg le -e megy 150/300.ra mert annyira kell neki visszamenni a MATRIX bios -al is! Ha pl: monitor+TV van rákötve feleslegesen kínozod 500/1500.on a kártyát nem kell aktívnak lenni elég ha csak bevan dugva a TV a monitor mellett, húzd ki a kábelt ha nem használod a második megjelenítőt és le fog menni 150/300.ra![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
ÁdiBá
veterán
válasz poli27 #22759 üzenetére
Kár, hogy ennyi eltelt idő után sincs valami normális bios szerkesztő az új generációs radeonokhoz.
Csak átírná az ember az órajeleket, feszültséget, és ha kell még a ventilátor szabályzást is, majd felrakná a kártyára a készített BIOS-t és ennyi.
Én ezt Radeon HD5850-esen simán megtudtam csinálni.ÁdiBá
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz poli27 #22762 üzenetére
DroiDMester jól mondja. A PowerTune specifikációja nem publikus. Enélkül lehetetlen szerkesztőt írni. Már a HD 6900 sorozathoz is inkább tákolt editorok születtek.
Valószínű egyébként, hogy egyszer publikus lesz a PowerTune működése, de amíg a többiek nem tudnak teljesen hardveresen működő rendszert produkálni, addig úgy érezheti az AMD, hogy felelőtlenség lenne a PowerTune titkait kiadni. Főleg az új verzióval. Annál biztosabb rendszert kialakítani igen nehéz, gyakorlatilag a hardvert képes bármilyen paraméterrel működni, de ha beállítasz valamit és nem jó, akkor azt valós időben felülbírálja a stabilitás érdekében. Ezt majd a Temash tablet SoC-nál jól meg lehet figyelni. Lehet adni az IGP-nek dokkolva 500 MHz-es alapórajelet is, vagy 1 GHz-et. Nem lesz gond, mert a hardver tudni fogja, hogy az adott munkafolyamatnál valójában meddig mehet el.
A HD 7790-nek is ilyen a tuningja. Azért nincs még hozzá igazi tuningprogram. 2-3 GHz-et is beállíthatsz neki, de a hardver nem fog annyit menni, a magórajel ugyanis már csak irányadó adattá vált. A hardver el fogja dönteni, hogy mi az a maximális órajel, amivel még stabil. Amit beállítasz órajelet az csak annyit jelent neki, hogy ez a max paraméter ameddig elmehet. Ilyen lesz az összes Radeon innentől, kvázi kifektethetetlen. Mi is beállítottuk a HD 7790-re az Overdrive maxot, és ment, de nem azért, mert bírta az órajelet, hanem azért mert, ha esetleg sok lenne neki, akkor a hardver azt lekezeli, és fagyás helyett felülbírálja a beállításaidat.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz poli27 #22805 üzenetére
Ez nyilván csak erődemonstráció. Mutatnak egy olyan felállást amit még a Titan vagy a GTX690 sem tud, hogy érezd a különbséget.
Gyakorlati jelentősége azonban kevés ugyanis 3 monitornál többet nagyon kevesen használnak (akik viszont használják általában "kávátlanítják") -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz poli27 #22906 üzenetére
Azért, mert 7970 megjelenésekor azt mondták tavasszal érkezik a nagytesó.
Ezzel szemben 1 év kellett.A 6GB-os és Toxic kártyákról nem is beszélve, amik a mai napig nem kaphatóak.
Elég nagy visszaesés tapasztalható a VGA piacon...
Eddig évente jöttek az új gen. kártyák, most jó ha 2 évente.⭐ Stella
-
nagyúr
válasz poli27 #22975 üzenetére
talán segít egy kicsit a kártyák kiadásának idején fennálló helyzet összevetése a jelenlegivel.
amikor kijöttek, akkor a 7970 core- és memória-órajelben 15.6%, ill. 10% előnyben volt a 7950-nel szemben. ehhez jött a 14%-kal több ALU és TEX egység. ez összesen játékokban 20-25% előnyt jelentett a 7970-nek (a driveres anomáliák miatt esetenként többet is) - ezt így teljesen racionális volt kiadni.
jelenleg 4 7900-as kártya van, az eredeti 7950 és 7970 mellett a 7950 boost és a 7970 GHz. sőt, az eredeti 7950 már alig beszerezhető. a 7950 boost core clockban feljött az eredeti 7970 mellé, amivel rögtön 10-15% környékére csökkentette a hátrányát. ha a boosttal semmilyen gond nem lenne, akkor a sima 7970 értelme igencsak megkérdőjelezhető lenne - különösen, ha a tuningpotenciál valóban hasonló. a 7970 GHz viszont megintcsak egy lépéssel előrébb van.
bitcoin bányászatra a jelen komplexitás mellett mindegyik kártya egyformán értelmetlen...
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
BeLucZ
addikt
válasz poli27 #22975 üzenetére
sajnos tényleg igazuk van a kollégáknak, nekem is 70es van de bánom hogy ezt vettem mert lepkefing kategória a kártya tuningban és rohadtul nem érte meg a felárat, szereztem volna aproban egy 50est 70 rongyért és még ha antituning is, jobban megérte volna, de már későb bánat, olyan 7970essel lettem volna elégedett ami minimum 1200at megy 24/7re, ehhez képest beton stabilan csak 1100at megy 1,25 Von ami a szánalom kategória alját nyaldossa
ez volt az utolsó részemről 1 gpus csúcsot vettem, csak akkor éri meg, ha kifogsz egy brutál tuningosat mert akkor alapból király és még mellé tuningos is, de amúgy tény hogy mindig is megérte jobban a felső kategória kistesója, mint az 5850, 6950 is, ugyanez van nvidiánál, egyszerűen nincs karakteres különbség hardverileg az hogy órajellel piszkálnak kicsit hogy növeljék a difit, nem számit mert a kisteso is tudja szinte mindig a nagynak az alap orajelét, tahitinél meg a számlálók különbség nem jön ki játékokban SAJNOS!!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest