Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
skippper #22145 üzenetére
én értem, mire célzol (ill. az általánosan használt "kihajtja" fogalmat értelmetlennek tartom), de azt nem látom, mi ennek a gyakorlati jelentősége. én akkor mondom, hogy kevés a CPU a VGA-hoz, ha a CPU sebességének növelésével javul a játékélmény. az i5-760 + 7950 kombó esetében valószínűleg az esetek 80-85%-ában nincs erről szó, de a crysis 3-ban pont igen - hiába mértél állóképen egyforma sebességet 2.8 és 4.2 GHz-en, ha a nyakig érő fűben a kis nyüves ceph-eket vadászva meg 50%-kal javulna a sebesség, és nem 80-ról 120-ra, hanem mondjuk 27-ről 40-re. miközben high beállítás mellett a 7950 bírna 55-60-at is.
-
haddent
addikt
válasz
skippper #22145 üzenetére
Az i5 az már már elég tág fogalom. Szvsz. (de úgyis le fogod szólni és megmagyarázod) a tied nem feltétlenül elég már egy 7950 -nek, főleg ha meg van húzva 1100 környékére. "Elavult" (kicsit nevetséges, dehát ez van, már az IB is elavult ha úgy vesszük..) architektúrája miatt szvsz. nem nagyon fog reagálni arra, hogy 4GHz helyett 4.2GHz -el próbálod (nem tudom mennyit húztál rajta..). Az én definícióm a cpu limitre pedig az, hogy bármely játékban, ha a cpu miatt a gpu nem tud teljes erejéből dolgozni, akkor cpu limitről van szó.. Ebből következik a következő, hogyha húzzuk a cpu -t és jelentős mértékben (nem mérési hiba..) nő az fps, akkor megintcsak cpu limit volt. Lehet, hogy "hivatalosan" nem ezt hívják annak, de szerintem ez akkor is azt jelenti, hogy a cpu elavult a gpu-hoz képest.
Tudom, hogy kicsit off, de a proci topikokban már érdeklődtem, néztem teszteket stb... Szóval az utolsó lépés, hogy a VGA szakértők véleményét is kikérem:
Itt az elmúlt időkben 1-2 számomra nagyon meglepő, és meggyőző eredmény került elő AMD procikról. Igazából az AMD szimpatikusabb az intelnél és az nvidianál is, ezért tervezem ,hogy átállok. Szerintetek egy i7 3770 (most mindegy,hogy K nem K) 4.1GHz -es szintjét tudja hozni egy AMD FX-8350 @ 4.5GHz környékén? Tisztában vagyok vele, hogy mindkettő másban erős, de szerintetek feltételezhető, hogy az új konfigok megjelenésével (AMD hardver) és a fizikai határok miatt (csíkszélesség csökkentése véges, órajel véges...) az új AAA játékok inkább az AMD -nek kedvező sok szálúság irányába tolódnak el?
RÖVIDEN: szerintetek egy AMD FX-8350 4.5GHz körül ki tudja hajtani a HD7970 -et rendesen ahogy azt kell (mint ahogy egy 3770k teszi 4GHz -en)?
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Parfüm topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fogyjunk le!
- BestBuy topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell Latitude 5440 Intel i7-1365U vPro 32GB RAM 1000GB SSD 14" FHD Gar.: 2027.03.21
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest