- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
Én két különböző dologként értelmezem a "Nem hajtsa ki" és a CPU-limit kifejezést (és szerintem nem lövök mellé ezzel) Amit Te mutatsz, hogy a Crysis 3 CPU igényes, az nem kártya függő. Egy 7950-nél ugyanúgy észlelni fogod a különbséget, mint egy GTX480nál vagy GTX690-nél. Ráadásul valószínűleg arányosan, a 7950 is 20%ot gyorsul, míg a GTX480 is vagy bármi más is. Ebben az esetben a különbség nem mutatható ki mondjuk egy szintetikus VGA benchmarkon, ha húzod a procit, gyorsul a Crysis 3, viszont mondjuk egy Valley benchmark ugyanazt az eredményt hozza.
Emellett beszélhetünk arról, hogy a CPU folyamatosan Bottleneck a VGA-nak, azaz mondjuk egy GTX-480on már nem adna teljesítménynövekedést ha gyorsítasz a CPUn, míg egy 7950-en igen. Ebben az esetben kimutatható a különbség, akár szintetikus benchmarkok alatt is (Pl egy C2D-vel mondjuk)! Ahogy húzod a procit, úgy nő az eredményed a szintetikus benchmark alatt is és a Crysis alatt is.
A Crysis 3-as esetben arról van szó, hogy a játék tesz éppen akkor akkora terhelést a CPU-ra, amivel nem bír megbírkózni, míg a második esetben arról van szó, hogy a VGA erőforrásigényét nem tudja kiszolgálni az adott CPU, éhezteti.
Márpedig egy 7950 igényét ki tudja szolgálni egy ilyen CPU, ez látszik az álló jelenetes tesztekből (amit én csináltam) és a szintetikus tesztek CPU-oldali indifferenciájából.
Remélem világos így, hogy mire próbálok célozni, miért nem általánosítható, hogy egy i5 "nem hajtja ki a kártyát".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest