- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
haddent
addikt
válasz
pcsabat #22265 üzenetére
#22264 eszakas neked is mondom
Nem nagy dolog, de fontos lehet, pl. bios flashelés szempontjából... Nem kell kikapcsolt állapotban lennie a gépnek a bios kapcsoló kapcsolgatásához. Nem ez a megoldás, csak megragadt ez a "Mindenképpen kikapcsolt állapotban", mert semmi értelme. Persze az átkapcsolás után úgyis reboot kell, hiszen épp ezért lehet bekapcsolt állapotban is kapcsolgatni, mert már le van választva, betöltődött a bios. -
Gippo
senior tag
válasz
pcsabat #22202 üzenetére
Teljesen újat vennék most, tehát lehet, hogy a rev2-t kapom :/
(#22203) fatal1ty1984: 7850-nél van a sapphirenél most venti zörgésem (a burkolat rezonál be), azért nem akartam sapphire-t venni. Úgy néz ki, hogy jó áron a dual-x-esből boost-os verzió érhető el, VaporX kissé drágábban meg OC-vel. Esetleg van még MSI... Szeretek (bizonyos határokon belül) tuningolni, így azért ez is fontos lenne nekem. Plusz ugye a +1 év gari a többinél.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
pcsabat #21958 üzenetére
Én ilyet néztem ki most magamnak!
Talán ez majd elbírja a két Radeont rendesen 1200Mhz mellett is, bár az sem garancia hogy a tápegység nem bírja.
Mindenesetre én ilyent tápegységen gondolkodom.Iponba kicsit elvan árazva a dolog szerintem. Én 60-70 ezer körül látom más boltokban. Az még nem vészes.
-
haddent
addikt
válasz
pcsabat #21812 üzenetére
A jelenlegieket nyilván. A következő generációt.. ki tudja..? Haswell <10% -al lesz jobb az Ivy Bridge-nél, tehát igazából SB-IB szintű váltás megint. Nem nagyon szenved az intel, inkább megint fogyasztásra, meg IGP -re gyúrt rá. Haswell egyébként főleg mobil termékekbe lett fejlesztve, tehát nem feltétlen a teljesítmény növelés volt az elsődleges.
#21814 Pug SB-E -t nem számolnám azonos kategóriába... nevetséges áraik vannak, kb. Titan kategória.
-
asaca
tag
válasz
pcsabat #21296 üzenetére
Ez van.Ez egy ilyen darab.Megvettem hozzá a "Alpenföhn Peter VGA Cooler 79xx edition"
De arra nem méltattam hogy rátegyem.porosodik a dobozban.sokáig cserélni akartam 7970-re de nem éri meg az a pár fps.majd a 8950-re(vagy 70-re ha birom pénzelhátha) felrakom ha jo lessz rá.Az enyém még 100 felett volt vételárban igy vigyázok rá valamien szinten.(nem engedem 60 fok fölé)igy
-
asaca
tag
válasz
pcsabat #21290 üzenetére
Gyárilag fix a bios.Csak itt forumon megy a vita állandoan hogy meik a jobb!És ki akartam probálni hogy hogy is müködik de,végulis ati winflash-al feltoltam de fagyogat.900 mhz-re ad 950-970v-ot és ott fagy az enyém.ugyhogy vissza F43-as és kész.Nekem a 900 mhz-hez 1.094 a gyári ami 1.050 környékén droppol.egy deka alulfeszelést nem bir,számtalanszor probáltam.
SzlobiG: nekem a vrm soha nem ment 78 fok fölé még mikor teszteltem az 1200-as gpu-t.akkor se.Sok helyen olvasom hogy 90-100 fok másoknál.Jol van ez igy.1125 mhz-1.250v-on a ram 1375.stabil fc3 bf3 alatt.más meg nem is érdekel 57-60 fok közt van auto venti mellett. -
Gery0505
aktív tag
válasz
pcsabat #20896 üzenetére
Szerettem volna elkerülni a bios frissítést. Tudod ez úgy van, hogy a csecsemőnek minden vicc új. Mivel még nem csináltam bios frissítést, ezért nem tudom, hogy ez mivel jár, és nem is tudom, hogy kell csinálni. Olvastam itt a sok rémtörténetet, hogy ez a bios sem jó, az a bios sem jó, én meg a nemtudásommal biztos csak még jobban elrontanám a vadiúj kártyám.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pcsabat #20752 üzenetére
Ilyen értékek mellett nekem se éri el kombustorral a 80fokot se.
Szal nálad is felmenne 100fok fölé akkora fesszel.
(#20757) pcsabat Muszáj lesz nekem is lejjebb venni.
Amúgy a boost is jó nagy hülyeség így mert túl feszeli és 1000Mhz-nél is feltud menni 100fokra, ha akkora terhelést kap pl NFS.
-
haddent
addikt
válasz
pcsabat #20713 üzenetére
Nem feltétlen igaz ez sem szerintem, és nálam volt, hogy Tomb Raider alatt stabil, Crysis 3 kifagy. Aztán TR és Crysis 3 is stabil, azt hittem tökéletes, majd a counter strike : global offensive a maga kis dx9 -ével úgy megölte ahogy van
Tehát nem feltétlen az erősebb játék a mérvadó.. sokféle terhelést kell tesztelni annyi a lényeg szerintem
-
Gery0505
aktív tag
válasz
pcsabat #20702 üzenetére
Így van, nagy nehezen megtaláltam, hogy hol lehet állítani a feszt, és akkor már fel tudtam, húzni mint a vekkerórát.
Szerintem még nem ez a vége a karinak, csak elfogyott a csúszka 1100MHz-en, és nem tudom tovább húzni.
Egyébként a kombustor 1,081 V-on stabil volt, de a 3D-Mark-nak viszont még kellett egy kis fesz mert kifagyott. Ekkor lett az 1,094V a bűvös szám. Még ez fel fog finomodni, ha a játékokat is bevetem. Még kipróbálom a Heaven Benchmarkot is.
-
HSM
félisten
válasz
pcsabat #20581 üzenetére
Igen, de ha az övé véletlenül nagyon magas ASIC quality-jű, akkor 1,15V-on sokkal jobban fog melegedni, mint az 1,18V alapfeszű közepes ASIC 1,25V-on....
Óvatosabban kéne bíztatni az embereket a feszelésre. Gondolom, te se örülnél, ha a következő postja anyázásról, meg elfüstölt kártyáról szólna. -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
pcsabat #20230 üzenetére
Nem is gondolkodtam ilyen nagy mértékű húzásban. Max 1100/1400 amit még szeretnék kihozni hosszú távon. De ez tényleg max, bőven elég lehet az 1000/1300 is. Csináltam egy előzetes gyors tesztet, ebből látszik, hogy azért eléggé melegedik a kártya. 1100 MHz felett szerintem kérni fog 1,15 V-ot, és így is 73-75 fokos lesz. De majd ha hazaérek, kiderül hogy tényleg így van-e.
-
-
-
-
-
karesz501
senior tag
válasz
pcsabat #20093 üzenetére
Igen, ez így van, DE az, hogy mennyi fesszel megy 1100Mhz -en az "szerencse" és GPU kérdése, nem pedig kizárólag a Giga érdeme.
Amint feszelni és magasabb tartományban kell használni a kártyát, lényegesen hangosabb mint pl. egy Dual-X hűtés, mert többet forog a 3 kisebb venti. Nem véletlenül halk a Brocken-ed (nekem is az van, mondjuk a gyári ventivel...) sem, egy szép nagy ventillátor csücsül rajta.
És mondom, hogy senki nem a Giga-t szapulja, de VAN JOBB hűtés a piacon. A 3 év gari persze vonzó, döntse el mindenki maga, hogy mi a fontos számára.
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
pcsabat #19984 üzenetére
Ok, köszi a gyors választ. Most olvastam én is, hogy ezen a 7970-esekben használt VRM-ek vannak, tehát elvileg 130 fokig vannak hitelesítve nem 105-re mint a sima sapphire 7950-esé. Ok, akkor nem aggódom
.
Mindenesetre azért folyamatosan monitorozni fogom OSD-ben a VRM1-et.
Egyébként kicsit csalódott vagyok evvel a 950MHz edition-el, mert az 1200-at már nem nagyon viszi. 1250mV-ig mentem föl még csak, de ott már 5 perc alatt 90-95 fok volt a VRM furmarkban, tehát inkább nem erőltettem(ezen a feszen a furmark stabil, de crysis kifagy). Előzetes olvasgatások során alapfeszes 1200-akról meg ilyenekről hallottam, ehhez képest jóval gyengébben teljesít.
Mondjuk az 1150MHz sem rossz, csak bírtam volba ha legalább 1200-at megy. -
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
pcsabat #19399 üzenetére
Köszönöm, majd hazaérek leellenőrzöm. De az hogy alapból 1.250 mV-ot kap és jelenleg 1100 Mhz-en vígan kocog gáz? Próbáljam meg alulfeszelni ? Egyébként így nézve nem zavar hogy boost-os, mert fagyi nincs órajel meg nem ugrik le
Alulfeszelni azért sem akarom mert hőmérséklettel így sincs gond
Se GPU se VRM hőmérséklettel -.-
-
zack
nagyúr
válasz
pcsabat #19310 üzenetére
Akkor még1x.
LinX alatt semmi gond nem volt a HT-val. Szerinted akkor Crysis 3 többet fogyaszt prociból mint a LinX?
Mert szerintem kizárt. Ez pedig nem fizikálisan 8 mag. A Crysis valóban szereti a 8 magos procikat (FX 8150,8350), de ezt a virtuális 8 magot úgy látom nem szeresse.
-
p87
senior tag
válasz
pcsabat #19214 üzenetére
Igen, biztos, de Dirt showdown-ból kiindulva a különbség szerintem meg fog maradni (talán kicsit fog csökkenni), mert ha olyan megoldásokat használ a játék amik a GCN-felépítéséből profitálnak akkor az NV nem igazán tud sokmindent csinálni.
(#19215) ricshard444:
Igaz, éljen a GCN! -
gaben82
tag
válasz
pcsabat #19210 üzenetére
Ez érdekes, nekem most 2 giga 7950-em van és külön-külön tesztelve is mindkét kártya 70 fok crysis 3, far cry 3 alatt tuning nélkül, tuningal 80-82 fokra is felmegy, pedig ráállítottam két 12cm-es házgűtőt is.
Inkább a tiédet cseszték el jó iránybaEzek szerint érdemes lecserélni a pasztát?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
pcsabat #18698 üzenetére
Egyik oldal se tökéletes. Talán a zöldekkel kevesebb gond van...
De ez is nagyban egyén függő. Valaki kifejezetten megcélzott, pár játékkal játszik ami.
Valaki egyszerre 100 at feltelepít (pl én) és néha csodálkozik hogy valamelyik nem úgy megy ahogy kellene.
Nekem ezek elött GTX580 volt. Talán picivel jobbnak éreztem driveresen.
Hazahoztam a boltból beraktam és ment mint az állat, míg a Radeon HD 7970 megjelenés után elég komoly hónapokat kellett várni hogy tényleg úgy menjen a hardver ahogy kell.(#18699) zack G,R,A,T
-
synthattik
aktív tag
válasz
pcsabat #18667 üzenetére
Kinek mi a hangos ,alapon a kártya elég csendes és hűvös ,szinte hagtalan,de tuningnál már érdemes 1 ventiprofilt csinálni,mert lehet,hogy 61-62 fok terhelve viszont ott már,vagy 50%-on megy a venti,és hát ott már azért nem éppen a leghalkabb.
Egyébként hatékony a hűtés,majd 1-2 tesztet bedobhatnál. -
karesz501
senior tag
válasz
pcsabat #18664 üzenetére
A Giga hűtése nagyon hatékony, simán elbírja az 1300mV -ot is, adj neki bátran. Inkább azt próbáld meg kitapasztalni, hogy terhelés mellett milyen hangerőt bírsz elviselni, és ahhoz lődd be a kártyát. A WF3 bírja a max feszültséget, csak ugye hangos egy szint után.
De ezek a kártyák nem 1Ghz -esek alapból? Ami nekem volr rev 1.0 az 1Ghz -en ment....
-
synthattik
aktív tag
válasz
pcsabat #18664 üzenetére
Ez eléggé gpu függő,hogy mennyi fesz kell neki,azt majd neked kell kitapasztalni ,nekem is ilyen kártyám van
1.18v kell az 1100-hoz.
Szóval kezdhetsz kb 1.2v-al,ha jól tudom ennyi a ref,kártyáknak az alap fesz.,attól semmi baja nem lesz,és ha ott stabil a kívánt órajel,akkor elkedhetsz lejjebb menni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged