- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
A Vapor-X-et nem szokták tuningra ajánlani, melegedésre hajlamosnak mondják ilyenkor a VRM-jét. Minden másra szuper kari.
(#22398) marinea2: Szabad tudni, mi ez a nagy vélemény-nyilvánítós láz nálad? Már ne haragudj meg, de az eddigi hozzászólásaid alapján 0 tapasztalatod van a 7900-asok viszonylatában, mégis osztod itt az észt.
Értem, hogy te Vapor-X-et vennél, meg hogy ez csak a te véleményed, meg hogy szerinted az Asus 7870 is csak alig lassabb a 7950-nél, de ebben a formában ennek semmi értelme. Nem akarok gonosz lenni, de a topic szempontjából ez marhára nem építő, hogy mindenféle indoklás nélkül ki mit venne.Rendkívül megtévesztő, és félrevezető a mai tevékenységed a topicban. Jobban tennéd szvsz ha csak akkor szólalnál meg, ha kérdésed van, vagy hozzá tudsz tenni valami értékes információt a felmerülő kérdésekhez.
Ez egy szakmai topic, nem fáradt gőz.
-
XuChi
addikt
Sziasztok. A gigabyte 7950 wf3 jó választás lenne ? Vagy inkább sapphire vapor-x ? Melyik a legjobb tuningban ??
-
burzum
tag
Gtx 560 Ti-t van ertelme lecserelni 7950-re?
-
MM
őstag
Szintén a PH!-ról vettem VTX 7950-et.
Ebből is rengeteg verzió van, elég, ha rémész a VTX3D honlapjára.
A jelenleg futó 1 féle 7950 mellett van még legalább 3 féle régebbi verzió.
Nekem egy viszonylag újfajta van (3 hetes), a Nyák és az elrendezés nem referencia, de Powercolor és Sapphire is készít hasonlót. Kicsit hátrébb raktam is fel képeket. Boost-os egyébként a kártya.A hűtése gyárilag nagyon csendesre van hangolva, emiatt a VRM hajlamos melegedésre, ha húzva van a kártya. Ezt meg lehet előzni saját ventilátor profillal ha húzni akarod, vagy alulfeszeléssel, ha a csöndet szereted.
Azért választottam ezt, mert szerintem egy 7870-et bárhogy húz az ember, az nem éri el egy Boost-os 7950 szintjét sehogy sem. Ha mégis, akkor ahhoz szénné kell húzni - de ahol a RAM sávszél is közbeszól, ott mindenképpen elvérzik. Azt a szintet pedig ez a kártya gyakorlatilag hangtalanul, egy 7870 fogyasztásával alapórajelen alulfeszelve meglépi - ráadásul majdnem ugyanolyan áron... így meg vagyok vele elégedve.
Ha viszont a tuning a cél, nem ez az ideális alany az 1250Mhz-re hitelesített Elpida RAM-okkal... -
asdf2
tag
Hát én úgy olvastam, hogy ref. nyákos, azaz az AMD minőségű a kártya, ergo csak a hűtés rondíthat be, viszont én meg úgyis bevizezem... Vagy tévedek? Ezért kérdezem, mert nem vagyok biztos...
Azt tudom, hogy valami más a VRAM de ugyanúgy HynX.Innen venném...
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Elvileg BOOST, de nem halál az se.. Lásd Logout cikkem...
Én nem ismerem a karit, de igen jók (és nem drágák) bizonyos Sapphire illetve Powercolor kártyák se.
De van itt a topicban VTX tulaj, majdcsak erre jár...(#22378) marinea2: Nem egészen értem, miért járna jobban egy sokkal gyengébb kártyával, amikor többféle igen jóféle költséghatékony 7950 létezik... Nekem volt 7870-em, és még a Tahiti-LE is igen csúnyán elpáholta a legtöbbször...
Nem kicsit gyengébb a 7870, hanem sokkal... Alapból 40%-al kevesebb számoló, a memória sávszélességnek is csak a 60%-a van meg benne... -
asdf2
tag
Sziasztok!
Lassan szeretnék egy 7950-est beszerezni, VTX3D-ben gondolkodom (akarommondani arra fussa) és érdekelne, hogy ezeken BOOST-os BIOS van? És a VTX-eseknél a ref. nyák van? A kártyák VRAM-ját, VRM-jét mennyire kell hűteni? (Megcsinálnám ár a 'The Red Mod'-ot...)És ha van valami nyűg, amivel sokan szívna, akkor légyszíves említsétek meg, hálás lennék.
-
XuChi
addikt
Akkor marad a 660ti
köszi srácok
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Melyik a jelenleg kapható legjobb ár/teljesítményű 7950?? Megéri leváltani a gtx660 ti kártyámat erre?? A másik kérdésem az lenne hogy mi a külömbség a 7950 v1 és v2 között?? Előre is köszi.
-
Raggie
őstag
Ez tényleg furcsa dolog. Az a baj, hogy ezt én rendes mérőműszer híján nem nagyon tudom megmondani, hogy "többet kér" a kártya, csak azt látom hogy kifagy a driver. De akkor hiszek nektek. (GPU-Z áramfelvétel mutatója nem hiszem, hogy sokat ér ebből a szempontból)
Szerk.: új túlhúzástesztelő játékot köszönthetünk a WoT szeméylében?!
-
HSM
félisten
válasz
Raggie #22359 üzenetére
Persze, számít a minőségi VRM, de csodát nem tesz.
Pont ezért kérhet adott esetben több feszt, mert más részeit dolgoztatja a csipnek.Lehet röhögni fogsz, de nálam valahogy így nézett ki a kari max áramfelvétele mindig maxközeli (ami nem volt max: C3 2TXSMAA, TR 2XSSAA) beállításokon: Cry3<TR<GTA4.
Ráadásul GTA4 akkor hajtotta meg csúnyán, amikor simán bementem a save-helyre... Nem értettem, miért hangosodott fel a VGA...
Szóval nem olyan triviális dolog ez....
-
Raggie
őstag
Hát csak abból következtettem, hogy egy fullos játék, mint pl a Cry3 ami ki is hajtja a vga-t teljesen az simán elfut, akkor már nem gondoltam, hogy egy jóval kevésbé erőforrás igényes motor kérhet több feszültséget. Szimplán képtelenségnek itéltem, de ezek szerint hibásan.
Hmm... fura. Akkor megpróbálom tovább növelni a feszt.
(egyébként 1080mV is elég volt Cry 3 alatt az 1100MHz-hez! A Sapphire HD7950 950MHz edition, ami nekem van elég jó kialakítású, 7970-es minőségű alkatrészekből van, ezért is vettem ilyet egyébként)
-
HSM
félisten
válasz
Raggie #22356 üzenetére
Miért vagy benne ennyire biztos, hogy 1,1V elég 1100-hoz? Csak azért kérdezem, mert nálam 1050Mhz-ig elég csak, pedig elég kisfeszes darab...
Mindenesetre a hibakeresésnél előbb mindig alapórajelen kéne próbálkozni, tuning nélkül...
Illetve amit megpróbálhatnál még, az a fixed voltage, ha az nincs, az okozhat bajokat ilyen 40%-körül tekerő progikban.Az ilyen városi legendáknak meg nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, természetesen a felsorolt dolgok okozhatnak instabil rendszert, amitől a VGA-driver is instabillá válhat.
De esetedben nem ez a helyzet.
(#22357) pcsabat: "Ott szerintem szimplán a játékkal van a gond."
Miért lenne baj a játékkal, ha valamiért olyan részét használja a VGA-nak, ami tuning esetén több feszt igényel? Ez simán elrontott tuning, nem hibás játék.... -
Raggie
őstag
Lehet hgy már volt feltéve, mint kérdés:
az "AMD driver has stopped working and then restarted" típusú hibák megállítására valakinek van bevált módszere?
Eddig simán a vga húzásának instabilitásaként fogtam fel és feszt emeltem. Jónak is tűnt, de most elértem egy olyan pontra ahol már nem hiszem, hogy az...
Sapphire 7950, 1100/1300-on húzva 1100mV-on.
Cry3 atomstabil, Cry2 atomstabil 99%-os gpu terheléssel órákon át játszva.
FC3-at most telepítettem fel, de 2-3 óra játék alatt semmi fagyás, teljesen stabil.WoT alatt random 1-1,5 óra után kidob driver hibaüzenettel, 40%-os gpu kihasználtság van végig...
Mi a tök lehet ez?
Kerestem külföldi fórumokon, de mindenki mást mond megoldásnak: van aki a RAM-ot lecserélte, van aki a procira gyanakszik, van aki win újrahúzásra esküszik...
-
gaben82
tag
válasz
finkelstein #22349 üzenetére
Melyik Afterburnert tetted fel?
mert nekem csak a MSIAfterburnerSetup300Beta7 működik cf alatt normálisan, a beta8 beta9-nél nálam sem lehet kiíratni a képernyőre a dolgokat...
Nincs meg a show in on-screen display menüpont.Ja és kapcsold be a Settings/General fül alatt a következőket:
Extend official overclocking limits
Disable ULPS -
HSM
félisten
válasz
finkelstein #22349 üzenetére
Én nem tökölnék vele, HWiNFO és kiíratod azzal az after OSD-re.
-
finkelstein
tag
Ezt kezdem nemérteni. Ha lekapcsolom a crossfire-t, az afterburn-ben megjelennek az általam hiányolt gpu2-re vonatkozó információk, ha visszakapcsolom a crossfire-t eltűnnek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
finkelstein #22347 üzenetére
A telepítési könyvtárt is törölted (benne a cfg állománnyal)?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
finkelstein #22345 üzenetére
Afterburner-t akkor telepítetted, mikor CF rendszer volt már a gépedben?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
finkelstein #22343 üzenetére
Pedig ott kellene lennie annak is.
Első tabon (general) van GPU1 és GPU2 is a lenyitható listában? -
finkelstein
tag
Sziasztok! MSI Afterburner-t használok és rá nem tudok jönni miképpen lehetne beállítani, hogy pl. a 2. gpu memoriahasználatát, hőmérsékletét is monitorozza. Az active hardware monitoring graphs-nál nincsenek meg ezek az opciók. Esetleg rivatunerrel kéne próbálkozni?
-
SzlobiG
félisten
válasz
gainwardgs #22332 üzenetére
-
pityu8611
tag
Erre valki valami megoldás??
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs #4477 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-
xatos3
senior tag
válasz
este futtathatok neked, de minek? hogy 200 vagy 300 fps?
viccet félretéve, most játszottam újra 2 hónapja, ingadozik 50-110 fps között de mivel EGY azaz 1 magot tud használni ezért nekem 4600mghz mellett is cpu limites volt, miközben a vga 60-80%on ment, de 40 fps felett tökmind1 szerintem
-
gainwardgs
veterán
Vki futtatna egy call of pripyat benchet
Köszi
-
deadwing
addikt
Ki tudja, van még valahol játék kuponos akció 7970-re?
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22326 üzenetére
Hát igen gondoltam hogy bajok lesznek a driverekkel. de majd kiderül.
2x1Gb... Eddig elvoltam 1Gb-al is és csak pár hétről van szó jelen esetemben. +pénzembe meg nem kerül
Szóval vesztenivalóm nincs.OFF vége
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
vendingo #22311 üzenetére
én pár hete ezen gondolkodtam, csak a második 6970 helyett egy 7850et hozott a posta, aztán így lett 7850 CF. (6950et sehol nem találtam emberi áron)
amíg megy rendesen és skálázódik a CF, addig a 6950 CF gyorsabb (kb 6990 teljesítmény, az már egész jó). viszont a tápod mindenképp cserélni kéne, mert a CTG500 nagyon kevés lenne, minőségi 650-700asok meg olyan 25-30knál kezdődnek. ház szintén kérdéses, saját tapasztalatok alapján játék alatt is a 6950el bele lehet futni a 200Wos határba, 400W meg csak a grafikus kártyákon nagyon sok. plusz ugye a zaj. elvileg halk és hűvös megoldás van, de az accelero extremeből kettő semmiképp sem nevezhető olcsó megoldásnak.
szerintem is jobban jársz a 7950el, élhetőbb lesz a rendszer. annyival meg azért nem lassabb, még ha menne is a CF.
-
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22324 üzenetére
Értelek.
Nekem most egy kisebb ideig 5850 Crossom lesz, majd meglátom mi sül ki belőle
-
válasz
marinea2 #22322 üzenetére
Kegyetlenül fűtött, sokat evett, nem érte meg az árát. Közvetlen utána váltottam 7970-re, és már több helyen akkor hozta az OC a 6990-t, sőt tesszellálásban sokkal jobban teljesített a 70. Azóta meg mennyit gyorsultak már a GCN-k..., nem tartom kizártnak, hogy 10ből 6-7 helyen verné a 6990-t és nem lenne akkora zaj + fogyasztás ( ami most nem releváns, de nekem igen )
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22321 üzenetére
Mi az oka hogy a 6-os szérás Cross nem jött be ez pedig igen?
Jobban muzsikál az illesztőprogram? Vagy valami más magyarázat?
-
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22319 üzenetére
És a 7950 Cross az bejön?
-
-
vendingo
veterán
Köszi a tippeket.
Még csak elméleti síkon gondolkodok, hogy mi lenne a jobb.
Elvileg se a hőtermelés, se az áramfogyasztás nem érdekelne ha a CF mellett döntenék.
Vennék egy 750w-os tápot+ van kb 10-13 venti a házba. -
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22313 üzenetére
Én is ezt mondtam.
-
-
-
vendingo
veterán
HD6950-et érdemes lenne lecserélnem 7950-re?
Hozna annyi pluszt, hogy érdemes legyen pénzt kiadnom rá, vagy jobban járnék még egy 6950-el a jelenlegi mellé? -
marinea2
addikt
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már 7970 Asus DCII-es hűtésén ventillátor zörgést?
Csak mert másik topikba kollega állítja hogy zörgősek..
Nálam járt már egy 7970 asus és egy 7950-es is. Minden tökéletes volt! pedig nagyon allergiás vagyok a zajra ilyen szinten meg főleg... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
proci985 #22303 üzenetére
Pár HSZ-el előbb írt Abu85 róla, hogy semmit nem jelent mit ír ki a program, mivel telepakolják a memóriát az új játékok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SzlobiG #22304 üzenetére
miközben tölti a pályarészleteket, tapasztaltál valami ideiglenes (kb 2-4sec) belassulást? (ez volt még egy furcsaság a játékkal, valszeg nem a videokártyán múlik, ill nekem HDDn van)
2.4 szerintem eléggé hihető az alapján, amit a saját rendszeremmel tapasztaltam.
szerk: ami miatt úgy gondolom, hogy tényleg magas a memóriaigénye az az, hogy 5760x1080@ultra beállítások mellett azonnal felugrik 4GBre (tehát 2x2gbre) afterburner szerint a memterhelés benchmark alatt.
szerk: tényleg volt patch, úgy néz ki valamennyit javult a helyzet.
-
proci985
MODERÁTOR
valaki, akinek megvan a Bioshock 3 tudna nekem nézni benchmark 2es / ultra beállításokkal egy VRAMterhelést?
adott esetben játékbeli mérés is tökéletes. felbontásra 1080p / 5760x1080 preferált, de másnak is örülnék.
a 7850 CFfel 1080pben is 2x2gigáig megy fel a VRAMterhelés, illetve 5760x1080pben szintén a kártyák határáig megy fel ez az érték. emiatt érdekelne, hogy 3gb vrammal szerelt kártyáknál mi a helyzet, egy 79x0ás eredmény emiatt lenne érdekes.
azt láttam páran bencheltek vele, viszont vram adatokat nem találtam
-
deadwing
addikt
Akármilyen teszteket nézek is, azokból nem ez derül ki, 5-10% van a 6990 javára /jellemzően BF3 és BC2 amik érdekelnek, ezek valóban nem a legújabb játékok/. Ami a 7970 mellett van, az a fogyasztás és az fps aránya. De természetesen ki fogom próbálni primaryként mindkettőt, és azt használom amelyik jobban teljesít
A kérdésem inkább az elvre vonatkozott, mert egyelőre mindkét kártyát meg kell tartsam, a részletekkel nem untatnám a topicot. A választ köszönöm! -
HSM
félisten
válasz
keIdor #22295 üzenetére
Ez így igaz. De amit jelenségként leírsz, az az a jelenség, amikor már nagyon-nagyon elfogyott a VRAM... Először mindig úgy kezdődik, hogy a 90 fokos kanyar közben nem 20 hanem 15fps, meg "random" laggok... De ezt csak akkor tudod megmondani, mikor ugyanabból a kariból próbálsz ki egy kisebb memóriás után egy nagyobbal szereltet... Vagy amit mondtál, amikor már egyértelműen nagyon elfogyott.
Mint anno, mikor szorgosan teszteltük a Crysis aktuális epizódját, mert senki nem hitte el, hogy kell a 4850/70 alá hozzá az 1GB... Régi szép idők....
Ettől persze simán lehet, hogy tényleg hülyeséget mér, erről már Abu85 is sokszor írt. Ez elvileg csak azt mutatja, hogy a motor ennyit töltött a memóriába, de ettől még cserélgetéssel simán tud trükközni kevesebből is, anélkül, hogy ez a sebességen látszódna....
Egyébként a játék nagyobb része feltűnően ragaszkodott a 2GB +/-200MB tartományhoz, valszeg nem véletlen ez se. Persze, ez 100% menedzselhető 2GB-os karival is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest