- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
FragMaster #36999 üzenetére
Sajnos a zajra kényes vagyok, nagyon halk kártyát keresek, mert a gépem majdnem passzív. A Sapphire vagy Asus halkabb? Mondjuk ennyiért talán szoftveres halkításon is gondolkodhatok
-
mexel
veterán
válasz
Repsol600 #36996 üzenetére
Olvastam az imént az iponon a vásárlói véleménye között. Honnan lehet tudni melyik szériára volt jellemző? Ez lenne amit találtam, gyorsan kellene döntenem, ki tudja meddig ennyi és mennyi van belőle. Lehet persze hogy 2 nap múlva már 40-ért is lesz kifutó darab a 7870-ekből, de semmi sem biztos. csak félek az MSI-től hogy hangos lesz, hangosabb mint a Sapphire.
Ha valaki tud gyorsan segíteni akkor megköszönném
ja, az a kupon mire jó? -
mexel
veterán
Mi a különbség egy 7870-es Sapphire 11199-16-20G és egy 11199-19-20G között? Mindkettőt lehet már 50e alatt kapni, lehet beruházok valamelyikre. Melyik a jobb?
Közben ha jól látom akkor a 19-es az OC-s verzió.
Megéri az kb 48-49-ért?
-
Beretvás
veterán
hali.
13.11 beta jól megy?
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #36985 üzenetére
Miért nem egy 7950 tulajtól kérdezed meg ezt inkább?
Tessék toltam egyet neked: 3570k@4300+7870XT 1250/1725+13.10 driver
Unigine Valley Benchmark 1.0FPS:
40.6
Score:
1700
Min FPS:
22.4
Max FPS:
76.1
SystemRender:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Extreme HDMondjuk keveslem, mert múltkor 1100/1750 el is alig kaptam kevesebbet: [link]
-
->Raizen<-
veterán
Na benézek már egy kicsit gondoltam felkavarom az állóvizet.
Nektek mit ad a valley extreme hd-ban? Érdekelne max oc-s eredmény tőletek.
-
Devid_81
félisten
Biztos vagyok benne, hogy az anyagiak felol is fujt a szel amikor elkeszult (keszuloben volt) a jatek, ugye ez mindket oldalra igaz, szoval nem hibaztatom en most itt egyik felet sem.
Viszont a netes tesztek alapjan, ahol FHD-ban teszteltek es egesz barati 30-40FPS-eseket is kaptak ilyen kartyaval....haat nem is tudom...kisse ketelkedem, vagy a fix palyan amin teszteltek ott epp olyanok voltak a korulmenyek, hogy tudta a kartya.
Csak probakeppen 1080ban megneztem (felkonvertal a projector, de ugye ez egyenlo a nullaval, mert nincs annyi fizikailag megjenelitett pixel) 20-22 fps-ekre esett le, es 2x elmosas, shadows=high minden mas very high beallitasok mellett.
Amig boven alatta van a jatszatonak szvsz.
Nincs ezzel semmi gond, a kartya nagyon jo, es halk, es gyors, csak inkabb furcsa a tesztekhez kepest, ezek utan a Metro 2033-at inkabb latni sem akarom -
Devid_81
félisten
válasz
kisza25 #36981 üzenetére
Nem tudom, lehet(ne) CPU limit, de nem igen hasznalja agyon a procit...
Mindenesetre a crysis soha nem volt az a jatek amivel teljesen fullban tudtunk jatszani...max kiadas utan 3 evvel
Viszont az arnyekokat kilottem "csak" high-ra es kaptam 10fps-t a minimum erteknel...latvanyban szinte alig eszreveheto, sebessegre meg eg es fold.
Alapbol amugy bar tudnam miert is aktiv a vsync, meg az a motion blur cucc...ezeket alapbol disabledre raknam a keszitok helyeben, aztan majd bunteti magat vele aki akarja, de nekem nem kell a fajdalom -
Devid_81
félisten
Crysis 3 tudom megint csak egy tech-demo, de 1280x800 ban ha minden ultra-n van es tolok egy 2x elsimitast akkor biza van, hogy 25 fps-eket is latok...
Ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen alacsony felbontason is igy megeszi az a jatek a kis 7870-esem -
haly
őstag
-
LamaCube
addikt
válasz
Mirman #36964 üzenetére
Bf3 alatt fullhd-ban 22" monitoron. Minden mediumon 2x élsimításon ultra "mes quality" /nem biztos, hogy pontosan ez a neve/sbao on vagy mifene. Fix 72FPS /72hz-es a monitor és qsync on, így nem melegszik annyira a vga és a cpu. Mondjuk nem mintha melegedne bármelyik is.
Bf4-nél a vége fele már elég jó játszható volt ezeken a beállításokon, de fix 60 nem volt, mert néha beesett 30-40-re is akár.Haly
Egyébként a HBAO és az sa.. nem tudom micsoda az mit kapcsol be???
-
haly
őstag
válasz
Mirman #36970 üzenetére
Nem tudom milyen a hűtése ennek, de az én asusom teljesen hangtalan és 60 fok fölé nem nagyon megy játékok alatt. De ezt meg is kell fizetni. Tessék az utód: katt
Amit továbbra sem értem, hogy miért kéne venni, mivel egy 7870 kicsit meghúzva hozza a szintet, ha nem többet. -
haly
őstag
válasz
marci.weller #36968 üzenetére
Szerintem nem érdemes 270X-et venni. Akkor felhúzom 1150-re a kártyát, vagy 1200-ra, ha annyira kell a kraft. Talán még gyorsabb is lesz, mint a 270X. Viszont 7870-et már 50ezerért lehet helyenként kapni. Én is 53-ért vettem, vadi új volt. Akkor még boltban 60 körül osztogatták.
-
haly
őstag
válasz
Mirman #36964 üzenetére
Élsimítás nélkül mindent visz egyelőre ultrán 60+ fps-el. Pl: BF3, ultra, kivéve élsimítás (még HBAO-t is ráküldtem, pedig az 10-15fps-t levesz) az összes pályán megvan a 70-80 fps minimum. Kis pályákon 120-140 fps. 1680-as felbontáson, de nem sokat számít a fullHD ehhez képest. BF4-ben azért más a helyzet, de ott még csiszolnak elvileg a mantle dologgal. Ott ugyan ezekkel a beállításokkal átlagban megvolt a 60fps, de leesett 35-re. Egy bizonyos beállítás nélkül meg minimum 60fps, és átlag 70 volt.
Többi játékot (Dirt 2, Dirt 3, Mirrors edge) teljesen csutkán viszi rengeteg fps-el. Farcry3-ban is élsimítást, meg esetleg 1 beállítást kell levenni, hogy 70 körül legyen az fps. Összefoglalva, bőven jó ez a kártya, és az is lesz még 1-2 évig. -
Mirman
őstag
Sziasztok , lehet hogy hülye kérdés , de mire elég manapság egy 7870 / r9 270x ? Full HD felbontáson tervezném egy i5 4570-el használni és szeretnék stabil 60 FPS-t kapni a multis címekben mint pl BF4, BF3 , COD ghost stb. Elég lenne erre ez a kártya ? Sok mindent vissza kellene venni a beállításoknál ? Néztem róla teszteket de ott mindig ultrán tesztelik és én nem erre vagyok kíváncsi hanem hogy 60 FPS-hez mit kell visszább venni és milyen szinten. Remélem nem túl össze-vissza a kérdésem.
-
milszab
senior tag
Ha az alsó pci Express helyre rakom a karit, ami 2.0-ás, akkor érezni fogok sebességben különbséget? Csak mer nézegetek hangkarit és úgy férnék el normálisan...
-
kisza25
félisten
látom nagy már az új generációs láz, de én HD7870-el kapcsolatban kérdeznék,
1150Mhz-re húzva 40%-ra rögzített ventivel(~1600rpm) max 72 fok, átlag 66fok, ez így szerintetek is rendben van? -
nejad
aktív tag
650 collmaster gx bronz táp elbírna 2 7870-et i5 3470 proci melett?
-
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller #36948 üzenetére
Nem akartam eddig hozzászólni, de azt is nézd, hogy az a 7950 milyen a maga területén.
Amit kinéztél.. hát nem túl biztató, egy alulfeszelést biztos meghálálna hosszútávon is.Pár hónap múlva nem lehet tudni, hogy fognak alakulni a dolgok, csak spekulálni.
Lehet csak pár raktáron maradt, aranyáron lévő példány akad majd, és a 270X lesz túlnyomó többségben.
Így az 50k-s 70-ek már nem lesznek, és még lehet kihasználják a vásárlási lázt az ünnepkor, így nem hiszem a mostani árak alá mennének.Aprón is vannak (és lesznek is) jó ajánlatok, garanciával együtt.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
pcguru23 #36954 üzenetére
Tök ugyanaz a Pitcairn gpu az alapja
csak egy kicsit megemelt órajelekkel és átnevezve, picit más hűtéssel. A 7870 is megy ennyin két kattintással, tuningban tök egyformák, mind gpu mind memória fronton. Ebben az "új generációban" egyedül az R9 290 kártyák valóban új fejlesztések.
Ha csak 3k-t kell ráfizetni akkor elég egyértelmű, hogy az újabbat érdemes. -
pcguru23
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #36952 üzenetére
270X nem épp egy 7870....inkább egy 7870 tuningolt és újra csiszolt változat egy csöppet erősebb a 7870nél.Igy ha jobb árban van a 270-et vedd.
babu87 Mennyivel előztél meg!? -
b1sti
senior tag
válasz
Foxmulder89 #36952 üzenetére
Órajelek tekintetében a 270X erősebb, mint a 7870, árban pedig sok különbség nincs közöttük...
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni a 3 közül??
-
Repsol600
addikt
válasz
Ha jó áron tudsz erősebb kártyát akkor vedd meg, baja nem lesz max nem lesz kihasználva.
-
TomiLi
addikt
válasz
A tápnak van saját topikja... Szeritnem ott egyértelműbb választ kapsz.
-
haly
őstag
válasz
Foxmulder89 #36945 üzenetére
A számból vetted ki a szót. Az a proci édes kevés egy 7950-nek. Még húzva is marad benne tartalék bőven.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
marci.weller #36937 üzenetére
Én nem ajánlanék Q6600 mellé ilyen kategóriájú kártyát (húzva sem). Inkább egy i5 ~2400+7850.
-
Dealer95
őstag
válasz
550W körüli FPS, Giga E570 (ilyenem van) stb.
A lényeg, hogy ne legyen Wattra kimérve, hogy na ez most még pont elviszi. (szerintem) -
Repsol600
addikt
válasz
Valami jóféle 500-as elég bőven.
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Neked is mehet a minőségi 500-as.
Ha az mellé a proci mellé lessz pl:a 7950 akkor neked is meg kell cibálnod úgy is a procit.. -
pcguru23
aktív tag
válasz
Steve198310 #36935 üzenetére
Én sem bántásból mondtam félre ne érts...ezek viszont az én tapasztalataim.
Gondolom te is csak viccből raktál minőségi 600W-os tápot a konfigod mellé,ami kevesebbet eszik mint az ő konfigja fog....és itt még nem mondtam a tuningot.Persze az első hogy minőségi legyen!!!Az fsp tápok pedig azok 3 különböző fsp tápom volt tudom.De azért már lassan ott járunk hogy az is szimplán elég hogy minőségi,azt hogy mennyit bír leadni már ne is nézzük...400W?Mehet rá egy 7970CF mert minőségi....Minőségi legyen de birja is a kiképzést tuning mellett és neki kell majd cibálni azt a procit.
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Steve198310 #36933 üzenetére
Bocsánat mester
Nyúzzuk csak a táp határait...ami egyszer durran az egyszer durran lehet veled nem történt meg (még) vele majd meg fog.De gondolom annyira biztos vagy a dolgodban hogy ha füstöl neki akkor megveszed újra...
Nem szólva arról hogy az a régi intel cpu max tdp-je 65W húzva is megált 100ból tuti.Neki a 965 procija alapon zabál 125W-ot ez mellé a kari mellé meg minimum 4ghzre huzni is kéne amiből lessz 150...de te jobban tudod!Spóróljunk csak a tápon.... -
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne egy intel i7 860 elég crossfire 2x7870es 3,8ghz-én
és 2 ilyen kártyához egy 850wo táp a márkát még nem tudom
ha nem elég a proci akkor eladom a jelenlegi kártyát és veszek 1 7950-es vagy 7970est
crossfire-ben olcsóbban jönnék ki a táp így is úgy is meg lesz véve
előre is köszönöm -
pocok1970
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Sapphire Radeon R9 270X-et elbirna egy FSP400 60APN 80+ tápegység?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Mekkora cpu kell minimum egy HD7850 kihajtásához? -
Crucio
aktív tag
válasz
marci.weller #36920 üzenetére
Mert PC-re November 22.-én jelenik meg, ha nem csúszik
-
Crucio
aktív tag
válasz
marci.weller #36917 üzenetére
Watch Dogs majd jövőre jelenik meg, BF4 mellé nem valószínű hogy mást beraknak, AC4 ugyanez szvsz
-
Raidon
őstag
válasz
marci.weller #36914 üzenetére
-
-
Raidon
őstag
válasz
marci.weller #36912 üzenetére
Far Cry 3 Tomb Raider... etc egesz jok
-
Raidon
őstag
válasz
marci.weller #36910 üzenetére
Az ujakhoz is jarni fog elmeletileg
-
Raidon
őstag
válasz
marci.weller #36908 üzenetére
8 at Iponon
-
Dealer95
őstag
válasz
marci.weller #36906 üzenetére
Most is adnak.
-
marci.weller
csendes tag
Nos? :3 szerintetek lesz karácsonyra játék mellékelve videokártyák mellé??
-
Macsjoz
tag
Értem és köszi a válaszokat csak sajna egyszerre nem fogom tudni megvenni egy-két hónap kihagyás lesz a kettő között de először minden féle képen vga-t kell mert a 4870-es az már nem mai darab.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogyan lehet témákat keresni a fórumban?
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest