- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
marci.weller
csendes tag
válasz
Steve198310 #36891 üzenetére
Hát 66k-ért már boltba találok 7950-et. Neten 58k-ért és alkudható szóval esetleg kevesebbért(személyes átvétel + garancia) szóval... nemtudom mi legyen :/
Amúgy mennyi az esélye, hogy karácsonykor meghintik a kariket különleges akciókkal? gondolok ilyenekre: adnak játékot melléjük
-
Macsjoz
tag
Sziasztok !
Erről a kártyáról véleményeket kérhetek hogy miért éri meg megvenni miért nem ?Előre is köszi !
-
imroid
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom e de azért remélem nem lesz baj belőle.
Olyan kérdésem lenne, hogy más is tapaszt e már olyan problémát a Radeon Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5 vga-n, hogy néha időnként váltakozó színű függőleges csíkokra beáll és úgy marad kis időre majd visszajön a kép vagy éppenséggel egyáltalán nem jön vissza a kép csak úgy marad. Van hogy azt is kiírja a vibrálás után hogy hibás driver feltelepítve vagy valami hasonló. Ez a probléma nem minden napos csak ritkán jön elő van, hogy hetekig semmi. Driver ügyileg már mindent kipróbáltam, arról raktam fel amit kaptam hozzá telepítő cdt, nem jó neki, majd leszedtem a legfrissebbet az AMD oldalról az se jó. Rendszert váltottam az sem használt ugyan ez történik win7 és win8 -on is. De valamiért az Eszközkezelőben a videokártyánál csak annyit ír hogy AMD Raderon HD 7800 series nem pedig azt hogy Radeon HD 7850 amit esetleg gondolom kellene. Alaplapom Asus M5A97 R2.0 már arra is gondoltam hogy nem e esetleg ezzel van gond. Remélem valaki tud rá valami megoldást és hogy nem a kártya a hibás. A vga kb 1 éves és majdnem az eleje óta ezt csinálja. Válaszokat előre is köszönöm!
-
Steve198310
őstag
válasz
marci.weller #36890 üzenetére
Fogos mert jelenleg gőzöm sincs melyik mennyibe fáj. Ha olcsóbb a HD7950 simán az mert a 270x az a HD 7870 csiszolt darabja
De semmi baj a 7870 vagy 270x teljesen korrekt kártyák. Én egy + 7850 et szeretnék a másik mellé majd.
De lehet cserélek majd egy 7870 xt re valamikor -
marci.weller
csendes tag
válasz
Steve198310 #36887 üzenetére
De most akkor egy 270x vagy egy 7950 éri meg jobban???
-
and1ao
őstag
válasz
Steve198310 #36887 üzenetére
Nem gyenge mert az ajtót rendesen lehet támasztani nem tolja el.
-
=HG=
addikt
válasz
marci.weller #36883 üzenetére
Abból is ki lehet fogni garist, jót olcsón...Igaz, túlzottan off ! -
HSM
félisten
válasz
marci.weller #36883 üzenetére
Ez gyanúsan olcsó ár...
De miért itt OFF-ba megy? Ez nem ebbe a topikba való!!!
-
=HG=
addikt
válasz
marci.weller #36880 üzenetére
Akkor vedd meg ezt, és vegyél egy tápot is...
-
HSM
félisten
válasz
marci.weller #36878 üzenetére
A 7950 fogyasztása nem olyan vészes alulfeszelve, és bőven lehet őket. Logout blogomban találsz tesztet erről.
[link]
-
=HG=
addikt
válasz
marci.weller #36878 üzenetére
80 körül.. A tápodat nem ártana cserélni, valami márkásabbra,....
-
marci.weller
csendes tag
-
=HG=
addikt
válasz
marci.weller #36876 üzenetére
Csar az R9 290-290x a lényeg, a többi csak átnevezett régi széria...De a mantle-t az összes GCN arhitectura kezeli..
És majd a most megírandó játékok fogják használni, ha akarja a fejlesztő csapat... -
=HG=
addikt
válasz
marci.weller #36872 üzenetére
-
marci.weller
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36873 üzenetére
Szóval ezek bent voltak eddig is, csak senki nem tudta?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
marci.weller #36872 üzenetére
Driverbe szerelt cucc lesz, az összes 7xx kártya tudni fogja.
-
marci.weller
csendes tag
Jóreggelt
Azt mondtátok tegnap, hogy 7950 meg a többi már tudja kezelni mantle API-t. Szóval ha lesz 1 játékba mantle(pl dying light) akkor ez is ugyanúgy ki fogja használni az előnyeit?
-
TomiLi
addikt
válasz
kisza25 #36869 üzenetére
Danke!
Esetleg még azt meg tudnád nekem jelölni, hogy melyik a VRM?
A bekarikázott rész az? Azokat a fekete "lapokat" kell hűteni? (amit az eredeti hűtő/venti hűt)Azért akadékoskodom, mert elméletben egy ilyen hűtőt képzeltem el rá, de ugye ezen nincs venti, ezért tudnom kellene, hogy mit kell "szellővel" hűteni még a vga-n....
-
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!!
MSI Afterburner-ben szeretnék két profilt csinálni a kártyának.. Egy olyat amiben 25%on forog a venti.. ez lenne az alap, bekapcsoláskor így indulna a gép.. ÉS egy olyat amiben 40%-on tekerne a venti.. Azt hittem sikerült megcsinálnom, de ma reggel amikor bekapcsoltam a gépet, a ventije 50%-on ment WIN asztal alatt
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudok normálisan profilokat szerkeszteni ÉS elmenteni MSI AB-ben??Köszönöm!!
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok
Egy haverom akar venni egy Asus 7850-DC2-2GD5-V2 videokártyát viszont sehol nem találtam, hogy pontosan milyen hosszú. Van itt köztetek valaki akinek sikerült megtalálni vagy megmérte saját maga?
-
nejad
aktív tag
52 a gigabyte 7870 a pcx-ben elég jó ár
-
HSM
félisten
válasz
marci.weller #36856 üzenetére
Szerintem ez a stílus nagyon nem ide való, pláne, hogy te jöttél ide tanácsért. Tényleg nem ártana kicsit több tisztelet. Te rágod a netes teszteket, és azt hiszed, te vagy itt a császár, és oltassz le olyanaokat, akik élőben tapasztalták, amiről te csak olvasol és álmodozol.
-
-
R3laX
addikt
válasz
marci.weller #36856 üzenetére
Lesznek folyamatosan jó 7950 ajánlatok Hardveraprón. 50 000 - 60000-ig, van olyan ami 65 000 és 2015... ig garis... Ha meg húzni akarod, ahogy olvastam, ebből lazán csinálsz 7970-et, ami boltban 95000-től kezdődik
. Jó ez, legalább Marci hozott egy kis pörgést ide
.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller #36845 üzenetére
Mantle api-t minden gcn alapú kártya támogatja.
7850 - 7870
R9 270 - R9 270x7950 - 7970
R9 280 - R9 280XÍgy alakul, pontosabban 78××/R9 27 felső közép kategóriát képviseli, míg az 79××,R9 28 már a felső kategóriát.
Pitcairn - TahitiLáthatod a különbséget és az órajelet, de kiguglizhatsz 2 gpu-z képet is.
Itt a tesztekben már a megemelt órajeles (gpu/vram) gyártói példányok állnak szemben a tesztben a köztudottan alacsony ref. órajelű 7950-el szemben, ami körülbelül olyan eset így mint a downclokolt 7850.
Így jóval több tartalékbeli különbség van a két kártya között, és elhúzna ha C2C nézzük őket, vagy inkább egy 7870 ref. órajelet hasonlítanánk egy 7950 ref. órajelhez.
Finomhangolni ezeket a kártyákat igen érdemes ebből kifolyólag.
-
ST05
őstag
válasz
marci.weller #36849 üzenetére
valóban nem egyenlő, hanema 7870GHz edition-el egyenlő
figyelj, nekem mindegy, én nem hanem Te akarsz 2 éves technikát venni, én csak jószándékkal irok probálok segiteni, de látom menthetetlen vagy,,,
és ne hidd, hogy a 7950-en ne tudnád megemelni az órajelét.. -
R3laX
addikt
válasz
marci.weller #36849 üzenetére
Előttem szólók mindent elmondtak.... Nézz több tesztet.
-
Algotis
addikt
válasz
Azért nem véletlenül nagyobb egy 100-assal a neve, és nem véletlenül drágább.
(#36849) marci.weller Most komolyan szerinted az a jobb kártya amelyiknek nagyobb az órajele?
-
ST05
őstag
válasz
7870 megveri a 7950 et.... ?! okos vagy...
tisztázzunk valamit:
7950 : 384 bit memóriabusz 240Mb/s sávszéllel
1792 shader 112 texturázó, és 32 rop egység7870:270x 256bit busz 180Mb/s sávszél
1280 shader:80:texturázó 32 ropon...
Te nagyon láma vagy fiam, több tiszteletet, mert te beszélsz a levegőbe !
te a tipikus példája vagy aki tökéletesen benyalja marketinget és az átcimkézést...
jóval kisebb órajelen járó 7950 ( 925) is igencsak elveri a 270x-et ( 1000mhz felett): [link] -
ST05
őstag
válasz
marci.weller #36841 üzenetére
te valami fogalomzavarban vagy.. 7870 a 270x amiröl beszélsz, hogy lenne már
gyengébb a 7950 ? Esetleg a 280x re gondolsz ami a 7970 megfelelője....
ha boost-ot akarsz akkor meg nvidiát végy... -
STC Speed
őstag
Van egy Sapphire HD6850 2G Dual X-em,elég tuningbarátnak tűnik.
1000/1300-en megy nálam csak,hosszútávon bírni fogja?
Mi az amit még elbír szerintetek?1250 en ment a gpu mag,és nem volt hiba,de nem akarom hajtani,ha nem tesz jót. -
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller #36835 üzenetére
Valamennyit biztos lehet, a linkelt tesztben kitértek erre is ezzel a példánnyal. De itt a gyári tuning is elég magas, végét járja már a chip.
-
R3laX
addikt
válasz
Vegyél 7950-et Marci.. Katt >>IDE<< Épp ezt mondjuk, hogy ennyi pénzért, sokkal jobb kártyát kapsz.
-
HSM
félisten
válasz
Addigra már lehet, R9 280-nak fogják hívni a 7950-et. De ez már nagyon OFF ide...
-
szasanyi
félisten
válasz
marci.weller #36828 üzenetére
-
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller #36826 üzenetére
Olyan nagy választási lehetőség nincsen, jó az top verzió amit Sonja linkelt 60-ért.
Itt egy szép hosszú teszt róla.
Asus-ra nem volt panasz, és ez volt az ajánlott itt mindig is 70-nél.
R9 270X egy az egyben megörökölte a hatékony 7870 DC2 V2 hűtését, csak a műanyag burkolat változott.
Igaz vrm hűtőborda külön nincsen, de még így is jobban mennek az új jövevények tuningban (több teszt alapján is), mint a mostani 70-es verziók, memóriában is.Top verzió alapból igen magas órajelen van (1120Mhz), pont amilyet akarsz.
-
R3laX
addikt
válasz
Hát, ha 70K, akkor én itt vennék 7950-et a helyedben Hardveraprón...
-
ST05
őstag
válasz
sima, oc, és top, ez a sorrend asusnál, tehát ugymond ez a top
amit linkeltek 60 ért ,ez a legtuningosabb 270x az asusok közül ! -
ST05
őstag
válasz
marci.weller #36824 üzenetére
asus csendes, a többi nem annyira, én asust venném ,, (60k) ez a top verzio amit linkeltek
tehát gyári tuningos, ez a te kártyád..
aki az asust szidja az nincs egészen képbe
ennél többet nem ér sztem a 270x, még ez is sok .. amikor picit lasabb 660gtx-ek 41től vannak !
Valaki pls egy non-K i5 el nézne egy 3dmarkot alapon tuning nélkül ? 7850-7870 vagy 270x-el
ehhez akarnám hasonlítani : 4670-gtx660 alaponköszi
-
Sonja
nagyúr
válasz
marci.weller #36824 üzenetére
Én ezt venném.
Persze én nem tuningolnék, szóval ha az is érdekel, akkor azt majd más.
-
marci.weller
csendes tag
Nah sziasztok!!
Szerintetek melyik 270x-es kártyát érdemes megvenni? ( Max 70k-t tudnék rá szánni!)
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Bjørgersson #36822 üzenetére
mennyibe kerül?Mert ha megeggyezik az ára egy asus 7870 v2-es karival akkor egy olyat vegyél!
[link] -
gyuszaa
őstag
válasz
Bjørgersson #36820 üzenetére
Mikor lett vásárolva pontosan? Ha mostanában, vagy pár hónapja nem hiszem gond lenne vele.
A kritikus időintervallumokat leírtam. -
Bjørgersson
félisten
Na most egy kicsit elbizonytalanítottatok, mert ezen FleX hűtő van, csak DualX van a ventikre írva.
-
FragMaster
addikt
válasz
Bjørgersson #36816 üzenetére
Ha újonnan veszed akkor valószínűleg már nem érint, meg ha jól rémlik csak a hosszú pcb-s változatokkal volt gond (tehát csak 7870-ekkel). Bővebben: [link]
Szóval akiket érinthet: "SKU numbers 11199-16 and 11199-19 that were manufactured before Jan 23 2013 and before serial number A130300061911" -
gyuszaa
őstag
válasz
pcguru23 #36814 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy tavaly novemberben kezdődött el rohamosan körülbelül, és március óta nem nagyon hallani hibás termékek beszámolójáról, pedig biztos vettek párat azóta.
Hivatalosan 70-nél lett elismerve csak, ezek a zöld (világoskék) csíkos kártyák már újabb revíziók, a 11199-19-20G és 11199-16-20G közül is, de az SKU számuk nem változott.Ez a régebbi.
-
Devid_81
félisten
válasz
Bjørgersson #36816 üzenetére
Kep az van, csak fekete
-
Crucio
aktív tag
Hali!
Powercolor 7870-ről van véleménye valakinek? Jók, rosszak? Köszi -
pcguru23
aktív tag
válasz
Bjørgersson #36813 üzenetére
Ez egy fix hiba!nem olyan hogy néha előjön néha nem.Nem minden sapphire vagy akármilyen karinál jön elő van ami hibátlan és gondolom én ezekből van több.Ezek hibátlanok nem BS hibásak.Ha BS hibája van a karinak az folyamatosan olyan is lessz nem tudod használni,helyette kapsz egy szép fekete képernyőt semmi mást.
Valahogy így : [link] -
pcguru23
aktív tag
válasz
Bjørgersson #36811 üzenetére
Én félek ezektől a márkáktól amióta kijött a BS hiba rajtuk....most se vágnék bele egy ilyen kariba...ezért is lett asus.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BomiBoogie #36810 üzenetére
Ha jó áron el tudom adni a 660-at, visszajön 10k-m. %-ban kb. mennyi különbség van a kettő között? Gondolom a 7870 javára. Más hiba szokott jellemző lenni erre a típusra?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #36809 üzenetére
A "black screen" egy kezdeti hibájuk volt a Sapphire 7870-eknek, keress rá Tecsőn, gariztatni kellett őket.
A 660-at minek lecserélni, annyit nem nyernél vele, max. 1 az 1-ben éri meg.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BomiBoogie #36808 üzenetére
Hogymi?
Azért kérdem, mert lehet lecserélem egy ilyenre a 660-am.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #36807 üzenetére
Ne mondd, hogy most jött ki a BS.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Használ valaki közületek ilyen kártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest