Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ffodi

veterán

válasz Goldmen75 #8082 üzenetére

Az SLC-s a drágább, és mostanság már nem annyira ritka. Mivel még nem tudtam korábban, hogy milyen gyors is egy SSD valójában, addig én is vacilláltam. Aztán beruháztam egyre, és azt kell mondjam megérte, mert a HDD-nél sokkalta gyorsabb, programok indításánál nem kell egyáltalán várni stb...emellett teljesen hangtalan. Előtte egy 150-es raptorom volt, az se tartozik a lassú HDD-k közé, de ez az SSD, 1 körön 3-at ver rá.

Az SSD-nek az élettartama sajnos véges, és viszonylag hamar el is éri ezt az állapotot, de ha csak oprendszer van rajta(64gb-on mi más is lehetne??), akkor nem hiszem, hogy olyan hamar tönkremenne. Másik dolog hogy nekem pl a Kingstonra 3év gari van, szóval 3 évig tuti működik, mert ha nem, akkor cseréltetem gariba. Természetesen azért vannak gyári featureok, amik javítják az élettartamot, mint pl. a TRIM/GB, de ezek se gyógyírek mindenre. De azért tegyük hozzá, hogy trim támogatás nélküli SSD-t nem szabad venni.

Egyébként vegyük alapul a 4gb-os Kingston migo pendriveomat(hasonlítható egy SSD-hez sztem). Az is már van vagy 3-4 éves, szinte napi rendszerességgel használom, és még mindig tökéletes. :K

Végszóként, az SSD-re telepített OPrendszer egy teljesen más világ. ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés