Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
válasz HW Junkie #7704 üzenetére
Ide is be kell másolnom.
Ha tudsz angolul, nézz be ide:
[link]
Meglehetősen sok embernek jött elő ez a hiba ezer féle képpen. Van akinek csak böngészgetve, van akinek játék közben, illetve ezek kombinációja.
Amivel sikerült megszüntetni egyes tulajoknak, az is vagy 30 féle variáció.
Én is tapasztaltam ezt a csíkos "mókát", leginkább bekapcsolások után, amikor a kártya még "hideg" Most egy olyan sapphire 5770 vaporx-hez való béta BIOS-t flasheltem bele a kártyába, amitől a hiba megszűnését várják. Eddig nem jött elő újra, de nem is használom elég hosszú ideje(tegnap óta).
Egyébként beszélik azt is szoftveres csak a probléma, de az is lehet hogy hardware.
Valami azért megmozdult, mert "összefogtak" a pórul járt vevők és nagyobb weboldalakat is bevontak a hiba "szétkürtölésébe", pl. Tomshardware:
[link]
Szerencsére megmozdult valami az AMD -nél is, mert egy-két héten belül ígérik a hiba javítását - gondolom - catalyst hotfix formájában. -
-
proximus
senior tag
Szerinted ha egy mai kártya sokszorosára növelte a számolók számát egy akkorihoz képest, akkor hogy nem nőt közel annyiszorosára az fps, ha nem limites valamelyik egységre nézve a videokártyában? Nem, volt több olyan architektúrát érintő változtatás, ami nem hozott semmit a crysis-nak, sőt. Kérdezd meg abu -t.
Egyébként nehogy az jöjjön le hogy védem a crysis "optimalizáltságát", mert ez nem igaz[ Szerkesztve ]
-
proximus
senior tag
Terjed már mint a pestis:
[link] -
proximus
senior tag
10.-e és 12.-e közé ígérték a hotfix drivert, ha tényleg egy csapásra megszűnik a hiba, akkor neked már nem kell kínlódanod vele, megveheted nyugodtan majd akkor.
Egyébként nem is értem......, nem jó ez az időhúzás senkinek. Csak megy vissza a sok kártya gariba, holott lehet nem is rosszak. -
proximus
senior tag
Na emberek, mérföldkőhöz érkeztünk a csíkos nyavaját illetően:
"We got information from AMD Engineers that they will release a driver version called the CAT 10.1v hotfix tomorrow, that will supposedly fix this grey screen issue for the HD5800 series cards. Please check back tomorrow on ATI/AMD's site or at least give it a few more days until you can find this new driver that will be release by them soon. Thanks for the support."
vagyis kb.:
"Értesítettek minket az AMD mérnökei, hogy egy 10.1 hotfix nevezetű drivert fognak kiadni a holnapi napon, ami várhatóan orvosolja a szürke csíkos mizériát a HD5xxx kártyák esetében. Kérjük nézzen vissza holnap(vagy még rá pár napra) az ATI/AMD weboldalára amíg letölthetővé nem válik ez a kiadásra kerülő driver. Köszönjük a támogatást."
-
proximus
senior tag
Hoppá hoppá, ezt lessétek:
[csíkosfagyás javítás] -
proximus
senior tag
válasz Stukker1987 #7872 üzenetére
1. Nézd meg hogy rendesen passzol-e a kártya a helyére, illetve ki is veheted, majd vissza(ha még nem volt)
2. Csinálhatsz egy CMOS CLEAR-t, ha tudod hogy állítgasd vissza a BIOS-t utánna.
2.a. Esetleg megnézheted van-e frissebb BIOS az alaplapodhoz.
3. Ha DVI-re van kötve a monitor, nézd meg a 2. porton is, illetve úgy a kábelcsatlakozásokat egyébként is.Hátha bejön valamelyik.
-
proximus
senior tag
Újabb finomságok a forums.amd.com-ról:
Nem csak a vapor-x 5770 -eshez van gyakorlatilag beta BIOS, hanem 5750-től 5870-ig mindhez. Az alábbi linken ha kicserélitek a 116.zip-et 115,117,118,119,120 -ra, megkapjátok a többihez is a cuccot.(A 121 nem BIOS az rbe szerint)
[link]
Mindenki csak saját felelősségre próbálja ki, de ha szakszerűen fogtok hozzá, nem lesz baj.
Az rbe123 -ban nézhetitek meg melyikhez tartozik melyik.(Az 5770-hez kettő is van 115,116; gondolom a sima(115) és a vapor-x(116))
Sok szerencsét! -
proximus
senior tag
válasz ->Raizen<- #7895 üzenetére
Ahoz képest hogy így hívják, nálam nem baromkodik így már a kártya.(főleg bekapcsoláskor indította magát újra, meg dobott vagy 6-7 display driver stopped-et kicsivel a win7 welcome képe előtt(eventlog)) Egyszerűen bekapcsolás után nem sokkal még instabil volt az egész amíg be nem melegedett. Tudom hülyeség, de a lényeg hogy ez nekem megszűnt.
Ja igen, a javítás érkezik egyszer ebben a formában, illetve a hotfix driver. Hogy melyik lesz előbb hivatalos, azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest