- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #26398 üzenetére
Igyekszem
cellpeti: nonK..de H61ben is elvan 105ös BCLKval..kell egy Z68 alá ;p
Kíváncsi leszek, mit tudok kihozni az 560Tiből..5850el meglett a P21k..
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #26395 üzenetére
Kikérem magamnak, csak havonta
Jövő héten jön a DCUII 560Ti
-
Zotya984
senior tag
válasz
dangerzone #26395 üzenetére
A poén az hogy nekem minden radeon előadta ezt. (egy ideig) Aztán toltam új drivert neki és tadá meszűnt.
De ez más gondoltam én mert hát újabb meg tuning bios meg ilyenek.
Azt hiszem elküldetem postán a karit letesztelem és ha mégsem tetszik visza küldöm neki a az 5830-at. -
Peater10
csendes tag
Pont azt néztem, hogy a kiolvasott BIOS-ban 24%ra van állítva 37C-nál a GPU. Nálam pont 37C és mégis 45%on pörög. Szóval ez valószinű, hogy nem fog menni. De akkor hogyan vitték le idle 20%ra?
k.soma
Tényleg kézenfekvő ez a progi, így ahogy olvasom. De először inkább áttanulmányozom rendesen, mint utólag fogjam a fejem
-
k.soma
senior tag
válasz
Zotya984 #26385 üzenetére
Ezt most nem igazán értem.
Nálam nincs gond a ventillátorral, nem hangos játék közben sem szerintem.
Itt van a kép, ez a gyári BIOS-nak a beállítása nálam. Meg lehet határozni akár a jobb oldali grafikon állítgatásával is, hogy hány foknál hány %-ban pörögjön a venti.
-
janos666
nagyúr
Bocs, rossz helyre írtam, törölhető.
-
Zotya984
senior tag
üdv
Elkezdtem keresgélni a fórumban hogy milyenek ezek a kártyák.
És egy csomószor találtam hogy a driver leáll és újraindul a gép.
meg nagyon sok kövi probléma van főleg az 5830-asokkal:
"valamikor játék közben felpörgeti a ventit 100%-ra majd vissza.De mondták hogyha átírom a biost . . . "
WOW ilyen háklis az 5-ös széria? -
-
Peater10
csendes tag
Énis sokat böngésztem, hogy van-e valami megoldás. A kérdés már csak az, hogy ez a garanciális orvosolás mit takar? Gondolom hardveresen nem orvosolható, BIOS-t írthatták át? Ha igen, akkor most mi értelme kiadni egy olyan BIOS-t, amiben fix 45%ra állítják... Ha egy márkaszervízben simán felülírják..
-
Száni
tag
válasz
cellpeti #26374 üzenetére
Ez a legfrissebb BIOS (F8). Csak azért kérdeztem, mert a korábbi verziók nem kezelték a 2D/3D váltást automatikusan, illetve a ventifordulat alaphelyzetben is 55%-on volt.
A Gigabyte hivatalos álláspontja szerint azért ilyen magas, hogy a kedves júzer "véletlenül" se tudja hazavágni a kártyát 10%-os beállítással.
Olvastam több német fórumban, hogy náluk a hivatalos Gigabyte szervízben - garanciálisan - orvosolták ezt a "problémát", és alaphelyzetben 20% lett a ventifordulat (~1200 rpm), ami már sokkal emészthetőbb érték a zaj szempontjából. -
Peater10
csendes tag
válasz
DIESELPOWER #26370 üzenetére
Gigabyte 2 ventis Windforce hűtése.
(#26374) cellpeti
Ugyan ez a BIOS verzió van az enyémen is. Elvileg automatán kéne lennie a ventiszabályozásnak alapból..
-
Grave_444
nagyúr
Nekem cod2 alatt 30%-on megy és 65 fok alatt tartja.
Vga igényesebb játékoknál 35%-on pörög, ami kb 2200 fordulat.
Idle-ben meg 20%.
-
MZsoltee
veterán
válasz
hobbiletolto #26361 üzenetére
Ez warez szóval kellene törölni mielőtt a moderátorok teszik meg és kapsz kitiltást!
-
k.soma
senior tag
Nekem a HD5870-el ismét gondjaim akadtak..
Csak Battlefield 3 alatt de mindig leáll a vga driver....
Tegnap tettem fel az ùj windowst, uj driverek 11.12-es display driver, 10 percet játszottam és ,,Az AMD illesztõprogram leállt majd újraindult." buboréküzenet fogadott a befagyott játékot bezárva.. Ötletek? -
cellpeti
nagyúr
üdv
5850OC nem próbléma, csak nekem fura. Tegnap nyomtam BF3-at vele, de felment 90% kihasználtságra, de a ventik nem mozdultak 45%-ról.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van egy 5830 Xtreme kártyám. Tegnap nagyon meggyűlt vele a bajom. Szokás szerint a COD 4-el akartunk játszani haverokkal ami stabilan szokta adni a 200-300 fps-t néha megy csak 200 alá. Most nem futott rendesen. 50-60 fps-t adott átlagban a 100-at is alig érte el. A videokártya kihasználtsága rendesen 98-99%-on volt.
Aztán kipróbáltam a Dirt 3-mat is, ami a 60 fps helyett csak 30-40-et adott.
Szinte mindegyik játék ezt csinálja ami a gépemen van.Nem olyan rég csinálta ezt a problémát, de akkor a 11.7-ről lefrissítettem 11.12 és megszűnt. Most próbáltam mindenféle driverrel de ugyan az a probléma.
A Windows 7-et is újratettem nem segített.
Van valami ötletetek?
-
Repsol600
addikt
válasz
DIESELPOWER #26349 üzenetére
Amper az az áramerősség. nem azt kell nézni hanem a V1 és V2-es szálak W-os összegét. Pl. nekem az 500-as tápom a 12v-os ágakon 408W-ot tud leadni. Tehát a vga + + Hdd + ventik stb ami 12 V annak az összege ne haladja meg azt a mennyiséget.
Asszem valahogy így. -
Remus389
veterán
válasz
k.soma #26348 üzenetére
mondjuk nekem középkategóriás gépem van
ati 5850
kétmagos, c2d
4 giga ram350Wattos chifi vÍgan elviszi
na mindegy, de Q6600-ast nem tennék bele(pláne tunninggal), esetleg Q9400 még belefér
mondjuk újabban azt nézem hogy ahelyett hogy 45nm yorkfieldre gyúrnék mint jövőbeli váltás, alig több-ből már sandy bridge-es gépet vehetnék
hisz a 4giga ddr2 ramok ára 12 ezer(geil value 800-as), de láttam ddr3 4 giga ramot 4 ezerért
tehát a ramokon 8 ezret nyerhetek legjobb esetben
P67-es giga lapokat 14-18 ezerért láttam(itt el is bukom a fenti pénzt, mert az én S775 lapom nem nagy durr)
és akkor már csak a proci árkülönbözetét kell nézni, ami mondjuk egy huszas(i3 2130 nem tűnik rossznak(jobb is talán mint bármelyik york), igaz nem egy 2600K), 25-27ért látom, miközben a gyengébb Q9550/Q9400 jóval drágább és többet is eszik(35-45-k)
a fogyasztáson túl, még a továbbfejleszthetőség lehetősége is a Sandy mellett szól(Ivy)
-
k.soma
senior tag
válasz
DIESELPOWER #26349 üzenetére
Ehhez már nem értek.
A cuccoknak a fogyasztását kell összeadogatni a gépedben terhelés alatt, azt összevetni (ha 80+-os tápod van akkor kb 90%-al számolsz), és ha azon belül van akkor elviszi
Nekem így tanították az okosak!
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
k.soma #26348 üzenetére
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8 amit kinéztem magamnak
+12V 1: 24A +12V 2: 21A összesen = 45A a videókártya 5870 40A kell tehát így kell számolni ? -
k.soma
senior tag
válasz
DIESELPOWER #26347 üzenetére
jaaaj
300W-os táp manapság semmire sem elég
500-550W az viszont már mindenre elég egy átlag PC-be.
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
k.soma #26346 üzenetére
mert a jelenlegi egy FSP ATX 300-GTF és néha nem indul a gép csak 2-3. bekapcsolásra, meg nagyon zümmög vajon miért.
néha random fekete csíkok is jelennek meg játékban. Viszont másik táppal is ugyanez a hiba, ha a vga-t külön másik táppal hajtom akkor is.
-
k.soma
senior tag
válasz
DIESELPOWER #26345 üzenetére
Igen elég.
Elvileg a kártya guru3D teszt alapján 188W-ot eszik, szóval ha ez jobbfajta Chieftec akkor bírnia kéne bőven.
-
DIESELPOWER
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek ez a tápegység itt a másik link elég egy ASUS 5870 vga ASUS P5E64WS PRO Q6600 kb 3GHZ procival 4gb ddr3 ram 1db 500gb hdd-hez ?
-
Száni
tag
válasz
cellpeti #26333 üzenetére
Remélem vetted az irónikus hangvételt az előző hsz-ban
. Nincs ezzel a kártyával semmi baj, sőt. Az hogy hangos alapjáraton, az meg relatív. Engem néha zavar, de akitől vettem, annak fel sem tűnt.
Nálad GPU-Z mit ír VCore értékre?legfeljebb még most meghirdetem 40kért és veszek egy 5870et - hát igen, az már nem rossz érte, főleg ha azt nézem, hogy én májusban vettem 2 év garral 32k-ért
-
-
cellpeti
nagyúr
újra kell tanulni a BF3 játszani ilyen grafikával
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #26328 üzenetére
Csak azért, hogy lásd, menne ez tovább is: 950@1.25V.
Szerencsétlen Chicony Hipro majd kiugrott a házból
Ha nem leszek rest, visszakötöm a ribanc mellé tesztre. -
Száni
tag
válasz
A hűtésvezérlése tényleg csapnivaló (45%-ról indul), viszont nagy fordulaton sem lesz elviselhetetlen (55%-on 68-70°C között mozog BF3 közben).
Feszültséget sem lehet rajta állítani, de puff neki, így is viszi a 980/1250MHz-et.
Szóval tényleg egy kalap sz@r -
Speed®
titán
válasz
Az, hogy én miért adtam el, nem biztos, hogy bárkire is tartozik, de halkan leírom, haszonszerzés volt a cél, mert jó áron ment el a régi cuccaimmal (H55+860+5850 triót szerintem te is eladtál volna 100ért ;p ).
Ment volna többet is, ha lett volna időm méregetni, a vége felé jöttem rá, hogy az általad is sulykolt "szar, sok fesz kell neki" nem feltétlenül igaz. 1.3Von szétfagyott 860on is, 1.25ön meg hibamentesen ment minden..850hez elég volt 1.15 is a végére..az alap 1.1hez képest annyira nem rossz az.
De ez is olyan, mint a prociknál, ott is van egy rakás VID, az alacsonyabbak jobban melegednek és kevésbé bírják, a magas VIDesek hűvösebbek.Egyébként nyílván, a Te kártyád/áid mennek a legjobban, ez nem kérdés
-
k.soma
senior tag
válasz
De hogy nekem miért nem sikerült az 5870-emet 1,3-on 900-on éltetni BF3 alatt, azt magam sem tudom.
-
válasz
Speed® #26324 üzenetére
Ha olyan jó lett volna akkor nem adod el 1.hét után tehát mégse volt olyan jó
Az meg hogy szénné feszelve se megy 900.nál többet az mióta számít jónak nekem a ref 5850 em alapfeszen(1,088) megy 910.et!
~1,25. körül meg megy 1000.felett is ha akarom!
annál a gigánál meg fesz emelést el lehet felejteni
és a hűtése is egy kalap fos ráadásul a hűtés vezérlése is még rosszabb mint a msi TF2 nek!
-
Repsol600
addikt
válasz
cellpeti #26325 üzenetére
Helló.
Én tegnap vettem egy konfigot amiben ilyen 5850 van Tied is ilyen? -
cellpeti
nagyúr
válasz
DroiDMester #26323 üzenetére
akkor majd eladom! Amúgy eddig nincs vele gondom
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #26323 üzenetére
Már megint ez a sok negatív kisugárzás..lehet jó példány, ne károgj előre
Az MSIből is kijött a 900/5000 hibamentesen, csak kiderült, sok az 1.3V neki.
Ettől függetlenül a cicergés megvolt és már el is adtam, de nem volt antiOCs.. -
-
cellpeti
nagyúr
megjött az 5850OC
Majd este írok, hogy milyen
-
k.soma
senior tag
Sikerült lecserélnem, de a hiba az ugyan úgy megmaradt.
Úgyhogy már nem szarakodok vele. Azért köszi a segítséget.
@DroidMester nálad segített a 11.10-es driver?
-
k.soma
senior tag
válasz
DroiDMester #26319 üzenetére
Most fogok VGA BIOS-t flashelni
Kell az unlockolt bios neki, mert így bugol az egész.
-
válasz
k.soma #26315 üzenetére
Próbáld meg feltenni a 11.10 es Catalist Csomagot Előtte szedd le az összes drivert+CCC -t
Nálam is szórakozik a 11.11 és 11.12 is sőt a 12.01 preview is (igaz én 5850.CFX rendszert használok) nálam gondol 1et és semmit se csinálok és kockásra merevedik a kép(hasonlóan ahogy a te képeden játék alatt) majd kis idő után teljesen el feketedik aztán vissza jön és minden rendbe működik, mindezt simán az asztalon hogy nem fut semmi! Valami az új driverekkel(vagy maga a driver vagy a CCC) lehet!
-
-
k.soma
senior tag
Mivel sok helyen olvastam, meg egy barátom is mondta, hogy a BF3 nem szereti az OC-zott videókártyákat, így ráfogtam, hogy a játék motorja miatt bugol a driver. Bad Company 2-ben teszteltem a videókártyát, és nem fagyott ki, hanem ezt generálta.. Szóval azthiszem nincs szerencsém ezzel a dologgal..
-
-
k.soma
senior tag
válasz
Repsol600 #26305 üzenetére
Amikor Catalyst-tal húztam az órajeleket gondolom az nem állított feszültséget, akkor is ugyan az volt a "hiba".
Meg itt nem a módszerrel van a baj szerintem, hanem valami driveres gond lehet, mert amint nem a gyári órajeleket használom, semmi sem megy ami komolyabban igénybeveszi a VGA-t. Erre kéne megoldás.
De azért vetek egy pillantást az MSI Afterburnerre.
-
k.soma
senior tag
Sziasztok!
A következő a problémám. Van egy Sapphire HD5870-em, nagy unalmamban rángatni akartam az órajeleit
850 és 1200Mhz a core és memory alap órajel, ezt 900-1250re növeltem.
2 féleképpen is próbálkoztam, AMD GPU Clock Tool-lal és CCC-vel is. Furmark 15perces tesztje végigment, nem volt probléma. Az AMD GPU Clock Tool-al a feszültséget tudtam állítani így azt belőttem 1,200 V-ra.
Viszont az Adobe Flash Player és Battlefield 3 indításakor befagy a kép [BF3 esetében kb 15 másodperc játékidő után] előjön egy (a számotokra biztos ismerős) buboréküzenet az óra mellett, hogy a videókártya illesztőprogram helyreállt majd újraindult.
UI.: Nem indítottam újra a rendszert az overclock után, csak állítottam, teszteltem.A kérdéseim a következők lennének..
1. Miért nem stabil OC-zva a cucc?
2. Van erre megoldás, hogy OC-zott kártyával tudjak játszani, stabilitási gondok nélkül?Előre is köszi: Soma
-
törölt tag
válasz
Orgoj Korgoj #26301 üzenetére
Kérdés milyen 400W-os az. Normális, ami tényleg le is ad annyit, vagy valami elektronikai hulladék, ami még a felét sem.
-
Repsol600
addikt
válasz
Orgoj Korgoj #26301 üzenetére
400w-osnak el kell vinnie. Milyen chipsetes a lapod? HA régebbi nvidia talán azzal lehet a gond.
-
Orgoj Korgoj
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy HD 6770 videókártyát, beszereltük a gépbe, de indításkor az indító képernyőnél megállt. A ventillátor hallhatóan többször próbált felpörögni a nagyobb fokozatra. Ezután megnéztem a tápomat, és kiderült, hogy 400 W-os. Mivel a kártya rendszerkövetelményeihez 450 vagy magasabb táp szükségeltetik, ezért arra tippelek, hogy emiatt nem tudott megfelelően működni. Tudnátok ebben a kérdésben segíteni? Ha tényleg a táp a ludas tudnátok ajánlani egy másikat?
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest