- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
halisa
tag
Itt a kánikula hűtésre figyelni! Előzzük meg a problémákat!
-
halisa
tag
válasz
Grave_444 #27895 üzenetére
Szerintem 2-3 tesztek nem ártanak, hogy jól bemelegedjen a kártya. BGA láb néha érintkezik néha nem ( a hogy melegszik a kártya).
Még catlist nélkül is meglehet nézni, hogy reagál a kártya előjön-e a hiba.
Kártya gondolom tiszta nem poros, a hőpasztázást érdemes megnézni.
Nekem két napja elkezdett villogni a kép . Gép lekapcs majd takarítás portalanítás. -
halisa
tag
válasz
Grave_444 #27891 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem haldoklik a VGA ( talán nem hiába adta el az előző tulaj). Futtassál egy pár VGA teszt progit ami megizzassza a kártyát.
Ha van lehetőség tegyél be egy másik kártyát, hogy azzal is van ilyen jelenség. Vagy még meg próbálhatod Windows gyári driverrel mit csinál. Dobj be egy másik wincsit( ha van ) hogy az új rendszerrel mit csinál (ne keljen mindent újra pakolni). Nekem Avast kavart be és okozott kék halált vagy lefagyást Nod32 -től a hálózatom ment tönkre . -
Grave_444
nagyúr
Érdekes, mert valamikor tudok játszani akár több órát is, valamikor 5 perc alatt bekockáz vagy lefagy az 5870 vapor-x.
Szerintetek újrategyem az egész windowst és akkor hátha jó lesz vagy egyértelműen rossz a vga?
Pár napja vettem, az előző tulaj azt mondta hibátlan a vga, ha mégse az remélem visszaveszi.
-
bodo753
tag
-
Smani
senior tag
válasz
Motion_Blur #27882 üzenetére
Igaz nekem VX450 volt de az elvitte az 5850Cf-t húzott i5-el anno. Bírja az... Ráadásul egyágas.
-
aleister
veterán
Erre valaki?
-
Leslie1984
tag
Az is lehet. Nekem ugyan ez a kártyám van a cata is ue. BF3 nem fagy fél óra után az biztos. De a tápom is nagyobb.
-
djculture
félisten
430w os chicony visz nekem két hd5850-et fx 8120-al 4ghz en.. Kicsit durva lenne ha egy corsair nem bírná.
-
Smani
senior tag
válasz
Leslie1984 #27879 üzenetére
HX450 bőőőven sok is
-
aleister
veterán
válasz
Leslie1984 #27879 üzenetére
Ez butaság.
Az 5870 188 TDP-s. Egy 350-es táp elviszi azt a konfigot még egy ilyen nyatétkű Phenommal is.Grave:
Milyen hőfokok vannak fagyáskor? -
Grave_444
nagyúr
Hali!
Most vettem egy HD 5870 Vapor-X-et és cod8 alatt kb fél óra játék után lefagy a gép.
Furmark, 3dmark alatt jól működik. Az előző 5850-el működött minden.Valami ötlet mi lehet a baj? 12.4-es catalyst van fent.
-
aleister
veterán
válasz
ghoszty #27872 üzenetére
Szerintem kicsit várjál, hátha az Ivy Bridge lenyomja némileg a Sandy Bridge-ek árát.
Mindenképp LGA1155-ös platformban gondolkozz! I5-2310 van 55 környékén. Alaplapból mindenképp Z-s chipsetűt vegyél, mert ott ki tudod használni a cpu vga-ját, és nem kell lemondanod a tuningról sem. Továbbá, ha később váltani akarsz, belemennek az IB cpu-k is.
25k-ból már lehet kapni ilyen mbo-t. Ezzel el is költöttünk 80-at. Viszont 5-6 ezerből már lehet venni 4 GB ramot. Ha 32 bites oprendszered van, úgysem kell több.
Ha kicsit lejjebb mennek az SB platform árai, ki fogsz jönni 80-ból.
-
cellpeti
nagyúr
Valakinek egy 5850OC?
-
ghoszty
tag
üdv mindenkinek
remélem jo helyen teszem fel a kerdestvettem egy ilyen kartyat Sapphire HD5870 szeretnek tanacsot kerni hogy milyen procit ramot alaplapot tapot vegyek ala amivel ki tudom hajtani 70-80k lenne rá kb
-
aleister
veterán
Srácok Ti mit használtok órajel, venti, fesz állításra?
VTX3D és Asus 5850-em van. Fent van az MSI afterburner és a Sapphire Trixx. Ezek nem zavarják be egymást? -
Csorosz
aktív tag
Feltetttem a youtubera, hogy ne kelljen letölteni:
-
Csorosz
aktív tag
Reményeim szerint itt egy nézhető dropbox link a Green funkció működéséről.
-
Csorosz
aktív tag
válasz
halisa #27867 üzenetére
OK!
A történet ott kezdődött, hogy korrekt áron tudtam szerezni egy 2 év garos Gigabyte 5870 OC kártyát.
Már az elején feltünt a hasonlóság az SOC kártyához viszonyítva.
Az 587OC kártyáról a neten egy darab tesztet sem találtam, nem értem miért. SOC-ról van egy rakat.
A legnagyobb különbség az SOC verzióhoz képest az OC Guru túlhajtó program hiánya, amely csak a SOC verziót támogatja. Ezáltal le kell mondanunk a feszültség emelésen kívül az energiatakarékos mód használatáról is.
A feszültség ellátás SOC (és OC) kártyákon 6 fázisú, de csak az imént említett szoftver feltelepítése után van lehetőség ezek szabályozására.A SOC biost nem lehet egyszerüen felhúzni az OC-ra. Force flashelni kell. Hosszú kutakodás után találtam meg ezt a fórumot. [link]
Az utasításokat követve SOC bios van a kártyámon, és már nem áll le az OC guru az indításkor.
Előtte azért érdemes letesztelteni a karit, hogy viszi-e az emelt órajeleket, mert nem véletlenül lett a kártya OC verzió Soc helyett. -
Csorosz
aktív tag
Sikerült egy Gigabyte 587OC kártyát SOC-ra flash-elni.
Ha esetleg vkit érdekel a menete, szivesen elírom a mikénteket. -
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #27863 üzenetére
Nem lesz teljes értékű 6970, mert azokon erősebb a táp, és válogatottabb a GPU.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
intercooler #27862 üzenetére
"6950 van ami moddolhato 6970 re ha jól tudom. Ez teljes értékű 6970 nek felel meg?"
Így van, én is gondolkoztam ebben.
De max. 35K-ért tudnám eladni az 5870-et, mert nincs rá gari és kb. 25-30K-t rá kéne rakni egy ilyen kártyára. Annyit teljesítményben meg nem hoz. A legjobb lenne egy 5870 2GB CF, ha össze lehetne pakolni ~80K-ból... de nem lehet
-
X Factor
addikt
válasz
intercooler #27860 üzenetére
100ért, várj és talán megfogsz egy 7950et idővel, vagy 6950cf, 7870 van ennyiért de az meg kb 20%al gyorsabb és több mint duplája egy 5870-nek, vagy nv oldalról amit Motion említett.
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #27859 üzenetére
hát durván 100 a felső a határ. eladok pár cuccot meg hozzá dobok
az új szériákból gondoltam, ati 7000 gtx 6xx
Az 1ik 5870-em gariztatás alatt áll. Ha cserélik újra akkor gondolom 6850/6870 azzal sem vagyok előbbre
-
Motion_Blur
félisten
válasz
intercooler #27858 üzenetére
Ha nem akarsz sokat rádobni akkor 480 GTX vagy moddolható HD 6950.
-
intercooler
őstag
Sziasztok!
Mire lenne értelme lecserélni az 5870 emet? Full HD miatt kevés az 1gb vram
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Most váltottam 5870 vapor-x-re.
850/1200-on megy gpu-z szerint.
Nem 870/1250-en kéne mennie? A legújabb drivert tettem fel hozzá. -
Leslie1984
tag
Én próbáltam újratelepítéssel is most Xp-t raktam és ugyan az a helyzet. Én már csak a kártya bioszára tudok gondolni.
-
MZsoltee
veterán
válasz
albinolynx #27848 üzenetére
Mire használod, ahol elég az 5850es mellé a sempi? MErt nekem pl játékokban a 3Ghz-esn hajtott phenom x4 se volt sok alá..
-
Remus389
veterán
válasz
albinolynx #27848 üzenetére
akkoris bűn ilyen kareszok alá ilyen gagyit rakni
Oké én is egy tuningolt E5200-zal hajtom.az 5850-esem , az olyan közepes, de sempronnal? egymagos?
az se jó ha drága i7-est veszel alá, mert full hd-ban előbb fogy ki a videokareszbol a szusz, nyilván
de ez a másik véglet....
-
albinolynx
senior tag
válasz
Remus389 #27847 üzenetére
Értem én, de minek? XD
(Amúgy nincs CF, mert nem szükséges.)Unokatesóm áthozta ismét a GT560-asát, beraktam az is.
Mindhárom kártya GPU-ja 100%-on dolgozott:
CPU: 3% terhelés
Rendszer memória: amit a win7 eszik
Vga memória: 3-, 2-, 2MB (kártyánként van 1GB)
HDD: 2MB/s amikor elmenti az adatokat (5 percenként)Egy IDE HDD kiszolgálná a rendszert egy ennél még sokkal gyengébb cpu-val is.
Tökéletesen felesleges bele a mostani ssd is, de nem tudtam mibe tenni, ebbe került.
Lassan kevés viszont a táp (500W chieftec) és már csak 2 PCI-E helyem maradt. GTX
ugye nem saját...
Egy új házat is kell szereznem, mert a legalsó foglalatba illeszkedő 2 slotos kártya most
nem férne el. -
Remus389
veterán
válasz
albinolynx #27844 üzenetére
komolyan sempront raktal 5850 CF alá??? en se gondolom hogy jatekra kell az eros processor, de az tényleg túlzás
legalább egy ketmagos athlon2-t de inkább phenomot , ha két ilyen videokareszra volt pénz, akkor van pénz egy 10k-s athlonra vagy 20k-s phenomra
-
Colos1
őstag
válasz
Leslie1984 #27845 üzenetére
Esetleg még egy próba. A Windows -ban az energiagazdálkodást tedd teljesítménycentrikus -ra.
És még egy tippem van. Ha úgy cserélted ki a kártyát, hogy a régi után nem telepítetted újra a win-t, vagy nem szedted le rendesen a drivert, akkor meg tud hülyülni, főleg akkor, ha az előző is ATI volt. (Igen, ez hülyén hangzik, de egy nVidia-ATI, vagy ATI-nVidia csere kevesebb gondot okoz a Win7 -nél, mert a fennmaradt drivermaradványok nem zavarnak be.)
Amúgy sokan hajlamosak azt hinni, hogy ha azonos típusú kártyára cserélnek, akkor a drivert nem kell leszedni a csere előtt. De le kell, legalább is régen le kellett, mert az adott kártya paramétereit figyelembe veszi a telepítéskor, és erre állítja be magát.
Ha nem akarod újratelepíteni a win-t, egy tipp: win7 telepítőlemezt be, elindítod, és nem a tiszta telepítést, hanem a javítást (vagy frisítő telepítés, nem emlékszem) választod. Ez gyakorlatilag úgy telepíti újra, hogy minden programod és beállításod megmarad...többnyire
Ez általában csak eredeti Win7 esetében működik. Tudod, "tiszta szoftver, tiszta előny"
-
Leslie1984
tag
válasz
albinolynx #27844 üzenetére
Hát nem a táp az tuti. De ha driver lenne akkor fingom sincs hogy melyik az amivel normálisan működne. De azt nézem hogy elvileg ez OC változat és 875-nek kéne lennie az alap frekinek. Ehelyett csak 850-et lát és azt sem hajtja ki
.
-
aleister
veterán
válasz
Leslie1984 #27839 üzenetére
Nem.
Bár a konfigod nem töltötted ki, de egy minőségi 550-es táp 5850 CF-et is elvisz. -
Leslie1984
tag
Na látod ezt akartam elkerülni. De az lesz szerintem is.
-
do3om
addikt
válasz
Leslie1984 #27839 üzenetére
Telepítsd újra az egész rendszert és meg van oldva.
-
Leslie1984
tag
Létezik az hogy 550W-os tápom nem elég teljesítmény egy Sapphire VaporX OC változatnak?
-
Leslie1984
tag
Sikeresen leszedtem minden energia gazdálkodásra vonatkozó dolgot Fumarkkal stresszelem a catalist azt írja 100% az aktivitás 850/1200-ra vannak állítva az órajelek azon kéne mennie gondolom ehelyett 600/900 amit mutat. Én ezt tényleg nemértem. Mindig Sweeperrel szedtem le a drivereket nemtom mivel akadhat össze.
-
Leslie1984
tag
Gigabyte lapon van energia gazdálkodós faszomság rajta. Jó ötlet köszönöm szépen Colos.
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #27821 üzenetére
Szerencséd az 1680*1050, így elég lehet.
Én is filóztam de 1080-ban, pont azokban a játékokban ahol kéne a plusz kraft, bf3, shogun 2, ott még ultra beállítások nélkül is kifutok az 1 giga ramból.
Ha meg olyan beállításokat használok ahova elég 1 giga vram, ott akkor 60 helyett lett 100 fps, ahol meg 25 van nem lesz 40...
-
Zoo123
senior tag
válasz
albinolynx #27834 üzenetére
"MSI-nél nincs VDDC temp"
Akkor az nem referencia kártya, azért nincs!
"Sapphire-nál pedig 84C fok fölé nem megy - ergo jó lesz."
Igen, az teljesen jó érték
-
Zoo123
senior tag
válasz
albinolynx #27832 üzenetére
GPU-Z programban a sensors fülön, alul VDDC temperature lesz az, alapon 30-40 fok, terhelve 60-100 fok közötti érték szokott lenni.
"Ha a teljesítmény - amd overdrive alatt felhúzhatnám 100%-ra a ventilátort, nekem tökéletes lenne."
Használj MSI Afterburnert ott kártyánként vezérelheted a ventilátor(ok) fordulatszámát, egyedi profillal hőmérsékletfüggő ventivezérlést is csinálhatsz.
-
albinolynx
senior tag
Köszönöm!
Azt hogyan tudnám megvalósítani, hogy az amd vision engine control center mindkét kártyánál elérhető legyen?
A sapphire lett másodiknak betéve - információ - hardver ablaknál "kikapcsolt adapter"-ként szerepel. Ha a teljesítmény - amd overdrive alatt felhúzhatnám 100%-ra a ventilátort, nekem tökéletes lenne.Persze a lustaság beszél belőlem, mert már rég megcserélhettem volna a két kártyát... Akkor az msi lenne a "kikapcsolt adapter". Az ajánlott programot is telepíthettem volna, de hátha megy gombnyomásra is.
-
Zoo123
senior tag
válasz
albinolynx #27822 üzenetére
Referenciahűtővel gyári ventivezérléssel Furmark ill egyéb powervírus program alatt teljesen reális értékek.
De ne izgulj, 100 fok alatt nem lesz semmi baja, inkább azt nézd meg hogy a VRM hány fokos, az max 120 fokig bírja, de 100 fok fölött annak sem egészséges.
Ha sokallod ezeket az értékeket akkor tekerd följebb a ventilátor fordulatszámát, vagy cserélj hűtést. -
HSM
félisten
válasz
Ekörül megy a gyári ref, olyan 85 foknál indítja be a ventit, és elég meredeken emeli a fordulatot.
Könnyen orvosolható, Afterburner-el csinálsz neki ventiprofilt, és máris nem megy 80 fok fölé.
Nálam a furmark 55-60A áramfelvételes beállításban, 50%-os ventivel megtartja éppen 80 fokon.
De játéjban a 75 fok bármikor tartható max 42%-os ventivel. -
JohnnyX
őstag
válasz
albinolynx #27824 üzenetére
Na, este megnézem én is.
(SAPPHIRE HD 5850 Xtreme) -
Grave_444
nagyúr
válasz
Nekem is 90 fok körül volt kb 5-10 perc furmark után.
Játék alatt viszont 75 körül megáll.Szerintem normális értékek.
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Sapphire HD5850 - gyári ref. hűtővel, gpu teljes terhelés alatt (nem játék) - gpu-z szerint a hőfokok:
gpu temp #1: 87C fok
gpu temp #2: 89C fok
gpu temp #3: 88C fokTovább nem engedtem futni a programot. Lehet hinni az értékeknek?
Most pasztáztam újra a hűtőt és takarítottam ki (ma vettem használtan a kártyát).Mellette egy MSI HD5850 Twin Frozer II-vel 63C fok. Jó, nem egy kategória a két hűtő, nem arról van szó...
Asztalon volt összerakva a konfig, házba kellene rakni és még érkeznek vga-k. Ezért aggaszt egy keveset. Bár unokatestvérem GTX560-asa is közel 90C fokon üzemelt - ott is leállítottuk a program futását.Mennyi a max. ami megengedhető érték gpu-z szerint?
Elnézést ha volt már, de nem találtam meg...
-
Motion_Blur
félisten
Elgondolkoztam azon hogy veszek még egy HD5870-et és építek egy CF-t. Régebben teszt erejéig volt már CF-em és elég meggyőző volt. Most hogy ennyire lementek az árak, használtat lehet kapni 35K-ért, nagyon adja magát. Inkább mint hogy eladjam és szintén kb. 35k-t hozzácsapva vegyek egy 6970-et. VRAM elég mert 1680x1050-ben játszom.
Mi a véleményetek? Akinek van ref. nyákos eladó kártyája az nyugodtan privizzen rám
-
Colos1
őstag
válasz
Leslie1984 #27816 üzenetére
Ha ASUS alaplapod van, és fel vannak telepítve az EPU, meg a f@szomtudja milyen nevű energiagazdálkodási marhaságok, akkor szedd le.
Ha más lapod van, de vannak fent ilyen programok, akkor is szedd le.Ha nincs fent ilyen, akkor nem tudom mi lehet.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Leslie1984 #27816 üzenetére
Ez szerintem valamilyen szoftveres gond, valamivel összeakad a Catalyst, vagy a registryben bennemaradt egy téves bejegyzés. ilyesmi.
Milyen VGA kártyád volt előtte?
Nekem az 5850 után amikor beraktam a 6850-et akkor voltak "érdekes" órajelek.
Manuálisan felhúztam a CCC-ben a megfelelő alap órajelre és úgy használtam.CCC-ben vagy MSI Afterburnerben húzd fel az órajelet manuálisan 850-re, a memóriát meg 1200-ra azt hiszem ezek az 5870 alapértelmezett órajelei aztán meglátjuk mi lesz.
-
Leslie1984
tag
Már csak arra nincs válasz hogy miért csak 600/900-ba pörög a karim. Nem vagyok a bios-ba túlságosan otthon de vajon lelehet ezt korlátozni valahol? Vagy ez a Powerplay bugja, esetleg a Catalist egy fos? Másra már tényleg nem tudok gondolni.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Leslie1984 #27812 üzenetére
gondolom ezt nekem szántad, köszönöm
-
Leslie1984
tag
Én úgy tudom 68-as széria nem erősebb ezeknél csak a 69-esek. De lehet hogy rosszul tudom.
-
Leslie1984
tag
Hát nemtom még mindig maxra kergetni a kártyát. Lehet hogy Bioszt kéne rajta frissíteni?
-
cellpeti
nagyúr
5850et mennyiért lehet most eladni? Garis még azt hiszem.
Illetve egy 6870 mennyivel erősebb?
-
Zoo123
senior tag
válasz
Leslie1984 #27807 üzenetére
Akkor szokott ilyet csinálni hogyha megnyitottál a böngészőben egy honlapot ami tartalmaz flash animációt ami a GPU gyorsítót használja, a Youtube például ilyen. Ilyenkor mindaddig nem vált fel 3D órajelre a VGA amíg az adott oldalt be nem zárod.
Ne legyen megnyitva a háttérben semmilyen böngésző, vagy egyéb alkalmazás ami használja a GPU-t.
-
Leslie1984
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, vettem egy 5870-es VGA-at GPU-Z főoldalán írja a 850-es GPU frekvenciát viszont sensort nézve ami elméletben az aktuálist mutatja sosem megy 600 főlé, még játék közben sem furmark közben sem. Ez vajon mitől lehet? Vagy én vagyok tudatlan? High beállítások mellett BF3-azok.
Válaszotokat előre is köszi. -
HSM
félisten
válasz
Zoo123 #27805 üzenetére
Attól hogy leírták egy cikkben, attól még lehet orbitális marhaság...
Halkabb, talán picivel hűvösebb is. De úgy könnyű, hogy a meleg házból kijuttatását már neked kell megoldanod meg a házhűtőidnek. Nekem innentől pedig a refi a jobb hűtésű, mert az egyből kijuttatja a házból, nem melegíti a többi alkatrészt és nem kell extra házszellőzés miatta.
Dehát kinek mi a jó és a fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest