Hirdetés
- Pajac: Hámozott narancs
 - moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - bambano: Bambanő háza tája

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Száni
tag
válasz

Peater10

üzenetére
						A state 00-t - tudomásom szerint - csak addig használja a kártya, amíg betölti a driverét (tehát csak bootolás alatt), utána - BIOS verziótól függően - state 01 vagy 04. Az F8-as BIOS a 01-t, az F7-es pedig a 04-et. Terhelés alatt pedig a 03-t értelemszerűen.
Én az F8-as BIOS-nál az ATT-vel hidaltam át ezt a "problémát", így 157/300-on ketyeg, 3D-ben meg automatikusan vált 765/1000-re, illetve készítettem pár tuning profilt, amit két kattintással indíthatok.
A ventiket szerintem BIOS-ból szabályozza. Ugyebár itt az alapfordulat 45% ~2400-2500rpm, és hőmérséklet függvényében emelkedik. 100%-on ~3300-3400rpm a fordulat. Az ATT-vel manuálisan is lehet állítani, de csak a 45% fölötti részt.
 - 

- 

Száni
tag
válasz

Peater10

üzenetére
						Én az Ati Tray Tools használom, csináltam pár profilt, 2D-ben így 157/300MHz-en megy, 3D-s terhelésnél meg automatikusan ugrik 900/1100MHz-re, illetve van egy "kézi" 980/1200MHz-es profil, ha nagyon kell a kraft (bár 900/1100MHz-en BF3-ban fullhd, minden ultra, 2X AA mellett volt 45-50fps
 )
A hűtés cseréjén gondolkodom, hogy a borda maradna, csak a ventiket váltaná valami lassabb fordulatú cucc. Csak az ezzel járó macera nagyon visszatart
 - 

Száni
tag
válasz

Peater10

üzenetére
						Hát, ha neked a Gigabyte 5850 OC nem hangos, akkor vagy tankban nevelkedtél, vagy disco tulajdonos vagy

Cserébe igen hatékony jószág az a duplaventis hűtő.A BIOS frissítés (F8-as verzió) a 2D/3D váltást megoldja, de a ventifordulat később sem lesz szabályozható, ahogy plusz fesz. sem adható a kártyának. Mondjuk alapfeszen (ami GPU-Z és ATT szerint is 1.088V, amit kétlek) is simán viszi a 980/1200MHz-et, és az adataimnál lévő konfiggal, konnyektor felől mérve a max. fogyasztás ~320W. Én egy 350W-os FSP Blustorm-mal hajtom már bő fél éve, és semmi gond

- 

Bogyó bá'
nagyúr
 - 

Remus389
veterán
válasz

Peater10

üzenetére
						nekem egy 350 wattos chifi viszi a E5200@3.6ghz es 5850@tunning kombot gond nelkul
nem ismerem a tapod, szerintem kosd ra, de ne tunningold
miert 9600GT tdp-je mennyi? 90Watt? az 5850 nem sokkal tobb 110 watt talan? nem attol a 20 watt kulonbsegtol fog leegni szvsz
nem neztem utana, de nincs olyan nagy fogyasztaskulonbseg
az egesz geped jo ha 200watt fogyasztast eleri terhelve, alapon 100watt korul van

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
 - Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
 - Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy engem csak a venti része idegesít, de az nagyon. Jövő héten lehet mókolok is vele valamit.

Sőt, igazából minden logikus, Én nem is néztem semmilyen használati utasítást, mert egyrészt intelligens, másrészt felhasználó barát a program. 

)