- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam annyira leterhelte az 5970t,hogy a ventije még csak kapcsolni se tudott olyan gyorsan,hogy hoppá felkéne pörögnöm azt le is fagyott
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hobbiletolto #26694 üzenetére
Hát nem tartom valószínűnek, hogy egy működő kártyát egy vga tesztprogram ront el.
-
Spam123
tag
Üdv!
A birtokomba került egy Powercolor 5850-es kártya. Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan tesztelhetném le hogy okés e a kártya, minden stimmel vele? Mert nincs rá gari, csak pár napi próbagarit adott rá a tag.
Szóval milyen játékokat, teszteket futtassak, hogy biztos legyek abba hogy jó?
A választ köszi előre is!
-
k.soma
senior tag
válasz
hobbiletolto #26690 üzenetére
Az eszembe volt, de gondoltam majd leszedem a régi alaplap drivereket, felrakom az újat és minden jó. Meg lusta voltam egy 4-5 napos rendszert megint újrahúzni.
-
k.soma
senior tag
válasz
hobbiletolto #26688 üzenetére
De DVD író nélkül nem tudtam volna újratelepíteni a Windowst.
-
hobbiletolto
tag
válasz
k.soma #26687 üzenetére
nem volt sose gondom az uefi biossal semmilyen vgaval... egyedül annyit vettem észre, hogy mikor belépek, egyből maxon használ mindent... melegszik a proci és a vga is. viszont új alaplapnál érdemes új rendszert tenni... sőt, vga esetén is... nálam legalábbis 6os szériáról 5re váltás esetén mindig kellett, hogy minden jól működjön
-
k.soma
senior tag
válasz
MPowerPH #26684 üzenetére
A történet a következõ.
Megálmodtam, hogy cfx-es configot akarok. Ehhez új alaplapot kellett vennem, eladtam a régit, vettem egy ASRock 970 Extreme 3-as alaplapot. Hazahozom, összeszerelem, beszerelem a gépházba, minden faszán a helyén, [ilyenkor csak az alaplapot cseréltem ki, minden hardver maradt a régi] bekapcsolom a gépet, feláll a rendszer amit az elõzõ alaplappal kb 4-5 napja raktam újra. Valamiért 800x600-ban indult el, elkezdtem letölteni netrõl az alaplap drivereit, mert a hozzá kapott telepítõ CD-t azért nem tudtam használni mivel nekem csak IDE-s DVD íróm van.
5 perce megy a gép, hozzá sem nyúlok, egyszer csak leáll a gép.
Nyomom a bekapcsológombot, semmi, a ventik sem pörögtek fel. Elvittem az alaplapot oda ahol vettem, a procim, ramom társaságában. Ott letesztelték, azt mondták náluk elindul, biosig is eljut. Amikor mentem a cuccokért vittem a tápom is. Azzal is elindult ott a konfig. De õk egy passzív hûtéses, pci-e-rõl áramot kapó vga-t használtak.. ezért azt mondták, hogy a tápom instabil.. Mert bootoláskor sokat kellene leadnia ha az Én 5870-em is rá van dugva. A tápot is elvittem gariba hogy vizsgálják be, mert elvileg vga nélkül is valamennyire be kellene kapcsolnia a gépnek, de nekem azt sem tette, így kizárásos alapon a táp maradt a ludas.
Namost az én meglátásom az, hogy lehet nem a táppal van baj, hanem a vga-val, mert ezen az alaplapon ún. UEFI bios van, amirõl azt kell tudni, hogy egér van benne, meg kicsit pofásabb, és ehhez neki elengedhetetlen már bekapcsoláskor is a vga megléte...
Ti mit gondoltok? -
k.soma
senior tag
Srácok! VGA gyilkolhat meg tápot? Vagy VGA hiba miatt létezik, hogy egyáltalán nem indul el egy PC?
-
Joker94
aktív tag
Sziasztok.
Néztem egy Asus 5870V2-t milyen a hűtés rajta?Feszt lehet állítani?
Vagy lenne ugyan ennyiért Ref Sapphire.Asus-ra van 1év gari Sapphire-ra nincs.
Melyik jobb választás? -
MPowerPH
félisten
Itt van, parancsolj. Nem kapcsoltam rá az EBM-et, mert Nálad is off-on volt, FPS -ből arra következtettem. Proci 4600MHz-n ment, nem volt cpu limit.
Megnézzem húzott állapotban is?
Ez asztalon készült, nulla szellőzéssel! Jól szellőző házban még jobb lenne, mert van ami elszívja a meleg levegőt, és ami oda a hideget. -
-
Speed®
titán
válasz
MPowerPH #26663 üzenetére
Nem lenne baj az analóggal se, ha elég fázis jutna és nem hajtanák csúcsra a filléres alkatrészeket..ez mind spórolás, ill. extra profit sajna
Szerintem ittakary mondanivalója is csak a nonref alulméretezett megoldások esetére vonatkozik..reffel tényleg nem valószínű, hogy elfőne
-
MPowerPH
félisten
válasz
Speed® #26660 üzenetére
Igaz, ebbe bele se gondoltam. Ebben az esetben elég hűs a VRM, csak a Furmark tudja felmelegíteni. Bele se merek gondolni, mit művelne egy analog megoldás társaságában, ha már itt is nyalja a 80C-t EBM -ben.
Nem is értem, hogy lehet ezeket a VGA -at analoggal szerelni.ittakary: De most miért írod, hogy egy kalap szart nem ér?
Itt postolom már elég régóta, hogy a gyári megoldást a földbe döngöli. 1060/1250-en 45C-s GPU, 50C VRM. Memória sünik nem forróak.
Mondjatok már a gyári megoldással, ref. kártyánál játékok alatt mért VRM hőmérsékleteket, psl.
Imádom amikor valaki hajtogatja a hülyeséget, és mások elhiszik. -
-
BPY-167
tag
Sziasztok!
A Power color-os 5870 milyen? Mennyire hűvős a ref. változat?
És a power-re rá lehet rakni az 5870-es accelero hűtőt? -
Speed®
titán
-
datatomm
tag
Amellett a lakás fűtését ki lehet kapcsolni. Az már egy hőlégfúvó.
-
Speed®
titán
válasz
MPowerPH #26642 üzenetére
Szerintem ha nem lenne tapasztalat, ill. számok mögötte, nem javasolnám.
Nem a RAMokról van szó elsősorban, azoknak ez sem kell..a FETeknek jó. -
datatomm
tag
Köszi!
Szóval konkrét eladót nem tudtok?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26647 üzenetére
Ha rendesen rá van rakva, akkor nem lehet baj.
Azért írtam, hogy lehetne annyi eszük a gyáriaknak, hogy a fémlemez hátoldalát legalább a chippeknél úgy öntik ki, hogy bordázott legyen.
Mennyivel egyszerűbb lenne... A legjobb, ha tudsz szerválni réz bordákat, azok a legjobbak.
-
Zoo123
senior tag
válasz
MPowerPH #26645 üzenetére
Tudom hogy csak egy fémlemez, de azt a gyári ventillátor sem nagyon hűti, ezért gondoltam ramsüniket ráaplikálni arra a fémlemezre, úgy már jónak kell lennie.
Én speciel azért izgulok, mert még anno egy X1950 pron sikerült megfőzni a VRM-et ilyen utólag ráragasztott bordákkal, azóta óvatosabb vagyok.
-
datatomm
tag
Ok!
Maradjunk a teljes cserénél. Valakinek van 5850-re való?
Boltit 6-7 ezerért láttam. Ennél olcsóbban meg lehet úszni?
Nézelödtem aprón de még nem kaptam választ, és pont 5850-ra való tán csak 1 van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26644 üzenetére
Hát, a full cover egy darab fémlemez, aminek kell az erős légáram. Hőleadó felület relatíve igen kicsi... Ellenben a ramsünik a chip területén legalább 4x akkora hőleadó felülettel bírnak, így ki lehet számolni milyen ennek az eredménye. VRM miatt egyszerűen nem értem mit izgultok, 1060/1250-en fél óra BF3 után maximum 50C, és az AC-hoz kapott borda van hozzá. Furmark alatt megy fel 80C-re, de olyan terhelést az életben nem kap a VGA.
Ilyen hűtést használok a HD2900XT óta, még a 4870 X2-n is bevált ez a forma, pedig az kazán volt a javából.
Fémlemezt az életben nem tudod úgy átszellőztetni, mert csak egy lemez. Ha a lemez hátlapja szépen bordázva lenne, úgy mint egy memsüni, akkor alkalmas lenne erre. Külön bordát értelmetlen rátenni, mivel a két felület közé ismét be kellene iktatni egy hőátadó részt, így a hatásfok már nagyon alacsony lenne. -
Zoo123
senior tag
válasz
MPowerPH #26642 üzenetére
"Szerintem jobb ha lekapja a full cover-t róla, és helyette telerakja chippenként bordákkal.'"
Pont hogy nem, a kis "memóriasünik" konkrétan semmire sem jók, a VRM lazán túlmelegszik, akkor már jobban jár ha rajtahagyja a fullcover fémlemezt és esetleg arra rak néhány bordát ha akar, de lehet hogy az sem kell, ki kell próbálni!
A VRM-re vagy a fullcover fémlemez esetlegesen bordázva (opcionális), vagy egy heatpipe-os hűtő pl: Thermalright VRM jó csak, mással nem lesz jó! Természeteyen referenciakártyáról beszélünk.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Speed® #26636 üzenetére
Szerintem jobb ha lekapja a full cover-t róla, és helyette telerakja chippenként bordákkal. Mert az kevés lenne rá, és a jobb hűtésekhez adnak is bordákat.
datatomm: Külön majdnem esélytelen találni. Hibás kártyánál is az a lehetőség van, hogy megveszed az egészet egyben, mert külön biztosan nem fogja odaadni. Anyagilag így ugyan ott vagy, mintha vennél egy AC-t.
-
datatomm
tag
Szia!
Tudsz eladót? Persze csak venti, az ár miatt.
-
datatomm
tag
Köszi!
De csak ventillátort lehet kapni valahol? Nem akarok 6-7e Ft-ért új hűtést.
Elég lenne egy jó ventillátor, akár bontásból is. Bízok benne, hogy az jelentősen ólcsóbb.
Nincs már gari. -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26635 üzenetére
Ha garis lenne, ezért bevihetné..de szerintem nem garis. Ha meg már piszkálva van úgyis, szét kell kapni a gyárit, hogy csak a fullcover lemez maradjon a RAMokon/FETeken, a GPUra meg mehet egy AC S1/TT.
-
datatomm
tag
Sziasztok!
Meg tudja mondani nekem valaki, hogy a Sapphire 5850-es videókártyámhoz lehet-e kapni külön ventillátort, mert az enyém recseg, ropog. Vagy csapágyas vagy tengelytörött, iszonyatos.
Ilyen fajtáról van szó: http://hardverapro.hu/apro/sapphire_hutes/hsz_1-50.html
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ricshard444 #26631 üzenetére
nekem nem, tök facán megy, sztem közelít a GTA-hoz, nem is kicsit! Néhol jobb is, pl irányításban
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ricshard444 #26602 üzenetére
stabil 60fps, HIGH beállításokon.
-
rola636
csendes tag
válasz
dangerzone #26628 üzenetére
akkor meggyújtom
-
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester #26624 üzenetére
Miért? Vannak olyan források, ahonnan sokkal olcsóbban lehet beszerezni dolgokat. Ő most rábukkant egyre.
És sem mutatnám meg, ha tudnék annyiért szerezni... -
rola636
csendes tag
válasz
DroiDMester #26624 üzenetére
Ezt bízd csak rám
-
MZsoltee
veterán
válasz
rola636 #26623 üzenetére
Inkább tartsd meg a pénzed a procid nem tudja kihajtani a CF-et és ha később veszel alá gépet akkor a 2*1GB vram lesz a kevés. Szóval vegyél egy olcsóbb karit a gépbe és kész egy 5830 5850 6850 is bőven megteszi.
Ha 20kért tudsz venni jó 5870-et akkor vedd meg add el 40-45-ért és vegyél egy másik karit 30 fölött nem sokkal az apróról így megúszod a az egészet 10kból.
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
rola636 #26610 üzenetére
Már sokan leírták hogy se a táp nem bírja, se a proci a CFet. Szerintem első körben vegyél egy procit, illetve monitort, majd ha ezek megvannak 1 VGA-t. Ha még mindg lesz pénzed és CFet akarsz, akkor venned kell tápot is, mert a mostani nem bírja el. Most még az i7nek semmi értelme játékok alá, szóval bőven elég egy i5 2500k is, ezzel megint spórolhatsz egy keveset.
Ja és a mostani gépbe feles 8G ram. 4 pont uganannyit ér szerintem. GTA4 úgyis híresen CPU limites. Azzal akármit csinálsz nem lesz gyorsabb amíg nincs 4 mag a gépben.ui: kicsit sokáig tartott megírni a hszt
-
rola636
csendes tag
válasz
ittakary #26611 üzenetére
Most jelenleg egy 9600GT erőgép fut, mivel a 9800GT zárlatos lett. Így ezek alapján hanyagolom akkor a vételt, de kéne valami videókártya ami itt 1440x900ban elbohóckodik nekem egy GTA4 esetleg 5el majd, az se baj ha szar grafon csak ne akadjon szarrá. Annyira nem létfontosságú a dolog mert én többnyire CS Sourceal játszom ott meg a 250-300 FPS így is stabil most /pillanat. Meg tudok venni egy 5870et 20 ezerért Sapphiret, elfér ott akár 50%on is menni, nem? ( vegyek ugyan ennyiért klasszisokkal rosszabbat?
)
-
Rocky96X
tag
válasz
rola636 #26610 üzenetére
Nekem 4 magos AMD procim volt, és 3,4-re húzva hajtott ki egy 5850-est. Tehát a proci semmiképp nem lenne jó az 5870-hez. Min egy X6-os kellene vagy i5 proci ami ki tudná hajtani ha ez nincs meg nem fog rendesen menni.
Most már van i7-esem nekem is jó lenne egy 5870 csak nem találok jó áron. -
MPowerPH
félisten
válasz
rola636 #26610 üzenetére
Én abban a tápban nem hinnék.
Kérdés melyik modell, mert a CFT550 nem bírná, a GPS550 talán igen.
Először inkább a rendszert fejleszd.És szerintem Neked elég lenne egy 2500K is, mivel a 2600K-nak a HT pluszát az az érzésem nem használnád ki. Na persze ha sokat konvertálsz, vagy vágsz, az más... De szerintem nem így van, akkor meg tök fölösleges. Sokan játékra ki is nyomják a HT-t, mert néha még be is lassít.
-
válasz
MPowerPH #26609 üzenetére
Azt nézem, hogy adatlapon még egy 9800GT van neki. Lehet egybe benné meg a CF-et
rola636: A táp nem fogja elbírni, ezt elkönyvelheted. Lehet el fog indulni a gép, de életveszélyes művelet lesz azt működtetni.
Elhiszem, hogy szar a helyzet, de ne a legértelmetlenebbel kezd az újítást.Ja és a 2600k-t én elfeljteném a helyedben, ahogy a kolléga is mondta: 2500k a best
Most milyen videókártyád van?
-
rola636
csendes tag
válasz
ittakary #26608 üzenetére
Adsz rá pénzt?
Amúgy tervben van mindennek a megújítása a kártyákkal kezdenék, utána pedig jöhetne egy i7 2600k meg valami értelmes Asus lap kombó, de valahol el kell kezdeni. Remélem az 550-es táp kibírja. Kilátásban van egy Full HD 24'-es LG is csak hát Viktor nem könnyíti meg a helyzetemet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
rola636 #26605 üzenetére
Szeva!
Már ott kezdődik, hogy a tápod valszeg nem fogja bírni, ha csak nem összevont a 12v-s ág. Aztán az E6750 akkora felbontáson szerintem még a single 5870 alá is kevés.
5870CF-nek full-HD -ban lenne értelme minimum, és egy 4 magos SB proci sem ártana hozzá. Plusz, az 5870 CF-ről lebeszélnélek, mivel a GPU-kénti 1GB VRAM kevés, hiába óriási a kraft. Én azt javaslom, hogy abból a pénzből vegyél egy 6970-t. Anyagilag is jobban jársz, és a 2Gb VRAM mindenre elég. Na de nem a core2duo alá...
De inkább én is azt mondom, vegyél egy SB alaplapot 23k-ért, és hozzá egy 2500K-t 45k-ért, meg fogsz lepődni, hogy vissza volt fogva az 5870-ed.ittakary: Jó a hasonlat.
-
válasz
rola636 #26607 üzenetére
Nem nem és nem! Jó reggelt kívánok 2012 van! Az a proci nagyon nagyon gyenge ma már és ismétlem csak kétmagos, az ma már nagyon kevés... Főleg hogy egy 5870 CF-et akarsz mellé rakni ÉS MINDEZT egy bélyegnyi felbontásra?
Arra a kis felbontásra kb egy 5770 lenne való...
Elmagyarázom: nálad már egy darab 5870 sem lenne kihasználva... a kis felbontás miatt a CPU ereje kerül inkább előtérbe, de nálad már az is harmatgyenge, szóval az 5870 kihasználtsága kb 40-50% körül lenne miközben a CPU meg izzad a feladatoktól! Nem tud elég számítanivalót pakolni az 5870 alá, ezért az csak a lábát fogja lógatni...
Az 5870-et FullHD felbontásra (1920 x 1080) vagy még nagyobbra tervezték, nálad gyakorlatilag ÉRTELMETLEN!És mindezt szorozd meg kettővel, mivel te két kártyáról beszélsz... Nagyon nagy butaság! 100%-os pazarlás...
Ne a jó árú CF-et vedd meg, hanem azt a pénzt egy normális processzor alaplap párosra költsd... Ma már szinte alapkövetelmény a négymagos processzor, mivel minden játékot erre optimalizálnak...
Ja és vegyél egy nagyobb monitort
Szerk próbálok egy könnyen elképezlhető hasonlatot kitalálni: amit csinálni akarsz az kb olyasmi, mintha egy FERRARIval próbálnál GoKart pályán menni: nem tudod nyomni a gázt mert már jön is a következő kanyar...
Az a kártya egy ketrecbe zárt vadállat lenne -
válasz
rola636 #26605 üzenetére
Jézusom, dehogy hajtja ki! Ne második kártyába fektess, hanem normális processzorba (és alaplapba) !! Nagyon nagy butaság lenne egy Core2duo mellé 5870 CF-et építeni...
Mekkora felbontáson játszol?
De az eredeti kérdésedre válaszolva: 6-700W-os táp azért illene egy CF alá...
-
rola636
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek egy 550W-os táp meg tud hajtani 2db 5870et CF-ben, úgy hogy a proci egy E6750 3,44-re emelve? Másik kérdése a proci ki tudja hajtani a kártyákat? És egy utolsó: 5870ből a Sapphire Vapor X, vagy esetleg XFX jó választás lehet?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ricshard444 #26602 üzenetére
na majd megmérem
-
-
cellpeti
nagyúr
Saints Row: The Third full grafikán, nem is szaggat be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged