- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso2
őstag
válasz
hobbiletolto #26598 üzenetére
Megszerettem az xfx-ed, nem a leghalkabb típus,de nem olyan zavaró
Megkereslek bf3 friends csatornán... hátha leszedlek egyszer(tegnap egy mesterlövészt szedtem ki Caspyanon a térkép majd legmeszebb pontjáról egy tankkal)
-
Zso2
őstag
Köszi a felhomályosítást ,akkor nem variálok a driverekkel, most már tudom ,hogy nem én csesztem el vmit... Akkor várjuk a patchet....és igen,ha jobban visszagondolok,lehet,hogy az 1. patche elött nem csinált ilyet,de ugye patch nélkül meg nem tudnék játszani,mert netről egyből szedi ahogy meglátja ,hogy 1,0-ás vagyok..
Neked is thx hobbiletolto -
Abu85
HÁZIGAZDA
A program tudja ezt befolyásolni. Ha azt mondja a drivernek a progi, hogy te nem a tanknál vagy, akkor a VGA nem tehet semmit. Megkapja a procitól a jelenetet, és renderel. Ez nem hardveres, vagy driveres hiba ... tisztán a program mondhatja meg a pozíciód.
Állítólag az új patch nem valami acélos. [link] - ilyet is csinál például. Nem tudni miért. Elvileg jön egy javító patch arra, amit az új patch elrontott. -
Zso2
őstag
Létezik az,hogy a Bf3 a 11.12-es driver miatt csinál csúszásokat( időközönként visszadob 1-2 mp-et a játékban, nagyon idegesítő.. At hiszem ott vagyok a tanknál beszálásra és egyszer csak hopp még pár méter van megint. Ezt nem csinálta mikor kezdtem a játékot, 2-3 hete evvel szarakodok.A vga driverre tippelek,de hátha találkozott valaki ilyesmivel...
-
-
Najz
tag
valaki aki ért MSI afterburnerhez megtudja nekem mondani hogy settings-be ha pepipálom az unlock voltage controlt akkor miért nem tudok állitani a fesz csíkon illetve nem is mutatja mennyin van?
azt tudom hogy mennyi gyárilag meg most mennyin van mert megnéztem GPU-Z-be de állitani nem tudok rajta -
MPowerPH
félisten
válasz
Bogyó bá' #26586 üzenetére
Jah, GPU-Z. Nem minden kártya tudja monitorozni azt az értéket, ezek szerint Nálad se ok. Szerintem se húzzad, ha a VRM nincs hűtve, nem éri meg.
Egyébként ezekből az értékekből látszik, hogy nem a VRM a ludas, hanem amit írtam. Egyébként logikus, húzott 5870-nek már kevés lehet az alap memsávszél, így kicsit visszafogja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zoo123 #26587 üzenetére
Köszi! GPU-Z-t most telepítettem, nekem 3 hőfokot mutat:
GPU temp #1, #2, #3, de mivel majdnem tök egyformák a hőfokok, így nehezen tudom elhinni, hogy bármelyik a VRM lenne.A memóriától annyira nem félek, de a VRM hűtés hiánya aggasztó. Amúgy keveset játszom, nem izgat túlságosan, csak kíváncsi voltam, mikor megvettem, hogy mit tud. A Catalystban beállítható maximumoknál (775MHz és 1125MHz) már pár perc után megfeküdt, tehát szó sem volt semmi extrém tuningról. Előtte egy Sapphire 4830-am volt, azt ész nélkül lehetett húzni, úgy, hogy pár hét után a BIOS-át is átírva, az egész életét (3 év) így töltötte nálam, ráadásul hűvösebb és jóval csöndesebb volt, mint most ez alapon. (Magyarul mindenféle driver és segédprogram nélkül húzva ébredt) Ja, és természetesen hibátlan állapotban adtam el.
Érdekes, hogy az 5850 a GPU húzását nem bírja, a memória nyugodtan mehet(ett) 1125-ön. -
Zoo123
senior tag
válasz
Bogyó bá' #26586 üzenetére
Például a GPU-Z programmal, a sensors fülön megtalálod a hőfokokat.
Kérdés hogy a te kártyád méri-e a vrm hőmérsékletét, könnyen lehet hogy nem, mert a gyártó lespórolta a szenzort.
Mivel a kártyádon nincsen hűtőborda a memórián sőt még a VRM-en sem ezért szerintem ne nagyon tuningold, feszültséget semmiképpen ne emelj! Ha jól emlékszem nem is fogsz tudni azzal a kártyával. -
Jhonny27
csendes tag
Valamiért nem indul el a 3DMark a gépemen.
-
Jhonny27
csendes tag
Sziasztok. Kéne egy kis segítség.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26577 üzenetére
100C-ről beszélünk, nem 130-ról... És egy ugye furmark, ráadásul 'sütő' módban, ami teljesen életszerűtlen. Anno sokat tárgyaltuk ezt itt is, és más külföldi fórumokon is. A VRM része ilyen magas hőfokra van hitelesítve, legalábbis az X2-nél és a 2900XT-nél is így volt.
Én továbbra is azt látom, hogy a memória sávszél megnövekedése az, ami kifekteti a GPU-t.
A megdöglés nem ezek miatt következik be, hanem az alul vezérelt gyári hűtés miatt. Egy 4870 X2 esetében a nyák bőven 100C fölött kapta az ívet, ha nem nyúltál hozzá a vezérléshez. Nem beszélve a GPU-ról, ami lazán belenyalt a 90C-be. Ezt hosszabb távon semmi sem bírja. A VRM teljesen más tészta.Leégni nem tud, mert benne van a védelem. X2 esetében 145C-nél úgy emléxem lekapcsolt.
Jah, és BF3 alatt 90C alatt marad ezekkel a beállításokkal a VRM, kb. 8 percig használható így, aztán kifagy. Ha nem lenne elég a kraft, akkor nem várna 8 percet sem. -
Zoo123
senior tag
válasz
MPowerPH #26576 üzenetére
"Ellenben néztem furmark -ot, 1060-on a GPU ebm -ben maximum 57C-s. Más kérdés, hogy a VRM meg 100C-s... De láttam én már 120-130 fokosat is, 4870 X2 -nél mindennapos eset volt, még alapon is, na meg a 2900XT -nél is bőven 100C fölött szokott lenni."
Azért a 100 fok az már szerintem sok, minden csak nem normális. Lehet hogy a 4870X2 gyári hűtőjével is 100+ fokos volt a VRM, de döglöttek is rendesen azok a kártyák...
"Egyébként érdekes, mert 1060/1200-on ok, aztán 950/1300-on is ok, 1060/1300-on meg kockás lesz egy idő után, és kifagy. Szóval nem feltétlen a memória, inkább az, hogy a GPU -ra hatással lehet a nagyobb memória sávszélesség."
1050/1200-on ok, 950/1300-on is ok, 1060/1300-on kockásra fagy, ebből én nem arra következtetnék hogy a GPU-ra hatással van a nagyobb mem sávszélesség, sokkal inkább arra hogy a VRM nem bírja el azt hogy ha a GPU-t és a memóriát is maxra húzod!
A kártya VRM részét adott TDP limitre tervezték, ha átléped ezt a határt instabil lesz/fagy/túlmelegszik/leég.
Csak óvatosan! -
MPowerPH
félisten
válasz
X Factor #26575 üzenetére
Igen, megeshet. Azért megnézem a gyári hűtővel is, csak kell rá venni hővezető párnákat, mert azok sajna kukázva lettek róla. Ellenben néztem furmark -ot, 1060-on a GPU ebm -ben maximum 57C-s. Más kérdés, hogy a VRM meg 100C-s... De láttam én már 120-130 fokosat is, 4870 X2 -nél mindennapos eset volt, még alapon is, na meg a 2900XT -nél is bőven 100C fölött szokott lenni.
Egyébként érdekes, mert 1060/1200-on ok, aztán 950/1300-on is ok, 1060/1300-on meg kockás lesz egy idő után, és kifagy. Szóval nem feltétlen a memória, inkább az, hogy a GPU -ra hatással lehet a nagyobb memória sávszélesség. -
MPowerPH
félisten
válasz
X Factor #26568 üzenetére
1.225v. De az 1080/1355-re is elég neki ennyi, több feszt nem szereti. Teszteken még azzal pont elmegy. Van rajta egy nagyobb hűtőborda, és 80C közelében megáll ez is, legalábbis a GPU-Z szerint. Borda sem annyira forró. Valami túlmelegszik ilyenkor, de csak memória részen lehet a gond, mert 1060/1200-on tökéletes.
-
ThodEE
őstag
válasz
MPowerPH #26567 üzenetére
1022/1307 et ment az 5870em egy 3d mark 11 erejéig 1.35Von.
Itt látszik.
De játszani nem próbáltam vele, pedig nekem vrm is hűtve van, egyébként az én kártyámnak kb ez a vége, utána fagyogat. -
MPowerPH
félisten
Hali!
Valaki próbált matatni az 5870 memória beállítási között? Egyenlőre 1060/1250-en sikerült stabilizálnom BF3-al tesztelve. 1300-as memóriával egy idő után(kb. 8 perc) bekockásodik a kép, és kifagy. Accelero Xtreme Plus van rajta, és arra gondoltam, hogy valamelyik memchip túlmelegszik. Mert tesztek alatt -3DMark Vantage/11- 1355-ön lefut szépen a teszt. Lehetséges lehet, hogy mégis valami elmelegszik a kártyán?
-
Zotya984
senior tag
válasz
dangerzone #26557 üzenetére
üdv
900 on megy alapfeszen a gpu 1250 a mem.
950ig próbáltam ott még stabil volt játékok alatt is. Memet nem bolygattam mert nincs hűtve.
900/1250 en használom. -
cellpeti
nagyúr
Üdv Laca!
Mindenki nyugodjon meg, többet nem linkelek nyilvánosan. Nyugalom emberek!
-
cellpeti
nagyúr
-
Zoo123
senior tag
válasz
Lapeno #26558 üzenetére
A Sapphire történetesen az AMD/ATI egyik legrégebbi és elsőszámú videókártya gyártópartnere, vedd meg nyugodtan.
Az alaplapodban minden további nélkül működni fog.
E8400 mellé megéri ilyen kártyát venni, elég jól kihajtja, de a minimum fps értékek valamivel alacsonyabbak lesznek mint ha egy erős 4 magossal hajtanád.
-
Lapeno
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem h a SAPPHIRE HD 6850 1GB GDDR5 gyártmány miben különbözik egy Ati Radeon HD 6850-től ? teljesítmény, minőségbeli különbség van vagy csak a gyártó lenne más ?A második kérdésem az lenne h jelenleg egy P5QL pro alaplapom van amin pci express 2.0 csatlakozó van az előbb említett kártyáknak pedig pci express 2.1 "kell". Fog működni rendesen ha marad ez az alaplap ?
Intel® Core™2 Duo Processor E8400
(6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) mellé egyáltalán megéri e ilyen kártyát venni ? kihasználja e rendesen ?előre is köszönöm a segítséget
szép napot mindenkinek -
Zotya984
senior tag
válasz
dangerzone #26551 üzenetére
5830amról teszt Sapphire gyártmány.
-
Speed®
titán
válasz
gege71.hu #26546 üzenetére
Nocsak, mégis jó volt az első tippem..virágot az öltözőbe ;p
Valamilyen szinten befolyásolhatja a feszszinteket a csere.
Ezért tolok prociteszt közben is fánkot, fogyasszon a VGA.
Néha nagyobb droppok vannak így, ami hibát eredményez..Lényeg a lényeg: használd sokáig az immár hibátlan karid!
Én eszem a kefét, mert 7végére lesz csak meg az 560Ti ;p -
gege71.hu
addikt
válasz
Speed® #26523 üzenetére
Meglett a hiba.
Túrtam a BIOS-t és valami múltkori ram időzítés meg tweakelési beállításoknál rajta maradt valami "turbo" mode ami a ram időzítésekkel csinál valami "zorall"-osítást. Ezt még az OCZ memók vételekor állítottam be pár hónapja és a 3870 x2-vel el is szaladgált gond nélkül.
Úgy tűnik az új 5870 2GB-tal nem szerette ezt a beállítást ezért hányta be a kék halálokat. Továbbra is 6-6 pines tápkábelekkel megy a vga (ma hozzák a 6-->8 változatokat(biztos ami ziher azért megkapja ami jár neki)
Tegnap nyomtam memtesteket meg MW3-at rogyásig..semmi fagyás. vége -
cellpeti
nagyúr
-
gege71.hu
addikt
országomat 2db 6pin - 8pin átalakító tápkábelért!
Esküszöm nem találok sehol raktáron Budapesten! -
cellpeti
nagyúr
válasz
dangerzone #26529 üzenetére
hova jársz suliba?
-
-
válasz
dangerzone #26527 üzenetére
Ne is mond. Szenvedek teljesen... Most lenne pénzem VGA-ra de letiltottam magam legalább január végéig
Ezzel a VGA-val az LFS elfutkos valamennyire, úgyhogy ha nagyon rámjön a kockulhatnék ezzel szoktam zúzni, de ezen kívül már 2 hónapja nem játszottam semmivel... Ilyen évekkel ezelőtt volt utoljára...
Azt vágom hogy KTK-ban laksz, de hova jársz, hanyadév?
-
cellpeti
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
gege71.hu #26522 üzenetére
Alapvetően nem szabadna összehánynia magát OS-install nélkül se..nálam volt, hogy 5 új kártyát élt meg a W7..kutya baja, ha rendesen leszedi az ember az előző cuccait. Ettől függetlenül, ártani nem árt..most én is azzal kell kezdjek, lapcsere is volt, azzal már nem játszok..
5850hez nemrég a 11.12t toltam én is, nem találkoztam hibával. -
Speed®
titán
válasz
gege71.hu #26517 üzenetére
Nekem anno 4850X2n is hasonlóan volt a tápellátás, a 8 pin csati hiányában pusztán az overdrive rész lett inaktív a Catalystban (ettől függetlenül ugyanúgy húzhattam ahová jólesett ATT/ABvel..).
És ha jobban belegondolsz, a PCIe sínen és a két 6os csatin 3x75Wot vehet fel..ergó semmi köze a problémádnak a tápellátáshoz szerintem.
Sokkal inkább az 1200as RAMoknál nézelődnék (Memtest86+/Prime95). -
gege71.hu
addikt
válasz
Zotya984 #26515 üzenetére
3870 x2-ről váltottam ami a két magjával nagyon durván fogyaszt és azzal nem dobált kékhalált soha. Az enermax táp amúgy is elég stabilan adja le a teljesítményt. Úgy látszik az a plusz két-két pin valami feszültség balanszírozásban kerül szerepbe és a memóriacímzés ezért hasal el mert valami labilitást okoz a hiányuk
-
gege71.hu
addikt
válasz
ittakary #26516 üzenetére
Tudom, hogy lehet kapni, ez mondjuk dec 31én és ma kissé kihívásokkal teli lett volna, de holnap veszek kettőt. Nem is állt szándékomban a 6 pinessel hajtani.
Ideiglenes megoldás, ami úgy látszik megmutatja, hogy biza a 8 pines csatlakozónak nyomós oka van ami a stabilitást illetikösz a tippeket
gege -
Zotya984
senior tag
válasz
gege71.hu #26514 üzenetére
Érdekes eset.
Ha túlságosan kevés lenne neki a "delely" akkor kiírja hogy nem indul kevés a tápcsati vagy 3 sípolással el sem indulna a gép.
Viszont a kevesebb ág okozhat instabilitást a VGA-nak. Nekem úgy tűnik hogy valamelyik fesz nem elég. Ezért a kékhalál. Kisebb energiaigényű karid ha van dobd bele és prime95 aztán memtest 4.2. Ha stabil ezeken és játéknál sem hasal el akkor biz kevés a VGA-nak a 12V-os ág.
Szerintem. -
gege71.hu
addikt
30án vettem egy 5870es 2 gigás kártyát.
Sajna egyelőre mivel szilveszter és újév befigyelt közben nem tudtam 6 pin-8 pinre átalakítókat.
500 wattos enermax tápom an amin van dedikálva 2 ág PCI-Express VGA-knak, de sajna csak 6 pines.
Na mármost a kártyán ugye 8 pines a csati, de beeszi a 6osokat is.
Ezzel megy is a gép, fel is tettem a hozzá való drivereket, minden okésnak tűnt.Ma azonban call of duty modern warfare 3mal sőt webes angy bird-özés közben is egyszer kékhalállal elhasalt a gép. A cod-dal vagy 4x (kék halál valami nem címezhető memóriaterületre címzés miatt).
Létezik, hogy az a 2 földelés ág a 8 pinesnél ennyire hiányzik neki, hogy így eldobálja magát? Mindenképp veszek átalakítót, csak kíváncsi vagyok vajon csek ez e az ok vagy valami teljesen más van a háttérben.
gigabyte x38-dq6 os lapom van, e8400 c2c proci és 2x2gb OCZ reaper 1200as ram.
ha van más tippetek szívesen hallanám.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Labolt #26511 üzenetére
Nálam 20,5 fokos szobában idle 38 fok a GPU, ha nálad 25 fok van, vagy kevésbé jól szellőzik a géped akkor simán lehet 10 fok eltérés.
Nézzed meg terhelés alatt is, adjál neki valami komolyabb terhelést és nézd meg úgy mennyi, ha nem megy 70-80 fok főlé akkor nincs baj.
Vagy ahogy Zotya984 mondja nézd meg hogy 2d órajeleken 157/300 megy-e, firefox, youtube ezek szokták alattomba terhelni a kártyát.
-
Labolt
csendes tag
válasz
Zotya984 #26509 üzenetére
Köszönöm.
Jelen pillanataban az oldalfal is le van véve, de ez sem hatotta meg a kis drágát, nincs változás.
Nincs másik kártya melette, ami elfogná a levegőt előle.
Nem nyomtam rá az egész tubust. Elöször elkentem egy rétegben névjegykártyával. 47-50 fok között mozgott. Levettem ismét, megpöttyöztem 9 helyen visszaszereltem a hűtőt, most 46-49 ok között mozog.
Reális lenne alapbeállításon a 10 fok különbség? -
Labolt
csendes tag
Egy kis segítség kellene.
5850 Xtreme 46-50 fok körül mozog 0-1%-os kihasználtság mellett.
GPU core 157.0 MHz, memory 300.0 MHz GPU-Z 0.5.3 szerint.Nincs tuningolva 725/1000. 1,088 V Trixxen.
Bekapcsolásnál 1,092 V-ot mutat. Ezt mindig visszaveszem.Hővezető paszta cserélve AC MX-4-re, Adtam neki kellően.
Mi lehet a bibi? Ugyanis mondenhol 35 fok körül írják a terheletlen hőfokot?
-
laca000
őstag
Boldog FPS-ekben is gazdag Új Évet Mindenkinek!
-
Zotya984
senior tag
B.U.É.K.
-
Repsol600
addikt
B.Ú.É.K!
-
halisa
tag
ÉN csak egyet mondok:
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek és örülök, hogy hozzá jutottam idén egy 5870-es kártyához jóáron. -
-
laca000
őstag
válasz
DroiDMester #26500 üzenetére
Te nagyon értelmes, ha neki így fut 5850 cf-el, szerinted nekem hogyan?
Te vagy az aki mediumon szüttyögsz, nem én 3db 6870-el!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest