- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
Motion_Blur #26999 üzenetére
Mekkora fesz kellett a VGAnak?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #26998 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
Melyik driver most a legjobb 3DM11 pontvadászatra?
-
Zotya984
senior tag
válasz
Rico45 #26994 üzenetére
A lényeg hogy "kishibás" -ként került hozzám a kártya. (cseréltem egy oem 4870 1gb-ért) 900/1250 volt beállítva a biosba a 3d-s órajele. Ennek hatására 3d-s terhelésnél a ventillátor vezérlés kimaxolta a venti fordulatát 100%-ra, 1-3 mp közötti időre majd visszaesett olyan 40% köré. Kimentettem a biost a GPU-Z vel és RBE-ban megnéztem mi lehet a gond, hátha észreveszek valamit. Az volt a bibi hogy a ventiszabályzásnál 54 celziusz foknál már 100% ventifordulat volt beállítva. Nem matattam a lementett biosban hanem egy gyártó álltal kiadodd biost feltoltam rá nagy izgalmak közepette (utóljára mikor biost frissítettem 2 alaplapot kellett cserélnem mert elba@sztam a biosát).
Azóta toltam rajta szőrös fánkot meg ilyenek és minden OK. CPU limitem van jelenleg úgyhogy elég diavetítésben próbáltam több játékot (crysis 2, skyrim, MW3, BC3,stb). A játék futott szépen nem volt semmi gond. CPU tuningra jól reagált a kártya: nőtt az fps.
Azóta filmet néztem vele csak. Szal a kari tökéletes. -
Attix82
addikt
Microlag megoldás: Win7 Aero kikapcsolás
3 gépnél is működik.
-
Zotya984
senior tag
válasz
Zotya984 #26988 üzenetére
ez volt a az eredeti link
Párom "fészbukkolt" közben és nem vettem észre hogy lecserélte a linket -
Scorpion
tag
Melyik a legjobb driver 5850-hez? Jelenleg 11.4 van fent. Érdemes frissítenem, vagy hagyjam, mert már úgy is az újabb kártyákhoz optimalizálnak?
-
Gerisz
addikt
Kötött már valaki nem gyári bordához tartozó ventit a gyári csatlakozóra?
Azon gondolkozom, hogy a T-rad2 ventijeit rákötném. -
Attix82
addikt
Hogy állítom be a felbontást a simítást stb stb ezen az AvP Benchmarkon?
Aliens vs Predator D3D11 Benchmark 1.03 ezaz?
-
Gaboman
nagyúr
Lehet benne valami amit mondasz.
Annyi az előnye még a 6870nek hogy CFben jobb a skálázódása.
Igaz szerintem sem a 5870 sem a 6870 nem alkalmas 1920x1080ban AA mellett már.
6870 FullHDan csak a memória sávszél végett fogy el, ez az egyetlen gyenge pontja, CFben is ezt tapasztalom. -
MPowerPH
félisten
Srácok, az nyilvánvaló, hogy HD felbontás alatt a 6870 nagyon virgonc, és megeszi az 5870-t. Ez annyiból nem jelentős, hogy ilyen felbontás alatt egyébként is olyan FPS-ekről beszélünk, ahol tök mind1, hogy 70 vagy 55. HD alatt fordul a kocka, ez látszik is.
Tesszelációban is gyengébb az 5870, de a Barts csak minimálisan gyorsabb azon a téren is. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Attix82 #26972 üzenetére
Úgy mértem többet hogy gyorsabb volt benne, ennyi, semmi nem bűzlik nálam és elfogult sem vagyok, csak az eredmények ezt hozták.
Motion_Blur Soha nem azoknak a teszteknek hiszek amit külföldi oldalakon mérnek, hanem amit itthon végzek el vagy fórumtársak csinálnak.
A 7970 topickban is pont erről ment a beszélgetés mennyire nem mérvadóak azok a tesztek. -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #26966 üzenetére
Proci mennyin járt?(én próbáltam 3.3 és 4.6GHz-n is, de semmi változás) Most nézem, hibahatáron vagyunk. Azért elég bugos ez a CoP bench.
Röccen, de a min. FPS-eken nem látszik Nálad sem. -
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #26962 üzenetére
Pedig az tök rendben van.
Én mindig abból indulok ki, ami éppen nálam van. De alapon is veri, még ha csak 3-4FPS-el is. Ami igaz annyira nem sok, de a semminél több. Árakon ez annyira nem látszik, mert nagyjából egy kategóriában vannak. 6870 előnye, hogy kevesebbet fogyaszt, 5870 pedig kis tuning-al még erősebb lehet egy kicsivel.
-
Felhívnám a figyelmét kedves belaazallat fórumtárs figyelmét erre a hozzászólásra, melyet egy professzionális tuningbajnok, többszörös WR birtokos fiatalember írt...
Szóval ne telepítsünk újra, mi...
-
Gaboman
nagyúr
Megtaláltam az XFX5870 eredményemet AvP alatt, 1600x1200 DX11 VeryHigh:
4XAA
Number of frames: 3947
Average Frame Time: 26.5ms
Average FPS: 37.7offXAA
Number of frames: 6489
Average Frame Time: 16.2ms
Average FPS: 61.9 -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #26953 üzenetére
Nekem most 24/7 -ben 1060/1320 at tud. Az ugye +210MHz. Így az alapórajeles 50MHz hátrányból van 50MHz előny. Az azért számít. Szerintem egy tesztet ez is megér.
Még annyi időm van.
Addig volt AVP alatt 1FPS a 6870 javára, CoP -ban elég sok, ha a minimum FPS -t nézzük.(sorban 13 FPS, 7 FPS, 11FPS, 2FPS ) Azért ez elég jelentős és átlag FPS terén is 3-4 FPS a különbség az 5870 havára. Warhead alatt minimum FPS +4, átlag FPS +3 az 5870 javára. Itt is a minimum ami gázos.
Ezek azért jelentős különbségek. -
Bandi995
aktív tag
-
Bandi995
aktív tag
-
Bandi995
aktív tag
Más is tapasztal microlaggot az 5870-nél. Kb minden lagol (gta4, skyrim, rage és még sorolhatnám). ha igen, ti mivel próbáltátok orvosolni?
-
Frenk
aktív tag
Újratett Win7-es rendszernél, MSI HD5850-tól /alapon/ az alábbi Vantage /1280x768/ eredmény lett.
E kártyától megfelelő? -
Speed®
titán
válasz
Cole86 #26927 üzenetére
Nem tudhattam mennyiért vetted, mostani árakkal számoltam. De mindegy is, mindenki azt használ, amit jónak lát..ár/érték arányban a régi N68+FX5000 duóm volt a legdurvább, 25k se volt együtt és 3.3GHzen ment Denebként
Az biztos, hogy a jelenlegi 2600 teljesítmény/fogyasztását nehezen fogom űberelni..kíváncsian várom az Ivyket ilyen téren -
Cole86
senior tag
válasz
Speed® #26925 üzenetére
Ki kell ábrándítsalak.. annó 25ért vettem a procit és 11ért a lapot.. szóval a feléért mint amennyit te reflektáltál a 2500kval kapcsolatosan, ami szerintem eléggé irreális a mai árak mellett, mivel 50-55k alatt nem kapni sehol és lapot sem nagyon 25alatt ami p67es.
BMW001 : lehet ,de inkább lefelé váltottam és kikaptam egy egészen jó karit.. várok a keplerig, aztán lehet akkor váltok platformot és egy új 700cuda magos csodást 400pottom dolcsiért..
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cole86 #26924 üzenetére
Nem, lehet venni apróból 45k körül procit, és 22k körül lapot.
No meg emlékeim szerint GTX580-ad volt, nem az olcsóbb fajtából. Annak az 1db kártyának az eladási ára pont annyi volt, amennyiért én a 2500K-t+lapot+5870-t vettem/cseréltem.
Annyi, hogy én a 980X-ből újítottam a rendszert, és még maradt is két deák.
-
Speed®
titán
válasz
Cole86 #26924 üzenetére
Azért nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását..lappal együtt 70ből simán megvan a P67/2500K duó..tudom, nem lehet összevetni a te ~50ks áraddal, de ennyi ráfizut bőven kompenzál a cserébe kapott teljesítmény/fogyasztás. Én már akkor elégedett voltam, mikor B55ről i7-860ra váltottam, a 2600 már csak hab a tortán a közel fele fogyasztásával (a 860 4GHzen bekapta a 150Wot kb.) és ~azonos teljesítményével (4GHzen nézve a 860at, itt-ott le is hagyja, de általában egyforma eredményt hoz..alapon..nem mindegy). Van, amikor megéri feljebb lépni..persze javarészt akkor, ha igény van a sebességre és picit szeret az ember a fogyasztással ill. a szükséges hűtéssel spórolni.
-
Cole86
senior tag
válasz
MPowerPH #26921 üzenetére
Azért ez AMD oldalon a legerősebb messze (4200mhzen phenom 2 x4).. x6osokat is levertem simán... csak elfogy bf3ban multiban ,de csak az új mapoknál 60félnél amikor már kurva sokat kéne számoljon a proci.. intel ilyen oldalon valóban jobb ,de csak sandyknél i5 2500k i7 2600k.. csak drágák, főleg lappal..
-
MPowerPH
félisten
válasz
Attix82 #26917 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. Mert pont GTX580-at tervezek a kártyám helyett ismételten. Teszteket nézve azért elég jelentős a különbség, főleg 4xMSAA -nál. Sajna amikor a GTX580-am volt, szinte nem is gamelten, így nincs tapasztalatom.
A végén tényleg az lesz, hogy beleugrok egy 7970-be... Ott biztosan észreveszem a különbséget. -
k.soma
senior tag
válasz
Attix82 #26915 üzenetére
Benchmarkot csak üres Caspian Border szeron csinaltam. Minimum fps: 44 mind a ket kartyaval, az atlag fps az 57 - 70 max fps pedig 5870-el nem tudom fejbol, de gtx580-al 100 volt. Viszont ez nem full graf, csak high, AA, motion blur nelkul. Talan ultran jonne ki a kulonbseg a 2 kartya kozott.
-
k.soma
senior tag
válasz
ricshard444 #26905 üzenetére
Többet vártam tőle..
De nem rossz cucc. BF3-ban neha tenyleg elfogy a procim alap orajelen, es a vga nincs kihajtva..
-
Attix82
addikt
válasz
MPowerPH #26912 üzenetére
Nem nagyon érdekel a Crysis 2........melyik VGa nem halott ultra brutál beállítások mellett?
Amúgy próbáltam a C2őt, de csak a játékba raktam maxra...és egy 6950@6970 moddolva (GPU 800mhz) ugyan annyi fps. Kiváló kártya ez az 5870.
Bf3 is ultra -4x simítással 60 fps (Vsync on) néha 45 nagy pályán sok playerrel. Tökéletes.
Amúgy van az a Heavon tessalation test, ott elhal...de azokba a játékokba ahol van ez a dolog nem vehető észre ez a hiány (AvP, Metro)....6950 szintet hozza általában mindig vagy a felett....nem is értem, hogy az a test mire is való, mert gyakorlati haszna nincs.
-
Attix82
addikt
válasz
Cole86 #26884 üzenetére
Én is megnéztem mit tud alapfeszen az 5870.
1,163 ha jól emlékszem a feszültség (alap fesz) , GPU 965 MHznél adta meg magát az MSI terhelésén.
BF3at én 900 /1300 használom teljesen hibátlan, pedig az a játék jobb bármilyen teszproginál
Vagyis nem csak az 5850 bírja jól a tuningot.
-
-
k.soma
senior tag
Végleg megválok szeretett 5870-es kártyámtól. Köszi a sok infót, segítséget. Áttértem a "sötét" oldalra egy GTX 580 formájában.
-
cajn
tag
Üdv Mindenki!
Van egy MSI HD5830 Twin Frozr 2 karim amit tuningolnák de nem hajlandó még 840/1100-os se stabilan menni. Tud valaki ebben segíteni illetve programot írni hogy miként és mivel tudom stabilan felhúzni?
UI: CCC-vel auto-tune-on csináltam mivel az afterburner is csak annyit engedett mint a CCC.
-
Repsol600
addikt
válasz
Cole86 #26900 üzenetére
Esetleg Intel i7-8xx szériában nem gondolkoztál?
Teljesítményben nem is lehet hasonlítani egy x4-es Amd-hez és jóval kevesebbet fogyaszt. Tuningban is odaveri az Amd-t. Nekem a 860-as alapfeszen megy 3,65Ghzt. 1,27 V-n megy 3,95 Ghzt. Mostmár az áruk sem vészes annyira x6-os Phenom árban lehet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged