Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
janika1337
tag
Sziasztok!
Hozzájutottam jó üzlet keretein belül egy MSI HD5850 Twin frozr-hez elég tuningos kis darabka, ebben 1000% biztos vagyok... De valamiért a driver folyamatosan leáll... ment kb 1 órát simán... utána elkezdett a driver hibája miatt olyat csinálni, hogy fekete kép bevillan, nyomtam egy alt+ctrl+del-t leállítottam a játékot, kiírta a win7, hogy hiba volt, de... (mindenki ismeri szerintem a hasonló rizsát) és rendbe tette magát... és aztán megint....
Esetleg valami tipp? nagyon szeretném húzni ezt a kis karit, vízhűtő blokkot is már intézem rá... találjunk ki valamit Köszi.
Még ha az segít esetleg... melegedni nem igazán melegedett... 950/1125-re lett húzva, ami volt az afterburner-hez kis teszt az simán lement és utána Counter-Strike 1.6-ot pörgettem... 40 fok alatti GPU... nem igazán értem mi lehetett a gond
"Szerinted nagy dolog? Nem nagy dolog."
-
janika1337
tag
950/1125... de a tagnál akitől vettem ott ment 1000-en a GPU, a memóriára nem emlékszem, de az is ott volt 1150 környékén...
de ha esetleg a drivert frissítem az nem kaphatja rendbe? vagy valami kis progi esetleg ami ütközik az afterburnerrel az nem csinálhat ilyet?
-
janika1337
tag
válasz Methos07 #25792 üzenetére
Az nem okozhat gondot, hogy a VGA csere után nem raktam a újra a wint? meg még volt fent a régi VGA-mhoz 1-2 cucc amit letöröltem... áááááh... nem jut eszembe semmi jobb, ma majd újrahúzom a gépet és megnézem...
jah meg a másik... feszültséget is emeltem neki... de az afterburner mellé adott teszt is lefutott meg kb 1 órát játszottam és utána kezdett el kidobálni... esetleg a feszből vegyek vissza egy kicsit?
-
janika1337
tag
én is ezzel takarítottam le minden csak sima 11.11-et raktam fel, megpróbálom a c-vel.
Köszi a tippet
-
janika1337
tag
ez már kicsit feldob tudnék örülni
-
janika1337
tag
igen? nah ezt is jó tudni... szétnézek... akkor lehet külön kell hűteni minden kis apróságot...
Köszönöm, hogy szóltál
-
janika1337
tag
vagy esetleg tudnátok olyan megoldást mondani ami esetleg vízzel meg és nem a fullcover block?
esetleg egy ilyen megoldást jelentene? és még mellé passzívhűtés valami jobb minőségű hővezető ragasztóval...?
[ Szerkesztve ]
-
janika1337
tag
Akkor nem is eröltetem... köszönöm, hogy figyelmeztettetek
-
janika1337
tag
Na esetleg mégegy ötlet... ha a GPU-t vízzel hűtöm és a VRM-et meg egy thermalright VRM hűtővel akkor az elég vadul menne... csak az a gond, hogy a VRM hűtő nehézkesen szerezhető be... esetleg valakinek lenne eladóban egy? azonnal vevő lennék rá...
-
janika1337
tag
az öreg K.Mamut kollégával értekeztem... ő elvileg le tud nekem gyártani egy ilyen kis blokkot
-
janika1337
tag
válasz gordonfreemN #25820 üzenetére
már intézkedem egy egyedi megoldáson
Köszi mindenki segítségét és jó ötleteket várok
-
janika1337
tag
válasz Speed® #25859 üzenetére
Megy kisebb vízhűtést ha rápöccintesz full hangtalan lesz az egész... elég vad dolgokat lehet vele csinálni... a 4Ghz simán ki fog jönni a 965-ből.. nekem egy TX3-mal, igaz 45 fok környékén, de ment 4,2-n de nem stabilan... amint látom a géped, szerintem igazából alaplap gondod nem lesz... nekem 770 chipsettel pörög minden... ha egyébként tényleg látványosan nagyot akarsz dobni nagyon jó lesz a 6870x2... egy teszteredménnyel rukkolj elő meglesz a cuccmó üdv
-
janika1337
tag
alapfeszen megy nekem 4 ghz-t sztem meghajtja azért még a keményebb VGA-kat is... nem kell ide i7
-
janika1337
tag
Én elvakult vagyok, tudom... de szerintem egy 1100T nem lenne rossz 6870cfx-hez bár az nem is x4 már... de mondjon akárki akármit... én imádom a 965-öst és még 1 évig fix, hogy tartom
-
janika1337
tag
Inkább ATI-ra... 6850, 5850.. benne van tuti abban a kereben... de igazából sztem ha még boldogulsz a karival várj egy pár hónapot amíg csillapodnak az árak
[ Szerkesztve ]
-
janika1337
tag
rakj fel egy 11.11c-t nekem ez oldotta meg a bajomat... tuningtéma... felraktam és 1x nem fagyott ki azóta próbáld ki mindenképpen
-
janika1337
tag
válasz cellpeti #25907 üzenetére
igen, ismerős a helyzet... és még ha nagyobb VGA-t veszel egy nagyobb táp meg valami keményebb RAM se hátrány és ott vagy hogy egy csomó pénzed elment és proci, ram, VGA... meg persze még a saját cuccaidból összeszedsz... :\
a 6850 csaj elmegy vele...
-
janika1337
tag
válasz cellpeti #25909 üzenetére
Igazából szerintem dx11-ben hoz jobbat talán egy kicsivel... de érdemesebb a jövőre gondolni így beruházni egy 6850-re és persze a fogyasztás sem hanyagolható... szerintem
Nem kell semmi féle i5/i7 ... egy jó kis 965 húzva meg 8 giga hyperx 1600
[ Szerkesztve ]
-
janika1337
tag
válasz DroiDMester #25905 üzenetére
az komoly... a CFX eléggé nyom... kiváncsi lennék, hogy a 6850 (900/1125) mit hozna CFX-ben... nyáron ha minden jól megy lehet meg kéne csinálni egy komoly kis lappal, vízzel
-
janika1337
tag
undorító lenne egy ASROCK 990fx extreme4-ben és gondolkozok rajta nagyon, hogy megvalósítom... de persze csak nyáron...
ehez persze kell még egy VGA meg persze egy nagyobb tápegység, meg persze a lap... esetleg még mindkét VGA-ra vízhűtés és akkor egy 100asból még nem jöttem ki...
-
janika1337
tag
válasz ricshard444 #25981 üzenetére
294, cirka 300W TDP...
Itt max a sok madárral van gond, aki be akarja mesélni, hogy ezt nem viszi el egy 800as táp... esetleg ha valami rosszabb minőségű tápról beszélnénk akkor lehet nincs ilyen hatásfoka, de egy raptoxx-nak el kéne vinnie szerintem simán
-
janika1337
tag
kemény... én is használnék valami hasonlót szivesen... csak az a gáz, hogy nem refnyákos az VGA-m és így elég cinkes hűtést cserélni rajta... max valami profival tudok rá csináltatni, de itt hűteni kell a memóriákat is meg a VRM-et... A memóriára kiterjed a gyári hűtőm is, de a VRM az mindig nagyon meleg :\ valahogy jó lenne úgy megoldani hogy minden hűtve legyen... most jön 4 szép Gelid ventim 2-t beáldoznék rá
-
janika1337
tag
válasz Remus389 #26029 üzenetére
MSI Afterburner-ben a megoldás...
-
janika1337
tag
csinálni kell profilt az afterburnerben...
a kis lenti save gomb és a számok használatával
-
janika1337
tag
véleményem szerint a GPU-nál még a 60 fok körüli érték se olyan nagyon nagy gond, de a VRM ennél sokkal melegebb... mivel mérni nem tudjuk, csak a kézrátételes megoldásra lehet hagyatkozni... ha melegszik akkor visszaveszel belőle... de látni fogod ha valami nem tetszik a pofájának... csíkozni fog meg stb... tolj neki egy furmarkot és látod majd hogy mit produkál... menet közben Afterburnerben be tudod állítani a GPU hőmérsékletének jelzését... én még mindig azzal nyomom... bár nekem 50 fok felé nem megy a Twinfrozerrel, de nem tudom, hogy neked az 5830-cal mi a normális érték.. szerintem látni fogod mindenképpen ha rosszalkodik... meg persze azért kíváncsi lennék a furmark tesztedre, mit is hoz tuningban a VGA-d
-
janika1337
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest