- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laca000 #26499 üzenetére
És mire mész 30-40.FPS el MÉDIUM grafikán mi a szar értelme akkor a 3.db 6870.nek?
akkor még jobban járnál 1.DB HD6970.el! az is hozná ugyan azt (vagy talán még többet mert nem fogyna el a vram a szűrők alatt)
3.kártyával Tri-CFX és médiumon játszani hogy a szavaiddal éljek "játszon vele úgy a Blaha Lujza"
Ha már bele feccölsz ~100-110.e ret a 3.(pontosabban 6870X2+6870) kártyába akkor ne médiumon kelljen már tolni
-
-
-
Zoo123
senior tag
válasz
ittakary #26491 üzenetére
Igen te vagy maximalista,
aki 1gigás kártyával akar eyefinityzni az szokjon hozzá hogy a grafikán butítani kell!
Még egyszer mondom: Én nem szándékozok 2db 1GB-os kártyával eyefinityzni, a kollégáim rágták a fülemet hogy nézzük már meg mit is tud, a 3db 24 colos Dell monitor adott volt így hát kipróbáltuk. Leírtam milyen eredménnyel, mindenki okulására.
A FullHD-ban kevés az 1GB ram témához meg azt tudom mondani, hogy ez csak kivételes eseteken igaz, Battlefield 3 FullHD-ban Ultrán 4x MSAA-n beszaggat, de 2xMSAA-n meg vajsimán fut. Aki ragaszkodik a 4x élsimitáshoz az fizessen súlyos 10 ezreket 2GB-os kártyákért, nekem megfelel a 2x élsimitás.
-
Zoo123
senior tag
Mindenki oltogatja Laca000-t hogy eyefinityhez kevés az 1GB ram, igen kevés, de de mivan akkor ha valaki megelégszik közepes-magas beállításokkal minimális élsimitással és nem akar mindent ultra high-on max szűrőkkel futtatni?
Hogy tisztuljon a kép, leírom én mit tapasztaltam 5760x1200-as felbontáson 2db alapórajelen járó 5850-el:Az alábbiakat eredetileg Nakos-nak írtam de témába vág, gondoltam megosztom veletek.
Előre bocsátom: nagyon érdekes és tanulságos teszt volt, tetszett az Eyefinity, de mindenapi használatra egyenlőre nem kéne.
Már a kezdet is bíztató volt, azt hittem sokkal több mókolás után fog csak működni, de a catalystban megjelenő "Eyefinity" vagy valami hasonló menüpontban könnyen gyorsan pár kattintással beállítottam és már működött is, újraindításra sem volt szükség, wow!
Amikor kollégák meglátták az eredményt: a hatalmas 3 monitor széles windows asztalt, akkor majd kiestek a székből, egyből az ugrott be nekik hogy milyen remekül használhatnák munkára:
HelpDesk munka, sokszor van nyitva 10-20 ablak is egyszerre, meg sokszor VNC-vel rájelentkeznek távoli gépre, az mehetne külön monitoron, stb. egyszóval ekkora "asztalon" 3x24 zoll kényelmesen elférnének, csakhát ahhoz legalább 2m széles asztal kellene ami nincs.Visszakanyarodva az Eyefinityhez, az újabb játékok közül mind egyből megette és szépen futott "megfelelő" beállításokkal. Az 5760x1200-as felbontás és az 1GB videómemória miatt itt-ott kellett butítani a részletességen de azért LOW beállításokról szó sincs hál istennek!
Autós játékok:
----------------------
Dirt 2: Egész jól fut, de a részletességet le kellett venni Medium-ra és az élsimitást is 2x-re, de ilyen 40-60 fps-el ment, zsír!
Dirt 3: Érezhetően kisebb a gépigénye mint a Dirt2-nek, minden High-on 2x élsimitással 60-70 fps, nagyon vajsimán futott!
F1 2010: Ez is álomszépen futott, vegyes Medium-High beállítások mellett 60-70 fps, verseny alatt is, van kormányom Momo raceing GT úgyhogy nagy élmény volt!
Test Drive 2: Ez a szutyok még a crossfiret sem hajlandó használni, így az eyefinityt már ki sem próbáltam.Belső nézetes lövöldözős játékok, más néven FPS:
--------------------------------------------------------------------------
közül a Battlefield bad company 2-őt próbáltam, de az még közepesen is megette az 1GB memóriát így az felejtős...
Crysis warhead: hát őszintén megvallva volt olyan beállítás amivel nem 5-10 fps-el futott, de mivel a stabil 60 fps-hez nagyon le kell butítani így ez is felejtős...
Crysis2: mivel nekem az 1.0-ás változat van meg, ezért nem tudtam csak 3 lépésben állítani a grafikán Low, Medium, High-nak megfelelő beállítás, nem emlékszem hogy hívják pontosan.
High-on 20 fps hm... ez baromi kevés, nézzük Mediumon: 30 ez már jobb de még mindig kevés, Low-on már elérte a 40-et is, de ez még mindig bántóan alacsony, főleg a 70-90 fps után amit FullHD-ban kapok. Körülbelül erre számítottam egyébként.Külső nézetes lövölde más néven TPS:
--------------------------------------------------------
Nagy Dead Space fan vagyok így kipróbáltam az első részt, de nem ette meg az eyefinityt, három monitoron mutatta ugyanazt a képet, de legalább nem csökkent az fps 180-200 alá, 2007-es játék, meglepett volna ha működik, ez van.
Dead Space 2: Ment mint a karikacsapás igaz 100-200 fps nek nyoma sem volt, de hát ekkora felbontáson minden maxon elégedjünk meg a stabil 50-60 fps-el!
Ez volt az első eset hogy magamban megjegyeztem milyen jó hogy bemegyek egy szobába és faltól falig kb 180 fokos látószög belátom az egész terepet, így kicsit könnyebb észrevenni és leszedni az ellent.Ennyit a játékokról, és akkor beszámolnék egy eléggé idegesítő jelenségről:
Filmnézésnél amíg ablakban fut addig semmi gond, de kirakva teljes képernyőre a kép "rálóg" a két szélső monitorra, ami baromi idegesítő, és nem sikerült rá megoldást találnom. Valaki találkozott hasonló jelenséggelÖsszefoglalva a "történteket" azért alaposan meglepett hogy 2db 5850 Crossfire-ben mennyire jól boldogul az 5760x1200-as felbontással, lélekben brutális szaggatásra és Low felbontásra számítottam, de a kártyák amíg elég volt a videómemória addig nagyon jól teljesítettek, úgy is mondhatnám hogy brutálisan jól bírták!
Mondjuk FullHD-ban is feltűnt hogy 900/1200-on hajtva ez cirka 20-25% tuning sok játékban hozza egy GTX 590 szintjét, mindezt 55+38=93 ezer forintért az azért már korrekt!Csak ennyit akartam mondani, leülök magamtól is.
-
cellpeti
nagyúr
Ezt olvasva örülök, hogy nem vettem 6os szériát.
A fokozatos modellfrissítést 2011-ben az NVIDIA kezdte, januárban debütált a GeForce GTX 560 Ti, mely a 2010-es év végét uraló Radeon HD 6800 szériára válaszolt, tehát folytatta a GeForce-ok és Radeonok adok-kapok harcát. Nekünk vásárlóknak talán az volt az év legfontosabb jelensége, hogy minden szinten kiegyenlített küzdelem zajlott. Éppen a HD 6800-as Radeonokat és a GTX 560 Ti-t tartjuk optimális játékos kártyának, velük már minden játék szépen fut Full HD felbontásban, maximális részletességgel, áruk pedig még nem olyan elrugaszkodott, mint a fölöttük lévő csúcsmodelleknek.
-
Joker94
aktív tag
válasz
DroiDMester #26483 üzenetére
Hagyd,makacs.
Okos ember más kárán...... -
laca000
őstag
válasz
DroiDMester #26483 üzenetére
Értem amit mondasz, de 1080p-nél például minek bármelyik szűrő maximumon?
A kutya nem veszi észre ekkora felbontásnál már, hogy szükséges lenne az élsimítás.
Sőt!
A kártyákban rejlő erő még mindig többet ér mint a BF3 miatt slágerré lett VRAM.
Nekem meg ez a véleményem.
Ráadásul tapasztalat hiányában nehéz elfogadni olyan tanácsot amíg az ellenkezőjét én nem tapasztalom, aki használom!
Mert nem tapasztalom ez bármennyire is akárkinek fáj.
Nem tudom ez így érthető-e?
Szenvedjen a Blaha Lujza egy 5830 húzogatásával és közben osztogassam az észt.
Az nem én vagyok.
Amiről ti beszéltek elmélet, amit meg én mondok az az amit látok
-
válasz
laca000 #26481 üzenetére
Hát majd teis tapasztalod hogy 1.Giga VRam már elfogy szinte minden játéknál akár 1680x1050 es felbontásnál is ha minden szűrőt MAX -ra állítasz! 1920.nál meg szinte 100.% hogy kevés a 1.giga ha mindent max ra akarsz állítani(márpedig úgy gondolom ha már 3.db VGA-t kötsz össze) jobban járnál ha elfelejtenéd a TRI 6870.et és inkább vennél 2.db 6950 2.gigást! vagy 2.db 5870 szintén 2.gigás verziót! 3 monitornál felejtős a 1.giga vram!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
DIESELPOWER #26475 üzenetére
Sandy Bridge(1155) és i7-2600(50kért már lehet venni) vagy i7-2600k(62k körül lehet venni). Mindenképp Intel sztem, persze az AMD-vel kijössz olcsóbban, de sztem messze nem akkora a teljesítmény. És AsRock alaplap, mindenki igen dicséri
Nekem is az kéne
-
laca000
őstag
válasz
Joker94 #26434 üzenetére
A harmadik mag körülbelül annyira skálázódik megfelelően mint egy 6990.
Nálad okosabb emberek tartják ezt, de hogy ne sértődj meg inkább úgy mondom, nálunk okosabb emberek, gondolom "félelmetes" teszteket azért kissé vérző szívvel néznél végig egy három 6870-est tartalmazó rendszerről
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DIESELPOWER #26475 üzenetére
Elnéztem, bocs
6 magos amd-t ne vegyél szerintem az nem valami jó.
Ha van rá keret egyértelműen i7, amd-ben esetleg x4 965 vagy fölötte, de 4 magost. -
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
Grave_444 #26473 üzenetére
Hát procim és alaplapom most épp nincs, egy 5830 -as vga-m van és 4gb ddr3 1600-as ramom (dual kit) épp alaplapot és procit szeretnék venni, nemrég adtam el p5k 64 ws pro lapot q6600 -al. Viszont tele vagyok intel hűtőkkel
talán i5 1155 vagy 1156 esetleg i7 vagy valami 6 magos AMD
-
k.soma
senior tag
válasz
DIESELPOWER #26472 üzenetére
Ha gazdag vagy akkor intel
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DIESELPOWER #26472 üzenetére
Milyen prociról mire?
-
k.soma
senior tag
válasz
ricshard444 #26470 üzenetére
Igen, 5870 CF.
FSP Aurum Gold 600W-osom van.. 80+ -os
Csak alaplapot kell cserélnem hozzá, azzal viszont még nem vagyok kibékülve amit kinéztem..
-
k.soma
senior tag
válasz
DIESELPOWER #26467 üzenetére
Januárban beújítok ha minden igaz, még egy 5870-re.
Vélemények? -
k.soma
senior tag
válasz
DIESELPOWER #26465 üzenetére
Nekem is érzékeny a szemem az FPS-re.
Bár néha 70-nél is akadósnak érzem, de az csak a Vsync hiánya miatt van.
-
válasz
DIESELPOWER #26463 üzenetére
Akkor mit kéne nézni? A hűtés színét?
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
DIESELPOWER #26461 üzenetére
ez igaz, de 1680x1050ben imádom akkor is az 5850OC-t
-
cellpeti
nagyúr
imádom az 5850et
-
Speed®
titán
Annyi fáradtságot nem ér meg, hogy kitekerd a csavarokat..számolgass.
Az 5850 általában 20% Oct elbír..a 6870 10et..alapon sincs 10% előnye.
Szóval a két kari tuninggal esélyes, hogy egyformán teljesít..pár W a difi.5850 tuninghoz most épp hozzáfűznivalóm akadt: feszemeléssel zabál..
1.3Vra emelve a feszt, lecsapta teszt közben magát a tápom (Phantom).
18A a VGA ág, szerintem ha hozzáveszem a kort, 200W akkor is adott..
Ergó 1.3Von (nomeg közel 1GHz tuninggal), ezt be is harapta az 5850 ;p
Alap üzemen 1.1Von nincs gond, ott 70Wal kevesebbet mutatott a mérő. -
Zotya984
senior tag
p.h-s teszt
OC az más. -
Najz
tag
Sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem hogy 5850 és 6870 között mekkora a különbség? megéri a cserét 6870-re? -
Peater10
csendes tag
Szóval akkor itt a bibi. Mondjuk, ha szerkeszteném az F8as BIOS-ban 157/300ra az idle frekvenciát, az működőképes lenne? Nem szeretek profilozni
A ventiket tudom, hogy 45% fölött szabadon engedi állítgatni. Csak ha már a BIOS felelős érte és átírom, a fordulatszám lefele is változzon.. Nagyon kitdunak ilyen dolgok akasztani
hobbiletolto
GPUZ, Afterburner..általában ezekkel. Everest meg hasonlókkal nem is néztem, mert vannak csodák..Ezt kb az olyan égi sugallatokhoz lehet hasonlítani, mint 1GB adat letöltése 10másodperc alatt 4Mbites nettel
-
k.soma
senior tag
-
k.soma
senior tag
Srácok érdekel valakit, hogy rájöttem miért állt le folyton a driver Battlefield 3 alatt?
-
Száni
tag
válasz
Peater10 #26430 üzenetére
A state 00-t - tudomásom szerint - csak addig használja a kártya, amíg betölti a driverét (tehát csak bootolás alatt), utána - BIOS verziótól függően - state 01 vagy 04. Az F8-as BIOS a 01-t, az F7-es pedig a 04-et. Terhelés alatt pedig a 03-t értelemszerűen.
Én az F8-as BIOS-nál az ATT-vel hidaltam át ezt a "problémát", így 157/300-on ketyeg, 3D-ben meg automatikusan vált 765/1000-re, illetve készítettem pár tuning profilt, amit két kattintással indíthatok.
A ventiket szerintem BIOS-ból szabályozza. Ugyebár itt az alapfordulat 45% ~2400-2500rpm, és hőmérséklet függvényében emelkedik. 100%-on ~3300-3400rpm a fordulat. Az ATT-vel manuálisan is lehet állítani, de csak a 45% fölötti részt.
-
Peater10
csendes tag
Szóval itt egy kép a bios clock settingsről:
http://kepfeltoltes.hu/111230/5850bios_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nekem csak a 0 és 1 state-t használja a kártya. Akármit csinálok, video terhelés, idle.. Most akkor a többi állapot mikor lép életbe? Gondolom ezért van 600on a MEM órajel idle-ben is.Ventilátort akkor mi szabályozza? Átírt BIOS, mindenféle driver, kata nélkül és a venti fix 2500rpmen. Még ha 20% a venti kihasználtságot ír a GPUZ, akkor is.
-
Száni
tag
válasz
cellpeti #26422 üzenetére
Ezen az RBE sem fog segíteni
halott ügy, hidd el.
A 11.11 driverig nekem is 1.088V-ot írt ki a GPU-Z, mióta frissítettem a drivert, azóta nálam is 0. A szép az egészben, hogy egyik sem igaz
Peater10: a MEM órajelét miért nem veszi vissza nálad 300-ra?
És igen, a Catalystnek semmi köze ahhoz, hogy mennyin forog a venti. -
-
cellpeti
nagyúr
válasz
hobbiletolto #26425 üzenetére
köszönöm. 5870 megvan még?
Peater10:neked, hogy hogy nem 0.000V a VDDC
-
hobbiletolto
tag
válasz
cellpeti #26418 üzenetére
gigabyte oldalon megkeresed a vgadat
találsz hozzá frissített biost is (én találtam az enyémhez, gond nélkül ment minden)
ott írni fogja mit kell csinálni
van egy program amivel le tudod menteni a mostanit majd flashelni tudod az új biost
könnyű műveletprogram neve: GIGABYTE VGA @BIOS
-
Repsol600
addikt
Nekem se sikerűl kissebb fordulatra beállítani.
-
cellpeti
nagyúr
hát ez hülye
levettem AB-be 25%-re 1181 oszt felugrik 2400-ra
Display Driver 95.5MB lehet én is megprószálom este,hátha...
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26418 üzenetére
Én is csak megszokásból nyomkodom az expressz telepítésen az igent..
Néha jól jön, ha szeretnél a színekkel variálni, meg a szűréseket erőltetni.
Persze ki lehet váltani ATTvel, de az ugyanúgy egy program..mellé ABstb.GPUZvel lemented a BIOSt, RBEvel megnyitod, átírod a megfelelő helyen.
Nyílván célszerű egy biztonsági másolatot félretenni, később még kellhet.
Ha valami nem smakkol (ne piszkálj mást = nem lesz gond), vissza lehet.
Winflashel feltolod rá, nyomsz egy restartot, és elvileg ennyi..ha működik.
Amennyiben az van, amit a többiek írnak, nem fog semmit se érni sajnos.laca000
Jobb is lesz..egészen odáig, ahol nem oké a skálázódás és elfogy az 1G.
Szerintem kidobott pénz, többen is csináltak, de ők trémárkbuzik (sry ;p). -
Peater10
csendes tag
válasz
Speed® #26415 üzenetére
Kipróbáltam, csak az AMD display driver van fent. De a venti fix 45%on (2500rpm). Szóval Gigánál ez sehogyan sem akar működni. Ezt már nem értem, ezek szerint Kata nemszól bele..
cellpeti
GPUZ-vel le lehet menteni a kártyádról. BIOS verziód mellett van egy kis chip ikon, az szolgál a mentésre. Ezzel tudsz majd dolgozni az RBE-ben. A lementett BIOS-ról azért csinálj egy másolatot, biztos ami biztos.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Speed® #26415 üzenetére
mondjuk a catalyst lóbránert se ér sztem, én sose használtam, se az 5830-nál, se a 4850nél, se most!
Ezt a BIOS átírósdit mondjátok el nekem pls.
Leveszem a BIOS-t, benyomom az Editorba állítgatom, majd elmentem és visszatöltöm?
1. Mivel mentem le?
2. Ha valami nem smakkolna vissza lehet tenni az eredetit? -
Speed®
titán
válasz
laca000 #26416 üzenetére
Hiába veszel 2GBosat, az X2 1GB/GPU felépítése miatt parlagon heverne a 2GBos fél memóriája. Ugye a CF/SLI lényege az, hogy minden GPU egyazon adathalmazon dolgozik, megosztva, tehát minden RAMban ugyanaz van.
Egyébként a skálázódás miatt jobban jársz, ha nyugton maradsz, max. annyit tennék a helyedben, ha elvetemült terveid vannak (Eyefinity), hogy az X2t cserélném 2x6870/2GBra, netán 2x6950/2GBra..az érezhető fejlődés lenne. -
Speed®
titán
válasz
laca000 #26413 üzenetére
Mert 6870/1GB Crossfire, 1 nyákon. Ha OFFolod, az egyik GPUt lelövi.
Peater10
MSI TFII van/volt. Átírtam a BIOSt, hogy 40°Cig 20%on menjen (~2000rpm), 60°Cig 40%, 75°Cig 50%, utána 5°Conként 10%. 70°Ct sosem érte el, még 950/5000@1.25Von se.. Ez a szabályzás egészen addig működik is, amíg nincs fent a Catalyst. Szimplán Display Driverrel még nem próbáltam, de megnézem este..hátha Katánk kavarja meg.. -
laca000
őstag
Sziasztok!
Arra a kérdésemre tudnátok választ adni, hogy a 6870x2-nél a Catalystben a Crossfire opció miért van "ON"-on?
Köszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26409 üzenetére
Igen, a köztudatban úgy ragadt meg, hogy "tuning", de azért tud mást is szvsz.
Nekem IGP miatt is kell, mert azért a VGAcserék alkalmával használni akarom.2600ra csak akkor érdemes rámenni, ha úgy érzed, jól jöhet a HT, amúgy 2500.
Én is gondolkoztam az i5ön, de jó áron lett a 2600, úgy voltam vele, időtállóbb.. -
Speed®
titán
válasz
Bogyó bá' #26407 üzenetére
Na ja, nem is értettem..összevissza állítgattam, de semmi. Vagyis mégis, amíg fel nem kerül a Catalyst, a BIOSban megadott módon pörög..aztán 55%. Persze ABvel meg lehet kerülni, de tény, kényelmesebb lenne ha BIOS szerint menne..nem is értem, a Catalyst honnan szedi egyébként az 55%ot
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sőt az MSI 5850 TwinFrozr II. is éppen így magasról sz*rik a BIOS-ában megváltoztatott ventiszabályozásra.... utálatos, hangos dög!
Egyedül Afterburnerrel lehet "kordában tartani", úgy-ahogy... bár én nagyon nem szeretem, ha mindenféle "fölösleges" programok futnak a háttérben. -
Speed®
titán
válasz
ittakary #26405 üzenetére
Annál azért valamivel többet hoz, de tény, nem kell óriási fejlődést várni.
Arra jó az egész, hogy Trémárkokban hülyülj egyet, aztán mehet alapra.SB..abban az esetben elégedettséggel tölt el, ha meguntad a tuningot..
De azért van egyéb szempont is, ami alapján nem olyan rossz így sem.
-az alapórajeles teljesítmény is brutál annak, aki 2 generáció távból vált
-az előző generáció tuningolt teljesítményét hozza, ~fele fogyasztással
-nagyon klassz a Quicksync és a megújult Turbo is korrektül működik..
-az IGPje is használhatónak bizonyul, 1333mas RAMmal 8500GT szintÖsszességében nekem bejön, főleg, mert jó áron váltottam /~ingyen ;p
Ráadásul megspóroltam egy tápváltást a vidkaricsere előtt, külön király.
Hosszútávon egyébként lehet előjön amiről beszélsz..akkor csere Ksra.
Z68ra mindenképp váltok, mert érdekel a Virtu és a Smart Response is.
Majd kiderül..ha épp arra látok jó rációt, "lefejlesztem" 2500Kvá..és OC. -
válasz
dangerzone #26403 üzenetére
Én is valami hasonlóra gondoltam
Speed(R): Rendben, akkor jó
Amúgy mesélj nekem erről a SB érzésről: nem érzed kicsit ketrecbe zárva magadat, hogy hiába nem tuningolnál alapból, de még a lehetőség sincs meg rá? Én tuti nem vennék ilyen procit. Lelki bajaim lennének
(nemvicc... tuti nem lennék elégedett a gépemmel...) Csak kíváncsiságból kérdezem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest