Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rowon
üzenetére
A főkártya driverét fel szoktam tenni, ha nincs fent, amolyan durva VGA kép van még LCD- n is - a Voodoo sebességet nemtom mennyire befolyásolja, főkártya driver nélkül sosem használtam.
Adjál neki egy kis lóerőt, P4- el már jól megy, tudom antinaptárazás.
Valamint nem fontos az erős tuning sem. 3.7GHz- en alapfeszen is megy, a Voodoo2 meg 97MHz körül.
Itt a tartalék eredményem (a Voodoo2SLI világcsúcsom egyelőre 7078 pontra van bejegyezve), de van egy magasabb talonba :
R9600TX a főkártya, drivere a desktopra FHD- re állítva.
800x600- ban ezen sztem már jól megy a Q3, 1024- ben talán remeghet a kép.
X299 i9 7900X/RHD6870 : ezen már egész jó 1280x1024- ben, ugyanezen gépen GTX1650- el FHD- ben, minden maxra tolva az igazi, ilyen brillance képet nem láthattunk annó a Q3- ról. -
czundermák
aktív tag
válasz
Rowon
üzenetére
A 433-as Celeron nem rossz választás, viszont annak komoly fék tud lenni a 66 MHz-es FSB.
Igazából tök jól kiegyensúlyozott rendszer Voodoo 2 alá egy ilyen órajelű processzor már. Teljesen korhű ráadásul.A legtöbbet azzal nyernéd, ha paradox módon kisebb celeront keresnél a gépbe. 300, vagy 333MHz-es darabot, és azokat 100-as FSB-re állítva használnád. Nagyon jó eséllyel ezek megfutják ezt a magasabb 66 helyetti 100 MHz-es lépcsőfokot, így kapnál egy 450 vagy 500 MHz-es Celereont 100-as FSB-vel. Ezek annyira durván jól tuningolhato CPU-k, hogy feszültség emelés sem kell nekik hozzá elég jó eséllyel. Ráadásul az a 60+% teljesítmény valóban 60% volt ekkor még.
A Mendocino Celeronok eleve hatalmas előnnyel indultak, ez volt az első CPU család, ahol a mag órajelén futott az L2 Cache, és közvetlenül a mag mellett volt egy chipen, míg a Pentium II hiába kapott 128 helyett 512 kb cachet, fele sebességen mentek a gyorsítótárai, mint egy azonos FSB órajelen futó Celeronnak, mivel ott külön IC-ben foglaltak helyet. Emiatt nem tudtak például PGA tokozású Pentium II-t gyártani megfizethető kompromisszum mellett.
-
czundermák
aktív tag
válasz
Rowon
üzenetére
Q3 egy Voodoo 2-vel valahol 25-35 FPS közt tud azon a felbontáson. Mai szemmel az már érezhető szaggatásnak, eleve egy generációval újabb vasakra való a Q3. Inkább egy TNT 2 vagy Voodoo 3 kéne alá, ha korhű akarsz maradni, talán a Geforce 1 volt az első kártya ami 1024-en 60 FPS körül tudott már Q3 alatt.
Szerk: Milyen proci van alatta? Elég fontos infó lenne.
Magam részéről erősen nem vagyok Voodoo párti, máshogy leírni sem merném, mert meglincselnének páran.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
ÓÓÓ nagyon jó kis korabeli "teteje" kiépítés. Ezeket a Trio 3D/2X-eket jellemzően 366-os Celeronokkal adták, de még a 433-as időkbe is bekerülhetett. A 192MB meg Win 98 mellé ideális, és korabeli gazdagnak lehetett is. Nekem is volt 192MB RAMom, igaz 366-os majd 466-os Celeron mellett.

-
válasz
Rowon
üzenetére
Nem egészen. A csatlakozások aranyozásában az a logika, hogy ugyan ezek is oxidálódnak, mint akár a réz, vagy ezüst bevonat, csak kevésbé, és az arany-oxid jobb vezető, mint a többi fém oxidja. Legalábbis tudtommal.
Az ilyen gender-fordítók nem rontanak a minőségen, egy kábellel könnyebb mellényúlni. -
válasz
Rowon
üzenetére
Egyébként most bocsánat... Nem bírok elmenni ez mellett a maszlag mellett, amit kiírnak az oldalra. Mi és hogy garantálja a veszteségmentes jelátvitelt, amikor a jel a csatlakozón belül lévő tüskén megy át, nem pedig a külsején lévő aranyozáson? Ez egy akkora parasztvakítás, hogy ihaj és azon kívül, hogy pazarolják vele az aranykészletet, semmi másra nem jó.

-
válasz
Rowon
üzenetére
(Alza, másnapra nálad van/lehet) VGA female to female vagy male to male
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
A VGA kábel hósszabitóra - keressélrá,én így ismerem is azt amit a képen megmútattál.
A hósszabitó volt régebben is nekem és ha jól is emlékszem 1-1,5 méteres vólt és ez problámát nem is ókózótt,mert teljesen árnyékólt is volt a kábelem.
A kábel témádra tömören ezt tudom most mondani.
-
laci1128
tag
válasz
Rowon
üzenetére
Ha nem jó IRQ slotba rakom a kártyát, akkor attól gondolom nem károsodik, max nem fog képet adni?
Valószínűleg túlgondolod ennek a jelentőségét és ne haragudj, én is jócskán túlmagyaráztam.
Nem fog semmi károsodni, legrosszabb esetben lefagy a gép, olyankor ki lehet próbálni más PCI foglalatot.Az alaplapod kézikönyvében sajnos valóban semmit nem írnak erről, más gyártóknál szokott lenni egy hasonlóan kinéző táblázat, viszont ez a társítás alaplaponként eltérhet, így a tiéden más lesz az elrendezés.

Ki kell próbálnod melyik foglalatban működik a 2D kártyád problémamentesen. A Voodoo behelyezése egyszerű, ugye ahogy korábban említettük nem használ IRQ-t, így az bármelyik PCI foglalatba beleilleszthető. A fő videokártyáddal pedig amennyiben szintén PCI csatolós, de nincsen lefagyás és a Windows 9x eszközkezelő sem panaszkodik a videokártya tulajdonságainál erőforrás ütközésekre (a driver feltelepítése után természetesen) szintén nincsen teendő. Ha gond lenne, akkor ki lehet próbálni a 2D kártyát következő PCI foglalatban. A Voodoo és a 2D kártya sorrendje teljesen mindegy, és akár AGP-s is lehet a fő kártyád.
-
-
válasz
Rowon
üzenetére
Igen, az egy ferrit gyuru. Alapvetoen ha nem hosszu a kabel, akkor nem feltetlen kell ra. Ha rajta van, az soha nem ront. Belulrol egyebkent, kb igy kellene kineznie a kabelnek:

Jol latszik rajta, hogy az R G B az egy "mini" koaxialis vezetek a kabelen belul.
szerk: a kepet googlebol szereztem, nem sajat.
-
laci1128
tag
válasz
Rowon
üzenetére
Az alaplapod kézikönyvében érdemes megnézni a megszakításkérelmek (IRQ) kiosztását, a Voodoonak ha jól emlékszem nincsen IRQ igénye, de a másik videovezérlõnek lehet, így azt érdemes abba a PCI foglalatba rakni, amelyik nem osztozik más eszközzel az IRQ-n, a Voodoo meg mehet a maradèk foglalatok közül az egyikbe.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
Nekem messze a legjobb Win9X alapú rendszerem volt a WinME.
Ráadásul az utolsó - igaz másodlagos rendszerként - de 2005 január 3-tól 2009-ig üzemelt az Athlon XP-n.Kölönben ma is simán telepítegtünk annyit mint a Win 9X-es korszakban, csak már nem rendszerújrarakás, hanem frissítés képében

A tökéletes program olyan mint a Winamp : 20 éve nincs hozzá frissítés, mégis tökéletesen működik

-
arn
félisten
válasz
Rowon
üzenetére
A hiperperoxid oxidalo hatasu, lenyegeben leoldja a besargult reteget. Az elektromagneses sugarzas a katalizator, pl ho, feny - intenzivebb a folyamat. De mivel az eredeti folyamat se allt le, a feherites utan ugyanugy folytatodik, sot mivel az a stabilabb allapot, lenyegeben visszaall a korabbi allapot lassan. Sot, a feheritessel meg torekenyebbe valik az anyag, mert mashogy roncsol.
-
arn
félisten
válasz
Rowon
üzenetére
ugyes... de par dolgot mashogy csinalnek, illetve annyira nem derult ki. a muanyag pillanatragaszos ragasztasa az nem tul jo, mert gyenge. szodabikarbonaval jobb. de ezt csak akkor csinalnem, ha nem latszik. latszo reszeken az acetonos osszeolvasztas szvsz jobb, es erosebb megoldas. az epoxy putty jo otlet... azt meg sose probaltam, de ahhoz festeni kellene.
ami szamomra nem volt vilagos, hogy nyeri vissza szinet, csak siman lefujta, mivel, hogyan, mennyire tartos, etc. a retrobrighting szinten nem hoz tartos megoldast. en ezzel kinlodok a legtobbet.
ilyenkor sajnalom, hogy lakasban lakunk, mert a festos reszet nem tudom kiprobalni - el kellene vhova vinni (fem reszeknel detto).
ezt a hazat is osszetortek sajnos, kb egy evig allt az asztalomon, amig lelkierot vettem magamon, hogy a muanyag reszet kipofozzam. itt volt aceton hasznalva. festve szvsz tokeletes lenne, igy persze latszik kicsit.
legkozelebb majd felhuzok vmi magassarkut, akkor lehet tobben megnezik

-
válasz
Rowon
üzenetére
Logoutra felraktam.
https://logout.hu/bejegyzes/nativ_glide_windows11_alatt_voodoo2.html(majd még javítgatom a cikket mert most csak úgy összehánytam)
Driverről pár mozzanat:

Érdekes hogy nem írja aláírtnak pedig az, nyilván nem ellenőrizhető tesztaláírása van de így működik az a lényeg. Illetve a v1 és v2 driver igen sokban hasonlít, szerintem a v1 driver volt az alapja a v2 drivernek is. Megpróbálom felvenni a kapcsolatot a készítővel forráskód miatt..már ha meg van neki a 20 év után.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Nem olvastam, nyálaztam végig. Bár 8 EUR drága azért a retró címért sztem, de kinek mi, ha valakinek ez kell, ennyiért, nyugodtan vegye meg.
Virágboltit nem említettem, oprendszer esetén mondtam hogy akinek megvan a hologrammos CD, az bármilyen későbbi moddolással is legális.
Nálam DOS6.22-->Win11 tartományban is legális licensz minden gépre. Floppy/hologrammos CD/mai MS fiókokbani bejegyzések.szerk : kifelejtettem, sok-sok ingyenes retró game cím is van(ma már), sőt topikja is van itt a PH- n...
-
válasz
Rowon
üzenetére
Licenszdíj/modern - nemtom, ez valami moddolt ingyenes ?
Technika/művelet : ahogy írta a drivert moddolta/aláírta a modern oprendszerhez, a releaset pedig majd közzéteszi.Win98 madness : hasonló, mármint hivatalosan, akinek van pld eredeti hologrammos W98 telepítő CD- je, az bármilyen kiegészítő moddal is legálisan használható. Ugyanígy XP esetén is, eredeti CD tulajdonában, már a moddoltak is legálisak, bár nem kérnek szériaszámot, de a gyári CD tulajdonában a telepítésük teljesen legális.
Az már más kérdés hogy a W98/XP lícenszjoga ma már a kutyát sem érdekli, legkevésbé az MS- t
-
válasz
Rowon
üzenetére
Inkább mondjuk azt, hogy mindenki saját felelősségre használja.
Nálam nem volt vele gond, és szintén telepítettem modern Ryzen-re is (mondjuk én csak 3DMark03-5-6 benchmarkolás miatt). Netre talán kétszer mentem ki, többször nincs tervben.
#120277 petakpa1: Nekem tegnap ezt sikerül találnom illetve kipróbálnom, ez frissebb változat lehet ?
Én tegnap a sima HD 3470 driverét töltöttem le viszont ez bármiféle módosítás nélkül felment a HD 3200 IGP-re illetve a Mobility Radeon HD 3470-re is.
-
Pikari
veterán
válasz
Rowon
üzenetére
Ez tévedés. Az való igaz, hogy kompatibilisek, azonban ez a kompatibilis nagyon messze nem tökéletes. Nem mindenkinek opció az, hogy hegyekben álljanak a különféle gépek c64től 486oson át core2duoig. Így jönnek képbe a különféle emulátorok, wrapperek, különféle rendszer-modok. Van létjogosultsága, még úgy is, hogy a kompatibilitása ezeknek se 100%-os.
Az más kérdés, hogy a biztonságra való tekintettel én is inkább azt részesíteném előnyben, ami gyári állapotú oprendszertelepítő, és inkább én saját magam modolnám bele a szükséges fájlokat.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Q2DOS : feeling, sokkal jobb retrókockás nagyfelbontásban, mint 3D gyorsítással. Nyilván utóbbi szebb, de az előbbi mégis jobban tetszik.
GTX980Ti : persze, le is írtam már sokszor, az utolsó támogatott XP alatt.
A többit nem részletezem, mert látom még mindíg nem érted az eszmét. -
válasz
Rowon
üzenetére
Gyorsabb gépen azért jobb, főleg nagyfelbontásban. A középretró gépeimet már egy UT2004 is megfogja FHD/minden maxon set. A SSam HD még durvábban. De pld a Q2DOS- hoz FHD/szoftver renderrel mindenképp kell a Zen vagy a Haswell Xeon, korábbi gépen lassú lesz.
Az IntegralXP részemről továbbra is ajánlott.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Nemcsak XP- t, továbbmegyek, Win98- at is, sőt Win3.11 is kell rá. Csak sima hobbi, valamint hogy meg tudom-e oldani. Kis haszna is van, nem minden Win98 korabeli cím fut XP- n, hasonlóan nem minden XP korabeli indul Win10/11- en, bár relatíve nem sok van ezekből. Nyilván korábbi gépen megoldható, emiatt is inkább az említett hobbi szinten játszik az egész.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Hamis riasztás, AvastPro nem jelez semmit. A videó készítője pedig gondolom irigy Ramsey tehetségére, a jó programozókat gyakran szeretnék lejáratni.
Gyárit nemtudod feltenni modern gépre, nincs benne a SATA AHCI driver sem, pld Zen2 már nem kapcsolható IDE- re, a gyári kiírja hogy nem talál céllemezt, vagy kékhalálozik. -
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
Én anyagiaktól függően 7500F/9700X/9800X3D

Nekem is van más helye a pénznek. Bár imádok gépet tervezgetni, meg fejleszteni stb, de kétségtelen, hogy megvan az előnye, hogy nem fejlődnek olyan gyorsan a dolgok mint a '90-es évek végén vagy a 2000-es évek elején. Megvolt a varázsa, hogy évente kétszer gyorsabb gépe volt az embernek, de azért ma nemigen bírnám ezt anyagilag. Nekem is van más helye is a pénznek, ha más nem utazgatok (de sajnos ennél fontosabb dolgokra is). -
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
Ugyanez van nálam is, azzal megfejelve, hogy nálam minden 60FPS-re van lockolva (Vsync), és nem is a sok FPSre megyek, hanem inkább, hogy minél szebb legyen. Ezért pl gyakran nem használok semmilyen DLSS-t, de ray tracinget igen, stb.
Igen, neked az 5700XT gyenge pont, mert 8GB-os, és mesh shadert sem tud, nálam az RTX 3060 12GB-os, és tudja a mesht is. Én eredetileg 3-4 évre terveztem az enyémmel, de a tavalyi "felülvizsgálaton" úgy döntöttem, hogy még "facelift" (rá fejlesztés) sem kell, nemhogy csere. Sőt, van ebben a gépben még van vagy 3 év minimum, ha nem változik valami nagyon hirtelen.
Ha jelenleg kéne fejlesztenem AMD lenne DDR5-el, néha bennem is van a bugie, de egy ilyen gépet ami ennyire jól megy még nem érzem indokoltnak a cserét. -
Ranagol_5
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
Én azt már csak példaképp hoztam fel, mert folyamatosan a játékokra onanizált, és azt mondta hogy a geekbench (ami ugye cross-platform teszt) nem releváns, mert optimizálva van az osx-re és az apple silicon-ra. Noshit sherlock, az x86-os változat meg ennyi erővel az x86--ra. A geekbench pont arra jó, hogy cross-platform, és össze lehet mérni az egyes arch-okat.

Nekem a chromeOS-es chromebook-ok tetszenek, csak az M1-M4 szériához hasonló akku idejű gépeket nagyon gyengének érzem.

-
Pikari
veterán
válasz
Rowon
üzenetére
Biostól függően, ha rádugod a töltőre, akkor némelyik feljebb engedi a fogyasztást, és ha hideg a chip, akkor a turbo miatt felmehet a fogyasztás kb 20 másodpercre, egyébként magának a készüléknek a burkolata kézmeleg szokott lenni hosszú terhelés után is. (nekem a régi 14nm-es 3710-es van teljesen passzív kivitelben egy 1 terás ssd és 8gb ram társaságában).
-
válasz
Rowon
üzenetére
Jókis hasonlítgatások.
Behúztam a 2640v3/R3800X párost.A kisebb teljesítmény ellenére jobban kedvelem a Xeonos vasat. Több PCIe sáv, valamint a slotok egyenként engedélyezhetők, tilthatók, fő+retrókártya kombinációval rugalmasabban használható. Zen esetén trükközni kell, macerásabb, de megoldható. FX- el nagyon nehéz, megoldottam azért, de kísérletezgetek vele még, hátha lesz valami egyszerűbb mód.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Talán nem is jártam még azon az oldalon, most nézegettem kicsit. De már nem kapcsolom az Apple vitához, csak kíváncsiságból kattintgattam.
Pld a legjobb ár-érték(minden időkben) lista is érdekes, az E5-2630v3 vezet. Nyilván a megjelenési árral más lenne, a legalacsonyabb használt vételi árat tüntették fel. Ehhez legalább tudok viszonyítani, 2640- est használok, még ma is harap, olcsó is volt, bár a lap hozzá drágább volt, mint pld a B450 leakciózva. -
Ranagol_5
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
Ennyi, ennyit kell írni, ha valamit nem kedvelsz, leírod hogy nem szereted/nem a te műfajod, megindoklod racionálisan (ha akarod), hogy miért és ennyi. De teljesen fogalmatanul egy adott cuccról kígyót békát kiabálni, majd amikor próbálnak felvilágosítani/kijavítani, tovább tolni ugyan azt baromságot, az nem ok.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
Nyilván szerintem is a kanja ötlete volt és ő mutogatja neki, hogy mit kell cisnálni. Ha figyeled a Win98-asnál is szanaszét van vágva a videó, szóval a csaj szerintem kb 10mp-nklént elakadt, hogy most mit kéne?
Az én barátnőm legalább magától ki tud cserléni egy SSD-t
(erre már megtanítottam).(Egyébként ebben a videóban még jobban néz ki mint amit linkeltem, és mintha picit jobban is tudná már a dolgokat)
Amúgy ez már Madness szint, Dartsun kisegíthetné egy loew Driverrel

-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
Amúgy nyilván való, hogy van valaki a csaj mögött, mert induláskor még a monitort se tudja bedugni, utána meg már újrapasztáz? Gondolom mindig a kezébe adták, hogy épp eztt csinálja. A hűtőt se le se fel pattintani nem láttuk pl. Gondolom a kandúrja ötelete volt, esetleg valami 9ccs/bátty ötlete.
Én még csak azt az 1db linkelt videóját néztem meg. Oroszok, kis részét értem, néha olyan szláv akcentussal megszólal angolul is, hogy nem tudom eldönteni, hogy ez az orosznak azon kis része amit értek, vagy angol?
majd eljutok a Win98-as videóig is ... vagy nem

-
válasz
Rowon
üzenetére
22/05 a videó, és 939- es gép, hmm...
...Phils sincs teljesen képben, akkor már, def 128GB SSD kiindulónak, a secondary drive pedig lehet 32768TB. Akkor már létezett a Loew SATA(AHCI)+TBPlus driver, minek kellene a BIOSban bármit is variálni ? S939 alapból látja már a giga-brutál lemezeket, a DOS/Win98 csak moddolt driverrel, de a fenti opcióval simán a lehető max set érhető el, jó hát a 32768TB- os vinyót még nem gyártották le, de ennyi a korlát. FAT32- re GPT nélkül is, mellékelte a DOSExt FDisket, Formatot is, csak a clusterméret lesz hatalmas, de műkszik.
DOS6.22 pedig nem egy 1024/16/63 partíció a max, hanem ugyanez négyszer. Szóval vagy törölni kéne a videót, vagy helyesbíteni. -
-
Pikari
veterán
válasz
Rowon
üzenetére
Az ebből a korszakból származó gépek nagy része konkrétan összeomlik bootolásnál 8 vagy 20 gigásnál nagyobb merevlemeztől, sata átalakítóktól, de már egész egyszerűen attól is, hogy SSD-t kötsz rájuk. Ezért nem érdemes a youtube videók nézését tudományos kutatásnak tartani.
-
Pista0001
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
és KROK640
Persze, hogy használjuk, az ITX jó.

Sok konfig van feleslegesen nagy házban, sok alaplap feleslegesen nagy. Sok gépben nincs egyáltalán bővítőkártya, sokban csak vga van, sokban csak 1-2 háttértár van, stb. ITX ház amúgy van sok méretben, 3-4 litertől mATX házakkal vetekedő 30+ literesig. IGP-vel, 1 nvme ssd-vel elég az előbbi, nagy táppal, nagy vga-val, sok merevlemezzel vagy vízhűtéssel könnyű a nagyobbakat is megtölteni. Ha jól össze van rakva, nem rohad be jobban, mint egy nagyobb házba, és nem nagyobb a szükségesnél. Én imádom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
"Én se látom sok értelmét az ITX configoknak, mert kicsik, nem fér el bennük semmi, plusz beléjük rohad minden hardver." +1
De legtöbbször a helyhiánnyal magyarázzák. 20 éve mikor 3× akkora CRT monitorja volt fele akkora képátlóval és telefonja is nagyobb volt, akkor persze még elfért
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
A modern cucc sem rossz gondolat ... De én maradnék a korabelinél, csak a K6-2 400-at cserélném minimum PII 400-ra, de akár PIII 500-ra is. Vagy méginkább egy Celeron 366@550-re.

Amúgy sem túl élethű, hogy akinek telt 128MB RAM-ra, CD íróra, SCSI kontrollerre, 10K RPM merevlemezre (ami korában 9GB-al kiemelkedően nagy is volt), Creative Soundblaster AWE64 Goldra, meg Voodoo2-re annak csak egy K6-2re lenne pénze ... -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
Ez volna az?
Inwin Q500
AMD-K6-2/400
128MB RAM
Gigabyte GA-586T2
Matrox Mystique
Orchid Righteous 3D Voodoo2
Creative Soundblaster AWE64 Gold
Adaptec AHA-2940AU
Samsung 3.5" Floppy Drive
Canon MD5501 5.25" Floppy Drive
Plextor CD-R PX-R412C
Plextor CD-ROM PX-20TS
Seagate Cheetah ST39102LCK6-2 400 helyett még egy 366-os Celeronnal is többre ment volna. Egy ilyen setuphoz a 128MB kissé sok, de végülis jó ha van

A 10K-s merevlemez miatt még 32-64MB-al is bőven gyors lenne
Amúgy fullos kis gép, az biztos
-
arn
félisten
válasz
Rowon
üzenetére
a500at lehetett venni meg x evvel ezelottig (2000ben gyartottak oket amugy, de olyan 96os design). baromi jo minosegu hazak, viszont a design az nagyon az a korszak, mar par evvel kesobb is nagyon outdated volt.

az ilyen nagy hazak retrozasban (sem) nepszeruek, mert baromi sok helyet foglalnak. nagytornyokat meg talalni nost epp ezert.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Szép az a retró torony, de modern konfighoz nem ajánlanám. Ahogy a korábbi postokban is szó volt róla, P4 környékén ugrott a TDP, én már azt is félmodern házba pakoltam - 12cm ventik+nagy CPU hűtő. Valszeg már a kis Zen+ használós is túlmelegedne retró házban, de a Zen2 biztosan - 105W névleges CPU TDP, hasonló mint egy tuningolt Prescott esetén.
A Win98/XP specifikus AM2+ középretró is már hatékonyabb házba került - TT M9. -
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Régebbi Scythe-ok, pl Ninja rev A, Rev B (Mini, Copper
). Nagy általánosságban szerintem úgy 2003-2006. erős korszak volt. Nézegess PH! hűtő teszteket ebből a korszalb, de a hűtős hírekből is tájékozódhatsz, mindegyikben említik, milyen foglalatokhoz volt melékelt rögzítő szett. -
válasz
Rowon
üzenetére
Asus SilentKnight , TT SilentTower pld.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
Szerintem ezt Pikarinnak akartad írni, amit meg neki, azt nekem.
A lényeg az, hogy Celeron D, 2800-as jó eséllyel fog menni 4GHZ-en, ráadásul nem 128 hanem 256KB L2 van benne. A P4 meg 533-as NW, szóval 3GHZ körül kifullad.
Én a Celeront választanám ha tuning is képbe kerül. Ha nem, akkor a P4-et. -
czundermák
aktív tag
válasz
Rowon
üzenetére
Tuning van tervben? Abban az esetben ezt válaszd, bőven 3200-3400 körül mehetne érdemlegesen. Amennyiben a tuning felejtős, még így is erősebbnek tippelem a Northwood P4-et, hogy Prescott a Celeronod. Milyen alaplapba szánod?
Szerk: Ebben az esetben, érték szempontból a P4 és, ha nincs tuning akkor is a P4 jobban megéri.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rowon
üzenetére
A V8-as Ford vagy a V8-as Chevrolet lesz a gyorsabb? jellegű kérdés volt ez így.
Milyen magos az a Celeron?
A Pentium 4 feltételezem Northwood (bár 533-as Prescott is lehet).
No meg miben? Régi játékokban szinte biztos, hogy a Celeronnal jársz jobban, de újabbakban vagy más programokban lehet, hogy a P4-el. Ráadásul ha a tuning is képben van, akkor én inkább a P4-et választanám. -
válasz
Rowon
üzenetére
Én úgy szoktam, hogy a megtartós eredeti játékaim tokjába a lemez mellé teszek egy írottat is, ami a játék ripelt változatát tartalmazza, gyakran úgy beállítva ahogy szeretem, azokkal a modokkal, szükséges patchekkel stb.
Azt már megtanultam, hogy nem szabad eredeti lemezeket retro gépeken (Win95-XP) használni, mert a másolásvédelmi programrészeik gyakrolatilag vírusnak tekinthetők, képesek jól működő nem szétcustomizált OS-t is működésképtelenné tenni, ráadásul többségében használni is kényelmetlenebb őket.
Sajnos az van, hogy amióta másolásvédelem van, az jár jobban, aki tört játékokat használ.
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tehát ilyen:
Nem fog semmi károsodni, legrosszabb esetben lefagy a gép, olyankor ki lehet próbálni más PCI foglalatot.

, se a driver DVD-n

DarthSun