Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

Összegyűjtöttem Fenyő tanácsait + 1-2 netes :
    Hardverprobléma miatt a P5A-B Rev 1.05 rendkívül lassan fog működni a K6plus CPU-val.

1.03 rev lap beszerzése
    1011bn BIOS- ra frissítés

Chipset feat menuben;
    - Sd-ram config 7ns -> CL2-2-2 lesz
    - Enhanced page mode count 16T
    - Internal page det disabled
    - Sd-ram pipe func enabled
    - Sd-ram x111 mode enabled

RAM : 128MB 133 @112 CL2, CPU : FSB 1:1 (256- ost kicseréltem, 128- at lát be a lapi kess, 256- nál jelentősen lassul, bár ez K6-III sima és K6-2+, K6-III+ esetén kisebb mértékű).

További optimalizálás szempontjából még hasznos progi az mxk6opt nevű dosos progi (amit az autoexec.bat végére érdemes biggyeszteni), ez drámaian megnöveli a vga 2d sebességét (akár 50-70%-al), de a 3d-ét is egy 5-10%-al.

Detonatorból/forceware-ból nem feltétlen a legújabb a legjobb, a régiek (kb 2000 vagy az előttiek) viszont nagyon instabilak Ali chipsettel, gef2-höz 7.76 - 12.43 - 40.52-vel lehet próbálkozni, attól függően mikori progikkal szeretnéd hajtani, Gef4-hez 41.09 - 45.23 között bármi megteszi, újabbal fölösleges, mert kevés hozzá a proci.

- ha a fentiek nem válnának be az ali agp utilty (control center) 1.4-essel lehet finomhangolni az agp portot, 2 megoldás szokott a leginkább bejönni, vagy tilts le a sideband adressinget, vagy állítsd fix 1x-esre az agp-t.
    TNT1/2-höz a 8.05-ös drivert érdemes felrakni ezzel fogja a legjobb teljesítményt hozni a rendszer K6-X-es procikkal, az újabbak jóval erősebb procikhoz vannak optimalizálva, ezáltal jelentősen visszavetik a teljesítményt, ezenkívül érdemes még az Ali Agp drivert (1.6 - 1.8 vmelyiket) és az ali agp control centert feltenni, amiben az EWBEC módot 3-asra a Write Allocation-t pedig enabled without hole-ra állítani így lesz legoptimálisabb a teljesítmény.

Beállítgattam ezeket, az mxk6opt elindul, de abortál, min CXT proci kell hozzá, a jelenleg bent levő 333- as nem az. Drivert a 30.82_win9x- et tettem fel.
    Irgalmatlan stabil lett, éjjel nyüstöltem, komolyan, kiakaszthatatlan a rendsszer. A sima 333- as procival ugye nem gyors, de hozza a papírformát. Ha a fentieket elállítom, és csak az AliAGP 1.9 van fent, akkor is stabil. És ugye GfeF3- al, amire fújni szokott. Annakidején biztos szívás volt, egyrészt nem volt meg minden, az AliAGP progi pedig korábbi verziónál tartott.

A szerény eredményt, a Cyrix- es géphez tudom hasonlítani, az MII- őt pörgettem meg 336MHz- en, tehát hasonló az órajel, viszont az MVP3- ban (Soltek SL54U5)
    3DMark99 336MHz, RAM CL2-2-2-5, FX5950Ultra : [link]

3DMark99 K6-2 333MHz, RAM CL2-2-2-6, GeForce3 Ti200 :

A Cyrix- et nem nehéz megverni, a K6 FPU valamivel erősebb, DOS alatt viszont tuti hogy a Cyrix gyorsabb.

Még nincs fullra installálva a rendszer, de arra akarom, arra vagyok kíváncsi hogy nem kihegyezve, hanem rendes használatra felkészítve mit mutat majd az eszme, a többi procival is. + - os procival tuti sokkal nagyobb eredmény jön, a simáknál meg kis eltérések fognak dönteni.

Lényeg hogy ma már az ALi- t be lehet lőni stabil működésre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés