Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8301) Slownz válasza Jhonny06 (#8300) üzenetére


Slownz
senior tag

Tudom, de tény, hogy valakinek nincs is jobb lehetősége vagy már éppen az is nagy szó, hogy idáig eljutott. Az a cikisebb, ha éppen lenne más lehetőség is...

(#8303) Tapsi válasza Slownz (#8297) üzenetére


Tapsi
addikt

pont a magyar szak olyan, ahol a látszat ellenére baromi sok helyen lehet kamatoztatni a tudást, akár elmehet pályázatos szférába

Csakhogy ő onnantól kezdve nem a szakmájában dolgozik, nem magyartanár. Miközben te azt állítottad, hogy minden szakmában van 5%-nyi top, aki nagyon jól keres.

alapít pl. egy magánsulit vagy mondjuk korrepetál főállásban

Ez nem 5%, hanem 0,0001%, szerintem ez azért elég könnyen belátható. BTW ha magánsulit alapít, akkor onnantól ő nem a tanár szakmát gyakorolja, hanem menedzser.

Ez a főállásban korrepetálás is nagyon kis réteg. Eleve nem tud egy teljes munkanapot felmutatni, mivel ugye a diákok a suliban vannak. Kezdjen mondjuk 5-kor, és tartson 8-9-ig. Plusz a hétvégék. Nem látom be, hogy olyan óradíjakkal dolgozhatna, amiből kiemelkedően megél.

az alapján kell szakmát választani, hogy mennyit lehet majd keresni?

Erre pedig már válaszoltam korábban, igaz nem ennyire egyértelműen. Egy értelmes embernél a következők játszanak szerepet: várható jövedelem, jövőkép, érdeklődési kör.

Hiszen az agykutatók között is van, aki qrva jól keres ugyebár, akár még az akadémiai szférába belül is.

Mi az, hogy kva. jól keres? Az biztos, hogy nem 5%, hanem mondjuk a főigazgató, vagy hasonló. De ugye ő is már menedzser, nem operatív kutató.

(#8299) emvy

Remélem, hogy nem, mert jövő héten randizom vele újra. :DDD Egyébként a KOKI-ban dolgozik.

[ Szerkesztve ]

(#8304) Ursache válasza Endy87 (#8302) üzenetére


Ursache
senior tag

Majdnem :'D

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#8305) emvy válasza Tapsi (#8303) üzenetére


emvy
nagyúr

Erdi Peterekkel?

while (!sleep) sheep++;

(#8306) prozodus válasza emvy (#8305) üzenetére


prozodus
őstag

A bugyiméretét nem akarjátok egyeztetni? Csak úgy biztonságképpen...

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#8307) emvy válasza prozodus (#8306) üzenetére


emvy
nagyúr

Arra nincs szukseg, igy is van eleg informacio :D

while (!sleep) sheep++;

(#8308) grizlisandor válasza freaghill (#8294) üzenetére


grizlisandor
addikt

Igazad van, írni majd megtanulok. :DDD

(#8309) Slownz válasza Tapsi (#8303) üzenetére


Slownz
senior tag

Szerintem nem akarod megérteni, amit írok. :)

Ki mondta, hogy egy magyar szakon végzett csak magyartanárként tud elhelyezkedni? Egyébként megsúgom neked, hogy aki elvégez egy magyar BA-t, nem is lehet tanár, ahhoz még el kell végeznie egy tanári mesterképzést.

Ha orvosként (gondolom az agykutató is orvos, csak onnan specializálódott) elmész egy gyógyszercéghez vagy mittudomén milyen multihoz, nem fogsz jól keresni? Az agykutatásnak is gondolom vannak olyan területei, ami piacképes, nem feltétlenül predesztinál egy kutatóintézetbe.

Erre pedig már válaszoltam korábban, igaz nem ennyire egyértelműen. Egy értelmes embernél a következők játszanak szerepet: várható jövedelem, jövőkép, érdeklődési kör.

Ezzel egyetértünk, csak a sorrenddel nem:

érdeklődési kör, jövőkép, jövedelem.

Egyébként, ha annyira véded az eredeti álláspontot, akkor kívánom neked, hogy dolgozz olyan kollégákkal, akik annak idején azért választották a szakmát, mert jól lehet keresni azzal. Részemről befejeztem :D

[ Szerkesztve ]

(#8310) Tapsi válasza Slownz (#8309) üzenetére


Tapsi
addikt

Szakmáról beszéltél, nem végzettségről. Idéznélek téged:

Ha valaki igazán kiváló, megfizetik, függetlenül attól, hogy mi a szakma.

Ebből indult az egész polémia.

hogy aki elvégez egy magyar BA-t, nem is lehet tanár, ahhoz még el kell végeznie egy tanári mesterképzést.

Ki beszélt BA-ról, MA-ról, akármiről? Magyartanárt írtam, mint szakmát.

gondolom az agykutató is orvos

Rosszul gondolod.

...elmész egy gyógyszercéghez vagy mittudomén milyen multihoz, nem fogsz jól keresni?

Nem feltétlenül. Vannak a gyógyszerkutatásnak jól jövedelmező részei, és olyanok is, amik magas végzettséggel kifejezetten rosszul fizetnek. Arról nem beszélve, hogy ott nem orvosként tevékenykedik az illető, hanem mondjuk szervezőként.

Szakma =/= végzettség.

Figyu, elmagyarázom. Ha valaki végez magyar, ének, akármilyen tanárként, filozófusként, és elmegy mondjuk értékesítőnek, rohadt jól megy neki, és keres havi 1 millát nettóban, akkor róla nem mondhatod azt, hogy a tanárok jól keresnek, mert ő ilyen végzettséggel milyen jól megél! Igen, csak nem azzal foglalkozik! Ő értékesítő, ez a szakmája. Érted?

[ Szerkesztve ]

(#8311) emvy válasza Slownz (#8309) üzenetére


emvy
nagyúr

Orvosok a legritkabb esetben lesznek agykutatok, elsosorban azert, mert az orvosok nem kutatok es nem termeszettudosok, a kepzesuk nem megfelelo erre. Egy mernoki kepzes sokkal kozelebb all a kutatashoz, mint az orvosi; a legtobb orvos a legalapvetobb tudomanyos modszereknek sincs birtokaban.

while (!sleep) sheep++;

(#8312) Cathfaern válasza Slownz (#8309) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Ha orvosként (gondolom az agykutató is orvos, csak onnan specializálódott) elmész egy gyógyszercéghez vagy mittudomén milyen multihoz, nem fogsz jól keresni? Az agykutatásnak is gondolom vannak olyan területei, ami piacképes, nem feltétlenül predesztinál egy kutatóintézetbe."
IT vonalra átfordítva nagyjából arról beszélsz, hogy ha valaki elvégezte a programozó matematikust, akkor ne algoritmus fejlesztő legyen, hanem menjen el klímaberendezéseket szerelni szervertermekbe, mert az fizet jól.

(#8313) Slownz


Slownz
senior tag

Az agykutatónak akkor milyen végzettsége van? Most már tényleg nagyon érdekel :D

IT vonalra átfordítva nagyjából arról beszélsz, hogy ha valaki elvégezte a programozó matematikust, akkor ne algoritmus fejlesztő legyen, hanem menjen el klímaberendezéseket szerelni szervertermekbe, mert az fizet jól.

A példám bizonyára nem jó, de épp az ellenkezőjét gondolom, mint amit írsz. Csinálja azt, amiben úgy gondolja, hogy igazán jó lehet és keresse ott a piaci rést vagy a jó megélhetést.

Off: a tanári pályáról jutott eszembe... Az alacsony fizetés is persze csak Magyarországon van. Voltam például tanulni Máltán tavaly nyáron, ott azt mesélték, hogy aki jól akar keresni, az megy az állami szférába tanárnak, aki pedig magántanárnak megy, az kvázi töredékét keresi. Na ezen azért meglepődtem...

[ Szerkesztve ]

(#8314) Tapsi válasza Slownz (#8313) üzenetére


Tapsi
addikt

Lehet biológus, de akár gyógyszerész is.

(#8315) emvy válasza Slownz (#8313) üzenetére


emvy
nagyúr

Jellemzően fizikus, biológus, matematikus vagy villamos/számítógépmernok.

while (!sleep) sheep++;

(#8316) estikornel


estikornel
tag

Sziasztok!

Végre hónapok múltán találtam 2 állást ami itt van helyben és el is akarom vállalni az egyiket, mert mindkettő iránt nagy érdeklődésem van. A két munkahely:

1, euronics: még ismeretlen fizetés, kereskedői pozíció, időbeosztás lényegtelen
2, autókereskedés: bruttó 185e ami nekem abszolút elég egymagamnak, szintén kereskedői pozíció azonos munkabeosztással

Euronicsba személyesen vinném be az önéletrajzot, a kereskedés pedig csak e-mailben várja a jelentkezést. A kérdésem az lenne, hogyha az egyik hely előbb hív be mint a másik, viszont a másik is érdekelne, mit kell mondjak az előző helyen, hogy ne essek se két szék közé, se pedig legyek komolytalan?
Leginkább egyébként az autókereskedés érdekelne, nekem jóval "büszkébb" állás lenne, viszont az autókhoz nem értek nagyon jogsi híján, de mindkét hely vállal betanítást (utóbbinál erre kevesebb szükség lenne, mert mostanában nagyon bújtam a fórumokat háztartási gépek terén, többi pedig megy).

Aki tud kérem segítsen pár gondolattal, mert borzalmas minden nap úgy lefeküdni hogy nem tudtam csináltam semmi értelmeset, mert a szakmámra nincs semmi igény...

(#8317) Tapsi válasza estikornel (#8316) üzenetére


Tapsi
addikt

Jogsi nélkül nehezen vesznek majd fel autókereskedésbe.

(#8318) prozodus válasza estikornel (#8316) üzenetére


prozodus
őstag

Attól, h behívnak, nem biztos, h azonnal kell választ adnod. Gondolkodási időt bmikor kérhetsz (legfeljebb nem díjazzák). Jogsi nélkül autóhoz? Azért add be, de ne nagyon számíts rá.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#8319) Alexios válasza estikornel (#8316) üzenetére


Alexios
veterán

Attól, hogy behívnak jó eséllyel úgysem kapsz azonnal ajánlatot, másrészt ha kapsz is, akkor is adnak pár napot, hogy átgondold.

(#8320) estikornel válasza prozodus (#8318) üzenetére


estikornel
tag

Sulim utolsó évében (tavaly nyáron) voltak nálunk előadás keretében, és ott mondták, hogy a jogosítvány nem követelmény. Ezért is gondoltam, hogy belevágok egyből miután végeztem csak akkor nem engem hanem az egyik osztálytársamat vették fel akinek szintén nincs jogosítványa, se pedig több szakértelme az autókhoz, illetve az ő tapasztalata szerint nem is kell műszakilag ismerni az autókat, csupán a felszereltséget viszont azt nagyon, minden általuk értékesített típushoz.
Gondolkodási időnek a 3-7 nap korrekt lehet? Ez az autókereskedés jövő hónap elsején zárja a felvételt, az euronics pedig csak utána valamikor.

(#8321) prozodus válasza estikornel (#8320) üzenetére


prozodus
őstag

Ha így mondták, az más.
A 3 nap mképp, komoly pozícióknál a 7 is oké.
És a mikorra tervezik a döntést sem garancia smire, csúszhatnak is, ne számold fixre.

Ha tanácsot akarsz egy regebbtől: Úgy dönts, h nem lehet mindent előre tudni, az adott pillanatbeli legjobb tudásod és érzésed alapján dönts, h ne legyen mit megbánnod. Ne foglalkozz olyanokkal, h mi lesz, ha..., mert az hatvanszor megváltozhat. Nézd meg, h mi van, dönts, de adj a döntéshez magadnak időt, legfeljebb másképp is dönthetsz, ha utána változik vmi. Sokat sakkozni a mileszhákkal nem érdemes, az úgyis kiszámíthatatlan sokszor.

Szal legyél laza, a múltkor is túlélted, h nem vettek oda fel. Lazán pedig több az esélyed :D

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#8322) estikornel válasza prozodus (#8321) üzenetére


estikornel
tag

Köszönöm neked és mindenki másnak a választ/bíztatást! Ha lesz valami fejlemény jelentkezek még. :)

(#8323) prozodus válasza estikornel (#8320) üzenetére


prozodus
őstag

Ha így mondták, az más.
A 3 nap mképp, komoly pozícióknál a 7 is oké.
És a mikorra tervezik a döntést sem garancia smire, csúszhatnak is, ne számold fixre.

Ha tanácsot akarsz egy öregebbtől: Úgy dönts, h nem lehet mindent előre tudni, az adott pillanatbeli legjobb tudásod és érzésed alapján dönts, h ne legyen mit megbánnod. Ne foglalkozz olyanokkal, h mi lesz, ha..., mert az hatvanszor megváltozhat. Nézd meg, h mi van, dönts, de adj a döntéshez magadnak időt, legfeljebb másképp is dönthetsz, ha utána változik vmi. Sokat sakkozni a mileszhákkal nem érdemes, az úgyis kiszámíthatatlan sokszor.

Szal legyél laza, a múltkor is túlélted, h nem vettek oda fel. Lazán pedig több az esélyed :D

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#8324) bambano válasza emvy (#8299) üzenetére


bambano
titán

ennyire elfajzott programozó vagy, hogy van csajod? :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#8325) 7s26c


7s26c
senior tag

Fejvadász cég hívott januárban, hogy zseniális ajánlata lenne. Olvasták az önéletrajzomat. Kérdeztem, hová és mit? Ne törődjek semmivel, adnak egy címet. Elmentem Dunakeszire egy üzembe. Odabent kiderült, hogy "operátort " keresnek. Először azt hittem, elkeverték a papírjaim. Végigvittek egy üzemen, ahol kb. 45 fok volt, és akkora zaj, hogy fülvédőben sem értettem, mit mondanak. Végén azt mondták, hogy reggel 5:20-as kezdéssel, állandó délelőtt tudnak adni, kapaszkodjak meg: 120 K-t!!

Azóta is azon gondolkodom, hogy aki ott dolgozik (minden tiszteletem az övé) de a modernkori rabszolgaság mintapéldája.

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#8326) prozodus


prozodus
őstag

NO COMMENT... :D

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#8327) 7s26c válasza prozodus (#8326) üzenetére


7s26c
senior tag

HRS :D :C

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#8328) bucihost válasza 7s26c (#8325) üzenetére


bucihost
senior tag

Itt is van egy cég, szomszéd ott melózik. Minden szépet, jót elmondott róla. 200+-t kap kézbe stb. Na mondom utána járok én is.... Hát igen, mint kiderült tényleg lehet 200-300 közt keresni tisztán, ha a cég alkalmazottja vagy! Amúgy egy közvetítő alkalmaz, kb 120 ért, 10-12 órában, 3 műszak. Szintén 40 fokban, porban, büdösben.... Jó eséllyel (ha kibírod) fél - egy év után átvesz a cég... :(((

(#8329) emvy válasza bambano (#8324) üzenetére


emvy
nagyúr

Hatulgombolos :)

while (!sleep) sheep++;

(#8330) F34R válasza bucihost (#8328) üzenetére


F34R
nagyúr

Az mar ingerkuszobon kivul esik, nem hiszem hogy nagyon lehet jatszadozni az emberek egeszsegevel.

(#8331) bucihost válasza F34R (#8330) üzenetére


bucihost
senior tag

Hát igen, csak sokan ugye muszájból mennek el oda, mert nincs más lehetőség és kell a pénz. Legtöbb cég ezt ki is használja. Egyébként egy bálamadzag stb gyártó cég. Szóval mikor tekeri a gép, meg süti a szálakat stb... akkor száll a műanyag por, meg a büdös műanyag szag , a meleg. Adnak nekik szájmaszkot, de hát mennyire élvezetes lehet 10-12 órát a dög melegben maszkban lenni :(

(#8332) 7s26c válasza bucihost (#8328) üzenetére


7s26c
senior tag

a fejvadász érdekes . sógornőm, aki 2 diplomás, mindenféle szakirányú végzettséggel úgy került a mostani helyére, hogy a fejvadász megkapta a munkáltatótól a sógornő kéthavi illetményét jutalék gyanánt

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#8333) bucihost válasza 7s26c (#8332) üzenetére


bucihost
senior tag

1-2 helyen tényleg vicc ami megy. Asszony is kocsmában dolgozik (már nem sokáig), napi 16-18 órára kap 5000-Ft-ot! + a borravaló, ami vagy van vagy nincs. 14-15 nap / hó 240 órára Kap 70-75e Ft fizetést, meg a borravaló ami változó az +30 ezer kb... jah és napi bejelentő! a főnöke beregisztráltatta munkanélkülinek, hogy kitudja venni ő a munkaügyről, és igénybe vegye utána a támogatást. Ami nem más mint: 8 hónapig a br. bér 70%-át az állam állja, ergó a faszinak majdnem semmibe nincs 1 beosztott. (nem C**** dolog ez?) :W

(#8334) Ursache válasza bucihost (#8333) üzenetére


Ursache
senior tag

mi az hogy beregisztraltatta? alairatott vele papirokat?

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#8335) 7s26c válasza Ursache (#8334) üzenetére


7s26c
senior tag

ezt velem is meg akarták játszani egy helyen....fél évig a munkaügyi hivatal állja a béred, vagy annak 70%-át, nem emlékszem. Cserébe nem rúghat ki ha jól tudom. De általában utána azonnal elküldik az embert

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#8336) Ursache válasza 7s26c (#8335) üzenetére


Ursache
senior tag

cserebe nem rughat ki? ezt most mar tenyleg nem ertem :B

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#8337) 7s26c válasza Ursache (#8336) üzenetére


7s26c
senior tag

ha a m.ügyi hivatal állja a béred 70%-át akkor csak nyomós indokkal léphetsz ki és ő is csak ily módon válhat meg tőled.

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#8338) Ursache válasza 7s26c (#8337) üzenetére


Ursache
senior tag

de ha munkanelkuli vagy akkor honnet lepnel ki?

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#8339) SOAD19 válasza Ursache (#8338) üzenetére


SOAD19
addikt

Gondolom úgy van, hogy regisztrált álláskereső vagy, az adott cég felvesz, cserébe egy bizonyos ideig támogatást kap. Viszont a cég, vállalja, hogy adott ideig alkalmazni is fog, és csak indokolt esetben állhat el a vállalásától.

(#8340) Cathfaern válasza SOAD19 (#8339) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Tippre itt arról van szó, hogy dolgozol X helyen, majd a főnököd "felmond" papíron, te bejelentkezel regisztrált álláskeresőnek, közben persze dolgozol feketén amíg el nem telik a szükséges idő, hogy a főnök kapjon támogatást amikor "felvesz". Ha ez letelt, akkor meg visszavesz papíron.

(#8341) 7s26c válasza Cathfaern (#8340) üzenetére


7s26c
senior tag

Akár ez is megeshet, igen

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#8342) SOAD19 válasza Cathfaern (#8340) üzenetére


SOAD19
addikt

Igen, sokan ki is használják, ezt a lehetőséget...

(#8343) grizlisandor válasza grizlisandor (#8293) üzenetére


grizlisandor
addikt

Végre ér valami a profession.hu (freaghill :P) másnap a biztosítós eset után küldem ki ott önéletrajzot, tegnap hívtak is. :DD Hogy mikor tudnék felmenni BP-re, a pontos címet a hölgy 2 mondatban tudta összefoglalni. Én meg ha már a cím se egyszerű, akkor inkább nem lehetne megoldani egy skype interjút, mivel elég messze vagyok BP-től? Én itt hajtottam volna el a jelentkezőt. ;] Egy kis egyeztetés után belementek. Bár skype interjút még nem csináltam, de legalább meglesz a tűzkeresztség. :DDD

Nagyon "ráizgultam" a dologra, mert szakmailag talán a legjobb hely lenne nekem mint földmérő. Bár tavaly volt, azt hiszem egy nagyobb leépítés a cégnél. Ez mennyire befolyásolhatja az én jelentkezésemet?

(#8344) lorcsi


lorcsi
veterán

(#8345) prozodus válasza lorcsi (#8344) üzenetére


prozodus
őstag

A hwsw-n láttam tegnap egy cikket, amiben megpróbálnak valós adatokat írni.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#8346) emvy válasza prozodus (#8345) üzenetére


emvy
nagyúr

Ugyanerrol az adathalmazrol szol.

while (!sleep) sheep++;

(#8347) Tapsi válasza lorcsi (#8344) üzenetére


Tapsi
addikt

Miért is hatásvadász? Szerinted nem a valóságot tükrözi a dolog?

[ Szerkesztve ]

(#8348) tequila2007 válasza bambano (#8272) üzenetére


tequila2007
újonc

Mi a helyzet a JavaScript-el?
A web egyébként is közelebb áll hozzám
Ebből hogyan lehetne kiindulni? Mi kell hozzá még esetleg pluszban?

(#8349) 7s26c válasza lorcsi (#8344) üzenetére


7s26c
senior tag

Nézegettem az oldalt. Piszok jól, hihetetlen, meghalt, öngyilkos lett, döbbenetes....

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#8350) Ursache válasza tequila2007 (#8348) üzenetére


Ursache
senior tag

a javascript nem kezdo nyelv.

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.