Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8751) Cathfaern válasza Goose-T (#8748) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Jah az jogos. Itt mindig 4-es blokkokban vannak az asztalok 2x2-es felállásban, szóval 1-1 oldal mindig szabad, így nincs "bezártság érzet" (legalábbis nekem).

(#8752) opr válasza Goose-T (#8748) üzenetére


opr
veterán

Pontosan.

Persze, esetemben Cathfaern kolleganak is jar a keksz, mert ha ugy vesszuk, hardware-el dolgozok.
Most az asztal ugy nez ki, hogy:
Asztal alatt:
- bal oldalon kisszekreny, workstation
- jobb oldalon ps3 devkit
Asztalon:
Billzet, eger, ket fejhallgato, switch, zsepi, pohar, ket 24"os monitor, egy 27"os monitor (ez nemsokara le lesz cserelve valami kicsi 4k tv-re, mert basztatnak vele, hogy legyen, de ellenallok, mert Qrvasok helyet foglal :DDD), ps4 pro devkit, controller, vezetekes telefon, tarca, e-bago, stb egeb kacatok.
Epphogy elferek jelenleg, mondjuk ehhez hozzatartozik, hogy a viz nalam letkerdes, hogy legyen, viszont nem vagyok hajlando hw kozelebe rakni, tehat kb 30cm-t csak ez elvesz.

Ha csak programozni kell, egyeb hw nem jon be a kepbe, akkor is kell a 2m szerintem, ha mas nem, a szemelyes ter miatt, ahogy a kollega is irta. :K

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#8753) salaam válasza djgeg (#8739) üzenetére


salaam
senior tag

Más cégnél dolgozó ismerős említette a múltkor, hogy 100k-val többet adnak az EPAMnál, viszont tréning/továbbképzés/stb. magadnak kell megoldani, nincs rá keret (sem pénzügyi, sem időbeli)
És így nyilván kérdéses, hogy mennyire támogatja mondjuk a főnököd.

[ Szerkesztve ]

(#8754) topjoyy


topjoyy
tag

Sziasztok!

Kérnem kell a munkahelyemre egy igazolást a NAV-tól, arról hogy 25 év alatti munkavállaló vagyok.
Azt szeretném kérdezni, hogy ahogy néztem a honlapjukon Általános Tájékoztató Rendszerük, 8:30-16:00-ig van. Ez vonatkozik az összes NAV irodára, valamint hogy működik ez és milyen gombot kell nyomnom náluk meg,ugye nem kell időpontot foglalnom?

Ha ez a kérdés nem ide való, akkor kérem irányítsatok át más topickba.

Előre is köszönöm!

(#8755) Ryder1 válasza topjoyy (#8754) üzenetére


Ryder1
senior tag

Nálunk a NAV minden nap más időpontban van nyitva, érdemes konkrétan rákeresned arra, amelyikbe menni szeretnél.
Az egész folyamat nekem legutóbb kb 5 percembe telt várakozással együtt. Ha nem tudod mit kell nyomni, akkor az információnál segítenek. Ha jól emlékszem, nekem az információnál már egyből adtak egy lapot, amit ki kellett töltenem, mire hívtak sorszám alapján.

(#8756) bambano válasza topjoyy (#8754) üzenetére


bambano
titán

azt érdemes tudni, hogy egy csomó navos dolgot kormányablakban is lehet intézni.
tehát lehet, hogy nem navos irodában hamarabb boldogulsz.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#8757) gmeszaros válasza section9 (#8676) üzenetére


gmeszaros
tag

Szia! Ez melyik ceg, ha nem titok?

(#8758) 1eske


1eske
tag

Logemein-nel kapcsolatban van valakinek aktuális tapasztalata? (Keresőt már használtam, de eddig nem sokat írtatok róla)

Főleg fizetés, munkakörnyezet, szakmai fejledőlés egy junior fejlesztő számára mennyire ideális. Illetve interjús tapasztalatok is jöhetnek, akár priviben is :)

(#8759) section9 válasza 1eske (#8758) üzenetére


section9
őstag

Attól függ melyik termékre mennél, szinte minden termék többé-kevésbé külön kultúrát képvisel, gyakorlatilag cég-a-cégben.
Szerintem juniornak megéri jelentkezni, elég sokat lehet tanulni és versenyképes a fizetés is. Nem csak szakmailag fejlesztik az embert, hanem a soft skillekre is odafigyelnek, illetve termékfüggő, de lehet utazni külföldre is.

(#8760) spiky03 válasza 1eske (#8758) üzenetére


spiky03
veterán

Egyik haver náluk dolgozik már jó pár éve, igaz ő tesztelőként kezdte, most nem tudom milyen pozícióban van, mert már nem nagyon tartom vele a kapcsolatot...
De annyit tudok, hogy minden évben vitték őket csapatépítőre külföldre. :DDD
Tenerife-re meg tán utoljára Las Vegasba. :D

Fizuban sem lehet rossz gondolom.

Hát ennyit tudtam segíteni :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#8761) gmeszaros válasza gmeszaros (#8757) üzenetére


gmeszaros
tag

Egyebkent en is eppen most allok kulfoldi munkakereses elott, bar en Svajcba szeretnek kijutni a csaladommal (vagy Kanadaba, vagy Munchenbe :) ). Eddig eleg vegyesek a tapasztalataim. Voltam mar kint Zurichben interjun, es sok Skypeos interjum is volt, de eddig nem sikerult megtalalni a helyem. Arra jutottam, hogy ez amiatt van, mert

1. Nem tudok rendesen nemetul. Tanultam 10 evet altalanos+kozepiskolaban, de azota nem hasznaltam. Biztos gyorsan fel tudom szedni nativ kornyezetben, de ez most olyan, mintha nem is lenne.
2. Az elso kulfoldi munkahely mindig nehezebb, plane, ha az ember nem cegen belul megy at vagy nem ot keresik meg. Sok kinti embertol hallom, hogy ha mar kint vagy, akkor konnyebben megy a valtas is, de addig minden problemasabb: interjuknal kiutaztatas, felvetel eseten a koltozes fizetese, a riziko, hogy nem tetszik a kultura/nem megy a beilleszkedes es emiatt otthagyod az orszagot 1-2 ev utan, stb.
3. Orszag mellett szivesen valtanek teruletet is. Eddig C#/C++ fejlesztokent dolgoztam Healthcare es Aviation vonalon, de most szivesen dolgoznek cloud/big data/security teruleteken. Ezekhez persze mas technologiak kellenek (Java/Python/Node), amiben nincs tapasztalatom. Ugy erzem hiaba szereznek bennuk 1-2 certet (ami azert persze idoigenyes is), attol meg csak kezdo pozicioba vennenek fel, amivel el is erkeztunk a kovetkezo ponthoz.
4. Csaladdal mennek ki. Tudom, hogy egyetem utan, egyedul vagy gyerek nelkul parkent konnyu kimenni, de ha mar van egy gyerkoc es emiatt a feleseg esetleg dolgozni sem tud, akkor meg van az ember keze kotve, hogy milyen fizetesre van minimum szukseguk. Persze semmi extrara nem kell gondolni, de igy mar nem lehet akarmilyen gaz alberletbe menni, nem koltozhetunk ossze 2 masik egyetemistaval, stb. A vicc persze az, hogy pont a gyerekunk az egyik legfobb oka annak, hogy ki szeretnenk menni. :)

Azert persze nem adom fel. :) Jart mar valaki itt hasonlo cipoben? Szivesen olvasok tanacsokat tapasztaltabbaktol.

(#8762) theuprising válasza gmeszaros (#8761) üzenetére


theuprising
tag

En pont egy olyan cegnel dolgozom ahol van lehetoseg Nemetorszagban dolgozni/elni, meg talan Kanada is, bar az pedig elso korben inkabb training miatt, de talan cegen belul at lehet kerulni oda idovel... bar a Healthcare & Aviation miatt van egy olyan erzesem, hogy tudod melyik cegrol beszelek.
Csak egy kerdes, mond az neked valamit hogy KH43? :)

(#8763) gmeszaros válasza theuprising (#8762) üzenetére


gmeszaros
tag

Szia! Igen, egeszen biztosan tudom. :K

(#8764) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Általánosságban mennyi idő után szokta keresni a munkaadó a pályázót? ~2hete beadtam több helyre is pesten IT üzemeltetési pozíciókra a CV-met, de még sehonnan semmi infó/jelzés. Most keresek először állásokat, így semmi tapasztalatom ilyen téren. Hogy megy ez a gyakorlatban?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8765) freaghill válasza TheProb (#8764) üzenetére


freaghill
őstag

Szia!

Többször feljött már a téma, jellemző, hogy minél nagyobb a cég annál lassabb lehet ez a folyamat.
Illetve vedd figyelembe, hogy nyár van, szabadságolások vannak, eltarthat egy ideig, ha nem sürgős az új ember felvétele :)

(#8766) TheProb válasza freaghill (#8765) üzenetére


TheProb
veterán

Értem, akkor remélem "csak" ennyi a gond és nem az, hogy antipatikus a CV-m.
Köszi.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8767) 0xmilan válasza TheProb (#8764) üzenetére


0xmilan
addikt

Én tavaly ilyentájt adtam be CV-t mamutcéghez. Másnap jött a "Thank you for your application." email és 10 nappal később a telefon / email az elsőkörös interjúról.
A 2 hét még szerintem nem vészes, de azért egy, kösz-hogy-jelentkeztél válasz lenne ilyenkor a minimum, hogy lásd, hogy foglalkoznak vele.

(#8768) TheProb válasza 0xmilan (#8767) üzenetére


TheProb
veterán

Hát igen.
Az eddigi "legkellemesebb" ilyen tapasztalatom egyik győri IT szolgáltatásokat biztosító cégnél volt. márciusban jelentkeztem. kb a 2. hétre rá már megvolt a 2. körös interjú is. Úgy búcsúztunk, hogy alkalmasnak és érdeklődőnek látnak a téma iránt. Azóta is keresnek a továbbiakkal kapcsolatban... :((( :U

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8769) gergo5991


gergo5991
őstag

Sziasztok, szóval lenne újabban egy olyan kérdésem, álláshirdető oldalakon mindenhol van egy olyan filterezési lehetőség, hogy pályakezdő / gyakornok. Na most abba a problémába futottam, pályakezdőként firssen diplomázottakat keresnek, gyakornokoknak pedig bsc/msc tanulmány alatt lévő diákokat keresnek. Most jön a nagy kérdés, érettségivel hogy a francba keressek munkát? mondhatni érettségivel is pályakezdő vagyok, 2 éve dolgozom lassan, de olyan tudásra nem tettem szert a munkahelyemen ami említésre méltó lenne. A hozzám hasonlóak azok akiknek csak a fizikai munka és aljább munkák között van csak "match"?

(#8770) section9 válasza gergo5991 (#8769) üzenetére


section9
őstag

Anno OKJ-vel simán beadtam diplomás pozikra is a jelentkezésemet és a multik kivételével mindenhova behívtak. Ne aggódj, a diploma is csak egy követelmény amit el lehet hagyni, ha nincs tökéletes jelölt. :R

(#8771) gergo5991 válasza section9 (#8770) üzenetére


gergo5991
őstag

legutóbb jelentkeztem egy munkára Budapesten (felvidéki szemmel maga a kánaán az a város teli lehetőségekkel), egy terjeszkedő cégbe kellet szlovák nyelvtudásu ember, mondom miért ne beadom a jelentkezést, végül már minden le lett beszélve, de mikor említették mennyi a fizetés, mondtam köszönöm de mégsem érdekelne így a munka. Azóta elfelt kb 7 hónap, felhívtak megint, hogy 7 hónap után se találtak embert és hogy még érdekelne-e a munka, megkérdezték mennyi kéne nettóban, utána egy vicces márhogynem szánalmas interju után azt mondták jól van, és hogy másnap hivnak és egyeztetnek mikor lenne jó egy személyes interju pesten, azóta várom a jelentkezésüket. Kíváncsi vagyok kellesz-e megint 7 hónap hogy hívjanak.

(#8772) GabN73 válasza gergo5991 (#8769) üzenetére


GabN73
addikt

Öhm, iskolai végzettséghez add meg a középiskola/gimnázium opciót, tapasztalathoz meg a 0-t.

[ Szerkesztve ]

(#8773) gergo5991 válasza GabN73 (#8772) üzenetére


gergo5991
őstag

önéletrajzba illik bele irni azt ha pld másfél évet voltam egyetemen de félbehagytam a tanulmányt? kaptam olyan tippet hogy érdemes bele irni mert megnézik a munkábaállás és legutolsó befelyezett tanulmány közti időt aztán megmondják jaj hát ez otthon ült nem csinált semmit, nem kell nekünk ilyen lusta..

válaszodhoz visszatérve ilyen opciókkal keresném de ilyet nem lehet beállítani :P

[ Szerkesztve ]

(#8774) GabN73 válasza gergo5991 (#8773) üzenetére


GabN73
addikt

Proffession.hu-n belehet.

Szlovákokat keresnek a Tata-nál, angol kell még hozzá, support deskre... Netto 180-200 körül van a fizu kb, ha jól emlékszem. Nem igényel diplomát.

(#8775) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Blackrock Java projektjéről tud valaki mesélni valamit, azon kívül ami a job postingban van? [link]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#8776) axioma válasza Oppenheimer (#8775) üzenetére


axioma
veterán

Neked is most jott linkedin level rola? :)

(#8777) Oppenheimer válasza axioma (#8776) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Aham, a héten. :) Persze nincs kimondva konkrétan, de igazából egyértelmű. Glassdooron elég vegyesek a vélemények a cégről (csak fejlesztőkét néztem), inkább rosszba hajlik mint jóba.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#8778) axioma válasza Oppenheimer (#8777) üzenetére


axioma
veterán

Nekem ma kora delutan. Es visszairtam neki, hogy januar vege ota tema a sajtoban, miert kell titkolni a Blackrock nevet... Mivel web-es java-st keresnek igazabol ugyis kidobnak az oneletrajzom, belefert ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#8779) Fitzgerald válasza gergo5991 (#8771) üzenetére


Fitzgerald
veterán

A munkaerőhiány ellenére még mindig nem elég csábítóak a hazai ajánlatok ahhoz, hogy érdemes legyen itthon munkát vállalni. Ez lassan, de biztosan felfelé tolja a nettót. Csak egyenlőre azt nem hajlandóak észrevenni, hogy még ahhoz is túlságosan lassú ez a folyamat, hogy stabilizálja a helyzetet, nemhogy ahhoz, hogy megfordítsa a trendet.

(#8780) haromegesz14 válasza topjoyy (#8754) üzenetére


haromegesz14
aktív tag

Szia!

Megjártad már a NAV-ot a 25 éven aluli munkavállalós igazolással kapcsolatban? Kézhez kaptad kapásból, vagy majd postázzák?

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#8781) selenge


selenge
tag

Van valakinek tapasztalata NISZ-nel PM munka szintjen?

SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!

(#8782) EnGarde


EnGarde
csendes tag

Accenture-ről vélemények (budapesten)? Dolgozott / dolgozik ott valaki?

(#8783) 1eske


1eske
tag

Tudom, hogy off, de nem tudja valaki hogy melyik gyárban volt tegnap tűzriadó egy cigi miatt és ez több milliós kárt okozott a cégnek?

(#8784) haromegesz14 válasza 1eske (#8783) üzenetére


haromegesz14
aktív tag

.

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#8786) topjoyy válasza haromegesz14 (#8780) üzenetére


topjoyy
tag

Szia.

Igen már megjártam. Csak bementem és adták is. Bocs hogy ilyen későn írtam nem gondoltam hogy érdekelni fog téged :)

(#8787) Enigma1945


Enigma1945
őstag

sziasztok! dolgozik/dolgozott valaki samsung gyárban jászfényszarun?
épp oda adtam be a jelentkezésemet, csupa jót halottam róla. adnak tévét is elvileg.
tapasztalatokat várok, a melóhellyel kapcsolatban.

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#8788) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Az ÉGÁZ-DÉGÁZ-ról, mint munkáltatóról valakinek nincs információja?
Tatabányára keresnek tervtárost és szimpatikus a hirdetés, csak fránya motivációs levelet kérnek...

(#8789) 0xmilan válasza grizlisandor (#8788) üzenetére


0xmilan
addikt

A motivációs levélbe szerintem csak annyi kell, hogy miért vagy alkalmas a pozícióra és miért érdekel a munka. Ezt 5-10 sorban, releváns skillekkel megfűszerezve és meg is vagy.

(#8790) bambano válasza grizlisandor (#8788) üzenetére


bambano
titán

"csak fránya motivációs levelet kérnek...": küldd be a számlakivonatod :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#8791) Jhonny06 válasza 0xmilan (#8789) üzenetére


Jhonny06
veterán

Soha nem jelentkeztem olyan állásra, ahol motivációs levelet kértek. Röhejes.

(#8792) gergo5991


gergo5991
őstag

offba teszem, az érdekelne hogy még az egyetemet se fejezte be az illető, máris senior posztot kínálnak neki? link, a másik meg hogy a BME-n ekkora tudással rendelkeznek az ott tanulókk hogy egy ilyen pozícióba simán hívják? igaz itt nem látni bele a háttérbe lehet valami komolyabb tudással rendelkező programozórol van szó aki több projektben is részt vett már, de ahol én tanultam egyetemen infót kb olyan volt az oktatás hogy css meg html alapok nem hogy még Security analyst akármit is takarjon ez.

(#8793) 0xmilan válasza Jhonny06 (#8791) üzenetére


0xmilan
addikt

Én írtam 4 sort oda, ahova nem kértek, mert egy fokkal személyesebbé teszi a jelentkezést. A túloldalon is emberek dolgoznak és így talán nem úgy jön le, hogy "nesze ideszórom a cv-t, az n+1. helyre is, mertmiértne".

(#8794) Lortech válasza gergo5991 (#8792) üzenetére


Lortech
addikt

Ha rákeresel a cikkben szereplő lány nevére, akkor megtalálhatod pl. ezt és ezt a cikket. Tehát hallgatóként is már sikereket ért el az egyébként elég speciális területen, tehát feltételezhetően van tehetsége hozzá, és releváns tapasztalata is van, ezért nem kirívó, hogy akár senior pozícióban foglalkoztassák. Nyilván nem szokványos eset.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#8795) 0xmilan válasza gergo5991 (#8792) üzenetére


0xmilan
addikt

Ismerem a lányt, már nem egyetemista, nemrég végzett.

"a BME-n ekkora tudással rendelkeznek az ott tanulók...?"

Előttem leírták, hogy miért hívták senior pozícióra.
Hozzátenném, hogy BME mérnökinfó BSc-n ez a tavaszi félév volt az első, amikor mintatanterv szerint IT biztonságot tanítottak - nem mellesleg az előbb linkelt CrySyS Lab szervezésében. Habár ezt is olyan követelményrendszerrel, hogy az első zh-n mindenki csont nélkül átment.

(#8796) grizlisandor válasza 0xmilan (#8789) üzenetére


grizlisandor
addikt

Visszaolvasgattam a topikban, de a lényeg ez, köszi. :)

(#8790) bambano: Sokra nem mennek vele, mert a bankom jelszóval védve küldi ;]

(#8797) lacy86


lacy86
addikt

Ti milyen bevezeto szoveget irnatok egy olyan munkahelyre ahol nincs meghirdetve allas csak szeretnem elkuldeni az oneletrajzomat?

Tisztelt ..... !

Ezuton szeretnem Onoknek elkuldeni az Oneletrajzomat .....?
( utana mit irjak? :P )

Koszi

[ Szerkesztve ]

(#8798) Novics válasza lacy86 (#8797) üzenetére


Novics
senior tag

Hogy miért akarod beadni. :P
Valamiért csak oda akarod beadni, valamiért csak dolgoznál ott szívesen. Persze ha csak annyi az ok, hogy ott vannak a közelben és lusta vagy utazni, akkor ne ezt írd bele. :DDD

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#8799) haromegesz14 válasza topjoyy (#8786) üzenetére


haromegesz14
aktív tag

Budapesten voltál NAV ügyfélszolgálatnál ezzel kapcsolatban, vagy vidéki irodában? Én vidéken voltam, és 30 napos határidőt adtak a postázására, nem adták a kezembe az igazolást.

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#8800) bambano válasza lacy86 (#8797) üzenetére


bambano
titán

az ilyet adatbázis jelentkezésnek hívják, kéred, hogy a hr-es tegyen bele az adatbázisába, és gondoljon rád, ha lesz nyitott pozíció.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.