Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7951) ToMmY_hun válasza birno (#7947) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Pont amiatt könnyű átírni, amit mondtál. A technológiák nevét nyilván nem kell lefordítanod, de az egyetem nevét, a hobbidat, azt hogy milyen jogsid van könnyen át tudod írni magyarra. :) Egyébként ha állásra vadászol, jó ha mindkét nyelven elő van készítve. A manapság elérhető eszközökkel jó ha egy órát kell az egész szerkesztésre rászánni, utána pedig pár perc alatt frissíteni tudod a változásokkal.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#7952) birno válasza ToMmY_hun (#7951) üzenetére


birno
addikt

Nekem valahogy nagyon idegen leforditgatni, pl. mar elso mondatban, "backend service", na ez most mi, hatter szolgaltatas? :D
Guglival megneztem kivancsisagbol es ahogy latom nincs egyetertes rola, hogy mikent kell forditani, ha vegyesen van, az meg szinten fura.
Szerintem egyebkent siman csak bemasolta a szokasos sablonjat a hr-es amit minden munkakorre elkuld, aztan csokolom, total nem erdekelte, hogy amiket atkuldott azok egyaltalan milyen nyelven vannak vagy hogyan kell majd tovabb kuldenie.

(#7953) juliabrilke válasza birno (#7952) üzenetére


juliabrilke
addikt

Penetration tester fordításra akkor mit mondjak? :D

(#7954) ToMmY_hun válasza birno (#7952) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Azt semmire, épp ezért írtam hogy tök egyszerű dolgod van. :) A szekciók nevét magyarosítod, és nagyjából készen is vagy. Esetleg a hobbik és soft skillek felsorolásánál szükséges még fordítani.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#7955) birno válasza juliabrilke (#7953) üzenetére


birno
addikt

Hova kuldjem az oneletrajzom? Mondj egy cimet, ilyen allasert akarmilyen nyelvre leforditom! :D

(#7956) bambano válasza juliabrilke (#7953) üzenetére


bambano
titán

ne hisztizzetek, ismerős anno a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei TAnácsi Költségvetési Elszámoló Hivatalban dolgozott...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7957) Goose-T válasza birno (#7947) üzenetére


Goose-T
veterán

Én már csak azt szoktam mondani, hogy ott van a LinkedIn profilom, érjék be azzal. Azt is ki lehet nyomtatni, és úgyis ugyanaz lenne az önéletrajzomban.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#7958) Vadmeggy


Vadmeggy
aktív tag

Szokott valaki tőletek cover lettert írni?
Sosem írtam, nem is volt rá szükségem, de most láttam egy nagyon jó lehetőséget az egyik Big Four-nál.
Picit más terület lenne, mint amivel eddig foglalkoztam, automatizált tesztelés helyett egy scrum master/product owner pozi.

Szerintetek érdemes foglalkozni vele, vagy ha már most cover letterrel szivatnak, akkor később csak rosszabb lesz?

Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.

(#7959) djgeg válasza Vadmeggy (#7958) üzenetére


djgeg
őstag

"Szerintetek érdemes foglalkozni vele, vagy ha már most cover letterrel szivatnak, akkor később csak rosszabb lesz?"
Miért szivatás a CL? :)
Ha érdekel maga a lehetőség mert jó pozi és a cég is vonzó akkor pont ezért írj egy CL-t, nem hű de nehéz csak ne valami atom sablont tölts le és küld el.
Ha 5-10 mondatban nem tudsz plusz infót írni akár a CV-den felül hogy miért gondolod, hogy megfelelnél a pozira amire jelentkezel plusz miért szeretnél a cégnél dolgozni, akkor annyira nem is érdekel.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#7960) axioma válasza sutszi (#7944) üzenetére


axioma
veterán

Nem vagyok szakember, csak volt mar hosszabb tappenzem, es nem latszik hogy kaptal-e valaszt.
Egy tappenzes papiron (ha ez fgtl attol, hogy mhelyi baleset-e vagy mas okbol keresokeptelen, de az igazolas tartalma miatt feltennem) 2 hetet tud a doki igazolni. Egyet a papir fo reszen, egyet mint folytatas a jobb oldali kiegesziton. Tehat a dokihoz el kell menni legalabb ilyen (2 het) surun - a dokinak ugyis meg kell allapitania, hogy keresokeptelen-e me'g.
[Korhaz mas teszta, most a hazidoki altal igazoltakrol van csak szo. Ha meg szakorvos igazol, akkor azt vinni kell a haziorvoshoz, marmint akkor nem a keresokeptelenseget igazolja a szakorvos, hanem az allapotot, es ebbol a haziorvos allapit meg keresokeptelenseget, es fel is kell vinnie a rendszerbe - a szakorvosnak ilyen joga nincs is tudtommal.]

(#7961) savoo


savoo
addikt

Azért az eléggé bosszantó, amikor az első interjúkör alkalmával megmondja az ember a bérsávot, visszahívják szakmai körre stb.., majd hívnak, hogy engem választottak, de 40%-kal alacsonyabb bért hagyott jóvá a vezetőség.... :U

(#7962) Goose-T válasza savoo (#7961) üzenetére


Goose-T
veterán

Ki kell röhögni őket, én is azt csináltam, amikor bevágtak nálam egy ilyen figurát.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#7963) Lortech válasza savoo (#7961) üzenetére


Lortech
addikt

Ez még messziről is bosszantóan hangzik.
Akkor valójában nem téged választottak, hanem azt az ismeretlent, aki azt tudja mint te, csak 40%-kal kevesebbért vállalja.
Ha ugyanez fejvadászon keresztül történik, akkor nálam a fejvadász cég (és összes - valaha volt :D - fejvadásza) örök tiltólista. Cégek direktben néha próbálkoznak tovább akkor is, ha tudják, hogy nem akarnak annyit fizetni, HR statisztikából látszik majd, hogy dolgoztak, de a fránya pályázó nem akart aláírni.

Thank you to god for making me an atheist

(#7964) Cathfaern válasza Lortech (#7963) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Gyanítom emögött valami félreszabott premizálási rendszer húzódhat. Pl. ha van "megfelelő" jelölt, csak a jelölt elutasítja az ajánlatot, akkor a HR-esnek plusz pont (hozott embert, csak az valamiért lemondta), de ha ő utasítja el a jelöltet (pl. mert túl sokat kér), akkor nem jár a plusz pont...

(#7965) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Valakinek véletlen nincs az E.ON-nál ismerőse, esetleg hallott valamit, hogy milyen ott dolgozni/ fizetni mennyire szeretnek?
Székesfehérvárra keresnek tervelőkészítőt, szimpatikus lenne a dolog.

(#7966) adalbert1 válasza savoo (#7961) üzenetére


adalbert1
veterán

Esetleg mondhatod nekik, hogy akkor 40%-kal kevesebb ideig érsz majd rá ennyi pénzért, és 5 helyett csak 3 napot jössz dolgozni. :))
Komolyra fordítva a szót elég zavaró lehet, tulajdonképpen teljesen feleslegesen rabolták az idődet, ennek már a legelején ki kellett volna derülnie. :(((

(#7967) Atomantiii válasza grizlisandor (#7965) üzenetére


Atomantiii
őstag

Nem irodai dolgozókat ismerek párat, persze az valamivel másabb. Pótlékokkal, ügyeleti pénzzel együtt viszonylag jól keresnek, de ugye ez sem sokat mond, mert mihez képest? Van aki szívesen dolgozna ott annyiért, van aki meg nem. Munkaidőt igyekeznek betartani, de sokszor megcsúsznak, illetve a pihenőidőt is komolyan veszik és igyekeznek betartani.

Bár ha azt nézzük amit csinálniuk kell és amilyen feltételek mellett nemigen vannak túlfizetve ők sem.

De az "aktatologatók" jobb pénzt kapnak, van aki céges autót is, illetve ott simán be lehet tartani a munkaidőt, nem úgy, mint azoknál, akik kint dolgoznak.

Szerintem próbáld meg bátran.

(#7968) bobsys


bobsys
addikt

.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#7969) grizlisandor válasza Atomantiii (#7967) üzenetére


grizlisandor
addikt

Köszönöm az infókat, megpróbálom, hátha visszajelez valaki Profession-ról végre... :DDD

(#7970) Poultier


Poultier
tag

Sziasztok!

Interjúk előtt szoktatok készülni, memóriát frissíteni?

(#7971) ToMmY_hun válasza Poultier (#7970) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Igen, erősen ajánlott. Sok múlhat egy kérdésre adott válaszon, szóval érdemes ismételni előtte. Amúgy sem árt frissíteni a tudást. :)

C programmers never die, they are just cast into void.

(#7972) dkaro válasza ToMmY_hun (#7971) üzenetére


dkaro
őstag

És a céggel kapcsolatban is készülj fel. Jó benyomást kelt ha látják, hogy utána néztél a cégnek.

(#7973) Flowtation


Flowtation
őstag

Sziasztok!
Kicsit rendhagyó kérdésem lenne. Elképzelhető, hogy kinéz egy, az m2m-el kapcsolatos értékesítői állás. Kicsit beleolvasva nagyon érdekes terület számomra, viszont a másik oldala, ugye az, hogy értékesíteni kellene. Namost, mennyire foglalkoznak ezzel a (nagy, min 50 fő) cégek? Mert egy ismerőssel beszélgettem erről, autóiparban van, jó pozícióban és ő siralmasnak nevezte ez ilyen terű hozzáállást. A kérdésem inkább az lenne - első körben - hogy van ebben potenciál? Tegyük félre egyelőre hogy értékesítési munka. Az állásajánlat kecsegtető, céges holmik, autó, persze járni is kell sokat. Viszont van biztos állásom, akár még nyugdíjasnak is mondanám, de kevés a pénz...

Dióhéjban annyi hogy cégek részére kell a vállalatirányítási rendszerbe illeszkedő, mérési lehetőségeket biztosító eszközöket (csomagokat) eladni.

Köszi a válaszokat! Bocsánat, ha off!

A fórumtársnak csibi826, aki nógrád megyéből ment fel pestre, sok sikert kívánok, ne csodálkozzatok, hogy elfogadta a nettó 260-at, én szintén itt, igaz közalkalmazotti státuszban nettó 129et keresek, családra...én megértem. :K

[ Szerkesztve ]

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#7974) Jhonny06 válasza Flowtation (#7973) üzenetére


Jhonny06
veterán

Vicces, kb. 1 évvel ezelőtt találkoztam egy sráccal, akinek olyan személyisége volt, hogy bármit el tudott volna adni nekem. Lassan, megfontoltan beszélt. Más területen dolgozott, de mondta, hogy szeretne valami ilyesmi munkát, mert imádja az embereket, el tudja nekik magyarázni, hogy miért lenne nekik jó az, amit ő kínál, stb. Oda akarok kilyukadni, hogy ebben a munkában való sikeresség szerintem 99%-ban az előbb említett dolgokon múlik. Egy átlag Jánost betesznek egy ilyen pozícióba, valószínűleg nem fog túl sokat elérni.

Egyébként abszolút van létjogosultsága az ilyen "bullshit" értékesítői munkáknak, csak tényleg iszonyatosan kevés ember alkalmas rá, hogy normálisan csinálja. Viszont ha ilyen vagy, akkor lehet vele keresni.

(#7975) Flowtation válasza Jhonny06 (#7974) üzenetére


Flowtation
őstag

Igen, az érem másik oldala a személyiség kérdése...erről viszont fogalmam sincs. Nagyon sarkosan véve, dolgoztam már ilyen területen, optikus voltam, nyilván ott is el kellett adni, minél jobb összegben. Akkor Te azt mondod, ebben a konkrét esetben, hogy nagyobb százalékban függ a személytől, mint a területtől?

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#7976) Cathfaern válasza Flowtation (#7975) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Meg azt járd körbe alaposan, hogy a terméket jó szívvel el tudod-e adni. Mert ha nem, és át kell vágni az ügyfeleket az értékesítéshez, akkor hamar ki lehet égni (és ez teljesen független attól, hogy mennyire megy jól a cégnek).

(#7977) chewycl


chewycl
tag

Sziasztok!

Kicsit rendhagyó kérdésem lenne. Mennyire számíthat az a munkáltatónál, hogy a nevemben egy ékezet el van írva? (ü helyett ű, igazából alig feltűnő, néha én sem tudom már mit írjak, 14 betűből áll a vezetéknevem). Gyakorlatilag minden igazolványomon, az egyetemen, a középsuliban is. Csak az anyakönyvben van helyesen leírva, és önéletrajzomban is helyesen írtam le(lehet nem kellett volna). Nem szeretném, hogy ebből kavar legyen, már felvettek a céghez, most tartok a háttérellenőrzési folyamatoknál..:D Jeleznem kellene ezt feléjük, vagy nem annyira lényeges?

Előre is köszönöm a válaszokat :R

(#7978) bambano válasza chewycl (#7977) üzenetére


bambano
titán

szerintem a munkahelyeden az igazolványokból másolják a neved, tehát ahogy abban van, úgy lesz.
először az igazolványaidat kellene rendbe rakatni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7979) FLx válasza chewycl (#7977) üzenetére


FLx
addikt

A munkáltató a hivatalos irataidból dolgozik, ha ott sem jó, az gáz. Én a helyedben gyorsan lerendezném ezt, mert egyszer akarsz majd komolyabb hivatalos ügyet intézni és akkor kellemetlen lesz kapkodni. Az összes iratodban meg kell egyezzen az anyakönyvi kivonatban szereplővel. Lehet, hogy nem tűnik nagy dolognak egy betű eltérés, de amúgy az.

(#7980) chewycl válasza bambano (#7978) üzenetére


chewycl
tag

Igazából nekem kellett eddig kitölteni mindent, a felvételi adatlapot is, úgy írtam a nevem, ahogyan az anyakönyvben szerepel. Csak ugye az iratok meg mást mutatnak. Holnap felhívom a HRt, hogy mit javasolnak, remélem jól viszonyulnak az esethez :DD

FLx: Már egyszer megjártam, az útlevelet alig akarták kiadni. Ez régebben volt, sajnos azóta teljesen kiment a fejemből. Intézkedem mihamarabb.

(#7981) pethYeti


pethYeti
addikt

Sziasztok!

Elszántam magam a váltásra és költöznék BP-re. Kis összefoglaló: Van egy gazdinfós bsc diplomám, de tapasztalatom nincs. Körülbelül 1 évet dolgoztam humán területen (többnyire táblázatokat készítettem, cég adatbázisból lekérdezéseket meg papírmunka...), majd felmondtam, hogy ennél azért valami komolyabbra is vihetem. Az elmúlt egy hónapba kicsit próbáltam felfrissíteni az agyamat, sajnos felejtettem az 1 év alatt.

Na most mik a reális elvárások. Mivel költöznék és albérletet vennék ki valószínűleg egy ismerősömmel ketten ezért a nettó 200e fizetés nagyon minimum lenne. Milyen állásokat célozzak meg? Valami hasznos tanács?

Köszi előre is a válaszokat! :R

(#7982) sutszi válasza pethYeti (#7981) üzenetére


sutszi
veterán

A szövegből ugyan kiderül, hogy egyedül vagy, de inkább bruttóba gondolj a fizetésedre. Kiszámolhatod mennyi nettót szeretnél majd ezt bruttósítod...De a lényeg, hogy a végén mindig ezt az összeget tudod jól viszonyítani.

Ennél az összegnél azért többet is kereshetsz és szükséged is lesz rá BP-n. Volt itt többször, hogy valaki alábecsülte a lakhatás árát vagy az összeget amire szüksége lehet... Ha már láttál albérlet árakat és az egyéb dolgokat is kiszámoltad a 200 nettóhoz, akkor oké. De ha nem így tetted akkor számold újra. Mert lehet, hogy nem tudsz annyit keresni a kezdetekben mint amennyire szükséged lenne ahhoz a bizonyos elvárt szinthez...

Konkrét összeget én nem írnék, de szerintem ettől többet is kérhetsz majd interjúkon bár kicsit részletesebb kép jó lenne az ismereteidről. Meg arról, hogy milyen terület felé húzol jobban.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#7983) pethYeti válasza sutszi (#7982) üzenetére


pethYeti
addikt

Ismereteim igazából amit egyetemen "tanítottak" Java, C, C++, C#, webfejlesztés, SQL, stb... Itthon, Unity-be kóstoltam bele. Angol nyelv megy, ha interjún angolul kellene elbeszélgetni nem lenne akkora gond.

Nincs kimondottan olyan hogy csak Java fejlesztést vállalok. Több terület is érdekel, akár tesztelői állások (de ezek nem tudom mennyire esélyesek jelenleg), fejlesztői állások, de érdekelne akár, Data Analyst állás is. Az lenne kimondottan előnyös ha kezdetben lenne lehetőség betanulni, megtanulni a cég által elvárt dolgokat.

(#7984) ToMmY_hun válasza pethYeti (#7983) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Szerintem azt döntsd el, hogy milyen terület felé szeretnél nyitni. Első körben érdemes választani egy ágazatot majd ahhoz egy nyelvet, amit alaposan ismerni kell - természetesen az előny, ha a többihez is hozzá tudsz szólni, de jó ha egyben alaposabban is elmerülsz.
A legtöbb cég szakmai teszttel vesz csak fel, és ehhez bizony ismerni kell az adott nyelvet junior szinten. Esetleg mehetsz olyan céghez, ahol saját nyelvet használnak.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#7985) Tapsi válasza pethYeti (#7983) üzenetére


Tapsi
addikt

Junior pozikat kezdj el pályázni, ennyi!

(#7986) pethYeti

Annyi helyre pályázz, amennyire csak tudsz! Aztán ha több helyről is kapsz ajánlatot, akkor legfeljebb válogatsz. 4 semmi, 10 sem.

[ Szerkesztve ]

(#7986) pethYeti válasza Tapsi (#7985) üzenetére


pethYeti
addikt

Egyszerre hány helyre érdemes pályázni, gondolom az se állapot ha 10-re elküldöm egyszerre? Kezdetben megpályázok 3-4 helyet, majd ha ez nem jön össze, akkor néhány hét után újabb állásokat pályázok?

Akár első körben Junior Java Developer állásokat nézek ki és akkor ezt pörgetem itthon is, hogy a szakmai elbeszélgetéseken minél jobb esélyeim legyenek?

(#7987) dellfanboy válasza pethYeti (#7986) üzenetére


dellfanboy
senior tag

viccelsz ugye? amikor palyakezdo voltam volt hogy egy hetvegen elkuldtem kb 10 helyre.. 3-4? foleg most amikor mindenki szabad jo ha jan elso heteibe kapsz visszajelzest.
raadasul 1-2x megszivtam hogy lattam egy jo allashirdetest amit kiraktak 05.-en jelentkezesi hatarido meg mondjuk 31.e volt. kb 10 korul lattam mondom nem palyazom meg van meg hatra durvan 3 het. elmentettem kedvencekbe, jovo heten 17. nezem nem toroltek?
ha most nincs melod es dolgozni akarsz akkor minel tobbre erdemes elkuldeni. termeszetesen a job description-t ments le txt-be ha felhivnak kepbe legyel mire kuldted el.
a jelenktezesrol meg mindig kapsz e-mailes visszaigazolast szoval azt mar nem kell excel be vezetni.
ha meg majd telon keresnek erdemes elmentegetni a tel szamokat nehogy azert ne vedd fel vmikor mert nem tudod ki keres..

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#7988) sutszi válasza pethYeti (#7983) üzenetére


sutszi
veterán

Ahogy írta Tapsi junior pozikat nézegess... Jó ha megjegyzed, hogy kezdetben nem a nagy pénz keresés lesz az első hanem a tapasztalatszerzés.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#7989) pethYeti válasza sutszi (#7988) üzenetére


pethYeti
addikt

Köszi neked és mindenki másnak is a segítséget!

(#7990) apple87


apple87
senior tag

Sziasztok!

Milyik állásoldalakat érdemes nézni? Hogy ne maradjak le semmiről?

(#7991) dellfanboy válasza apple87 (#7990) üzenetére


dellfanboy
senior tag

hol milyen munkakorbe keresel allast?
a legtobb jo allast meg se hirdetek mert sajat ismerosi korokben elkelnek...(akar a sarki zoldsegesrol akar egy komoly multi-rol van szo..) szoval networkingelni kell ezerrel.

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#7992) FLx válasza apple87 (#7990) üzenetére


FLx
addikt

A legtöbb komoly cég már nem is hirdet sehol, mert nulla a hatékonysága. Inkább linkedin-en keresnek meg embereket, vagy ismerősi ajánlások alapján direktben telefonon stb. Viszont a saját weboldalukon többnyire kint vannak az állások, szóval azokat érdemes nézegetni. És igen, tudni kell milyen céghez szeretnél pályázni...

(#7993) estikornel


estikornel
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni álláskereséssel kapcsolatban mert az utóbbi időben teljesen haszontalannak érzem magam és nem tudok mit kezdeni magammal, lövésem sincs merre tovább.
22 éves leszek egy hónap múlva, (szerk: Dunaújvárosban lakok) 1 hónap hankook tireban ahol én mondtam fel, mert nagyon megterhelő volt (gerincferdülés). Végzettségeim: érettségi (informatika 8+4 év), logisztika OKJ és tervezem az angol középfokot mert jól megy, de még nem tárgyalóképes szinten. Szakmámon (logisztika) belül nem tudok elhelyezkedni mert mindenhol egyetemi szintet és 2-3 év tapasztalatot várnak el.
Kereskedelmet szeretnék leginkább, Euronics vagy Mediamarkt és hasonlók, mert az elektronikai kütyük érdekelnek és ezekről tudok is beszélni mert van róluk tapasztalatom is. Fizikai munkát többet nem szeretnék, főleg nem azt, hogy újra 40-50kg-kat emeljek 8/12 órában 3 műszakban.
Nem tudom mekkora elvárás, de ha a nettó 110-et el tudnám érni havonta ennyi szakmai háttérrel pályakezdőként annak örülnék mert egyedül élek így ennyi nekem elég főleg kezdésnek.

Minden tippet és tanácsot hálásan köszönök előre is!

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#7994) xEon1337 válasza estikornel (#7993) üzenetére


xEon1337
őstag

A továbbiakban is Dunaújvárosban szeretnél maradni? Van ott a városban ilyen elektronikai bolt, amiket említettél?

Ha teheted, akkor minél előbb tedd le a középfokú nyelvvizsgát, legalább lesz róla papírod, ami sok esetben előnybe hozhat a többi jelentkezővel szemben.
Nem teljesen vagyok tisztában vele, de nem úgy van, hogy ilyen bolti kereskedőként, eladóként is kell rendelkezned ennek megfelelő OKJ-s végzettséggel? Ha tényleg ez az álmod, akkor azt hiszem kénytelen leszel beiratkozni egy ilyen képzésre.

Ez a 110.000 nettó nekem nagyon kevésnek tűnik, még egy betanított munkás is többet kell keressen ennél azért manapság Magyarországon. Nem akarok indiszkrét lenni, de ezt az "egyedül élsz"-et úgy kell érteni, hogy a szüleiddel, de nincsen barátnőd? Mert ha tényleg egyedül és ennyiből kellene megélned, akkor minden tisztelemet..

Nagyon fiatal vagy még, ha nem is akarsz egyetemre menni, szerintem a legjobban akkor jársz, ha egy rendes szakmát megtanulsz, amit ha becsületesen végzel, utána halálra keresheted magad akár itthon, akár külföldön. Asztalos, ács, villanyszerelő, bármi..

"Less but better" - Dieter Rams

(#7995) estikornel válasza xEon1337 (#7994) üzenetére


estikornel
tag

Mivel az örökölt lakás itt van (panel, nem rendes családi) ezért egyelőre maradnom kell, persze munka érdekében Bp-ig is mennék.

Angol szakos volt ofőmet majd megkérem, hogy igazítson el aztán elvégzem a nyelvvizsgát mert aktívan használom a nyelvet, csupán idő kérdése hálisten. Úgy tudom egyébként, hogy nem kell hozzá direkt kereskedői végzettség, nagyon sok helyen egy érettségi is elég, sőt még direkt a műszaki cikkek ismerete sem feltétel mert többnyire van egy hetes felkészítés.

Hát én hankookban nettó 100e ft-ot kerestem 18 nap alatt próbaidősként, igaz ebben volt egy teljes éjszakai műszak és pár túlóra is. Nekem egyelőre ennyi elég lenne, úgy 25-30 szokott lenni a rezsim, emellé még 50 kb minden másra elég szokott lenni egy hónapra, és akkor tudok félretenni valamennyit. Meg hát nem tudom mennyit lehetne elvárni a jelen végzettségeimmel. Igen teljesen egyedül élek, csak rohamosan fogy az örökölt és egyéb félretett pénz, mosógép tönkremegy stb... Nagyszülőket pedig nem igazán terhelném.

Egyetemet igazából a gyenge matekom miatt nem erőltetném, és az érettségimmel nincs is elég pontom sajnos. Esti szakon vagy levelezőn úgy tudom most tudok végezni második okj-t akár, vagy pedig valami megfontolt szak esetén a fizetőset is bevállalnám.

(#7996) kstcsk válasza estikornel (#7993) üzenetére


kstcsk
tag

Szia!

Elsőnek is fel a fejjel. Ha úgy érzed, hogy az egyetem jelenleg nem a legjobban járható út, akkor ne erőltesd, elkezdheted később is. Annak nincs értelme ha az első év végén kifogysz a pénzből, több kárt okoznál mint hasznot. Szerintem legyen egy biztos "alapod" mire elkezded, félve, állandóan azon idegeskedve élni/tanulni hogy mi lesz 2 hónap múlva, nem lehet... A nyelvvizsgát érdemes lenne minél hamarabb megcsinálnod, egy értékesítői munkatársnál (illetve sok más esetben) előnyt jelent. Nem tudom milyenek a lehetőséget Dunaújvárosban és környékén, de böngészd az álláshirdetéseket, legyen egy egyszerű és tartalmas CV-d, járj nyitott szemmel, érdeklődj. Érthető, hogy a nehéz fizikai munka nem a te tereped, és csalódás ért, de ettől függetlenül meg kell próbálnod elvállalni olyan munkát is ami nem álmaid netovábbja. Természetesen nem onnan kell nyugdíjba menned, mellette pedig marad idő a nyelvre is. Egy MM-ben sem dolgoznak feltétlenül eladói végzettséggel rendelkezők, sokkal fontosabb, hogy érts az adott területhez, illetve tudj beszélni :B

@xeon.Szabi

Sajnos akármennyire hihetetlen de nagyon sok multi cég van ahol műszakpótlékokkal együtt is csak 100-110 ezer a nettó bér. Tudok kevesebbről, többről is.

(#7997) beherit válasza xEon1337 (#7994) üzenetére


beherit
tag

Az, hogy Magyarorszagon tobbet keres netto 110-nel a gyari munkás, az eros. Valahol lehet, én pl Szabolcsban élek, itt összege nem a két kezüket érte, akiket ismerek :)

amor fati

(#7998) xEon1337 válasza beherit (#7997) üzenetére


xEon1337
őstag

Bocsánat, nekem Győr környékéről vannak információim, tapasztalataim, erre felé pedig akkora a munkaerőhiány, hogy kénytelenek a cégek rendesen megfizetni a dolgozókat, így is lasszóval kell fogni őket. Sokan pedig már inkább Szlovákiába járnak át, mert ott a korábban említett összeg kétszeresét is megkapják a gyárakban.

Akinek nincsen még családja vagy állandó ápolásra, felügyeletre szoruló rokona, az jobban teszi, ha mobilis lesz és elköltözik egy olyan területre, ahol normális fizetésért el tud helyezkedni. Nagyon sokan jönnek ide a Kisalföldre az ország túlsó feléből.

"Less but better" - Dieter Rams

(#7999) beherit válasza xEon1337 (#7998) üzenetére


beherit
tag

Valóban, itt tele van gyökeret eresztett emberekkel a vidék. Van egy "kolléganőm", akit közfoglalkoztatottként (nettó 51k) foglalkoznak az intézményben, ahol dolgozok. 41 éves és az anyukájával él, se barátja se senkije. A testvére Zala körül él, mondta neki, hogy költözzön oda és keressen munkát arrafelé. Azt mondta, hogy nem akar menni, mert nem akar mindent itt hagyni. WTF?! És ez nem egyedi eset.

amor fati

(#8000) syl5 válasza apple87 (#7990) üzenetére


syl5
őstag

Indeed, Linkedin

[ Szerkesztve ]

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.