Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8501) Tufa_ válasza MATEO6600 (#8498) üzenetére


Tufa_
aktív tag

LinkedIn alapvetoen csak egy uzleti kozossegihalo, ne stresszelj rajta.. Ha regisztralva vagy, az nem jelenti automatikusan hogy hasznalod az allaskereso funkciokat is. Van opcio amit ha aktivalsz, akkor munkaltatok/fejvadaszok/HR-esek lathatjak hogy nyitott vagy uj lehetoseg fele, egyebkent meg facebook csak baba kepek helyett uzleti hirekkel :)
En 1 honapja valtottam munkahelyet, itt UK-ban pl az osszes interju elott le lettem csekkolva LinkedInen (valos CV, stb..) es nekem is nagy segitseg volt hogy tudtam kutakodni az aktualis munkahely utan (munkatarsak, fonok, ceg hierarchia..).

(#8502) MATEO6600 válasza Tufa_ (#8501) üzenetére


MATEO6600
őstag

Van opcio amit ha aktivalsz, akkor munkaltatok/fejvadaszok/HR-esek lathatjak hogy nyitott vagy uj lehetoseg fele
Na erre gondoltam, ha ezt aktiválom, akkor az én cégemnél lévő HR-esek is látják hogy nyitott vagyok, és leadhatják a forró drótot a főnöknek, aki ezután máshogy nézhet rám.

(#8503) Tufa_ válasza MATEO6600 (#8502) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Pontosan nem tudom milyen pozicioban dolgozol de szerintem mire eszreveszik hogy keresel, mar valoszinu par interjun tul leszel, akkor meg ugyis mindegy mit gondolnak rolad. En kulonosebben nem is izgulnek..

(#8504) Mercutio_ válasza Tufa_ (#8503) üzenetére


Mercutio_
félisten

Lehet, hogy nem IT-szektor :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8505) MATEO6600 válasza Mercutio_ (#8504) üzenetére


MATEO6600
őstag

De IT-s és konkrétan olyan célzattal regisztrálnék fel, hogy kínáljam magam, mutassam a külső cégek felé, hogy létezem, mint potenciális jelölt.

(#8506) dkaro válasza MATEO6600 (#8505) üzenetére


dkaro
őstag

Kicsit túlpörgöd szerintem:) Regisztrálj, nem lesz belőle gondod.

(#8507) savoo válasza MATEO6600 (#8502) üzenetére


savoo
addikt

Akkor ne aktiváld. Nekem sincs, mégis mindig megtalálnak ajánlatokkal így is..

(#8508) sutszi


sutszi
veterán

A jövedelem topikba bedobtam ezt a kérdést de eddig nem jött válasz. Hátha esetleg itt valaki hozzá tud tenni valamit.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#8509) axioma válasza MATEO6600 (#8505) üzenetére


axioma
veterán

A linkedin akkor tudja nekik feldobni (azaz nem a nevedre rakeresve, hanem magatol), ha az altaluk ismert _valamelyik_ email cimeden regisztralsz. Me'g hulyenek se kell lenniuk (megadni az email cimuk jelszavat, mert erre is lattam hogy komoly vezetonel is volt pelda), csak androidos (vagy hat telefonos) linkedin app-ot feltenni... akkor az osszes fiokjuk osszes email cimet keresi.
Tehat ha van olyan email cimed, ami altaluk nem ismert, es nem keresnek rad pont, akkor nem fognak latni. Mas kerdes, hogy a masik iranybol, amikor keresnek teged, vajon egy ures (semmi szakmai kapcsolat, mert gondolom akkor munkatarsakat nem is jelolnel ismerosnek) profil mennyire bizalomgerjeszto (pl. visszaigazolt skill-ek nelkul).
Ja es termeszetesen lehet olyat, hogy beregisztralsz, latnak teged, konstataljak az adataidat, majd fel-inkognitoba valtasz: az osszes valtozasrol kikapcsolod az ismeroseid ertesiteset. Ekkor megint az van, hogy ha nem kattintanak rad, nem veszik eszre a modosulast (akar premiumositasz, bar nem tudom megeri-e, akar valtoztatsz a Summary-n -- azert arra ebben az esetben vigyazz, hogy ha a ceg helyere irnad hogy looking for.... na azt azert egy tokegyszeru listaban is latjak, ill. neha kapok olyan levelet, hogy reconnect valamelyik ismerosommel, ott is kattintas nelkul is latszik a munkahelye, szoval azt a mezot ne piszkald).

[ Szerkesztve ]

(#8510) djgeg


djgeg
őstag

Ahoy

Valakinek van tapasztalat velük: http://www.dorsum.eu/
Kivételesen nem nekem kell az infó :D

:R

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8511) Tapsi válasza djgeg (#8510) üzenetére


Tapsi
addikt

IT business analyst pozíciót hirdettek meg, és PL/SQL-ből interjúztattak. Szerinted? :D

(#8512) djgeg válasza Tapsi (#8511) üzenetére


djgeg
őstag

Mármint, hogy "láttál-e" már olyat vagy fejlesztői szinten ? :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8513) Tapsi válasza djgeg (#8512) üzenetére


Tapsi
addikt

Fejlesztői szinten. Sőt, kifejtették, hogy nekik IT BA nem is kell, hanem munkás kéz. Én meg néztem, mint a moziban! :D

[ Szerkesztve ]

(#8514) djgeg válasza Tapsi (#8513) üzenetére


djgeg
őstag

Az vicces, Ismerős pont BA pozival kapcs megy majd második körre :D

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8515) Tapsi válasza djgeg (#8514) üzenetére


Tapsi
addikt

Lehet, hogy azóta rájöttek, hogy miről is szól ez a pozíció. :D

(#8516) estikornel


estikornel
tag

Sziasztok!

LIDL-be jelentkeznék, épp a webes felületen töltöm a jelentkezési "lapot", de arra gondoltam lehet jobban járnék ha személyesen vinném be, viszont ott kinek adom le és hol? Elég ha megszólítok egy bolti eladót (én is erre jelentkeznék), és megkérdezem tőle, hogy bent van-e a boltvezető? Ilyenkor melyik a célszerűbb módszer? Nagyon szeretném végre az állást, rég óta várok nyílt pozícióra, és itt a lehetőség.

(#8517) Vegha válasza estikornel (#8516) üzenetére


Vegha
senior tag

Szerintem teljesen mindegy, ha szimpatikus vagy akkor ugyis behívnak, bármelyik módon adod be a jelentkezesedet.
Mindemellett pedig szerintem az eselyeidet biztosan noveled ha mindkét módon jelentkezel.

(#8518) section9


section9
őstag

Megkeresett egy vmware recruiter írországi Senior Security Engineer pozicióra. (threat modelling, software security, secure coding) Túl vagyok az első két szakmai körön, még kettő maradt hátra, egy szakmai és egy manageri, viszont már most kérnék a bérigényem.

Benefiteket listáztam, az hasonló mindkét helyen. OECD szerint körülbelül kétszer annyira drága Írország, mint Magyarország. Most "átszámolva" bruttó havi 700.000 forintos fizetésem van (~27.000 EUR per év bruttó). Kint úgy 40-45.000 EUR-t keresnek egyéb pozíciókban. Szerintetek mennyi lehet a reális fizetés amit még meg is adnak?

Nem annyira akarok váltani, plusz nagyon hiányszakma és specializált tudás, úgyhogy merhetek pofátlan lenni.

(#8519) Lortech válasza section9 (#8518) üzenetére


Lortech
addikt

Most pofátlan vagy reális? 60k körül mondanék alaphangon. Ha visznek akkor ne azért vigyenek, mert olcsó magyar munkaerő.

Thank you to god for making me an atheist

(#8520) emvy válasza section9 (#8518) üzenetére


emvy
nagyúr

40e euro nagyon-nagyon keves erre a feladatra. FYI: ha ott elnel, es tenyleg senior security engineer vagy, akkor a hatszamjegyu eves fizetes cseppet sem lenne irrealis.

while (!sleep) sheep++;

(#8521) section9


section9
őstag

Nincs adatom arra, hogy kint mennyit keresnek ilyen poziban, így abból indultam ki, hogy 40-50k körül van a fejlesztői bér és itthon hasonlóan keresek mint egy fejlesztő. Viszont senior nem vagyok még, összesen van 5 év tapasztalatom, de az vegyesen fejlesztés, etikus hack és software security témában.

60k-val talán elgondolkoznék, efelett valószínűleg rá is bólintanék ha minden más klappol. Csak tényleg az van, hogy nincs összehasonlítási alapom, hogy kint mennyi az annyi.

(#8522) djgeg válasza section9 (#8518) üzenetére


djgeg
őstag

Belső vagy külső pozi leírás nincs? Sokszor van ott bérsáv is megadva.
Egy embert ismertem aki Senior Security Engineer poziban dolgozott külföldön. (usa) de már nem emlékszem melyik cégnél.(talán IBM) 130.000 USD környékén volt neki az éves. Glassdoor on egy ilyet lehet csak találni vmware senior sec pozira:140k USD base fizuval +juttatások, de máshol is hasonlót láttam. Nem tudom mennyire reális. Mindenesetre szerintem egy ilyen pozi egy 100.000 EUR-t tól szépen indúlhat kint.
[link]

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8523) section9 válasza djgeg (#8522) üzenetére


section9
őstag

Sajnos nincs. Tegnap a telefonos interjún rákérdeztem, hogy nyilván van ehhez a pozícióhoz valamilyen bérsáv rendelve és egyszerűbb lenne ez alapján dönteni, de azt mondta a csaj, hogy nagyon rugalmasak ebben a tekintetben.

szerk.: Köszönöm, megpróbálom összehasonlítani és belőni ez alapján a többi pozícióval, hogy kábé hányszoros szorzóval mennek a US fizetések. :)

[ Szerkesztve ]

(#8524) djgeg válasza section9 (#8523) üzenetére


djgeg
őstag

írtam még az előzőbe :)
Mint írtad nem vagy éppen senior a témában de ha egy senior pozira akar maga a cég akkor nem mondanék sokkal kevesebbet. 60-100.000 közötti kezdést totál elképzelhetőnek tartok.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8525) Lortech válasza section9 (#8521) üzenetére


Lortech
addikt

Pont most kaptam egy üzenetet fejvadásztól, aki Írországba keres több pozícióra senior fejlesztőt, 80-110k között + relocation.

Thank you to god for making me an atheist

(#8526) kraftxld válasza section9 (#8523) üzenetére


kraftxld
nagyúr

US is nagyon régió függő, nyugati parton több a fizu, de el is pörög lakhatásra.
De ha tényleg senior security engineer tudás is van meg pár papír, simán lehet 80-100e euró a fizu. Lehet nem az első melóval, de a másodikkal tuti.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8527) Shade45


Shade45
senior tag

Az mennyire "normális", hogy kapok egy szóbeli ajánlatot egy cégtől, amit később papírra vetnek és a vezetők is aláírtak, de nem küldik el e-mailben, arra hivatkozva, hogy bizalmas információkat tartalmaz (vezetők aláírása, stb...)?

És addig nem is tudom megnézni, amíg nincs meg a pontos felmondási időm a jelenlegi munkahelyemen...

Autógyárról beszélünk, tehát nem valami kis cég.

Kértem őket, hogy scannelve küldjék el, de nem hajlandóak, a fentiekre hivatkozva.

Van félni valóm?

(#8528) Tapsi válasza Shade45 (#8527) üzenetére


Tapsi
addikt

Személyesen átveheted? Kérd meg, hogy postázzák el neked!

(#8529) Shade45

Az e-mail elég. Ilyen aláírásos scannelt ajánlatot én még csak egyszer kaptam, a legtöbb simán csak küld egy mailt az összeggel meg hogy gratulál. Ne agyald túl!

[ Szerkesztve ]

(#8529) Shade45 válasza Tapsi (#8528) üzenetére


Shade45
senior tag

Annak nincs akadálya, csak 300 km-re vagyok tőlük, így picit bajos a dolog.

Egyelőre abban maradtunk, ha megvan a felmondási időm hossza, akkor be kell majd mennem hozzájuk egy személyes adategyeztetése.

Csak számomra ez egy picit fura, hogy hivatalos papír, minden nélkül szeretnének felmondatni. (E-mailes visszaigazolást kaptam tőlük, amiben a megállapodott összeg szerepelt.)

Beszéltem a fejvadásszal is, akik közvetítettek hozzájuk, de ő is megnyugtatott, hogy ez egy biztos dolog, nincs mitől tartanom.

Mérnöki pozícióról beszélünk amúgy...

(#8530) Goose-T válasza Shade45 (#8529) üzenetére


Goose-T
veterán

Nem értem ezt a vergődésedet. Felteszem, pontosan tudod, hány nap a felmondási időd. Az új cégnél arra kíváncsiak, hogy mikor tudnál kezdeni. Fogod a mai dátumot, hozzáadsz mondjuk két hetet, rászámolod még a felmondási idődet, és megmondod nekik az eredményt. Ők megírják ennek alapján az ajánlatot, te elmész érte személyesen, hazaviszed, elolvasod, átgondolod, aztán ha tetszik, akkor felmondasz úgy, hogy tényleg tudj azon a napon kezdeni, amit ők ráírtak a papírra. Az ajánlatoknak van érvényességi ideje, ha azon az időn belül visszajuttatod aláírva, akkor az rájuk nézve is kötelező érvényű, nem kell parázni.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8531) Shade45 válasza Goose-T (#8530) üzenetére


Shade45
senior tag

Persze, pontosan tudom, ezzel azonban ők is maximálisan tisztában vannak, hogy mennyi idő!

Nem most váltok munkahelyet először, tudom a menetét; korábban viszont mindig ajánlat volt a kezemben, és az alapján tudtam mérlegelni a "hogyan tovább"-ról. Itt ezzel szemben csak szóbeli van + egy e-mail, amiben áll egy bruttó összeg.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy kamu a dolog, vagy bizalmatlan lennék, vagy bármi ilyesmi, csak az eddigiekben ilyen módszerrel még nem találkoztam és furcsálltam.

[ Szerkesztve ]

(#8532) Tapsi


Tapsi
addikt

Most kaptam linkedinen egy megkeresést, Senior Data Architect pozi Lengyelországban. Rákérdeztem a fizetési sávra: 10-15 ezer zlotyt írt bruttóban. Ez ugye 750 ezer - 1 100 000-s sávot jelent. Ti mit gondoltok erről?

(#8533) djgeg válasza Tapsi (#8532) üzenetére


djgeg
őstag

Lengyelben merre?

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8534) Goose-T válasza Tapsi (#8532) üzenetére


Goose-T
veterán

Itthon is lehet ennyit keresni szerintem ilyen pozícióban.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8535) Tapsi válasza djgeg (#8533) üzenetére


Tapsi
addikt

Rzeszów

(#8534) Goose-T

Én is így vagyok vele. Ha már külföldre megyek, akkor nyilván jóval több pénzért. Nem tűnik nagy üzletnek.

(#8536) Jhonny06 válasza Shade45 (#8531) üzenetére


Jhonny06
veterán

Szerintem elég bullshitnek hangzik. Oké, nyilván ez is alap üzleti titoknak minősül, mint hivatalos dokumentum, de mi olyan van rajta, ami a céget hátrányosan érinti? Nevek meg aláírások? Ugyan már.. ezt mindenki kiküldi gond nélkül. Sőt, ezen maximum a HR-es aláírása kell, hogy szerepeljen.

Ez persze nem jelenti azt, hogy kamuznak, de kicsit túllihegik, az tuti.

(#8537) Mercutio_ válasza Shade45 (#8527) üzenetére


Mercutio_
félisten

Esetleg kérdezd meg, hogy word doksiban megkaphatod-e a munkaszerződésedet?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8538) 1eske


1eske
tag

Csinált innen már valaki olyat, hogy egy cég adott X órát egy feladat megoldására otthon és annak a megoldása alapján vettek fel valakit céghez?

Tehát adnak 2 órát, hogy programozz le egy problémát, feladatot és attól függően, hogy hogyan sikerül hívnak be ajánlattal.

Az lenne a fő kérdésem, hogy milyen feladatra lehet ilyenkor számítani egyáltalán? Elképzelésem sincs, hogy erre hogyan lehetne gyakorolni.

(#8539) Gombinyó válasza 1eske (#8538) üzenetére


Gombinyó
őstag

Nálunk az összes fejlesztőt és grafikust így szűrik a személyes interjú előtt. Kapnak valami kis feladatot ami hasonló a mindennapi munkához.

Felkészülni? Nyilván képben vagy azzal ami az elvárás, ha jelentkezel egy pozícióra. Külön erre készülni szerintem nem kell.

[ Szerkesztve ]

(#8540) djgeg válasza 1eske (#8538) üzenetére


djgeg
őstag

troll on:
"programozz le egy problémát" lehet nem bugokat kell magy csinálni, peresze előferdül :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8541) 1eske válasza Gombinyó (#8539) üzenetére


1eske
tag

Igazság szerint ez egy Junior pozíció, így eléggé nehéz belőni, hogy mi lenne a feladatom, kvázi minden, bele kell tanulnom még az egész projektbe.

Szóval ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek ötlete milyen feladatot tudnának adni Java-ban.

(#8542) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Csütörtökön lesz egy skype-os interjúm, ahol a jelek szerint az angol tudásomat is tesztelni fogják. Jelenlegi munkahelyem írásban sokat használom a nyelvet, szerintem egy erős középhaladó szinten vagyok, viszont szóban sajnos kb semennyire. Így kicsit fosok attól, hogy beégek, mit tanácsoltok, mit érdemes legalább kicsit gyakorolni? Jelenleg miven foglalkozom, beszéljek kicsit magamról jellegű kérdéseket várhatok szerintetek?

Valamint maga az állás egy multihoz, zöldmezős beruházásra, IT admin szerű pozícióra szólna. 2 éve dolgozom már egy multinál IT operátorként, de a diplomát csak most fogom megkapni, ha minden jól megy. Ilyenkor az a 2 év az dobhat valamennyit a fizetési igényen vagy ettől ftlenül pályakezdő szintű bért kéne mondjak, ha kérdezik?

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8543) section9 válasza 1eske (#8541) üzenetére


section9
őstag

Most tolt le egy ilyet barátnőm egy-két hete, de mivel unatkoztam, ezért én is megcsináltam just for fun.

HackerRankon kapott egy vizsgát ami két órára volt csak megnyitva. Nagyon primitív tankönyvi feladványok voltak, szintfelmérés jelleggel: kérj be x számot és írd ki őket, menj végig egy soron és ha három megegyező elem van egymás után akkor írj ki egy 1-est, ha nincs akkor 0-át. Az egyetlen viszonylag számomra "komplexebb" feladat az az volt, hogy ki kellett íratni parancssorra egy nagy 1-est space, / és | karakterekből úgy, hogy bemeneti paraméterek alapján volt megszabva, hogy mekkora legyen a végeredmény.

A nehézséget jól minősíti, hogy nem vagyok fejlesztő, öt év óta most láttam először Java-t, mégis megvolt viszonylag hamar.

(#8544) EnGarde


EnGarde
csendes tag

Megkerestek a Daimler-től (igen, a Merci) Berlinbe (sw fejlesztés, build és release engineer).
Én nem akarok menni, a távmunka híve vagyok, de ha valakit érdekel, megadom a kontaktot. 1 sörért. :)

Gondolom a pénz az überjó. De nem is a pénz számít itt, hanem az a tapasztalat, amit szerez az ember.

(#8545) Shade45 válasza TheProb (#8542) üzenetére


Shade45
senior tag

Saját tapasztalataim ezzel kapcsolatban:

- Ha dolgozol, mi az, amit jelenleg végzel, mutasd be részletesen egy napodat a munkahelyeden;

- Milyen elképzeléseid vannak a jövőt illetően;

- Mi az, ami motivál;

- Milyen az ideális vezető számodra.

Kb. ilyen és ehhez hasonló kérdésekből készülnék, nem árt ha egy-egy dolgot más szavakkal is körbe tudsz írni, kerüld a túlzott szóismétlést és az üresjáratot! Ha nem jut eszedbe egy szó, ne görcsölj, ne ülj némán, vágd ki magad azzal, hogy "Keresed a megfelelő szót", és kezd el körül írni másképpen!

[ Szerkesztve ]

(#8546) Shade45


Shade45
senior tag

Adott két ajánlat:

- Autógyár: Termelés támogató mérnök;
- Alumínium sajtoló, profil készítő gyár: PLC Programozó.

Az alapbér mind a két esetben azonos, a juttatásokban némileg több az utóbbi. De nem ez alapján szeretnék dönteni, hanem, hogy hol tudnék szakmailag többet fejlődni, melyikkel járok jobban hosszútávon.

Az első pozíciónak többrétű a feladatköre, míg a második csak egy dologra koncentrál.

Mind a kettő multi, és mind a kettő a termelésben történő munkavégzést jelent!

Vélemények, javaslatok?

Jelenleg azon dilemmázok, hogy tanuljam ki a PLC programozás csínját-bínját, aztán kérdéses, hogy ezzel hová jutok évek múltán, vagy szerezzek tapasztalatot az autóiparban, ami egy elég nagy robbanás kapujában áll (önvezető autók; ez a gyár nem fejleszt ilyet), és a későbbiekben talán nagyobb érték lesz a CV-ben, ha úgy alakul...

(#8547) juliabrilke válasza Tapsi (#8532) üzenetére


juliabrilke
addikt

Ennyit Magyarországon is lehet keresni Architect pozícióban, ráadásul nem seniorként.
Kimenni szerintem csak többé érné meg, ez nem egy olyan nagy ajánlat. :U

(#8548) djgeg


djgeg
őstag

Mennyire általános, hogy csak személyesen akarnak ajánlatot adni nem küldik levélben ? :U

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8549) Shade45 válasza djgeg (#8548) üzenetére


Shade45
senior tag

Olvass vissza néhány hsz-t, én pont így jártam nem régen!

Számomra is meglepő volt...

(#8550) djgeg válasza Shade45 (#8549) üzenetére


djgeg
őstag

Ebben az esetben annyi, hogy még szóbeli ajánlat se történt csak, hogy tennének ajánlatot de csak személyesen.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.