Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces
    őstag

Sziasztok!

Nem akarok flame-t belőle, előre leszögezem. De szerintetek melyik webprogramozóit érdemes a kettő közül tanulni? PHP ( Yii framework használattal) vagy ASP.NET MVC (kis Orchard, webforms).
    Én nem igazán tudok dönteni. Most jelenleg PHP-val foglalkozom, de Yii-t kitanulnám ha lenne rá kereslet, idehaza vagy külföldön. (Dánia, Svédország, Németország elsősorban)
    ASP.NET-et is szívesen elmélyíteném a tudásomat (sőt hobbi projektet is csinálnék, ami ha befut akkor üzemeltetem.)

A PHP-nak van egy előnye, míg az ASP.NET-nek nem igazán saját tapasztalat alapján. Ha ASP.NET-ben nincs konkrétan 1 éves munkatapasztalatom, akkor nem nagyon állnak velem szóba, plusz mindig van rá jelentkező a munkára. Eddig nekem legalább is nem sikerült.
    Hobbi projekt alapján lenne tapasztalatom benne, de melyikbe áldozzak. Melyik az amelyiket jobban lehet részmunkaidős pozicíóban is művelni? (Melyikre van inkább igény idehaza és külföldön?)

A másik ami az ASP.NET ellen szól, hogy egy picit felületes a tudásom, úgy értem, hogy rég foglalkoztam webformssal de akkor is inkább egyszerű weblapok, MVC esetén is egyszerű weblap, meg UI felületen dolgoztam 3 hónapos gyakorlaton.

Főállásban Java-s állást akarok megcsípni, csak szeretném vagy a PHP-t vagy az ASP.NET-es ismeretet elmélyíteni, és részmunkaidőben + saját projektemen dolgoznék vele.
    (Bár nagyon gondolkozom, hogy az egyik projektemet Yii-ben a másiket meg ASP.NET-ben valósítsam meg.) :R

Új hozzászólás Aktív témák