- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
Van alapfokú angolom , de sajna nem ugy megy mint anno a suliban.
A munkaügyis tanfolyamok meg sajna csak munkanélkülieknek van ingyen szerintem, de majd megkérdezem azért. -
Croft-21
őstag
válasz
buffon007 #1457 üzenetére
Lehet hogy senkit nem vettek fel! Nem hallottál még olyanról, hogy a cégek meghirdetnek egy pozíciót, mert kötelező meghirdetni, de közbe már bevan töltve a pozíció? Hány ilyen van...
Én is még júniusban voltam az Ikeában állásinterjún, 5en voltunk bent és én is úgy éreztem, hogy nagyon jól ment. Egy teszt írással kezdődött az egész, amiben még angol rész is volt. Ha azon a teszten megfeleltél, jött még aznap a személyes elbeszélgetés. Mindenki továbbjutott és a beszélgetés is tök simán ment. A legjobb énemet mutattam nekik...majd kb két hét múlva küldtek egy e mailt, hogy sajnos nem tudnak nekem munkát ajánlani...
De hát ez tipikus manapság, lehet hogy elmész 10 állásinterjúra, amiből egyre sem vesznek fel. Jelenleg is úgy sikerült munkát találnom, hogy ismerősöm szólt, hogy van náluk felvétel és Ő továbbította személyesen az önéletrajzom... Hát ez van, ez ma Magyarország. -
Kassadin
addikt
válasz
Ateszzero #1493 üzenetére
Tudom, hogy anyagilag megterhelő megvenni a nyelvkönyvet, de én sürgősen ráfeküdnék a nyelvtanulásra. 5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek könyvet ajánlom első körben. Már a nyelvtudással kitudsz emelkedni a többiek közül, mert az emberek lusták megtanulni jól egy nyelvet.
Persze, ha neked van jó angol vagy német nyelvtudásod, akkor vedd úgy, hogy nem is írtam semmit.
-
Ateszzero
őstag
Igen , nem fizet túl jól, de ha szükséges a gyors munka , akkor ideiglenesen megfelel. Az a baj hogy a mostani munkám se fizet valami jól, ezért muszáj megfognom ha találok egy jobban fizető munkát, most tervezem hogy gyűjtök valami tanfolyamra, vagy targonca vagy valami eladói. Jobb nem jut az eszembe.
-
flash-
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy van e itt CV szakértő?szeretném neki elküldeni az önéletrajzomat és tanácsokat kérni hogy mit lehetne javítani!
-
-
bambano
titán
válasz
kraftxld #1481 üzenetére
befektetni akkor lehet, ha van mit. aki 28k-ból él napról napra, az nem fog most tanfolyamra költeni. egyébként is ezek a tanfolyamok egyre viccesebb háttériparágat kezdenek kialakítani, kérdés, hogy mit érnek (szerintem semmit).
ha én lennék egy cég hr-ese, és a jelentkezők előszűrését nagy kosár pénz ellenében kiadtam volna egy közvetítő cégnek, erre jön egy jelölt, aki áttöri ezt a vonalat, azt a jelöltet én kifingatnám. Az nem sima értesítés nélküli elutasításban részesülne, hanem módszeres szivatásban azért, mert a sok kifizetett pénz ellenére zaklatni mert.
Az önéletrajz bármire szabásának a tapasztalat szerint semmi értelme. Most tekintsünk el attól, hogy van szabvány önéletrajz formátum, ami mellett már nemigen mozogsz semerre sem, a tartalom az mindig lutri. Soha nem tudhatod előre, hogy az adott hr-esnek mi a heppje aznap, melyik lábával kelt fel, stb. Emellett a motivációs levél is értelmetlen, arra jó max. hogy a postabontással foglalkozó kislány tudja, hogy kinek kell forwardolni a leveledet.
A karrierportálokon olvasható hr-es ömlengések (ők karriertanácsnak hívják) ismét csak nem érnek semmit, mert nem tudod, akivel szembe kerülsz, az milyen.
Lutri az egész.
-
doc
nagyúr
válasz
bambano #1480 üzenetére
mondom en hogy rosszul csinaljuk
se bunkozas, se horoszkop... ugy tunik amatorok vagyunk meg
mondjuk kulon HR-esunk sincs...
buffon07
velem a fonok (aki egyebkent nemet, de folyekonyan beszel angolul) nemetul kezdett el beszelgetni anno az allasinterjun, pedig nem volt az oneletrajzomban semmi a nemetrol
aztan mikor megkerdeztem a gyenge, tort nemetemmel hogy visszaterhetnenk-e angolra, kozolte hogy NEM!egyebkent az elozo munkahelyemen a francia igazgato siman neki szokott allni franciaul dumalni a gyari ontomunkasoknak, es szemmel lathatolag vagy nem erdekelte hogy egy szot sem ertenek, vagy fel sem tunt neki
CNC-snek meg siman jol johet a nyelvtudas
pl a mar emlitett elozo cegnel gyakran megesett hogy kulfoldrol hoztak peldaul CNC gepet, amihez nyilvan a gyarto emberei jottek uzembe helyezni (olaszokra hatarozottan emlekszem, de szoktak mashonnan is), ilyenkor nagyon jol tud jonni, ha kozvetlenul tudnak kommunikalni azzal, aki majd azon a gepen fog dolgozni (akar esztergalyoskent, akar beallitokent)
mondjuk gondolom nem feltetel volt az altalad emlitett allasnal a nyelvtudas, de altalaban mindenhol pozitivumkent ertekelik, raadasul ez akar cegen belul is megnyithat elotted uj lehetosegeket[ Szerkesztve ]
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Plazmacucci #1447 üzenetére
Nézd, egy szóval sem mondtam, hogy ingyen vannak ezek (bár az alap HP-s vizsgák tényleg olcsóak), de úgy fogd fel, hogy egy nagyon jól megtérülő befektetés amit saját magadba invesztálsz. Ha ilyen szar a helyzet még akár hitelből is érdemes belevágni. Nem azt mondtam, hogy azonnal kezdj neki egy Microsoft MCM minősítésnek ($20K + 1 hónap Seattle-ben)
Magán az önéletrajzon is rengeteget tud dobni ha látják, hogy a munkanélküliség alatt nem csak otthon elvoltál mint a befőtt hanem akkor is képezted magad, valamint sokkal többet érsz el pályázáskor a következőkkel:
- Legyél realisztikus a saját képességeiddel kapcsolatban, ha pl eddig desktop supportot csináltál, ne jelentkezzél pl AD architect melóra.
- Fölösleges spammelni és ész nélkül jelentkezni álláshírdetésekre, mert csak azonnal kukázzák a jelentkezésed.
- Ha találsz egy jó hírdetést amit szerinted szinte rád szabtak elsőször várj mielött elküldöd az önéletrajzod és olvasd át a hírdetést akár 100x.
- Ha ügynökség hírdeti, próbáld meg kideríteni, hogy melyik cég van a hírdetés mögött. Rengetegszer ők is figyelmetlenek és olyan kulcs dolgokat rejtenek el benne, ami alapján ki lehet deríteni, hogy melyik cégről van szó. Sokszor beírják, hogy fő telephely Csajágaröcsögén meg 5 másik az ország ebben és ebben a részében, ez alapján megfelelő google kereséssel meg a kulcsszavak alapján kis szerencsével meg lehet találni a céget.
- Az összegyűjtött infó alapján a cégre szabod az önéletrajzod. Ha üzemeltetésre pályázol kideríted, hogy milyen verziójú Exchange van náluk, milyen tűzfal, a weboldaluk milyen platformon fut meg minden létező dolgot amit ki tudsz, és ezeket a technológiákat kiemeled az önéletrajzodba.
- Hívd fel a HR-est, és kérdezz valami munkával kapcsolatos dolgot ami nincs benne a hírdetésben de csak valami apróság. Mutatkozz be rendesen, érthetően, határozottan és miközben a telefonon beszélsz a HR-essel akkor küldd el mailben az önéletrajzod és erőssíttesd meg vele, hogy megkapta. Így nem az egyik spammer leszel a 300 emailből amit azonnal kukáz, hanem (remélhetőleg) emlékezni fog rád, hogy igen a Jóska gyerek aki képben volt az állással és kérdezett két értelmeset. Ez persze csak akkor működik ha reálisan pályázol az állásra és összeszedsz minden háttérinfót a céggel / hressel kapcsolatban.
- Fordítsd saját hasznodra a mostani trendi dolgokat (Linkedin, F@szbook stb), te is csekkolj le mindenkit a cégnél a HResnél, ne csak úgy tök ismeretlenül háttérinfó nélkül menjél.
- Kerüld a fölösleges dumát az önéletrajzban, max 10 másodperced van, hogy a HR-es felfigyeljen rá. -
doc
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1474 üzenetére
akkor ezek szerint mi rosszul csinalunk valamit
azert ha nem haragszol meg erte, nem fogunk ezen valtoztatni, es tovabbra is normalisan kezeljuk a hozzank jelentkezoket, akarcsak a mar nalunk dolgozokat -
-
bambano
titán
hidd el, ma senkiért sem versenyeznek a munkaerőpiacon. és mivel egyre több cég megy csődbe, egyre többen veszítik el az állásukat.
azt pedig, hogy a hr-esek, fejvadászok, toborzók rendszerint irritálóan idióták, bizonyítják a netes publikációk.
szóval az, hogy 4 éve érte kapkodtak, ma nulla információval bír.
-
Mawyx
őstag
válasz
Plazmacucci #1474 üzenetére
doc ezt azért nem tapasztalja, mert ő egy komoly szaktudással rendelkező szakember, akiért a munkahelyek szoktak versengeni, nem pedig fordítva. Nem mindegy hogy valaki pl büfésnek jelentkezik valahova vagy pl drága, komplex számítógépes rendszereket tervez, amihez kevesen értenek.
-
Képzeld igen. Dolgozni akaró ember rengeteg van, mznkahely kevés. A munkáltató azt tesz amit akar, úgy is van még többszáz jelentkező. Leszarják magát az embert, csak az a lényeg, hogy minnél többet minnél kevesebbért dolgozz. Plánr az állami cégeknél. Én ott dolgoztam, senkinek sem kívánom. Aki meg talált munkát az örüljön, mert ha most elveszti, nem fog egyhamar ugyan abban a pozícióban dolgozni. Utcaseprőnek is csak kihalásos alapon lehet bejutni.
-
Kassadin
addikt
Nem úgy értette szerintem. Hanem, hogy a munkavállalókkal bunkóznak a munkahelyen. Tapasztalom és hallom, nem hiszem el, hogy csak én tudok ilyesmiről. Persze, ez bizony valószínűleg beosztás/szakma/ágazat függő dolog is.
buffon007: Értem. Akkor neked valami részmunkaidő is megoldás lehetne.
-
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1468 üzenetére
Hétköznapi életben műszaki pályán mozognék(bár még sosem dolgoztam benne),de minden más szóba jöhetne.
A vállalkozást azért alapítanám,mert családi problémák vannak itthon,és hogy ne hagyjam veszni,inkább átvenném,így nem lenne elbukva ez a munka.Ez egy árufuvarozással foglalkozó cég lenne. -
doc
nagyúr
válasz
Kassadin #1466 üzenetére
hm, ez nagyon valtozo
a nemeteknel a felso management nagyon orult nekunk, mert olcsobban es jobban dolgoztunk mint a nemetek, de a fejlesztoknel nagyon vegyes volt a kep, sokan gondoltak ugy hogy elvesszuk a munkajukat
de sem itthon, sem kulfoldon nem volt gondom, mindenhol jol erzem magam, jo fejek a munkatarsak
maga az orszag, az elet persze mas, nagyon sz@r tud lenni hazajonni, mintha hirtelen 50 evvel visszalepnek az idoben, az emberi kulturaltsagot tekintve meg 500 evvelPlazmacucci:
miert, azota elvaras lett hogy a munkaado bunko legyen a jelentkezokkel, vagy mi?
mondom, velem teljesen normalisak voltak, sot, mi is azok vagyunk a hozzank jelentkezokkel, alap hogy megkerdezzuk, nem kernek-e inni valamit, stb... -
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1467 üzenetére
Az nem is rossz.
Mivel foglalkozol? Persze, csak akkor írd le, ha nem túl indiszkrét a kérdésem. Nem tudom merre laksz, de nem tudsz megcsípni ilyen bolti eladói munkát mondjuk részmunkaidőben? Vagy valami hasonlót, ahol eltudsz lenni, be vagy jelentve stb.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
Kassadin #1459 üzenetére
miert pont en?
sosem kerestem kulfoldon allast
amugy en 4 eve, mikor munkahelyet akartam valtani, 4 cegnel voltam interjun, kettonel igent mondtak (egyiknel az interju vegen, a masiknal a masodik koros interju vegen), egynel az interju utan par nappal irasban nemleges valaszt kaptam, a negyediktol nem kerestek egyaltalan...
-
Mawyx
őstag
Nálam a visszajelzéssel nincs gond, vagyis csak annyi, hogy elutasítások jönnek
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1445 üzenetére
Nem tudom, más országokban hogy van (majd doc megmondja), de itthon egyáltalán nem jellemző, hogy visszaszólnak, hogy nem tartanak rád igényt, rosszabb esetben küldenek 3 hónap után egy forma levelet, hogy köszönjük, nem kérjük. Velem bejátszották már ezt párszor még régebben.
-
kispéé
senior tag
válasz
buffon007 #1441 üzenetére
Sziasztok!
Csatlakozom hozzátok ide, sajnos én is jan. óta álláskereső vagyok, van egy piacképes dipim,amit januárban szereztem, de sajnos (még) nyelvvizsga hiányában nem akarnak alkalmazni. Pedig eddig voltam pár interjún. Azt tudom tanácsolni nektek, hogy minél hamarabb kezdjetek el angolt tanulni és legalább középfokú szintig elmenni, (de ha már tudtok akkor nem szóltam) mert ma már a takarítónak is kell tudnia angolul! Szörnyű, most végülis milyen országban élünk? -
buffon007
tag
Erről akkor most le is mondtam sajnos.Semmi telefon
-
buffon007
tag
válasz
Plazmacucci #1455 üzenetére
Nem az eladók döntenek.Velük is beszélgettem,elvileg az ő véleményüket is kikérik a beszélgetések alapján.
Viszont az interjúztató illető azt mondta,hogy hívni fog,ha felvettek.Nekem nagyon kezdd olyan érzésem lenni,hogy ezen a fórumon most 2en se jutottunk be az 576ba. -
-
buffon007
tag
válasz
Plazmacucci #1453 üzenetére
Köszi.Ezzel csak az a baj,hogy este 8ig vannak .
-
-
buffon007
tag
válasz
Plazmacucci #1451 üzenetére
ezzel nincs is baj,csak reménykedtem...
-
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Plazmacucci #1430 üzenetére
Én is kétkezi üzemeltetői melót csinálok, de még nem volt gondom a melókereséssel.
Mondtam a másik topikban, hogy a gyártói vizsgák rengeteget dobnak a dolgon.
Megcsinálsz párat, gyakorlatod van, sima ügynek kell lennie ha rendesen értesz a dolgokhoz meg normális CV-d van, és nem spammelsz hanem szépen átírogatod állásspecifikusra minden jelentkezéskor. -
buffon007
tag
Na megvolt az állásinterjúm az 576-ban.KB 10jelentkező volt összesen.
Vidéken itt csak 1+1körös a felvételi.Na nekem megvolt a +1-edik is.Ha felvesznek,akkor ma szólnak kb 3-4között,és ha szólnak hétfőn már mennem kell megkötni a szerződést. -
-
buffon007
tag
válasz
Plazmacucci #1442 üzenetére
Főváros?Csak szakmádban,vagy másban is?
Az a legnagyobb gáz,hogy a régi helyemen én mondtam fel,és már így lehiggadva nem kellett volna.Valamit találni kellene de sürgősen. -
-
buffon007
tag
Az a gáz,hogy itt vidéken semmi munkát nem lehet sosem találni.
Már nagyon szívesen dolgoznék.Az elmúlt 3hétben kb 10!!!!!szer voltam interjún(na jó,volt ahol több körös volt),és még sehova nem vettek fel.Eddig 1 helyről szóltak,hogy nem,a másikra érzem,hogy nem fognak,hátha majd az 576ba.
-
-
buffon007
tag
válasz
Plazmacucci #1437 üzenetére
Ez így van sajnos.Én mikor pályakezdő voltam,a diákmunkából megkeresett pénzemet akarták velem befektetni(barát).Miután nemet mondtam,megromlott a "baráti" kapcsolatunk.Azóta nem köszön....
-
Kassadin
addikt
válasz
Plazmacucci #1435 üzenetére
Ép ésszel ez fel nem fogható, hogy ilyenbe beleugranak az emberek.
-
-
buffon007
tag
válasz
Plazmacucci #1435 üzenetére
Aki buta,az csak a saját kárán tanul(vagy nem).Olyan sehol nincs a világban,hogy a semmiből hirtelen milliomos leszel.Ha ezt valaki elhiszi,akkor meg is érdemli.
-
válasz
Kassadin #1434 üzenetére
Ja! Régebben be akartak szervezni a Nuskin nevű hálózatépítős játékba. Csak 300ezret kellett volna beleinvesztálnom első körben, és már fél év múlva akár milliomos is lehettem volna. Olyan jót még nem röhögtem embereken. sajnos volt ismerősöm aki belement, és jól megszívta.
-
Kassadin
addikt
válasz
Plazmacucci #1432 üzenetére
"Ja és a legjobb, hogy sok ember nem munkából akar megélni. Ma pl. egy olyan helyen voltam, ahol rá akartak venni, hogy egy internetes oldalon gift cardokat vásároljak napi 6 órában..."
Mit is lehet erre írni? Nonszensz.
"Olyan nagy kérés lenne, hogy had dolgozhassak a szakmám területén?" Ezek szerint igen.
-
buffon007
tag
Na holnap én is megpróbálkozom egy 576-os állásinterjúval.Vagy össze jön,vagy nem.Hátha,bár kicsit pesszimista vagyok sajnos.
-
-
Kassadin
addikt
válasz
Plazmacucci #1415 üzenetére
Ez már évek óta így megy, komolyan, a jó szó az, hogy nevetséges, ahogy mondod. Nekem is voltak muris állásinterjúim anno...
Ateszzero: Miért nem próbálsz meg valami árufeltöltő vagy pénztáros melóban gondolkodni? Amíg nincsen jobb, az is több mint a semmi.
[ Szerkesztve ]
-
-
doc
nagyúr
válasz
Ateszzero #1427 üzenetére
Melyik IT-s szakmát ajánlanád a legjobban
ami erdekel...olyan teruletet szerintem nincs ertelme elkezdeni megtanulni, amit nem szivesen csinalsz, mert az hosszu tavon mindenkinek csak rossz lesz
engem pl egyertelmuen csak a fejlesztes erdekel, de attol meg nem mennek el mondjuk ABAP programozonak, barmennyire is keresik oket, magas fizetessel, mert egy honap utan annyira gyulolnem az egeszet, hogy szerintem a nagyfonokot is elkuldenem a k* anyjaba ha rosszul szol hozzam
webfejlesztest szinten nem vallalnek, ugyanezen okbolegyebkent ez nem penzkerdes - az en vegzettsegem az az "erettsegizett bunko" ahogy egy regi ismerosom szokta mondani
diplomam nincs, nem is lesz, es oszinten szolva soha senkit nem is erdekelt
persze onerobol megtanulni azert nehezebb es idoigenyesebb mint mondjuk egyetemen, de siman megoldhato (raadasul az egyetem onmagaban meg nagyon keves, a szabadidodben torteno sajat tanulast/gyakorlast nem helyettesiti!)
-
doc
nagyúr
válasz
hat, en ugyan nem jarok gyakran interjukra (most, hogy probalnak elcsabitani, voltam egy cegnel tobb koros interjukon), de pont ellentetesek a tapasztalataim: mindenki akivel beszeltem, nagyon kedves, baratsagos, jo fej
lehet hogy csak jo cegnel kell probalkozni
engem eleg gyakran (mondjuk heti szinten) keresnek fejvadaszok, HR-esek, pedig nem vagyok aktiv, regisztralva vagyok a profession.hu-n meg a linkedin.com-on, ennyi...
ez utobbit egyebkent NAGYON ajanlom IT-s teruleten munkat keresoknek, ugy vettem eszre hogy a magyar fejvadaszok/hr-esek is nagyon aktivan hasznaljak! -
Ateszzero
őstag
Miért akarok ott dolgozni , mit dolgoztam eddig (nem mintha az önéletrajzomban nem szerepelne) , mondjak el magamról mindent születésemtől kezdve
, mennyi fizut szeretnék és hogy miért adjanak nekem annyit , mit fogok szerintem csinálni ha felvesznek( úgy hogy a munkáról még semmit nem mondtak), ha most a munkahelyemen megkérdeznék a kollegáimat rólam , akkor mit mondanának, miért gondolom hogy szükség van rám meg ehhez hasonló faggatások. Kell az improvizációs készség az biztos, hál istennek nekem van.
-
válasz
Mercutio_ #1422 üzenetére
Igen feltöltöttem mindenhova a CV-met magyarul/angolul. A jobline-t meg a monster-t megnézem holnap. Midnen nagyobb cégnél be van adva a rajzom. Múltkor bementem poénból a Qwerty-be, hogy van e esetleg értékesítő vagy szervizes állás, úgy néztek rám mint az utolsó sarki kurvára
-
Mercutio_
félisten
válasz
Plazmacucci #1421 üzenetére
Uhh, akkor az elmúlt 1/2 évben még dúrvább lett a munkaerőpiac
MS-környezetnél MCTS, MCSE és hasonló MS-es vizsgák papírjaira gondoltam, de persze van ahol nem a papírral foglalkoznak, ha megvan a tudás.Regisztrálva vagy, vagy a CV-d is fel van töltve? Mert vannak cégek akik a kitöltött paraméterek alapján keresnek, de ha nincs az illetőről fent CV azzal nem foglalkoznak
Ahol érdemes még regelni: jobline, monster.hu, jobmonitor, cégek oldalai (telekom, mol, és még egy csomó, pl. gyógyszercégek) esetleg mérnökállások.hu kozigallas.hu
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mercutio_ #1420 üzenetére
2 fejvadász oldalon és a professionon vagyok regisztrálva, ezen kívül minden nagyobb céghez random önéletrajzokat küldök, naponta 1-2 új hirdetésre jelentkezek, ebből jött össze ennyi személyes találkozó, és kb ugyanennyire írtak vissza, hogy köszi nem, a többire sose kaptam választ. 200 fős cégnél dolgoztam full Microsoft környezetben, semmiféle különös papírral nem rendelkezek, informatikai főiskolát végeztem, két és fél év a szakmai tapasztalatom. Amiket felsoroltál sajnos már rég megléptem. Még azok a külsős cégek sem reagálnak a jelentkezésre akik kitúrtak. Ennyi. Ja igen, jogsim az nincs, és nem is lesz amíg nem dolgozok ismét
-
Mercutio_
félisten
válasz
Plazmacucci #1419 üzenetére
Ez így eléggé általános, milyen certificate-ekkel rendelkezel, konkrétan milyen feladatokat láttál el, milyen rendszereket üzemeltettél (verzió, felhasználószám, stb.) valamilyen program- vagy script-nyelvben otthon vagy-e, adatbáziskezelők egyéb IT-s területeken van-e tapasztalatod, valamint nyelvtudás milyen? (vizsga, használati szint írásban/szóban)
Szvsz ezeket nézik első körben, hogy egyáltalán behívják az embert, esetleg T-systems-nél, egyéb supportos cégeknél nem próbálkoztál?
6 hónap alatt 8-10 hely kicsit kevésnek tűnik nekem IT-területen, nagy állásportálokra regeltél, paraméterezett napi hírleveleket beállítottad, önéletrajzot feltöltötted, potenciális álláshelyekre jelentkeztél?
Amit még érdemes: Azoknak a cégeknek az oldalain amelyek számodra szóba jöhetnek rendszeresen nézni a karrier-menüt, ha van lehetőség be is regisztrálni, szintén hirlevelet kérni, CV-t feltölteni. Vannak állások amiket első körben ezekkel az emberekkel próbálnak feltölteni, és csak ha nem sikerül fordulnak az állásportlokhoz.További tipp: Azokhoz a cégekhez "bekopgtatni" akik az eddigi melóhelyednek dolgoztak és úgy gondolok vagy a céggel kapcsolatos helyismeretedet, és/vagy a tényleges szakmai tapasztalataidat hasznosítani tudják.
Amire figyelj, hogy ne szídd a volt melóhelyet, és ne adj ki bizalmas infókat! (még ha felvesznek próbaidőre akkor se)Ja és érdemes eljárni ingyenes szakmai(?) rendezvényekre (ITBN info, SW/HW gyártói bemutatók, stb.) rég nem látott ismerősökkel is össze lehet futni, vannak kint fejvadász cégek, valamint általában az IT-s cégek egy része jelen van, lehet náluk érdeklődni...
[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mit üzemeltettél?
-
-
Ateszzero
őstag
válasz
Én a másfél hónap alatt négy interjún voltam , de midegyiknél olyanokat tudtak kérdezni , hogy a hátamon is folyt a veríték, mintha valami vezérigazgatónak jelentkeztem volna, egy elképesztően magas szinvonalú amerikai multinál, pedig csak ilyen KFC kaszás, Tele-tál étel raktáros , és hasonló állásokra jelentkeztem, gondoltam gyorsba lesz valami állásom, de sajna nem. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Mi lesz még itt...
-
Hi srácok!
Valahogy úgy érzem manapság nagyon ki vannak szolgáltatva azok akik munkát akarnak vállalni. Az elmúlt hat hónapban 8-10 helyen jártam, interjún, meghallgatáson, csoportos tesztíráson stb... Nevetséges amit az emberrel meg nem mernek tenni. Olyan pofátlan, hazug, beképzelt emberekkel találkoztam fél év alatt, hogy szót nem találok rá. Most feladtam az elveimet és elmentem irodai munkára több év üzemeltetés után
Csak gondoltam megosztom veletek, hátha járnak itt egy cipőben velem. -
Lacces
őstag
válasz
bambano #1408 üzenetére
Jávában alap megy (Swing, JDBC is). Na jó még a fájl kezelést át kell nézni, meg most frissítem fel a tudásomat. Annotáció az olyan sziszifuszi még nálam
.
De ez folyamatban, olvasgatom is, hogy mögötte is mit csinál a rendszer. Igyekszem elmélyíteni az ismereteket. Java SE, EE-t még tanulni kell meg Androidot is.
Meg még alapalgoritmusokat átnézni, és tervezési mintákat kell begyakorolni.
A másik kettőre meg csak annyira gondoltam, hogy ha van saját webes projekt, akkor azt csinálom. De lehet igazad van, és maradjon is ennyiben, hogy csak olyan szinten kell tudni a másik kettőt, ami nekem bőven elég.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Nem akarok flame-t belőle, előre leszögezem. De szerintetek melyik webprogramozóit érdemes a kettő közül tanulni? PHP ( Yii framework használattal) vagy ASP.NET MVC (kis Orchard, webforms).
Én nem igazán tudok dönteni. Most jelenleg PHP-val foglalkozom, de Yii-t kitanulnám ha lenne rá kereslet, idehaza vagy külföldön. (Dánia, Svédország, Németország elsősorban)
ASP.NET-et is szívesen elmélyíteném a tudásomat (sőt hobbi projektet is csinálnék, ami ha befut akkor üzemeltetem.)A PHP-nak van egy előnye, míg az ASP.NET-nek nem igazán saját tapasztalat alapján. Ha ASP.NET-ben nincs konkrétan 1 éves munkatapasztalatom, akkor nem nagyon állnak velem szóba, plusz mindig van rá jelentkező a munkára. Eddig nekem legalább is nem sikerült.
Hobbi projekt alapján lenne tapasztalatom benne, de melyikbe áldozzak. Melyik az amelyiket jobban lehet részmunkaidős pozicíóban is művelni? (Melyikre van inkább igény idehaza és külföldön?)A másik ami az ASP.NET ellen szól, hogy egy picit felületes a tudásom, úgy értem, hogy rég foglalkoztam webformssal de akkor is inkább egyszerű weblapok, MVC esetén is egyszerű weblap, meg UI felületen dolgoztam 3 hónapos gyakorlaton.
Főállásban Java-s állást akarok megcsípni, csak szeretném vagy a PHP-t vagy az ASP.NET-es ismeretet elmélyíteni, és részmunkaidőben + saját projektemen dolgoznék vele.
(Bár nagyon gondolkozom, hogy az egyik projektemet Yii-ben a másiket meg ASP.NET-ben valósítsam meg.) -
Ateszzero
őstag
Én azt mondtam neki hogy ki fogom bírni hogy nem cigizek a munkaidő alatt , (nincs dohányzóhely sem) amikor rákérdezett, és azt is mondtam hogy legalább lesz valami kényszerítő ok amiért le tudok majd szokni , de gondolom inkább nem volt kíváncsi rá hogy be tudom-e váltani az ígéretem és kukába dobta a jelentkezésemet , ezért kell legközelebb letagadni. Miért reckírozzon velem amikor gondolom volt egy jó pár jelentkező aki eleve nem dohányzik?
Egyébként szerintem tényleg kibírnám. -
doc
nagyúr
válasz
Ateszzero #1404 üzenetére
es annak mi ertelme hogy letagadod?
ha hulyenek nezed az interjuztatot, akkor ott mar azonnal el is vagtad magad
egy nemdohanyzo siman megmondja valakirol hogy cigizik vagy sem (raadasul ha felvesznek, es meglatjak hogy megis cigizel, akkor azonnal repulsz - teljesen jogosan, ha a dohanyzas kizaro ok volt mar a felvetelnel)akkor mar azt tedd hozza, hogy dohanyzol, de ha az az elvaras, akkor kibirod a munkaidot cigi nelkul (mar ha tenyleg ez az igazsag)
-
izomhod
őstag
válasz
Ateszzero #1401 üzenetére
ilyet még nem hallottam, hogy mert valaki dohányzik
inkább felvesznek a munkakerülő nemdohányost, mint egy jó cigizőt?mondjuk engem felb@sz, amikor nálunk egyes dohányosok napi másfél órát cigiznek a 8ból, nem szólnak nekik, mert az jár, de ha valaki negyed órát késik, az már irgum burgum
ez van gyerekek, diszkrimináció mindenhol
-
Ateszzero
őstag
válasz
Croft-21 #1400 üzenetére
Ó hát kiestem az első kör után.
Dohányos vagyok.Egyébként rendes volt a srác , még az utazási költségem is kiszámoltuk egy hónapra és megkérdezte így is vállalom-e. A játékok ismeretével sem volt gond, volt közös témánk is és közös kedvencünk. KB velem egy idős lehetett , volt hogy az interjúról is el tudtam egy kicsit kanyarítani.
Sajnos nagyon sok önéletrajz volt nála és elsősorban olyasvalakit kerestek aki ért a játékokhoz , kereskedelmi végzettsége van és még nem is dohányzik , mert azt tiltja az 576 a dolgozóinak. Még munkaidő elkezdése előtt sem lehet cigizni.
Nem mondta hogy nem fogok bekerülni a második körbe , de én nem is számítottam ezek után a hívásukra. Pedig olyan jó lett volna... Minden klappolt a munkával, az időbeosztás is , 3nap munka 3nap pihenő, a fizetés is , meg a meló is , meg nem is lett volna messze utazás szempontjából sem, kb 25 perc . Egy fél világ tört össze bennem.
Mindent összevetve , szerintem le kéne tennem egy műszakicikk eladói tanfolyamot és le kellene szoknom erről a fránya dohányzásról és lehet hogy legközelebbi alkalomnál már megfelelnék és dolgozhatnék náluk.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Marvel's Spider-Man 2 PC technikai teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...