Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Szevasztok!
Nem tudom, hogy mely topickba kellene írnom, ezért ide írok.
Egyéni vállalkozóként KATA alatt vagyok. Euróban számláznék egy külföldi cégnek, ilyenkor teljesen legális, hogy nyitok egy külföldi bankszámlaszámot és arra utaltatom a kifizetett munka után járó díjamat és nem egy hazai bankszámlára?
A válaszakat előre köszönöm. -
Lacces
őstag
válasz
KergeK@csa #6548 üzenetére
Igen, észrevettem, hogy az IT-ban a munkaévek számítanak, hobbi projekt az kuka interjúnál.
A 3év-re én nem mondom, hogy senior, csak mások mondják nekem, a tudásom alapján. Most van a cégnél is 6év tapasztalattal rendelkező PHP kolléga, aki még egy login rendszert sem tudott megírni, de a papír alapján senior ezért annak tartják. (Ez most nem szakmai egoizmus) A tudás az másodlagos idehaza. Csak azért említettem meg, mert ilyen állásajánlatokat kapok, de én inkább az erős medior vagyok a leírások alapján.
Most hogy voltam minimum 10 éves tapasztalattal rendelkező kollégákkal együtt egy csapatban (banki szektorból jöttek), ott látszott, hogy pff még nagyon a szakma elején járok, és alázatra nevel.Egyébként én is erre jutottam, amire te is. Csak hát sajnos a mérnöki karrierhez képest az IT-ban mindig 0 évesnek számítasz ha új prog/tech-et tanulsz és helyezkedsz el benne, még villamosmérnökként nem szívatnak ezzel.
-
Lacces
őstag
Helló
Vélemény/Tanács kellene, hogy hogyan érdemes döntenem. Van a jelenlegi munkahely, ott már jeleztem előre, hogy más cég után fogok nézni (az új főnök kért meg rá, hogy szóljunk, mert régi csapatot vett át és újat akar építeni stb... de rendkívül korrekt a cég, csak a fizu nagyon alja).
Viszont az a szitu, hogy Novemberben dobtak át a Java csapatba, és így már ezt is tolhatom az Önéletrajzba, csak azt nem tudom, hogy mikorra kéne felmondani? Január 31 vagy Március 31-én gondolkodom. Január 31 azért, mert máshova felvennének, és akkor magasabb bérért tudok dolgozni, vagy tartsak ki Március 31-ig, mert akkor lesz vége az első release-nek (6 sprint van belőle).
Váltásom oka, hogy a fizu emelést nekem nem terveznek (másik főnök mondta, hogy nekem nem lesz, az újakat indítják magasabbról), a másik, hogy a cég költözött BP-ről le egy másik városba és második hónapja nem találok albit, ahova mint pasi is mehetek
, volt itt már összefogás mással, stb. Én meg koliban már nem akarok lakni másokkal, ez egy másik országrész, ahova nincs kapcsolati tőkém se). Persze lenne full fizetésért, de az már nonszens, mivel az ősöket is én támogatom...
Ha maradnék Március 31-ig akkor az azért jó, mert akkor lesz 5 hónapos Java munka tapasztalatom, az majdnem félév, és azzal lehet pályázni Java-s állásokat. (Itt már van többmint 1 éves C#/Asp.net munkatapasztalatom), azt akkor még kihúzom valahogy a lakhatás miatt.Január 31, azért nem lenne rossz, mert akkor BP-re vissza jobb helyzetben vagyok és magasabb fizu (még igy is a reál kereslettem nagyobb lenne, mint vidéken - költségeket ismerem). Csak, hogy az új cégnél, PHP-val kellene foglalkozni, és mivel van benne 3+ év tapasztalatom, így szinte bármelyik PHP-s cégnél eltudok helyezkedni, (külföldről is Sr PHP állást ajánlottak). De valószínűleg ezt a céget is elhagynám, mert hosszútávon a Java/C# vonallal jobban járok.
Őszintén szólva már Februártól ide jönnék ehhez a PHP-s céghez, pár hónapig lennék, aztán tovább mennék a C#/Java vonalon másik céghez. (Így van magasabb fizu és lakhatás is gyorsan megoldodik) Csak itt inkább érzelmi alapon nehéz a döntés, mert nem szeretnék mással kitolni, de azt tudom, hogy számítanának rám ennél PHP-s a cégnél hosszabb távon. (És korrektek, rugalmas munkaidő, angol nyelv tanítás, Architectet hívnak a céghez, hogy okítson)
Nektek mi a véleményetek? (Ha nem lenne ez az érzelmi dilemma, akkor én jönnék az új céghez és tovább állnék)
-
Lacces
őstag
Hello!
Egy kis segítség kellene (lehet elítéltek miatta).
Én az egyetemi BSc képzést dupla idő alatt fejeztem be. Egyrészt nem ment a programozás az elején, mert ott tanultam meg. Matematikából csak egy tantárgyam volt húzos a többi könnyen ment. Szóval a bukás miatt alapból kitolodott az idő. Illetve váltottam nappali tagozatról levelezőre, ezért itt az adminisztráció miatt egy félév csúszás ismét lett.
Illetve a másik, hogy közben voltak magánéleti válságom is, ami miatt pszichológushoz küldtek el (nem mennék bele, hogy miért - még van utómunka) így alapból nem tudtam, mindig a munkára / tanulásra koncentrálni.
A diplomamunka és az abszolválás hamarabb meglett, 1 évvel később államvizsgáztam.
[Egyébként meglepődtem, hogy nem egy olyan évfolyamtársam volt, aki előttem egy félévvel végezte el, vagy még nem,és nagy multiknál dolgozik, szóval nem vagyok egyedi eset.]Csak ugye ezt az ember nem igazán szereti felfedni állásinterjún, mert eléggé elítélően reagálnak rá. Persze, ha akkoriban más lett volna a hozzáállásom, jobban is összekaphattam volna magam.
Ma napig szeretem képezni magam, coursera, edx, microsoftvirtualacademy, nekem célom, hogy jó szoftverfejlesztő legyek, de én inkább szorgalmas vagyok, mint tehetséges. [Szeretek olvasni / törni a fejemet algoritmizálós teszteken, nem mindig jön össze, vagy pedig 2-3-szor több idő kell nekem, mint a codility féle 30 perc]
Viszont erre rákérdeznek az állásinterjún, a magánéleti problémát kivéve elmondom a többit, de látszik, hogy jobb lett volna, vagy ott hagyni, vagy hamarabb befejezni, nem tudom, hogy ilyenkor a lenéző tekintett hogyan kellene kezelni, vagy mit kéne mondani?
-
Lacces
őstag
Köszönöm mindenkinek.
Hát az a személyeskedős szociális rész csak azért mondanám így utólag, mert amikor végre olyanokhoz kerültek, akik tőlem 10 évvel idősebbek, akkor tudtam, meg, hogy mi az a csapatmunka, és mennyire számít a kommunikáció és egymás tiszteletben tartása (max csak szakmailag lehet valakit buzerálni) -
Lacces
őstag
Hello.
Kaptam interjús kérdéseket, és kellene a helpetek, hogy tudtok-e valami mintát adni, nem a mintát akarom használni (csak van néhány interjú kérdés a 40-ből, amiben nem vagyok biztos.)
"Írd le magad, mint egy márka" (as a brand), na ebben sosem voltam jó, vagy amikor azt kérik, hogy mutasd be magad, én ilyesmit írnék:
Tanulékony, inkább multifunkciós (back-end .Net, de front-end-es cuccokhoz is van érzékem, nem mondom azt, hogy fúj), sikerült PHP-ról .NET-be váltani (másik csapatba), érdekel az architektúrája a programnak; empatikus vagyok, kommunikatív [őszinte], nem hátrálok meg a kihívástól, bár néha elbukom. Igényes a munkámra, és hogy szép kódot írjak (Clean code), én inkább tartom magam átlagos, közepes szintű programozónak"Fejtsd ki, hogy milyen eszközöket használsz arra, hogy növeld a technológiai tudásodat"
Én blog oldalakt mondanék, szakirodalmat, meg CodeReview, és beszélgetés a kollégákkal."Legrosszabb szituáció amiben találtad magad"
PHP-sként, hogy kiaknázntak, betarthatlan határidőket adtak ki, és full stressz az egész munka, benem jelentett munka, de inkább az, hogy az egyik munkahelyemen személyeskedés áldozata lettem, mert a vezető fejlesztő valamiért pikkelt rám, ha én hibáztam, akkor megragadta az alkalmat, hogy letépje a fejem, de ha más kolléga, akkor csak nevetett rajta, ezt a fajta emberi viselkedést nem tűrőm el ma már...
De nem tudom, hogy ezt érdemes-e? Attól függetlenül, hogy valaki szakmailag nem jó, nem jelenti, hogy emberileg sem... ( akkor még zöldfülű voltam)
"Ha valamin dolgoztál, és azzal baj volt, hogyan reagáltál?"
Hát most erre mit írjak? Igyekszem körültekintően megírni a kódomat, tesztelni, és ha beüt gikszer, akkor hát javítom a hibát, és igyekszem tanulni belőle. Hideg vérrel reagálok rá, a német kolléga is megmondta, hogy sokszor van úgy, hogy megírod a kódodat, és azt várod, hogy jól műkődik, de mindig van valami amire nem gondolsz.Én nem akarom fényesíteni magam, de magam altt sem akarom vágni a fát, és ezekre a kérdésekre, nem igazán tudom, hogy mit kéne írnom. Vagy ha csak mondanátok, hogy a "Dőlt" formátumban szedett válaszaimat, hogyan módosítsam, már az is nagy segítség lenne.
-
Lacces
őstag
Sziasztok.
Vannak a neten jó IT-s motiváció levél minták? (Angolul) Én nézegettem már jó néhányat, de valahogy nem vagyok bennük biztos.
Illetve van olyan oldal, ahol az interjúkon előforduló algoritmizáláis feladatok és esetleg megoldásukról van gyűjtemény? (Ahogy én észrevettem, ma már inkább az algoritmusok ismerete a lényeg, mintsem adott technológia ismerete) -
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Sziasztok
Édesanyámnak kell önéletrajzot készítenem. (Közel 50-hez) Ebben az esetben az Önéletrajz kinézete mennyire legyen "modern". Ehhez hasonló, de ettől jobban nézz ki, szó kiemelés, vonalkákkal elválasztva a témakör, ikonok használata a telefon és email-nél. (Az enyémet most nem tenném közé, meg az IT specifikusabb)
Én most mivel külföldre pályázok ezért Europass CV-t csinálok, de szerintem azt idehaza rühelik.A másik nagy segítség lenne, hogy ő a nyomdánál dolgozott mint szalagmunkás, adta a gépnek a papírokat, ezt hogy lenne szebben megfogalmazni?
(Én most nem találok rá szót, hogyan írjam be az önéletrajzba mint pozíciót.)
-
Lacces
őstag
Hali.
Az egyik külföldi cégnél láttam a következő feltöltési lehetőségeket:
- Resume (egyértelmű, hogy a CV)
- Cover (kísérőlevél)
- Portfolio (???? az eddigi projektek, vagy a szaktudásra kíváncsiak?) -
Lacces
őstag
Hali.
Szerintetek mire gondolnak arra, hogy kreatív megoldást várnak el a programozótól?
(A problémát megörökítem egy olajfestményben?).
Jó persze, lehet kontár, vagy minőségi kód megírásával a problémát megoldani. -
Lacces
őstag
Hali,
Ha PHP vagy Java webfejlesztői állásra jelentkeznék, az mennyire lenne gáz, ha a pdf CV mellé egy html CV-t is küldenék resszponzív dízájnt tartalmazva? (Mobilra optimalizált felület, de csak 1db .html fájl a CSS is bele égetve)
Vagy nagyon elvetemült ötlet lenne? -
Lacces
őstag
Szia,
Köszi a választ. Viszont akkor visszakérdeznék ez ügyben, de bárkitől jöhet a saját véleménye (csak ne legyen flame és személyeskedés)
Milyen tapaszatalatra kellene szert tenni 2 év alatt? Mitől pályakezdő vagy nem pályakezdő valaki? (És itt nem az évekre gondolok, hanem szakmai tapasztalat, hozzállás, stb., de semmikép sem az idő.)
Én néha annak érzem magam. Van egy hátrányom, de az másik topic témába megy, majd itt is rákérdezek az álláskereső részére később. És érdekelne, hogy mi a különbség a kettő között.Ez a téma 2 szemszögből érdekelne:
- A cég, és HR-es szemszögéből.
- A programozó kollégák szemszögéből, ti mit várnátok el egy nem pályakezdőtől(de még junior)? (Vagy a senior programozó)A válaszokat előre köszönöm szokás szerint
-
Lacces
őstag
Oks, köszi mindenkinek, mert a többi követelményt teljesítem, mármint a leírtak alapján.
-
Lacces
őstag
Sziasztok,
Szerintetek van értelme olyan állásra jelentkezni, ahol minimum 2 év tapasztalatot kérnek, de nekem csak 1 év 8 hónap van? Vagy úgy is belekötnek?
Előre köszönöm a segítséget -
Lacces
őstag
Hali,
Programozói (webes) álláshirdetésben a következő kitétel van néha:
"Rendelkezzen / Legyen rendszer szemlélete"
Ez pontosan mit jelent? Mit értenek rendszer szemlélet alatt? -
Lacces
őstag
válasz
bambano #2315 üzenetére
Na ja sejtettem, csak hallom, hogy ez is az is ilyen cégeknél dolgozik és elgondolkoztam rajta, meg ahogy néztem a temikát is, inkább alap dolgoknak látszik.
Főleg, hogy fortuna nagyon haragszik rám álláskeresésnél így lehet tényleg nem kell nekem ezen tovább töprengeni. -
Lacces
őstag
Hali
Szerintem páran hallotattok az etikus hacker képzésről (láttam a tematikát tudom miről szól - nem hackerkedni akarok
). De szerintetek egy ilyen képzést elvégezve, milyen lehetősége lenne az embernek az álláspiacon?
El lehet ilyen munkakörbe helyezkedni, van rá igény? (De nem kihasználás alapon...)
-
Lacces
őstag
válasz
bambano #2287 üzenetére
Jah, csak hát ha ti, akik "jó" munkahelyen dolgoznak tudják ezeket
.
Mindenkinek:
Találtam egy jó alapozó írást az SVN-ekkel kapcsolatban. (Ráadásul néhányotokat a hsz-ekben is láttam- ezt kellett volna javasolni
)
Köszönöm mindenkinek, minden jót! -
Lacces
őstag
válasz
dabadab #2278 üzenetére
Na igen, de melyik használat a lényeg
?kliens-en használom vagy szerver oldalon is használom?
Mivel most úgy is tanulás céljából elkezdek saját projekteket csinálok (meg ha nem maradok a szakmában akkor hobbi szinten is lesz mit művelni) ahhoz gondoltam is verziókövetést, de ennek kifejtése már egy másik topic témája. -
Lacces
őstag
Van az álláshirdetéseknél, hogy SVN (verzió kezelő ismeret). Na most itt pontosan mire gondolnak, mert már most csináltam a meló helyen, hogy beállítottam egy leírás alapján, hogy az Eclipse menjen fel egy tárolóba, és onnan szinkronizálok, majd update, update update.
Gondolom ez kevés. Honnan érdemes elindulni, mire gondolnak ezelett? Üzemeltessek lokálba SVN-t?
(látszik, hogy sötét vagyok ebben a témában
).
Én ennél többet nem tudok elképzelni, hogy mit várnak még el. -
Lacces
őstag
Lenne pár kédésem.
- Van-e valakinek tudomása hiteles ami erre az évre érvényes szabadság kalkulátorról? Én a hrportal.hu-n néztem de eltérést látok a cég és a portál által meghatározott napokban.
- Van-e olyan szervezet aki ingyen vagy alacsony díjért megnézi a munkaszerződést és rávilágít a buktatókra? -
Lacces
őstag
Sziasztok,
Szerintetek az mennyire gond, ha esetleg egy állás interjún rákérdeznek, hogy a próbaidő végén mi történt, és én az igazat válaszolom, hogy én nem kívánt tovább lenni a cégnél?
Mert most próbaidőn vagyok, de nem igazán tudom itt elképzelni a jövőmet, de még adok esélyt a próbaidő végéig.A válaszokat előre köszönöm.
-
Lacces
őstag
Értem, köszönöm nektek. Már felvettek időközben
. Meg amúgy is benne volt az Önéletrajzomban. Meg őszintén elmondtam nekik stb.
Köszönöm a válaszokat, így már világos minden ezzel kapcsolatban.
-
Lacces
őstag
válasz
Jhonny06 #2151 üzenetére
Felmondási időt mi ezt megbeszéltük.
Partnercégeknél meg úgy gondolom, hogy ha mindkettő hallgat, én nem mondom, hogy kihez megyek, és ők sem mondják, hogy ott vagyok, akkor baj nem lehet, nem? Vagy csak én vagyok ilyen kis naiv?Én hallgatok, és ők is, és mindenkinek jó így, szerintem.
-
Lacces
őstag
Üdv,
Votlam állásinterjún, és ott megkérdezték tőlem, hogy tudja-e jelenlegi munkahelyem, hogy állást keresek, mondom nem... Majd ha felvesznek akkor megmondom.
Ezt miért akarja annyira tudni? Jó, persze utólag kiderült, hogy partner cégek, de én erről tényleg nem tudtam, ezen meglepődtem. És nekik állítólag ebből bajuk lehet, de vajon miféle? (Nekem ez így furcsa)
Esetleg, ilyenkor mit érdemes mondani? Én bevallottam őszintén, hogy nem tudják.
-
Lacces
őstag
válasz
Cimbooora #2021 üzenetére
CNC + Gépészmérnöki diploma?
Mi felénk, van 2 éves gépészmérnöki mérnökasszisztens OKJ (ott van ez a két dolog, gépgyártástechnológus meg alap CNS ) és ezt a 2 évest képzést a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karába beszámítják...
CNS-sek aránylag nem keresnek rosszul, nettóban 130.000 Huf jó pénz, persze multinál. Külfüldön olyan fele fizetés egy Senior Gépészmérnöknek. (Öcsém most épp ebben van benne, meg valszeg programozóiról én is erre váltok)
Gépészmérnök + angol nyelvtudás 0 év munkatapasztalattal az én ismerőseim 200.000 Huf nettót keresnek, és nem ritka a bruttó 400.000 Huf is 10 év tapasztalattal... Meg nagyon gyorsan eltudsz helyezkedni veleDe ha ívhegesztő is akarsz lenni, akkor azt érdemes Gépészmérnöki diploma után megtanulni mint féléves képzés.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám... Szeretem a Java nyelvet, saját projektet abban akarok/szeretnék megvalósítani (webes projekt, spring mvc, grails). Jelenleg PHP-ban dolgozom... Sulit levelezőn csinálom. (utolsó tanév)
De sajnos nem vagyok egy programozói zseni (de ostoba sem, szerintem) és nincs Java-ban 1 év munkatapasztalatom... (Tanulmányaim Javaban voltam), és azt szeretném kérdezni:
1. Magyarországon hogyan lehetne 0 év munkatapasztalattal elhelyezkedni?
2. Külföldön milyen lehetőségek vannak?Esetleg valami módszer amivel rálehet ébreszteni a HR-seket, hogy érdemes velem szóba állni?
A válaszokat előre köszönöm.
-
Lacces
őstag
Programozói állásnál, ahol a felvételi tesztnél nem kérik majd, hogy tudj egy programnyelvet és pseudo kódok sem lesznek...., hanem a probléma megoldó képességemre lesznek kíváncsiak akkor mire számíthatok? Milyen feladatokra? Miből, hogyan érdemes felkészülni?
(Elsőnél matematikai formulák voltak, azok átalakítása)Mod.: Ha nem kérdezhetek ilyet, lehet törölni a hsz.-t
-
Lacces
őstag
válasz
Psychonaut #1669 üzenetére
Olyat nem lehet, hogy passzív félévre mész? Én tudok olyan egyetemről, amelyiknél ez az opció él. (Széchenyi István Egyetem - Közlekedésmérnöki szak). Ekkor sincs semilyen jogviszonyod. (Tavaly még így volt, lehet az új oktatási törvény nem engedi)
-
Lacces
őstag
Nos, sziasztok!
Előre szólok, hogy a moderátorra bízom, hogy bent hagyja a hsz-met esetleg törölhet belőle részletet, vagy az egészet is. Láttam, hogy nagy eszmecsere folyt itt.
Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy ilyen vita lesz belőle. Ez nagyon meglepett. Bár nagyon sok mindent megtudtam.
Egy részt, látom, hogy 2 nézőpont ebben a kérdésben. De egyet leszűrtem, hogy azonnal keresnem kell egy olyan céget, amelyik hajlandó bejelenteni.
Másrészt azon kell elgondolkoznom, hogy hogyan mondjam szépen és finoman a komolyabb cégek felé, hogy nem voltam bejelentve... Már van tapasztalatom, de szerencsére vannak is junior állások. Majd ott megpróbálom, esetleg mint 0 év tapasztalat.
Tisztázok pár részletet:
- Levelezőn vagyok, egy vidéki nagy város egyetemén. 2 megyével arrébb. Nem gyenge egyetem. (Tagozatot váltottam, okokat most hagyjuk, szerintem nem ezen van most a hangsúly) Fontos: Most februártól is vagyok levelezős.
- Család elég nagy bajban volt és van... Ezért jól jött a pénz, és egy hely, ahol 0 év tapasztalattal felvettek. A lakóhelyemen pedig nagyon kevés az IT lehetőség. A szükség nagy úr.
- Itt úgy volt, hogy bementem egyszer egy állásinterjúra a céghez (ahol most vagyok). Megfeleltem, és a főnök kitöltetett velem egy megbízási szerződést, ami 1 hónapra szólt. Ez megvan. De ennyi, újabb papír nem volt, semmi sem. Persze azt mondta, hogy ő intézi tovább, majd a papírokat, meg még ennek, annak utána kell érdeklődnie. (már akkor ugye gyanús volt ez nekem, de úgy voltam, hogy ő tudja... és nekem kellett a pénz.) De a megbízási szerződésen kívül (amit idén februárban írtunk, és 1 hónapig volt érvényes), más papír nem volt! Néhány forráskódban szerepel a nevem/monogramom... Illetve online jelenléti ívek vannak, plusz 1-2 hónapról van jelenléti ív papíron. Most meg augusztus van.
- Most, úgy vagyok vele, hogy a júliusi fizetést megvárnám, ami ugye zsebbe megy..., utána felmondást megejtem. 30 nap, igen, ez fontos, esetleg közös megegyezés alapján... felajánlom neki, mert legalább addig áttudja szervezni a dolgokat, én is rendezem a dolgokat, a kiadott projekteket is befejezem, meg ne a többi munkatársat szívassam.
De félő, hogy tényleg nem fizeti ki azt a 30 napot.
Azért is kell megvárni, mert akkor lenne annyi pénzem, hogy tudja Budapesten, vagy máshol munkát vállalni, úgyhogy kitudom fizetni az albérlet kaukcióval együtt, és talán éheznem sem kell 1 hónapig. A családomat meg inkább én támogatom ebből a kevés pénzből. (Így aztszem elárultam, hogy nem tudnék utólag fizetni szja stb)
- Régebbi embereket is megkérdeztem, úgy nézz ki, 1-ik mondott fel, de ő felajánlotta a 4 hetet neki, amit elfogadott a főnök, a többieket menesztette...Most már sokkal okosabb lettem a hsz-ekből.
Illetve mégegyszer a moderátornak: "Kezedbe adom a döntést, hogy törlöd-e hsz-met vagy meghagyod"
Még este 9 körül felnézek, ha lesz kérdés megválaszolom.
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #1572 üzenetére
Ennyire nem formális a cég. Bejelentve se vagyok, fizetett szabadság sincs, semmi...
Akkor jövőhéten egy félhivatalos megoldás, augusztus 1, 2-án.
Felmondó levélre van valami hivatalos forma? Bár nálunk, mindig mindent e-mailben kell intézni... Majd dobok neki egyet.
Ha már ők nem azok, akkor én legyek egy kicsit "hivatalos".Nem, nem akarok így kiküzdeni jobb fizut, meg ez nem is az én módszerem..., meg amúgy is felajánlotta ezt múltkor, hogy augusztustól legyen több fizú (max 90.000-re emelné a fizut, de így feketén, plusz kiadásokkal nekem nem éri meg). Szimplán ez a megérzésem, hogy nem szeretnék ott maradni, hogy csak rosszabb lesz. Van egy fajta süllyedő hajó feelingje a cégnek is. Inkább csak bajos minden ott...
Úgy érzem, hogy én ennél jobbat érdemlek. (Nincsenek magas elvárásaim, csak nyugisabb helyre vágyom, kevesebb ordítozás, 8-tól max 16:30-ig lenni, rendesen kitölthető ebédidő. Kevesebb stressz, hogy aznap feladat nem tegnapra kellett volna kész lennie. Amit kértek mindig megcsináltam, lehet lassabban, mint akik régebb óta ott vannak...)Plusz, köszönöm a választ!
-
Lacces
őstag
Nem igazán, csak a volt szobatársam dolgozott ott, mint java fejlesztő. Jó légkör volt, nyugis. Odahaza nem kellett plusz órákat dolgoznia, max csak a cégnél, de ott sem volt vészes, mindig nyugodt volt.
Mindenkinek:
Hogyan kell felmondani?
. Hazai webfejlesztő cégről van szó. És személy szerint unom a helyzetet, és felakarok mondani legkésőbb augusztus 31-én.
Nem vagyok bejelentve, kevés a fizu, magas felelőséget kell vállalni... - szakmai fejlődés meg nem igazán fog már ettől feljebb menni. Max csak kitanulom a cégnek a saját keretrendszerét mégjobban, de ennyi. Nem érzem magamat ott jól, főnök sem stb. Csak igazából indokot sem tudok a fönőknek mondani.
Eddig 4-en voltunk programozók ott, megtudtam pénteken, hogy az egyik már felmondott 2 hete, csak ott van, hogy dokumentáljon meg átadja a tudást. De én meg nem akarom a felelőséget vállalni egy-két projektért, ahol folyton a perrel fenyegetőznek. Én még pályakezdő vagyok, ilyen felelőségtől még eléggé félek. Meg váltani akarok PHP-ról, Java-ra, max más helyen PHP-zni, jobb körülmények között. De ha már én is felmondok akkor csak 2-en lesznek ott programozók, bár ők seniorok, nem 1 év alatti munkatapasztalos juniorok mint én.
Vagy inkább fejleszteném magam 1 hónapig... + levelezőn a suli is jön majd, szakdolgozat stb.
Persze, felajánlott, hogy emelim a fizetésem, de az is még átlag alatt marad.
Szerintettek, hogyan, milyen formában kéne bejelenteni, hogy bocsi, de nem szeretnék tovább itt dolgozni?Szívesen meghallgatom, a tapasztaltabb emberek tanácsait, véleményét (vagyis olvasnám
)
-
Lacces
őstag
válasz
bambano #1408 üzenetére
Jávában alap megy (Swing, JDBC is). Na jó még a fájl kezelést át kell nézni, meg most frissítem fel a tudásomat. Annotáció az olyan sziszifuszi még nálam
.
De ez folyamatban, olvasgatom is, hogy mögötte is mit csinál a rendszer. Igyekszem elmélyíteni az ismereteket. Java SE, EE-t még tanulni kell meg Androidot is.
Meg még alapalgoritmusokat átnézni, és tervezési mintákat kell begyakorolni.
A másik kettőre meg csak annyira gondoltam, hogy ha van saját webes projekt, akkor azt csinálom. De lehet igazad van, és maradjon is ennyiben, hogy csak olyan szinten kell tudni a másik kettőt, ami nekem bőven elég.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Nem akarok flame-t belőle, előre leszögezem. De szerintetek melyik webprogramozóit érdemes a kettő közül tanulni? PHP ( Yii framework használattal) vagy ASP.NET MVC (kis Orchard, webforms).
Én nem igazán tudok dönteni. Most jelenleg PHP-val foglalkozom, de Yii-t kitanulnám ha lenne rá kereslet, idehaza vagy külföldön. (Dánia, Svédország, Németország elsősorban)
ASP.NET-et is szívesen elmélyíteném a tudásomat (sőt hobbi projektet is csinálnék, ami ha befut akkor üzemeltetem.)A PHP-nak van egy előnye, míg az ASP.NET-nek nem igazán saját tapasztalat alapján. Ha ASP.NET-ben nincs konkrétan 1 éves munkatapasztalatom, akkor nem nagyon állnak velem szóba, plusz mindig van rá jelentkező a munkára. Eddig nekem legalább is nem sikerült.
Hobbi projekt alapján lenne tapasztalatom benne, de melyikbe áldozzak. Melyik az amelyiket jobban lehet részmunkaidős pozicíóban is művelni? (Melyikre van inkább igény idehaza és külföldön?)A másik ami az ASP.NET ellen szól, hogy egy picit felületes a tudásom, úgy értem, hogy rég foglalkoztam webformssal de akkor is inkább egyszerű weblapok, MVC esetén is egyszerű weblap, meg UI felületen dolgoztam 3 hónapos gyakorlaton.
Főállásban Java-s állást akarok megcsípni, csak szeretném vagy a PHP-t vagy az ASP.NET-es ismeretet elmélyíteni, és részmunkaidőben + saját projektemen dolgoznék vele.
(Bár nagyon gondolkozom, hogy az egyik projektemet Yii-ben a másiket meg ASP.NET-ben valósítsam meg.) -
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Állásinterjún, vagy már előtte jelentkezésnél, mindig kérik, hogy adjuk meg a fizetési igényt. Mekkora öngól lenne számomra, ha nem konkrét összeget mondanék, hanem azt, hogy a cég átlagfizetésére tartok igényt?
Kezdőként mondanám, a velem azonos munkatapasztalattal rendelkező munkatársak átlag fizetését kérem. És kész... (java fejlesztői állásnál 140.000Ft-nál már nagyon nem tetszik amit hallanak) -
Lacces
őstag
Amcsit inkább.
-
Lacces
őstag
válasz
szunyog199 #1296 üzenetére
Neked és izomhod-nek is köszönöm a választ.
-
Lacces
őstag
Hali!
Szerintetek érdemes ráírni a HR-esre, hogy mikorra várható visszajelzés? (ha már 1 hete lejárt a jelentkezési idő)
-
Lacces
őstag
Nyugaton + USA + Canada + Australia, oda mennyire keresnek programozókat?
Most már hallok mindenfélét, hogy kell, meg azt is hogy egyáltalán nem adnak nekik munkát.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Crypto Trade
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- Futás, futópályák
- Jövő hónap elején érkezik a Monaco 2
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...
- Számítógépház bazár! Kolink, Jonsbo, Bitfenix, Aerocool
- Precision 5570 27% 15.6" 4K UHD+ IPS érintő i9-12900H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- P14s Gen4 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U Radeon 780M 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Hibás VGA Bazár // RX480/570/580/R9 FURY stb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest