- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
engem melóval még nem tudtak átverni
volt ismerős, aki mondta hogy xy céghez megy másnap interjúra
na e-cegjegyzék+fórumok, hatalmas átverés, cég felszámolás alatt, mondtam neki, hogy ne menjen, ha jót akar, mert szívni fog
de elment, szívott is, egész napos várakoztatás, kaja nuku, feltételek nevetségesek
http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html <- ajánlom mindenkinek, főleg ha nevenincs bt vagy kft van a képben
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
van benne valami amit mondasz
de nekem nem ér annyi hercehurcát, meg most mit törődjek azzal, időmet pazarolva, hogy másnak jó legyen,
egyszer be lehet nyelni, legközelebb jobban figyel az ember, annyimindig fenntartással kell kezelni az ilyen dolgokat, kivéve ha fejvadászon keresztül keresnek, mert az azért le van már csekkolva, ott nem kamu állások vannak komolytalan emberekkel
-
doc
nagyúr
válasz
izomhod #1895 üzenetére
nezd meg hogy mit irt korabban: biztos nem atveres, mert akkor mar egy csomoan feljelentettek volna
na EZERT kell feljelenteni, mert ha csondben marad, akkor vidaman folytathatja a kis kocsog gond nelkul
szoval en azt mondom, igenis feljelentes (azt az egy orat igazan ra lehet szanni)
plusz meg a homarnak is el kell kuldeni, a ceg nevevel egyutt, ugy legalabb a gugli is kidobja majd (amig mas alneven nem all neki szervezkedni)[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
izomhod #1893 üzenetére
nehogymar nem kapott semmilyen szerzodest...
egyebkent meg akkor is siman el lehet menni a rendorsegre (ha jol tudom, a magyar jog ismeri a szobeli szerzodes fogalmat is), valoszinuleg (remelhetoleg) nem o lesz az egyetlen. ha meg megvan a hirdetes, onnan mar nem lesz nehez (elvileg) a rendorsegnek elindulni -
moonguru
őstag
Menjetek bányába dolgozni, ott van felvétel!
Xbean:
Tatabányától nincs messze... (igaz nem 1600 Euro lesz a fizetés)Ui:
Én hétfőn megyek a toborzóra...
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Elhiszem, habár nem ez a jellemző.
Xbean: Keress konkrét közvetítő céget, ne (csak) interneten. Itt pesten például tudok egyet, a városliget oldalában található, a nevére sajnos már nem emlékszem, időm meg sose volt bemenni informálódni, így nem is tudok biztosat mondani.
Amúgy itt egy, ők biztos nem dobnak át a palánkon.
-
Xbean
tag
Még szép!
Na szóval úgy volt megbeszélve, hogy reggel 10kor találkozunk Esztergomban (tatabányai vagyok) és majd hívjam, ha ott vagyok, mert kijön értem a buszvégre. Ez már alapból furcsa volt nagyon. De mivel az állás nagyon kellett, mondom ok.
Odamentem a megbeszéltek szerint 10-re és hívtam is, de csak a postafiók kapcsolt állandóan. Telt telt az idő végül vagy 10 sikertelen hívás és 1 óra elteltével felvette. Sajnálkozott, hogy elnyúltak a tárgyalásai, meg hogy ő dolgozik ma a cégnél egyedül és sok dolga van, de ha végez majd rám csörög, hogy jön értem. Kérdeztem, hogy ez kb. mennyi idő, mondta nem tudja bizt, de kb. egy óra. Rákérdeztem a cég címére is, hogy addig odamennék magamtól, de nem nagyon akart válaszolni, pedig 3x is rákérdeztem utoljára már emeltebb hangon, hogy mégis tudatosuljon benne, hogy komolyan gondolom a kérdést, de nem árulta el, arra hivatkozva, hogy úgysem tudnék bemenni, mert nála vannak a kulcsok. Nevetséges. A cég nevére is 2x kellett rákérdeznem, azt végül gyorsan elhadarta, szóval kb. csak annyi maradt meg bennem, hogy valamiféle Bt-ről van szó.
Eltelt az egy óra, másfél is. Elkezdtem újra hívogatni, kb. 5 percenként csörgettem, de nagyrészt ki se csörgött csak postafiók kapcsolt. Ez így ment 12:30-tól 13:30-ig, amikor is meguntam az egészet és 3 és fél óra várakozás után szépen hazajöttem. Természetesen a beígért telefonhívás részéről a nap folyamán nem jött meg, de ezen már nem lepődtem meg. Azért legalább ennyi lehetett volna benne, hogy látva h egy halom nem fogadott hívása van tőlem visszahív az ígérete szerint. Empátia 0.
Szóval így történt, lehet az ő "elfoglaltsága" miatt buktam egy jó állást, de ebben már nem hiszek. Ha még igaz is a meghirdetett állás, akkor sem szeretném ilyen emberre bízni magam külföldön. Az biztos, hogy jól felidegelt aznapra...
-
Xbean
tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Az interjúra mindenesetre elmegyek, abból még nem lehet baj. Isten adja, hogy ne egy profi csalóval hozzon össze a sors. Résen leszek az biztos. ^^
-
PazsitZ
addikt
Átverés, nem átverés a biztonság kedvéért legyen nálad annyi pénz, hogy haza juthass bármi történjék. Biztos helyen mások tudta nélkül.
-
Kassadin
addikt
És? Konkrétan mit mondasz a rendőrségen? Találkoztál egy fickóval, akinek jobb esetben tudod az álnevét, és adtál neki 25 ezret. Adhatsz róla személyleírást, de ha van egy kis esze, akkor elmaszkírozza magát/megváltoztatja a külsejét.
Mondjuk ne így legyen, csak nem kell senkiben sem megbízni...
-
ronson
őstag
válasz
Kassadin #1868 üzenetére
Van sok munka ahol nem kell. Pl. cimborámnak a húsiparban nem kell, mert elég ha a szalag vezető beszél németül. Keres 1500EUR-ot, plusz itthon a minimálbér, Teljesen normális korszerű lakások, családi házak vannak nekik bérelve, 2 fő/ szobával, ami szintén benne van a bérben. Igaz 6*12 óráznak.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
A netto 1600 tenyleg egy kicsit soknak tunik ezert a munkaert, egy kalkulator szerint ez brutto 2100 EUR, a minimalber masfelszerese - ugyanakkor fogalmam sincs, hogy pl. Hollandiaban a harommuszakossagnak milyen felara van.
Az, hogy elore penzt kernek, mondjuk szinten gyanus mozzanat, raadasul nem is keveset, ennyiert rendes busszal is elvisznek.Persze mindezekkel egyutt is lehet, hogy tenyleg valos az ajanlat, de legyel ovatos, nezd meg, hogy mit irsz ala meg ilyenek.
-
Xbean
tag
válasz
Kassadin #1868 üzenetére
Igen viszont tömeges feljelentést kapna az illető. Ki lehet ilyenből jönni úgy, hogy komolyabb büntetés nélkül megússza? Tudom sok hasonló átverésről írnak az interneten, de konkrétan ilyen jellegűt nem találtam.
A hirdetés azt mondja nem kell nyelvtudás, de nekem egy erős középfok szerencsére adott.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
ebből csak a munkaszerződés az, ami pozitív, hogy nem zsebbe megy, hanem papírral.
a lakókonténer az jelenthet szabvány szállítókonténert is, ami kb. a szeméttelep szint. ezzel már nem is annyira jó az az 1600 eurós ajánlat. meg lehet, az a könnyű fizikai munka nem is olyan könnyű.megpróbálni azért érdemes, a papír adhat némi okot bizalomra.
-
Kassadin
addikt
Te elhiszed, hogy 0 (ismétlem 0) nyelvtudással bárkit is alkalmaznak bárhol?
"Valamint a 25 ezer forintos utazási költséget rögtön az esetlegesen sikeres interjú után kellene befizetni, ami után természetesen megkapnám a megfelelő papírokat. Ugyanis állítólag sokan visszakoznak általában és csak lefoglalják maguknak a helyet, ezért a hirdető állítása szerint ez az előre kifizetett utazási költség egyfajta biztosíték arra, hogy a munkavállalónak komolyak a szándékai."
Aha, igen.
10 ember 250 ezer. Nem is rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Xbean
tag
Sziasztok!
Az alábbi álláshírdetést találtam az interneten:
"október 29-i kezdéssel keresünk magyar céghez rotterdami logisztikai központba raktáros munkatársaikat (férfiakat, nőket) egyaránt, könnyű fizikai munkára. 3 műszakos váltakozó munkarend, heti 2 szabadnap biztosított, 8 órás munkavégzés. Munkaruhát, szállást biztosítunk, szállás 2 személyes lakókonténerkben. Érettségi, é alapfokú számítógépes tudás szükséges. Kiutazás busszal, csoportosan október 14-én történik, melynek költsége 25.000 ft. Cégünk jelenleg nem tudja biztosítani az ingyenes kiutazást, így kérjük azok jelentkezzenek, akiknek módjában áll kifizetni ezt az összeget. Időpontegyeztetés telefonon: 0620444-51-99 személyes elbeszélgetésre, munkaszerződés megkötéséhez önéletrajz és bizonyítvány bemutatása szükséges! Személyes beszélgetés !Esztergomban! történik.
Nem közvetítők, fejvadászok vagyunk, hanem munkáltatók!"Rövid telefonos beszélgetés során kiderült, hogy a kiutazás nem 14.-én, hanem 28.-án történik. Valamint a 25 ezer forintos utazási költséget rögtön az esetlegesen sikeres interjú után kellene befizetni, ami után természetesen megkapnám a megfelelő papírokat. Ugyanis állítólag sokan visszakoznak általában és csak lefoglalják maguknak a helyet, ezért a hirdető állítása szerint ez az előre kifizetett utazási költség egyfajta biztosíték arra, hogy a munkavállalónak komolyak a szándékai.
Nekem túl jó ajánlatnak tűnik nettó 1600 euró+szállás raktári nyelvtudás nélkül végezhető munkához képest. Szerintetek átverés? -
PazsitZ
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1863 üzenetére
fegyvertény.
És én még néha csodálkoztam bizonyos területen miért nem találnak egyesek állást.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
RaPiDsHaRe #1859 üzenetére
én beleírtam, hogy 6 éves koromban már ment a win 3.1 meg dos 6.22
csak egy tipp
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kassadin #1861 üzenetére
Inkább ne
Csak arra utaltam, hogy ez így elég általános kérdés volt, 1000 dolgot lehet írni attól függően, hogy a HR-esre mint személyre célzunk, vagy az adott szakterület specialitásait akarjuk domborítani, netán magának a CV-nek a formai elemeivel kapcsolatban gondolkodunk azon, hogy mivel lehetne érdekesebbé tenni. (Anim.gif
)
-
Mercutio_
félisten
válasz
RaPiDsHaRe #1859 üzenetére
"D*gtam már HR-essel"
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, ha ti rendszergazda állásra jelentkeznétek, mit írnátok az önéletrajzba ? Ami felkelti a HR-es kolléga érdeklődését.
-
Csakénvagyok
őstag
Akkor itt is felteszem:
ÉszakMOn ipari infó/automatika/PLC végzettséggel (mérnök) +4 év szakmai, +2 év egyéb (elektrotechnikusi )tapasztalattal, közepes (vagy inkább kezdő
) angol nyelvtudással mennyit lehet keresni?
-
buffon007
tag
Mit takarhat amúgy az alapfokú nyelvtudás? Behívtak egy interjúra,ahol ez szükséges németből.Én angolos vagyok,németet mostanában kezdtem feleleveníteni,félek,hogy ez még nem lesz elég.
-
buffon007
tag
Veszíteni semmit,csak a drága időmet.nagyon be vagyok ám táblázva egész nap.
Egyébként droidnak fogom kiadni magam.Amikor beszélnek kiröhögöm őket,stb stb.Ha ez kell nekik....Azon gondolkoztam,hogy 2-300ezer ft körül veszek egy autót,és bele árut,azzal fogok piacozni,amíg jobb nincs.Az a baj,hogy ez is nagy rizikó,könnyen lenullázhatom magam.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
buffon007 #1848 üzenetére
ez nem azt jelenti hogy alkalmatlan vagy, siman lehetsz pl. 'tul jo' is
nekem is azt mondtak az elso 'hivatalos' allasinterjumon hogy tulkepzett vagyok (aztan egy honappal kesobb hivtak, hogyha meg erdekel, akkor mehetek...)szimpla gyari, 'droidmunkara' (nehogy sertesnek vedd, oszinten nem annak szanom!) szerintem inkabb felvesznek olyat, akibol nem nagyon neznek ki tobbet
akin latszik hogy ertelmesebb (a hozzaszolasaid, azok stilusa alapjan szerintem Te boven ebbe a kategoriaba tartozol), azt konnyen elveszitik ha talal jobb helyet, szoval nem feltetlenul kifizetodo...mindenesetre nyugodtan meg lehet probalni a portan leados modszert (bar akkor mar inkabb kozvetlenul a HR-eshez menj!), mit veszithetsz vele?
-
buffon007
tag
válasz
moonguru #1849 üzenetére
Jobban nem tudom.Semmire sem vagyok jó.A napjaim is úgy telnek,hogy felkelek,gépen állást vadászok,takarítok,kaját csinálok állást vadászok,valamit kezdek utána magammal,és vagy tvzek vagy gépezek.Kezdem már unni a monotonitást is,illetve,hogy nem lehetnek céljaim amiket el kellene érnem.....Már vagy 15-20helyről hívtak vissza,hogy nem.Akkor mi ha nem selejt lennék?
Találtam a neten egy kérdést,ami nekem is aktuális.Aki ilyesmiben tud segíteni,annak megköszönném:
[link][ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
r3dsnake #1846 üzenetére
Nem tudom a pontos aktuális szabályokat.
Abban az egyben legyél biztos, hogy ott nem fogsz kapni munkát. Ennek fényében fontold meg, hogy az egyéb előnyök miatt érdemes-e oda járni. Az, hogy közmunkára küldjenek, elvileg akár elő is fordulhat, a kérdés az, mi történik, ha nem fogadod el. Ha nem kapsz munkanélküli ellátást, és nem fogadod el a közmunkát, akkor gyakorlatilag semmi.A közmunka korábban függött a végzettségtől is. Pl. volt olyan közmunka is, hogy könyvtárban leltár meg katalóguscédula írás. Ehhez végzettség kellett. De az ilyen ritka.
De a webjükön mindent megtalálhatsz részletesen.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
bambano #1843 üzenetére
De munkanélküli segély tudtommal akkor van, ha valakinek volt már előtte munkaviszonya. Amennyiben én csak jelentkezek, de nem kapok semmit (azon kívül hogy próbálnak(?) segíteni állást találni), akkor is lehet olyan szitu, hogy kiküldenek közmunkára sövényt vágni vagy ilyenek?
-
Kassadin
addikt
Beadtam a jelentkezésem aldiba. Remélem, hogy összejön. Nagyon közel van, mellesleg a pénz se lenne olyan rossz. Ha nem jön össze, akkor még megpróbálom a lidl-t, ha ott sem lesz szerencsém, akkor meg szopóroller lesz a szakmai gyakorlatom hiánya miatt, ami meg vizsgakövetelmény.
-
Kassadin
addikt
válasz
bambano #1841 üzenetére
Amikor én voltam (x évvel ezelőtt), akkor konkrétan az volt a szituáció, hogy két lehetőséged volt: a.) elfogadod a felkínált munkalehetőséget,
b.) nem, és lekerülsz x hónapra az álláskeresők listájáról.Tehát ez nem kívánságműsor.
r3dsnake: [link]
A többi, lényeges dolgot bambano már leírta.
Szerk: 1 dolog kimaradt. Ha bekerülsz nappali képzésbe, azt ugyanúgy jelentened kell, és ezzel együtt megszűnik a munkakereső státuszod is.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
r3dsnake #1842 üzenetére
Az egész aköré van szervezve, hogy kapsz-e munkanélküli ellátást vagy sem. Ha kapsz, akkor menned kell és nem jelentkezhetsz ki. Ugyanígy általuk szervezett tanfolyamokra csak akkor mehetsz, ha regisztrálva vagy és folyamatosan megjelensz minden esetben, amikor a központ behív (ez havi 1 alkalom szokott lenni).
Ha lejárt az ellátásod, akkor meg kb. a hajukra kenhetik, bármit is erőlködnek veled kapcsolatban.
A triviális kijelentkezés az, ha a státuszod változik, vagyis munkát kapsz.
-
bambano
titán
válasz
r3dsnake #1840 üzenetére
A munkaügyi központból gyakorlatilag esélytelen rendes munkát kapni, ha mégis, az a csodával egyenértékű. Pláne, ha nincs ismerős.
Régebben volt rá szabály, hogy milyen munkát vagy köteles elfogadni (a képzettségi szintednél max. egy szintel lejjebb), nem tudom, mostanában mi van.A munkaügyi központi regisztrációnak egy előnye van: időnként szerveznek tanfolyamokat, amik között találhatsz olyat, ami tetszik, ezek közül lehet ingyenes és/vagy olyan, amire egy kis pénzt is adnak. Pl. 720 órás nyelvtanfolyam, ingyen, kapsz mellé huszonezer forint zsebpénzt.
Annak az esélye, hogy rendes közmunkát kapj, azért is kevés, mert ahol ezek a munkák képződhetnének, ott is munkaerő felesleg van.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Próbálkoztam már pár helyen munkát találni, de nem jött még össze, munkaviszonyom nem volt még eddig. Gondolkoztam rajta, hogy bejelentkezek a munkaügyi központba, ott ugye ha van valami lehetőség, akkor értesítenek, valamint tudtommal minimális támogatást is lehet igényelni. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalat? Valamint ilyen esetben, ha felkeresnek álláslehetőséggel, akkor azt kötelező jelleggel el kell fogadni? Valamint előfordulhat az, hogy amíg nem találok munkát kiküldenek közmunkára vagy hasonló? Mert hallottam már olyat, aki be van regisztrálva a munkaügyibe, jelenleg munkanélküli segélyen van, és kellett mennie közmunkázni.
Előre is köszi a választ!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #1838 üzenetére
Mármint, hogy nem építenek le. -elvileg
-
gordonfreemN
addikt
Jó hír a jászberényieknek: [link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
bambano #1818 üzenetére
"Mezei ktv szerelő" aki legutóbb nálunk járt, az konkrétan pék volt
coax-ot blankolni, csatit rárakni, teszter műszeren 3 gombot lenyomni, beltérit beüzemelni nem is kell több és elég nagy a fluktuáció ahogy hallom.Akit már megfizetnek azok az optikát szerelő/menedzselő szakik, de velük nem találkozol
és talán a hibaelhárítók, de azt meg sok cég már kiadja külső vállalkozóknak, mert azon könnyebb elverni a port, ha nem teljesíti az SLA-ban leírtakat, mint egy saját dolgozó esetén.
-
buffon007
tag
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1832 üzenetére
"hát a munkaügyit felejtsük el.szerencsétlen egy bagázs.Érdeklődtem a munkaügyibe,hogy önfoglalkoztatás támogatására van-e lehetőség.Erre ők:Ó hát persze,szinte mindenkinek megadják.Elkezdtük 30percig megbeszélni a feltételeket.Amikor oda került volna a sor(ismétlem több mint 30perc),hogy aláírjuk a papírokat,közli,hogy idén nem tud már támogatást adni a központ,mert elfogyott az erre a célra biztosított összeg,de ne dolgozzak januárig,akkor lehet,hogy újra indul a program.
1)Ne dolgozzak,munkaügyi központ vezetőjétől ez furcsa......
2)Ne dolgozzak,mert lehet,hogy lesz
3)Addig marad az update és a fényevés?"No comment. Erre nem is lehet mit írni.
"Viccesek....
A másik:még pályakezdőként akartam egy szakmát elvégezni ott.Akkor még internetre tették fel az ajánlataikat minden hétfő reggel 9kor. 10óra után bementem jelentkezni hozzájuk,és akkora már betelt.A hirdetés feltételének napján 1óra alatt betelt egy képzés.Ugye vicc?Egy 70-80ezer fős régióban,ahol van azért olyan egyén is,aki nem munkanélkülin van,és a munkaügyi honlapját vizslatja non-stop?"Nekem ez melóval esett meg. Internetre felkerült valami piszlicsáré meló, 15 percre rá fel is hívom, sajnáljuk, de betelt. És ezt így naponta többször. És akkor ne menjen el az életkedved.
Habár te idősebb vagy nálam, de ha megfogadsz egy tanácsot, akkor feküdj rá az angolra/németre még jobban. Sohasem tudhatod, hogy mikor fog jól jönni (a határon kívül)...
-
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1831 üzenetére
hát a munkaügyit felejtsük el.szerencsétlen egy bagázs.Érdeklődtem a munkaügyibe,hogy önfoglalkoztatás támogatására van-e lehetőség.Erre ők:Ó hát persze,szinte mindenkinek megadják.Elkezdtük 30percig megbeszélni a feltételeket.Amikor oda került volna a sor(ismétlem több mint 30perc),hogy aláírjuk a papírokat,közli,hogy idén nem tud már támogatást adni a központ,mert elfogyott az erre a célra biztosított összeg,de ne dolgozzak januárig,akkor lehet,hogy újra indul a program.
1)Ne dolgozzak,munkaügyi központ vezetőjétől ez furcsa......
2)Ne dolgozzak,mert lehet,hogy lesz
3)Addig marad az update és a fényevés?Viccesek....
A másik:még pályakezdőként akartam egy szakmát elvégezni ott.Akkor még internetre tették fel az ajánlataikat minden hétfő reggel 9kor. 10óra után bementem jelentkezni hozzájuk,és akkora már betelt.A hirdetés feltételének napján 1óra alatt betelt egy képzés.Ugye vicc?Egy 70-80ezer fős régióban,ahol van azért olyan egyén is,aki nem munkanélkülin van,és a munkaügyi honlapját vizslatja non-stop? -
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1830 üzenetére
Külföldnek is úgy látom értelmét, hogy a.) van kint ismerősöd, aki a kezdeti lépésekben tud segíteni (papírok, útmutatás, no meg a lakhatás),
b.) van elég pénzed addig, amíg nem kapsz melót.Szakmád és a nyelvtudásod meg megint más kérdés.
Amúgy munkaügyi központban nem is tudsz semmit sem kitanulni? Cnc mondjuk passzolna a végzettségedhez.
[ Szerkesztve ]
-
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1829 üzenetére
Na ja.Tőlem senki nem lát sohasem pénzt,még a saját anyámnak sem adok kölcsön,vagy hülyeségekre.
Én a pénzzel úgy vagyok,hogy csak annyit szabad kölcsönadni,amit ha nem adnak vissza ,akkor sem sajnálom.Dettó jelen esetben.Nem gazdagítok egy idegent semennyivel,mert egy idegentől 1ftot is sajnálok. -
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1828 üzenetére
Mindenhol csak azt lehet olvasni, hogy messze el kell kerülni ezeket a hiénákat, ha nem akarod, hogy megszabadítsanak egy kis pénztől.
Meg olyat is lehetett olvasni, hogy xy címen elkérnek tőled pénzt, ki is visznek, aztán ott hagynak az albiban, aztán oldd meg, ahogy akarod a hazajutást/megélhetést.
-
buffon007
tag
http://www.expressz.hu/allas-munka/allasajanlat/hirdetes-32682282/
ez mennyire lehet valós? -
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1824 üzenetére
Olyan szinten nincsen rálátásom, elvégre csak diákként dolgoztam tescoban (remélhetőleg örökre ott hagytam), de szvsz nekik jobban megéri a szakképzetlen munkaerő. Több okból is, az egyik a fizetés. A másik pedig (ami fontosabb), a lelki terror, hogy mehetsz isten hírével, ha nem tetszik valami. Szakmával se egyszerű munkát találni (nem hiányszakmáról beszélek, és az sem jelent instant munkahelyet), szakma nélkül meg halál.
-
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1823 üzenetére
Sajnos nem.Középfokú végzettségem van.Nem vagyok túlképzett.
Előző munkahelyem pont egy tesco áruház volt,új lett a vezetőség,mindenkit szépen lassan lecseréltek,engem is.Nem számított,hogy 2éve ott vagyok,tudom mit kellett csinálnom,nem betanítgatni kellett egy újat,inkább lecseréltek engem is.Ez van.Sajnos abból a 70-80ezerből nem tudtam nagyon félretenni,valamiből albérletet kellett fizetnem,meg élnem is.Ha nem lett volna akkor is velem a barátnőm,nem tudom,hogy mihez kezdtem volna. -
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1821 üzenetére
Mint már írtam próbálkozom.Most egy gyári raktárosi munkában bízok,ha minden igaz ha felvesznek akkor 3-4hónapot cseheknél kell próbaidőzni,utána pedig 150körül kereshetek vele nettóban 8óra alatt.csak sajnos szerintem csak a remény marad....
A boltba pedig vegyenek fel árufeltöltőnek.
-
Kassadin
addikt
válasz
buffon007 #1815 üzenetére
Az jó.
Nem tudsz nyelves melót szerezni?
amargo: Értem én, nem lecseszés miatt írtam.
Amióta behozták, hogy csak bolti eladói papírral lehet valaki boltban foglalkoztatott személy, azóta nem alkalmaznak, ha nincsen papírod. Igen, hivatalosan és a törvény szerint így van. De van egy olyan érzésem (és egy kis tapasztalat is társul mellé), hogy maszek felvesz papír nélkül is. Durva, hogy egy bolti eladó most is 100 ezer körül van saját zsebből. Ezt tanulom nappalin jelenleg, de reményeim szerint csak addig fogok ebben a munkakörben dolgozni, amíg össze nem jön a pénz a második (valami értelmes) szakmára.
-
-
bambano
titán
válasz
Plazmacucci #1816 üzenetére
szerintem önmagában egyetlen céget sem izgat a dolgozó hogyléte. a normálisabb cégeket azért izgatja, mert hosszabb távon kihatással van a profitra. maradjunk példának az upcnál, a mezei ktv szerelő fejében annyi helyi sajátosságról szóló információnak kell lennie, hogy a kiképzése drága és hosszadalmas. Ha ezt beleölted, akkor olcsóbb kicsit jobb fizetéssel megtartani, mint keménykedni vele, hogy otthagyjon a francba.
Tehát azért kell jobban megfizetni a dolgozót, mert hosszú távon több marad a tulajdonos zsebébe.
(#1817) doc: "es meg egyszer mondom: csak attol NEM fog senki jobban dolgozni, hogy tobb fizetest kap! ": kérhetném, hogy negyedjére ezt csak akkor írd meg, ha azt is megmutatod, hol cáfoltam ezt?
"a 'nehezen helyettesitheto' az kb a 'magas fizetes' kivalto ok": mindenhol nehezen helyettesíthető, Pesten mégis több fizetést kap és ez bérfeszültséget okoz. Ugyanannyi hasznot hajt, kevesebb pénzért, hamarabb el fog menni máshova.
-
doc
nagyúr
válasz
bambano #1812 üzenetére
a 'nehezen helyettesitheto' az kb a 'magas fizetes' kivalto oka
ha nehezen helyettesitheto, akkor nagy a kereslet, kicsi a kinalat, ergo minden adott az arfelhajto (jelen esetben: berfelhajto) hatashoz
es meg egyszer mondom: csak attol NEM fog senki jobban dolgozni, hogy tobb fizetest kap! legfeljebb az emeles utan vagy elott rovid ideig, aztan elfogy a lelkesedes -
-
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1814 üzenetére
Angolul tudok középfokon,társalogni is.Erről sajnos papírom csak érettségi van,most elkezdtem tanulni németet(12-14éve tanultam,jobban a nyelvemre áll),ezt még alap szintet tudom,de szerencsére sokkal hamarabb meg tudom ezt tanulni.Terveim szerint a későbbiekben akár nyelvvizsgázni is szeretnék belőle,de persze előtte nyelvtanár segítségét is igénybe venném.
-
doc
nagyúr
válasz
bambano #1810 üzenetére
"miert adna masfelszer annyit?": például hogy jó munkaerőt kapjon és meg is tartsa.
tehat szerinted ha a Jozsinak, aki minimalberert is elmenne dolgozni, a masfelszereset adjak, akkor o masfelszer jobban fog tole dolgozni?
elarulom: NEM
pontosan ugyanugy fog dolgozni, mintha a minimalbert kapna, es valoszinuleg pont annyit fogja sajnaltatni magat, hogy milyen sz@r neki(eleg sok ismerosom keres mondjuk a minimalber es annak duplaja kozott, pontosan ugyanannyit hallom mindegyiket reklamalni, hogy milyen keves a penz, es milyen sz@r a melo - pedig az, aki a minimalbert kapja, barommi boldog lenne ha holnaptol a duplajat keresne - vagyis pont annyit, mint az, aki most hozza hasonloan panaszkodik. aztan valoszinuleg egy ido utan megint elkezdene
)
a cegnek nem fog kozvetlen hasznot hozni csupan az, hogy magasabb bert at (annyi semmikepp, mint amennyibe neki kerul a pluszkoltseg). kozvetve hozhat hasznot (pl. kevesbe akar majd munkahelyet valtani az illeto, stb), de ez inkabb a magasabb berkategorianal jelenik meg, ahol nem az a kerdes, hogy megkapja-e az ahitott allast a jelentkezo, hanem hogy elvallalja-e a kinalt munkat
-
bambano
titán
"miert adna masfelszer annyit?": például hogy jó munkaerőt kapjon és meg is tartsa.
"a központi irányításban más munkát végeznek, mint vidéken": egy csomó cégnek Pesten van a központja és onnan végeznek olyan munkákat is, ami valójában vidéken van. Pl. upcnak már nincs minden vidéki városban marketing vezérkara, sales vezérkara, technikusnál komolyabb informatikai embere, sőt, lassan már kábeltv-s fejállomása sem. Minden ilyesmi melót központilag csinálnak, vidékre csak a kulimunka jut.
Nyilván magasabb lesz a pesti átlagfizetés, ha a magasabb hozzáadott értékű melót pestre összpontosítják.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
bambano #1805 üzenetére
egyaltalan nem sugalltam ilyen marhasagot, hogy videken nincs egyetem, azt PELDAKENT hoztam fel, mint ahogy jeleztem is a hozzaszolasban (evekig eltem pl. Veszpremben es Gyorben, utobbi varosban foiskolai hallgatokent, szoval van fogalmam a videki egyetemi varosokrol)
az emlitett varosokban egyebkent lenyegesen dragabb az alberlet mint kisvarosban/faluban
es az egyetemistakat nem mint mindenek felett es mogott allo okot, hanem mint PELDAT hoztam fel... nyilvan nem fogok komplett szakdolgozatot idepakolni hozzaszolasbanvalójában semmi nem akadályozná a cégeket, hogy árbevétel arányosan ugyanannyit fizessenek egy vidéki dolgozójuknak, mint a pestinek, ha azonos munkakörben azonos árbevételt hoz a cégnek
a ceg annyit fizet, amennyiert a munkat elvallaljak. ha van 5 jelentkezo, akik kozul ketto minimalberert is vallalja, es valoszinusithetoen el is tudja vegezni a munkat, akkor miert adna masfelszer annyit? BP-en meg valoszinuleg nem fogjak elvallalni annyiert, mert mashol tobbet kapnak...
ugyanez igaz az alberletre is: ha kiveszik dragan, miert adnak olcsobban?
a központi irányításban más munkát végeznek, mint vidéken
na ezt viszont nem ertem... mit ertesz ez alatt? -
AMDFan
addikt
válasz
bambano #1805 üzenetére
Ezt mondjuk én nem így látom. Ismerem az albérleti viszonyokat Pécsen, Veszprémben és BP-n is. BP-n sokkal nehezebb albérletet találni mint a másik két említett városban. Ehhez persze hozzájárul a város mérete is, mivel aki 13. kerületben dolgozik, az nem fog Csepelen albérletet kivenni. És ha így szűkíted BP-t akkor máris látszik, hogy rosszabb a helyzet mint egy vidéki város esetén, ahol busszal 20 perc egyik végéből a másikba.
A magasabb pesti fizetésekre pedig még egy indok: vidéken egy meghirdetett állásra sokkal többen jelentkeznek mint pesten, és a munkaerőtúlkínálat nyomja le az árakat.
-
moonguru
őstag
válasz
Plazmacucci #1776 üzenetére
Szia!
A 90' években bezzeg nem így volt, bementem és máris csináltak egy műhelyt! (nekem)
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
khmm.
- lehet, hogy Pesten nagyobb az igény albérletre (nem), mint vidéken, de Pesten nagyobb is a kínálat, ha már kereslet-kínálatot emlegettél
- ez a hsz azt sugallja, hogy vidéken nincs is egyetem, ehhez képest az ország legnagyobb egyeteme vidéki (Debreceni Egyetem). arányaiban akár Debrecenben, akár Szegeden több egyetemista van, mint Pesten. SOKKAL.
- Pesten teljesen másak az árak is, vidéken sok minden gyakran abszolút értelemben is drágább, de arányaiban sokkal drágább.
- valójában semmi nem akadályozná a cégeket, hogy árbevétel arányosan ugyanannyit fizessenek egy vidéki dolgozójuknak, mint a pestinek, ha azonos munkakörben azonos árbevételt hoz a cégnek. de nem teszik.
- a pesti magasabb fizetéseket egy dologgal lehet magyarázni: a központi irányításban más munkát végeznek, mint vidéken (rendszerint rosszul, de ez más tészta).tehát valódi közgazdasági oka nincs vagy nem hangzott el annak, hogy miért drágább Pesten az albérlet.
-
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1802 üzenetére
Fémipari,gyártástechnológus lennék,de azt meg csak felsőfokú végzettséggel vesznek fel általában az esetek 95%ában sajnos...
Próbálkozom én gyárakban is,ahol csak tudok,nem muszáj nekem a szakmámban dolgoznom,ugyanolyan pénzt kapok más munkáért is(maximum kevesebbet)doc,tisztában vagyok vele,de azért köszi
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
buffon007 #1801 üzenetére
ez nem igy mukodik...
az arakat (es igy az emberek arat, tehat a fizeteseket is) a kereslet es kinalat hatarozza meg
BPesten SOKKAL dragabb egy alberlet mint videken (mivel nagyobb az igeny, ld. pl kezdesnek a sokezer egyetemistat, stb). ebbol adodoan senki nem fog elmenni annyi penzert dolgozni egy adott munkakorbe, mint videken (ha videken kap mondjuk nett 80-at, amibol 40ezer az alberlet, akkor pesten nem vallalja el 80-ert, ahol csak az alberlet annyi...). tehat ugyanolyan munkaert tobbet kenytelen fizetni a munkaado ha embert akar - es innentol mar meg is van a kulonbseg
nem kell ezt ideologizalni, puszta kozgazdasagtan az egesz -
buffon007
tag
válasz
Kassadin #1800 üzenetére
Az az igazság,hogy ha valahogy össze tudnék szedni 2-300 ezer ft-ot,akkor én is felmennék pestre.Az az igazság,hogy nemt udom mire fel ez a diszkrimináció,ugyanis a pestiek vidékről(külföldről) kapják az ennivalót,a pestiek meg a gépeket gyártják a vidéki termeléshez,szóval szerintem adok-kapok elv...
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala