Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: ALZA vagy eMAG?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- VHS digitalizálás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yushchenko
őstag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Yushchenko #1134 üzenetére
Én amikor mentem a céghez ahol vagyok, első körön voltunk 3-an, egyedül rajtam nem volt elegáns ruha, illetve nevezzük inkább minimálisan elegánsnak. Egyedül engem vettek fel. Bár igazából nem tudom örülök-e ennek utólag. Mostmár nagyon dobbanthatnékom van.
-
kraftxld
félisten
válasz
Csakénvagyok #1195 üzenetére
-
Csakénvagyok
őstag
Állásajánlatért hol érdemes nézelődni? Mondjuk kifejezetten a a külföldieknek szánt ajánlatok érdekelnek. Romániából nem szeretnék mindenféle előinterjúra átingázni.
Már egy ideje gondolkodom az áttelepülésen, de a meló az első.
2 év a automatizálási +3 év egyéb mérnöki tapasztalattal, valamint minimum 300k elvárás
-
pigatt
őstag
Állásinterjúkon egy hasznos tanácsot tudok adni beszélj, beszélj és beszélj. Én az egyik japán ipari robotokkal foglalkozó cégnél voltam szervizes 4 hónapot töltöttem itt ez volt első munkahelyem, itt megszűnt a pozícióm. Voltam a legnagyobb német ipari robotos cégnél interjún és ma hívtak fel, hogy fel vagyok véve. Úgyhogy Mercedes jövök, igaz külsősként de jövök.
Még egyszer beszélj, beszélj, beszélj. Tőlem pl. szakmai kérdéseket nem is kérdeztek én mondtam és mondtam ez alatt a kis idő alatt szerzett összes tapasztalatomat.
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1190 üzenetére
Az gáz, mert nekem még suli van, nem tudok összevissza járni dolgozni, mert ez a két szem órám nem összevissza van, heti 3 napon este kötelező érvényű elfoglaltság, nem kívánságműsor. Még éppen nincs meg a diplomám, 1 tárgy kell az abszolutóriumhoz, elvileg most államvizsgázok júniusban.
Konkrét céghez jelentkeztél vagy közvetítőkhöz? -
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1188 üzenetére
100-120 k az nevetséges? Életemben nem kerestem annyit. Akkor nem szabad minden szart elfogadni, mert úgyis lesz egy jó ajánlat.
A folyamatos munkarend mit jelent? Hogy a szabadnap nem mindig hétvégére esik vagy hogy hol délelőttös vagy hol éjszakás...? -
Yushchenko
őstag
Leginkább rátermettséget. Én abszolvált Mérnök Informatikus vagyok, 2 hónap múlva záróvizsgázok. Munkatapasztalatom nagyon csekély.
Első körben szakmai és angol teszt volt, nagyon húzós. Második körben beszélgetés az igazgatóval 50-50%-ban angolul és magyarul. Nagyjából ennyi volt.Előtte kb 20 helyen voltam. Volt sok nevetséges 100-120k-s ajánlat(folyamatos munkarend, dolgozd ki a beled, stb).
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1186 üzenetére
Mit kértek hozzá? Diploma, tapasztalat?
ájtí heldeszk meló tesztíráshoz miből érdemes készülni, minek nézzek utána? Vagy ez így túl általános, ha nincs a fejemben már, ami kellhet hozzá, akkor úgyse megyek semmire most fél nap alatt, ugye? Végre behívtak, csak ideiglenes diákmeló, de ez is valami lenne.
-
kraftxld
félisten
válasz
Yushchenko #1183 üzenetére
Gratula! Az publikus, hogy melyik cég, és mennyit fizetnek?
-
Kassadin
addikt
Önéletrajz legyen lényegre törő, ne legyen regény, mert megy rögtön a kukába. Motivációs levél dettó, már ha kérnek.
Interjúról túl sok mindent nem tudok mondani, annyira még én se vagyok tapasztalt benne, add önmagad, gondolom nem színházban akarsz dolgozni. Elkell tudnod adni magad, másképp nem megy.
Álláskeresés meg manapság már a legnehezebb dolog, bizonyos munkáknál olyan követelmények vannak, hogy csak néz az ember hogy WTF?...
És talán a legfontosabb, nem szabad feladni! -
Yushchenko
őstag
Sikerült munkát találnom, mint rendszermérnök, úgyhogy nagyon örülök, nem is számítottam ilyen jó ajánlatra.
További sok sikert a többi álláskeresőnek! -
Worker
aktív tag
válasz
Mercutio_ #1175 üzenetére
Erasmusról már lecsúsztam, mivel megszűnt/megszűnik az egyetemmel a jogviszonyom, vagyis ha ki akarok menni, azt már teljesen önállóan kell megtennem.
De mint írta, ezelőtt előbb kézbe akarom tudni a diplomát, meg némi tőkét is össze kéne szedni, hogy kimehessek.Debreceni topikban is kérdezősködtem már, de még fogok a későbbiekben is, mindenesetre köszönöm a tippet
-
Worker
aktív tag
válasz
dabadab #1177 üzenetére
"Mondjuk az nem teljesen világos, hogy miért pont most jutott eszedbe, hogy a diplomához nyelvvizsga is kell "
Gondolom ismersz pár "tipikus" egyetemistát, akik előszeretettel tologatják a vizsgákat / egyéb tennivalókat, és inkább lógatják a lábukat, leszarva az egyetemet...
Na, én ezen a téren nagyon ilyen vagyok, és ezzel a hozzáállással sikerült a nyelvvizsgát eltolnom az államvizsga utánra. Ilyen egyszerű a dolog -
dabadab
titán
válasz
Yushchenko #1178 üzenetére
A "középszintű végzettségre kiírt munka" (főleg diplomával) szerintem a szívás kategóriába tartozik. Én például egészen biztosan nem akarnám az életemet arra alapozni, hogy majd ilyen állásokban dolgozok.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Yushchenko #1176 üzenetére
Nem értettem félre, csak kicsit visszás, hogy még te is munkát keresel, de oltod a srácot
-
Yushchenko
őstag
válasz
dabadab #1177 üzenetére
Ez sok esetben azért nem igaz. A legtöbb cég próbál hosszú távra tervezni, és éppen ezért egy középszintű végzettségre kiírt munkára, ha diplomás jelentkezik fenn áll a gyanú, hogy csak átmeneti lehetőségnek akarja használni. Nem éri meg kitaníttatni egy munkaerőt, ha az pár hónappal később felmond. Ez a lenti esetben is igaz, szóval van alapja a következtetésnek. Ilyenkor szokták mondani, hogy "túlképzett" a munkához. Persze ez munkáltató és régió függő.
-
dabadab
titán
A diploma lehet, hogy nem ér sokat, viszont a hiánya garantált szívás. Ott, ahol a munkáltatónak jó ajánlata van, jelentkező is sok lesz, azokat pedig valahogy meg kell rostálni és a "van-e diplomája" elég jellemző első szűrőként. Persze az olyan állásoknál, ahol úgy kell embert fogni, mert olyan az ajánlat, ott lehet, hogy nem kérnek diplomát.
Mondjuk az nem teljesen világos, hogy miért pont most jutott eszedbe, hogy a diplomához nyelvvizsga is kell
-
Worker
aktív tag
válasz
Yushchenko #1173 üzenetére
Utólag igazán könnyű okosnak lenni, már én is máshogy csinálnám a dolgaim, de ha már elkezdtem, nem akartam abbahagyni, valamint azért volt némi haszna annak az 5 és fél évnek, még ha nem is annyi, mint amennyit elvárnék tőle.
Mindenesetre mindig is szerettem az ilyen hozzáállást, kösz a segítségért tesó!Akkor ha jól látom, viszont nem tanyázik itt egy debreceni sem, aki segíteni tudna valahogy. Sebaj, keresgélek tovább
-
Yushchenko
őstag
Most erre csak azt tudom mondani, hogy azt az 5,5 évet hasznosabban is tölthetted volna, minthogy megszerezz egy papírt ami nem ér semmit, és nem is akarsz vele kezdeni semmit.
Csak, hogy egy példát hozzak: barátnőm megszakította az egyetemi tanulmányait, amit Szlovéniában kezdett, és hazajött. Egy hónap alatt talált munkát a szlovén nyelvvel, és 3x annyit keres, mint anyám 30 éves munkaviszonnyal, diplomával.Na, de amúgy én is az álláskeresés rögös útján járok még... bár nagyon sok helyre kell még mindig járnom, és valamikor lesz egy "próbanapom" is, mivel a szakmai és személyiség teszten átfértem az első körben. Remélem lassan alakul valami... Viszont a sablon HR-es kérdésektől már hányingerem van.
-
Worker
aktív tag
válasz
Mercutio_ #1171 üzenetére
Nem, húzni végképp nem akarom, a héten beadom az egyik nyelvvizsgára a jelentkezésem, és ha az sikerül, jöhet a másik.
Azért sem akarom húzni a dolgot, mert ha végre a kezemben tudom a diplomát, akkor utána kimegyek külföldre (engem ez motivál, hogy végre elhúzhassak innen
)... De ahhoz egyébként is kell némi tőke, vagyis megint ott vagyok, hogy munka kell itt, Debrecenben.
Nem azért kell a diploma, mert kint (vagy akár itthon) sokat ér a kezemben, csak egyszerűen ne érezzem már annyira feleslegesnek azt az 5 és fél év egyetemen töltött időt, legalább a papír legyen meg...
Amúgy igen, Pesten jóval több a lehetőség, mint itt, de sokszor átgondoltam már, és EGYELŐRE nem akarok utazni (ha fogok, az külföld lesz).
-
Mercutio_
félisten
HR vonalon szerintem pesten van esély pszichológus végzettséggel találni valamit, aztán, hogy elfogadják-e, hogy még a nyelvvizsga hiányzik a papírhoz nem tudom.
Annyiból egyébként nem lenne hülyeség pest, hogy ha találsz egy olyan helyet, ahol azt mondják "jöhetsz, de 1 éven belül meg legyen a nyelvizsga, vagy lapát", az motíválóbb tud lenni, mint az otthonlét, ahol km...mi is motivál, hogy nekifeküldj a nyelvvizsgának? (Nem, a papír az nem
, mivel emlékeim szerint évekig húzhatod, mire jön a majré, hogy elúszik a diploma)
-
Worker
aktív tag
válasz
Mercutio_ #1169 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy még hibádzik a nyelvvizsgakövetelmény ahhoz, hogy ténylegesen kézbe vehessem a diplomámat, ha meg elköltözök Debrecenből, jó ideig nem fogok tudni újra a nyelvvizsgára koncentrálni (ismervén magamat).
Tehát mindenképp itt szeretnék maradni míg a nyelvvizsgákat le nem tudom, vagyis itt kéne meló.
A nagy állásportálok megvoltak már (meg csekkolom folyamatosan őket), ma voltam a Trenkwaldernél meg a Manpower-nél, de egyelőre nem tudtak semmi újat mondani, így várok és keresgélek tovább.Amúgy pszichológusként végeztem, de Debrecenbe nehéz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel (és nem kérek a "bőőőő... hülye bőcséssz munkanélküli!!!"-ből, hallottam már eleget
-
Worker
aktív tag
Nagyon munkakeresésben vagyok így az egyetem elvégzése után Debrecenben...
Nem vagyok túl válogatós (6 évig nyomtam diákmelókat...), ha tud valaki valamilyen teljes műszakos szellemi munkát Debrecenben, vagy közelében, PM! (MLM-es és hasonló dolgok kíméljenek, valami irodai vagy egyéb meló már feküdne)
-
Mercutio_
félisten
-
gaborbol
őstag
Probalj meg bekerulni multihoz, pl az IBM-hez.
Ok nem fognak agyonfizetni, viszont lessz jo referenciad, valamint "kitanitanak".Probalj meg cegekhez jeletkezni, gyakornoknak, minimalberert vagy akar ingyen is.
Lehet ertelmetlennek hangzik,de ha ez az ara hogy legyen tapasztalatod akkor megeri.
Vagy ahogy Kraft mondja keress junior hirdeteseket...
-
jobs
csendes tag
A legtöbb munkáltatót csak az érdekli elsősorban, hogy szakmailag legyél eléggé toppon. Legyen x év tapasztalatod, lehetőleg jó nevű cégeknél. Sok cég inkább a tudást mintsem a papírt kéri.
Amit írtál pl, .Net fejlesztői megkeresésünk 4 is fut most, sehol nem kérik a diplomát, hanem a tudást, tapasztalatot! -
Lakers
tag
Sziasztok!
Jelenleg még tanulok programtervező informatikusként, ez a félévem katasztrofálisan sikerült. Már egyetemet is váltottam... Sajnos nehezen kapok rá az ízére. Tanulgatok, elmegyek én ilyen tréningekre is. (Asp.netet ott tanultam meg magamtól, és ezt szeretem is csinálni), de az egyik tantárgyat már harmadjára kellene csinálnom, amihez nincs fogam. Előadásra bemegyek, zh megvolt, a beadandó feladat nem... Sok a kudarc és nem igazán szeretem ezt csinálni már.
Nem megy az, hogy a sulira is tanuljan az infót, és azt is amit a munkahelyen várnak el. Asp.net mvc, c# stb... Én legszívesebben itt hagynám az egészet... már elegem van belőle...Viszont villamosmérnöki levelező képzésre is járok. Állásokat nézve, látom, hogy mindig keresnek programozót. És hogy szakirányú végzettség kell, vagy folyamatban lévő tanulmányok.
Szerintettek villamosmérnöki diplomával is el lehet majd helyezkedni mint programozó (néha látom azt a végzettséget is feltüntetve?)Mert megterhelő lenne egyszerre két suli és +munka. Már dolgozni akarok, pénzt keresni.
Válaszokat, véleményeket, tanácsokat előre is köszönöm (az építő jellegűeket) -
kraftxld
félisten
válasz
Vasinger! #1151 üzenetére
Jövő heti lottószámok ugyanitt
Amúgy mit csinál egy gazdasági informatikus? És mit egy rendszerinformatikus? Ezeken is matekot meg programozás nyomnak okádásig esetleg megspékelve egy kis fizikával (mechanika)?
Javasolt a dolgokat beütni néhány álláshírdetéses oldalra, ha van sok találat akkor van esély, ha nincs sok akkor már nem olyan jók az esélyek. -
Vasinger!
nagyúr
Gazdasági informatikus Mester Diplomával és Rendszerinformatikus OKJ-s képzéssel mennyire lehetne elhelyezkedni kb. úgy 4 év múlva? Van kereslet ilyen emberekre?
-
kraftxld
félisten
Itt van némi infó:
[link]
OKJ alapból felejtős ilyeneknél, a cégek is csak körberöhögnek vele
Gyártói minősítések meg ha van lehetőség akkor szakmai gyakorlat. MS-nél volt régebben az MCDBA, most SQL 2005-höz és 2008-hoz van administratori MCITP papír, de Oracle-nél, IBM-nél is vannak hasonló dolgok.
Tanulni kell keményen, gyakorolni, vizsgázni, meg nem hagyni magad megfingatni az állásinterjún. -
kraftxld
félisten
-
Nimrod
addikt
Átképzésen töröm a fejem és tanács kellene, hogy mire és hogyan.
Ami van: érettségi, angol társalgási aktív nyelvtudás, 5 év különféle support tapasztalat, ECDL, Microsoft Certificate Winre idén várható, multimédia fejlesztő OKJ képzést szintén idén fogom befejezni.Nagyon alap szinten konyítok adatbázisokhoz (SQL, Oracle) és rutinosabban filmes vágáshoz (Sony Vegas, Adobe).
Adott a kérdés, hogy mit lenne érdemes tanulnom illetve letennem (főiskola és egyetem kizárva). Hozzátenném, hogy nagyon új dolgot szerintem már nem érdemes tanulnom, mert lassan 30 évesen nehéz lesz elhelyezkedni egy új területen. Elhelyezkedés tekintetében meg külföldben gondolkodom inkább.
-
jobs
csendes tag
válasz
Yushchenko #1137 üzenetére
Sajna nagyon sok cég úgy keresm munkaerőt, hogy reméli, hogy el fog tudni indítani egy projektet, vagy úgy látja, hogy üresedés lesz stb, tehát nincs konkrét igény, csak úgy látják, hogy.... és ilyenkor hónapokig elhúzódhat egy-egy pozíció
-
Yushchenko
őstag
válasz
dellfanboy #1136 üzenetére
Nagyon fogsz röhögni... Ma hívnak, hogy bekérte a cég a tesztem alapján a személyes elemzésemet, és az angol tesztemet. Na mondom minden király.
Erre közli az állásközvetítő, hogy viszont ne is számítsak rá hogy heteken belül lesz válasz, nem tudja mikor kell nekik az ember... Na most ennek mi értelme volt??? Passz. -
dellfanboy
őstag
válasz
Yushchenko #1134 üzenetére
nah felvettek?
-
Yushchenko
őstag
Voltam ma egy csoportos interjún. Hát komolyan szánalmas volt a "konkurencia"...
5-ből 2 emberen volt csak elegáns ruha (egy csajnak kilógott a köldök piercingje). 2 ember hozzá se tudott szólni a szakmai teszthez, de minimálisan se, őket kirakták hamar... -
jobs
csendes tag
válasz
dellfanboy #1132 üzenetére
azt próbáltad már, h rákattintasz a képre, helyi menü - kép formázása - elrendezésnek meg beállítod pl azt hogy négyzetes, és akkor szabadon vonszolhatod
-
dellfanboy
őstag
hu nagyon mérges vagyok már... word 2010-ben hogyan kell úgy fotót beszúrni hogy pl. bal oldalon egy hasábban vannak az adataim (név, cím stb.) jobb oldalon pedig a arc fotóm? mert idáig csak úgy sikerült hogy ha pl 3 sor magas a fotóm akkor azt a 3 sort üres lett....
kösz előre is -
jobs
csendes tag
sziasztok
egy fejvadász cégnél dolgozom, és több megkeresésünk is van IT területén (pl. Java fejlesztő, .NET fejlesztő, SharePoint szakember stb.)
ha érdekel, írj privátba -
Mercutio_
félisten
Bár már késő, de azért leírom: Jobb tól-ig sávot megadni (nyilván az alsó határ ne legyen kevesebb, mint amennyiért vállalod
) és melléírni, hogy az egyéb feltételek, juttatások függvénye, hogy a megadott tartományon belül milyen végleges bérben állapodtok meg.
Ja és természetesen azt is írd oda, hogy az az összeg bruttó, vagy nettóYuschenko: Pesten belül többet utaztam a legutóbbi melóhelyemre, mint a fehérvári kollégám
-
$p@rr0w
őstag
dreamjob.hu-ról tud valaki valamit? Érdemes beregisztrálni? Nem csak adatgyűlytők?
-
vikvuk
senior tag
válasz
Yushchenko #1121 üzenetére
ja sima 1óra vs. bp-i tempó, M0-s káosz
-
$p@rr0w
őstag
Üdv!
Somogy megyében keresek grafikai munkát. Tudnátok javasolni olyan siteokat ahol érdemes ilyen jellegű regionális hirdetést feladni, tehát látogatott, és komolyan vehető tartalmilag? Rengeteg hirdető oldal van, nem tudom melyikeket érdemes előnyben részesíteni... -
doc
nagyúr
válasz
Yushchenko #1121 üzenetére
elozo munkahelyemre (videki varos) nem kevesen jartak be 45 km-rol naponta (normalis, autozhato ido eseten ez 30-35 perc autoval, boven kevesebb mint egy budapesti dugoban valo tulekedes)
-
kraftxld
félisten
Jaja, pontosan. Én is nemrég bevállaltam egy szerver upgrade-t, kis maszek alapon, az elött kellett mondani árat, hogy távelérésem lett volna a rendszerhez, meló közben jöttek elő a plusz dolgok amiket meg kellett még oldani, lassan kevesebbe jön ki az órabérem mintha közmunkásként támasztanám a lapátot
Bár legalább rengeteget tanultam a rendes meló közben jól fog menni, aztán inkább ez mint mondjuk VV4-el cseppfolyósítsam az agyam
-
lesaux
veterán
-
lesaux
veterán
Sziasztok! Van még itt valaki?
Ha a profession.hu-n találtam egy álláshirdetést, ami a fizetési igény megjelölésével kéri az önéletrajzot, akkor mi a teendőm? Írok egy e-mailt a professionös címre, hogy az x álláshirdetésre jelentkezem y fizetési igénnyel, csatolmányban az önéletrajz? Mert gondolom, az önéletrajzba nyilván nem írom bele, mekkora fizetést szeretnék. A professionnek meg nyilván kevés köze van hozzá.
Hogy kell ezt? -
BlackMeow
csendes tag
-
BlackMeow
csendes tag
különleges állásajánlat!!!
[link] -
BlackMeow
csendes tag
http://allasajanlat.jobcenter.hu/allas/700/
-
fixedgear
tag
válasz
Yushchenko #1103 üzenetére
nagyonszépen köszönöm!
-
doc
nagyúr
válasz
fixedgear #1100 üzenetére
erdemes a szakmai portalokon is korulnezni (mar ha infos allast keresel), en pl. anno a hup.hu-n talaltam a mostani melomat, meg akkoriban meg jartam prog.hu-ra is
milyen jellegu melorol van szo? ha fejlesztoi allast keresel, lehet hogy minket is erdemes lenne megnezned
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Eladó i3-13100f/ASRock Z690PG
- Folyadék hűtés alkatrészek (Komlett hűtőrendszer)
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- ! Dell Precision 5560 ( XPS 9510 ) 4K+ Touch/i7-11850H/32G/512G/NV Quadro/IR/FPR
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest