Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
Visszajöttem , sajna az 576 kbyte nem hívott hogy megfeleltem-e , így gondolom nem lesz belőle semmi.
Azóta gondolkodtam egy kicsit és arra a döntésre jutottam hogy keresgélek valami külföldi munkát ami nem igényel szaktudást . Így hirtelen tudtok ajánlani megbízható munkaközvetítő céget ahol a szállást és mindent intéznek? Angol alapfokúm (írásbeli és szóbeli vizsga) van , tőkém is van hozzá.
Nem lenne rossz ha valami közeli ország lenne, ahonnan havonta vagy 2 havonta hazajárhatok.[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
válasz
Ateszzero #1396 üzenetére
Hát gondolom úgy van ott is, hogy heti 5 napot dolgozol, tehát a 2 pihenőnapod megvan, csak nem mindig hétvégére fog esni, mivel néha hétvégén is bent kell lenni. Így azon a héten másik napra fog esni a pihenőnapod. Sok helyen így van ez. Sztem menj el nyugodtan, majd úgyis elmondják személyesen a dolgokat.
-
Croft-21
őstag
válasz
Croft-21 #1393 üzenetére
Hát nem tudom már pontosan hogy kik voltak, de biztosan nagy fejesek illetve kis főnökök lehettek. A négy közül az egyik egy bolti eladó lehetett.
Elmondták hogy karácsonykor nincsen szabi, a nagy forgalom és vásárlási láz miatt. De amúgy sztem ahhoz képest h hétvégén is bent vagy, meg amúgyis reggel 9től este 9ig kb, ahhoz képest nem fizetnek jól. Nekem nettó 90et mondtak tavaly és az utazást nem térítik. -
Ateszzero
őstag
válasz
Croft-21 #1393 üzenetére
4 vezető előtt kell "vizsgázni". Kik ezek ? Nem a vezérigazgatói posztra pályáztam. Azon szerintem én is el fogok vérezni .
Amikor izgulok ég az arcom , gondolom ez meg is látszik majd rajtam.2 hete is volt egy elég kemény interjúm, hát az nyomokat is hagyott bennem , olyan pofátlan volt az interjúvoltató. Belemászott az életembe , pedig csak egy raktárosnak jelentkeztem , aztán mikor végzett ,elmondta hogy nekem nincs targoncás vizsgám , és oda az elvárás lett volna , így nem tud alkalmazni. Csak azt nem tudom akkor minek kellett neki az önéletrajz ha el sem olvasta , mert abban nem szerepel hogy van. Akkor nem kellett volna szabit kérnem a munkahelyemen hogy elmehessek az interjúra.
[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
válasz
Ateszzero #1392 üzenetére
Igen, két körös volt. Az első az még simán ment, kitöltöttél egy kérdőívet, amiben bejelölted hogy számítógépen vagy konzolon játszol. Meg hogy milyen géped van. Ilyesmi.
Aztán volt rögtön utána egy elbeszélgetés az egyik vezetővel, aki nagyjából elmondta, hogy mennyit tudnak fizetni és hogy itt hétvégén is bent kell lenni, mivel hétvégén is nyitva vannak.
Aztán ha azon átmentél, akkor visszahívtak egy második körre, ahol már 4 vezető előtt kellett beszélni magadról, meg azokról a kérdésekről, amiket elírtam. Én ott buktam el, mert nem vagyok annyira otthon minden játéktípusban... Én főleg a TPS-t szeretem pl: Assassins Creed, Tomb Raider, de ez kevés volt ahhoz, hogy engem válasszanak. -
Ateszzero
őstag
válasz
Croft-21 #1391 üzenetére
Én is ilyen dolgokra gondolok.
Van gamer tapasztalat visszamenőleg vagy 20 évvel, azzal nem lesz gond. Nálad is volt egy előinterjú és amikor azon megfeleltél jöhetett a második kör vagy nem is jutottál tovább?
Amugy köszi az infót , kezdetnek jó. Hol voltál interjún ? Az Árpád üzletházban? Milyen volt az interjúvoltató?[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
válasz
Ateszzero #1390 üzenetére
Én tavaly voltam náluk állásinterjún. Gondolom bolti eladónak jelentkeztél.
A szokásos kérdések: Miért szeretnél az 576-nál dolgozni, hol képzeled el magad 5 éven belül,
Illetve ugye nagy gamer rajongónak kell lenned, képbe kell lenned nagyon ezen a területen. Minden aktuális játékról, játék megjelenésről illik tudni, mert rákérdeznek.
Tőlem kérdeztek olyat, hogy milyen játék tetszett a legjobban és melyiket várom a legjobban, stb, meg hogy szerinted az a játék miért olyan jó.... Másrészről meg nem árt, ha van némi eladói tapasztalatod. -
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Ma végre hívtak az 576-tól hogy szerdán kellene mennem állásinterjúra.
Valakinek van valami tapasztalata vagy jó tippje mit hogyan csináljak , esetleg miket fognak kérdezni vagy miket válaszoljak ahhoz hogy egyáltalán esélyes legyek a továbbjutásra? -
Croft-21
őstag
Én pénteken mondtam fel az előző munkahelyemen és hétfőn már kezdek is az új helyen...
-
efge
aktív tag
válasz
Csakénvagyok #1384 üzenetére
szallas gondolom er kb 30-40-50 ezer forintot, szoval igz mar nem is olyan rossz...
-
Csakénvagyok
őstag
Automatizálási mérnök diplomával, közel hat év tapasztalattal, ebből több mint 3 év iparban, ÉszakMOn 200.000 nettó kezdetnek. Elégséges vagy kevés? Mit szóltok hozzá?
szerk: Plusz szállás.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Croft-21 #1379 üzenetére
Kicsit más jellegű munka azért, bár a CC-k közt is van különbség: Ismerős annó magentáéknál volt. Frontban kezdte, ahogy illik, aztán mivel volt tehetsége és kitartása szépen lépkedett a ranglétrán. Aztán egyszer úgy gondolta, hogy némi béremelést szeretne, kiröhögték, mondván mit gondol, különben is máshol se kapna többet.
Úgy gondolta, talán mégis, és elkezdett keresgélni, aztán talált jobb helyett, mind bérben, mind körülményekben, mind munkaszervezés terén -
opr! Az állzalad említett munkakörökben keresek fél éve munkát. Te is csókos vagy?
-
Croft-21
őstag
Azért kérdezik meg, hogy megtudják, hogy Te vajon mit gondolsz, menyit ér a munkád.
Jó hát gondolom egy programozós munkánál talán kicsit személyre szabottabb ez a dolog. Mert ott megegyezés alapján kapod a béred, de én pl call centerbe jelentkeztem, ahol egységes hogy mennyit tudnak adni a dolgozóknak. -
-
-
bobsys
veterán
Legutoljara Magyarorszagon munkahely valtaskor az uj helyen fizetes igenynek +35-40%-ot mondtam, nekem annyiert erte meg valtani. Meg is kaptam annyi alkudozassal, hogy brutto 50K-t beren feluli juttataskent adtak (akkor meg volt kajajegy, internetet fizettek, egeszsegpenztar ilyesmik)
Nem volt szo minimum, meg maximum fizetesekrol. Konkret szamot mondtam, hogy ennyiert valtok[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
dabadab #1373 üzenetére
Most a HR-es csajrol van szo?
azt a temat inkabb ne feszegessukaz a baj, nem tudom eldonteni hogy mennyit kerjek, ez volt a gondom a 4 evvel ezelotti allaskeresesnel is, bar ott mikor az egyik helyen ajanlottak valamit, azt mar be tudtam dobni a tobbi interjun
most adtam nekik egy also hatart amennyiert biztosan nem mennek, aztan meglatjuk mennyivel ajanlanak tobbet
ok tudjak hogy naluk ki mennyit keres, azokhoz kepest fel tudjak merni a tudasomat, csak mondanak egy jo nagy szamot...
ha nem tetszik, akkor legfeljebb maradok itt, szerencsere nem olyan helyzetben vagyok, amikor ketsegbeesve el kell fogadni mindentsot, meg is mondtam neki mar az elejen hogy en nem tervezek valtast, de azert meghallgatom, hatha olyat mond amitol elcsabulok (erted, a csaj csabit engem, azert valamit mar csak tudok
)
-
dabadab
titán
"hat, nagyvonalakban esetleg irok rola valamit hogy milyen jellegu, de nem akarok tulsagosan reszletekbe menni, azert az nagyon nem lenne tisztesseges"
Most a HR-es csajrol van szo?
Egyebkent , a fizetessel kapcsolatban, az nem ugy szokott mukodni, hogy te mondod a nagyobb szamot, ok meg a kisebbet? Mert en mondjuk a mostani allasvaltasomnal ezt a strategiat kovettem
-
doc
nagyúr
válasz
bugizozi #1371 üzenetére
hat, nagyvonalakban esetleg irok rola valamit hogy milyen jellegu, de nem akarok tulsagosan reszletekbe menni, azert az nagyon nem lenne tisztesseges
a HR-es csajszi annyit mondott hogy a teszt az 45 perc, kerdesekre kell valaszolni pl. halozatok, elmelet temakorben, meg C kodban hibat megtalalni, ilyesmik
a masik meg allitolag egy 20-30 perc alatt megirhato program letrehozasa, ket feladatbol kell egyet valasztani, a nyelv is bizonyos keretek kozott valaszthato -
doc
nagyúr
válasz
MrSealRD #1369 üzenetére
megjottem
alapvetoen kellemes volt a beszelgetes, egy tisztessegtelenul dögös, fiatal HR-es holggyel
nem volt egyszeru odatalalni (a GPS folyton ossze-vissza rangatott, aztan meg rossz epuletbe mentem be), de azert sikerult, bevezettek egy pici targyaloba, kaptam asvanyvizet (ebben az idoben azert eleg jol esett)
azzal kezdte hogy tegezodjunk, szoval a kenyelmetlen magazodast megusztuk
meselt a cegrol, mit csinalnak, hogyan mukodnek, stb, aztan en meseltem a mi cegunkrol es a melomrol, majdnem egy orat beszelgettunk
abban maradtunk hogy lesz majd egy ket reszbol allo szakmai teszt (egy tesztjellegu, meg egy gyakorlatban megoldando feladat) amit mailben kuldenek, azt megcsinalom
o meg beszel a fejlesztesi vezetovel
penzrol most a szemelyes talalkozon nem esett szo, elotte a telefonban mondtam egy olyan minimum osszeget (a mostani fizetesemnel valamivel magasabbat) ami alatt semmikepp, azt mondta az valoszinuleg nem lesz problema, szoval a kerdes mar csak az, hogy mennyivel ajanlanak majd fole, aztan meglatjuk...nem szivesen hagynam itt a mostani munkahelyemet, de ahogy mondani szoktak 'van az a penz'
meg egesz szimpatikusak az eddigiek alapjan, szoval meglatjuk...
-
doc
nagyúr
ma allasinterjura megyek
nem igazan terveztem, de nagyon csabitgatnak, meglatjuk mit ajanlanak
kicsit elszoktam mar ettol, utoljara 4 eve voltam interjun, azota a mostani munkahelyemen vagyok... -
Master94
tag
Hali!
17 vagyok, nyárra, hol kaphatok "biztosan" munkát? Vagy milyet?
-
MrSealRD
veterán
Szerintetek kezdő/junior .Net fejlesztőként nem BP esetén mennyi lenne a reális bérigény?
Nem multinál, hanem kisebb cégről van szó.vagy ez inkább a jödelem topic-ba érdmes?
[ Szerkesztve ]
-
skoda12
aktív tag
Multiceghez jelentkezz es berigenyre mondj netto 200K-t. Valoszinuleg lealkudjak majd kicsit vagy mas ajanlatot tesznek (pl 170K + bkv + kajajegy, ami alulrol surolja 200-at), de menj bele. Most abban a szerencses helyzetben vagy hogy 5-6 ceg is keres junior javasokat. Ritka az ilyen idoszak, ki kellene hasznalnod.
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Állásinterjún, vagy már előtte jelentkezésnél, mindig kérik, hogy adjuk meg a fizetési igényt. Mekkora öngól lenne számomra, ha nem konkrét összeget mondanék, hanem azt, hogy a cég átlagfizetésére tartok igényt?
Kezdőként mondanám, a velem azonos munkatapasztalattal rendelkező munkatársak átlag fizetését kérem. És kész... (java fejlesztői állásnál 140.000Ft-nál már nagyon nem tetszik amit hallanak) -
bugizozi
őstag
-
Croft-21
őstag
Sztem nem rossz, de mondjuk egy motivációs levelet mindenképp írnék a helyedben. Amiben leírod pár mondatban, hogy az előző munkahelye(i)den mit csináltál és hogy Te szerinted miért lennél alkalmas arra a posztra, amire jelentkezni szeretnél a upc-nél vagy a t-home-nál. A lényeg, hogy egy pozitív kép alakuljon ki rólad és azt lássák, hogy nyitott vagy az új dolgok megismerésére, elsajátítására.
Mondjuk olyan adatok, hogy állandó lakcím, meg születési hely.. Én ilyet nem szoktam beleírni, mert semmi közük hozzá. Annyi elég, hogy teljes név, esetleg születési idő és telefonszám. Illetve én jobbra igazítanám azt a képet és kicsit kisebbre venném a méretét.
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Pálya kezdő vagyok írtam egy önéletrajzot de a tapasztalat hiányában örülnék ha hozzá értő is átnézné... [letöltő link]
Úgy terveztem, hogy beadom upc-hez t-home-hoz és talán felvesznek hálózat bekötő vagy valami hasonló posztra.
Mennyi esélyem van erre ezzel a papírral?
Válaszotok előre is köszönöm! -
buffon007
tag
Sziasztok!
Egy kérdés:
Itt PH-n valaki is járt már sikerrel,talált már munkát? -
Sziasztok! (Bár nem tudom jó helyen járok)
Az az én történetem, hogy még egyetemre járok, Mérnök Informatikus nappali képzésre. Belátható időn belül végzek ( ~ 2 év) és miután a tárgyaim egymásra épülés miatt a következőekben elég "szellős" lesz a félév, gondoltam rá, hogy munkát keresek. Ennyit a dolgokról. Ezek tudatában mit tudtok mondani, mik a kilátásaim? Meg lehet oldani valahogy a "munkát", ideális esetben valami szoftverfejlesztői állás (PHP, Java) vagy felejtsem ezt így el?
mobal,
-
Ferrarer
tag
Hellósztok!
Jelenleg dolgozom, de kíváncsiságból elküldtem az önéletrajzom egy cégnek és behívtak állásinterjúra, de mégsem szeretnék elmenni oda dolgozni, mert félek, hogy megbánnám, ha otthagynám a jelenlegi munkahelyem. Szerintetek milyen indokkal mondjam le az interjút, hogy ne tegyek rossz benyomást ennek a cégnek? (Hátha később mégis odamegyek.) Azt csak nem akarom mondani, hogy meggondoltam magam.
-
izomhod
őstag
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Ide is bedobom: Munkát keresek... -
Csakénvagyok
őstag
Ja, regisztráltam, de ez inkább a jelenlegi bérem tudja összehasonlítani az átlaggal. De nekem inkább arra lenne szükségem hogy mennyivel lehet kezdeni az iparba, ha már van az embernek valamekkora tapasztalata.
Jelenlegi havi átlagon HUFra átszamolva, juttatásokkal 180.000-200.000.
-
normal
tag
válasz
Csakénvagyok #1337 üzenetére
-
Csakénvagyok
őstag
Sziasztok.
Mint haladó (+5 év szakmai tapasztalat) mérnök Északmagyarországon mennyit lehet elkérni? Nálunk (Erdély) picit más a bérképzés, s így nem tudom eldönteni hogy mennyit is mondjak. Túlkérni nem szeretném magam, ugyanakkor a román átlag felett keresek, s így túl keveset sem szeretnék mondani.
-
Kassadin
addikt
válasz
Croft-21 #1334 üzenetére
Kereskedelemben nem leszel agyonfizetve, amíg "csak" alkalmazott vagy. Ez a helyzet sajnos.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Kassadin
addikt
válasz
Croft-21 #1329 üzenetére
Lóf@sz az a pénz, akárhogy is nézed.
Ötletem sincsen, hogy hol vagy mit kellene helyette keresned, ami jobb lenne.
lez92: Iskolaszövetkezeten keresztül "kell", ha csak arra gondolok, hogy a multik szerződésben állnak többel, akkor érthető, hogy miért nem lehet megkerülni őket, meg túl sok papírmunka lenne a munkáltatónak. Maximum hostess cégeknél lehet ezt megcsinálni, ott meg zsebbe kapod a fizut...
-
Croft-21
őstag
Próbáld meg a SPAR-t, meg az ilyen szupermarketeket ha érdekel. Érdemes személyesen érdeklődni fényképes önéletrajzzal náluk, vagy esetleg írj nekik e mailt. Én is ilyen helyen dolgozok jelenleg. (SPAR)
Bár azt nem tudom, hogy diákokat alkalmaznak e, de gondolom a nyári időszakban biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
lez92
csendes tag
Üdv, tippeket szeretnék hogyan tehetnék szert egy kis pénzre, nagyon szükség lenne rá
középsulis vagyok még, jelentkeztem tavaly még hipermarketekbe árufeltöltő...stb 8 általános kell ugye hozzá kb b*sztak válaszolni nem vettek fel, bepróbálkoztam januárba diákmunka ok jött a szöveg hogy van 2 város xy bevásárlóközpont lehet menni árufeltöltő vagy pénztár, vissza írtam hogy érdekelne ez volt egy hónapja és azóta nem válaszolnak.
nekem már csak egy kérdésem van: EZ MI EZ?[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
válasz
Vesztor87 #1326 üzenetére
Interneten ez a hétvégi meló nem is volt fent, pennyben szoktam zabot meg vizet venni, szimplán ki volt plakátolva még tavaly... Szóval érdemes körbekérdezni, hátha esetleg van olyan penny, ahol emberhiány van és kell hétvégi dolgozó. Itt, palotán tele vannak, nem tudom, máshol milyen a helyzet. Nem egyszerű (tényleg nem), de ne add fel a reményt, hátha sikerül kifogni valamit még pluszba. Nézegesd szorgalmasan az álláshirdető weboldalakat. Pl. itt egy.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
válasz
Croft-21 #1323 üzenetére
Nem sokra. Igazából nekem csak arra van rálátásom, ahol már dolgoztam/dolgozok. Gondolom én, hogy a sparos alkalmazottak sincsenek túlfizetve, a pennyben 80e körül kapnak kézhez a teljes munkaidős emberek, és ha jól tudom, akkor 5 napot dolgoznak egy héten. Szóval szerintem max. 50-60e között.
Nordic: Ezt hogy érted? Amúgy van sok oldal, ahova feltöltheted, így hirtelen nekem a profession és a workania, ami beugrott, de biztos van még pár ezeken kívül is.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
válasz
Vesztor87 #1319 üzenetére
Nem egyszerű szimplán csak hétvégére melót találni, az már biztos. De normálisat meg még inkább nem.
Próbáld meg a penny market boltokat, én dolgoztam ott hétvégi beosztásban. Tavaly 2 napért(2x10 óra, ha jól rémlik), kaptál nettó 36 ezret. Nem sok, de jobb, mint a semmi.
-
Vesztor87
senior tag
Van egy főállásom, ami épp annyit fizet hogy mindent ki tudok fizetni belőle (albérlet, kaja, rezsi, bérlet, és a személyi kölcsön és diákhitel törlesztő). Hogy tudok mellette még plusz melót vállalni, leginkább hétvégén? Semmit nem találok. Bújom az expresszt, meg a profession és társai oldalt, de csak csajokat és diákokat keresnek.... mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
Amcsit inkább.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hali!
Álláskeresésnél milyen típusú önéletrajzokat szeretnek a "HR"-s kollégák?
-
Bsony
tag
Hali!
Munkakeresésben vagyok, (még mindig)...
Van e értelme egy szépen egyedileg össze rakott, minimalista, könnyen olvasható önéletrajznak, meg egy online CV-nek? Most nem standard önéletrajzra gondolok. Nem tudom itt ki mennyire tapasztalt, annak elküldeném az önéletrajzom, amit összeraktam.
Úgy értem, csinálnék egy oldalt, szép letisztult designnal, bővebb információért, esetleg még a egyenlőre nem túl bő, portfóliómat is felraknám. Mennyire nézik ezeket a HR-esek, némi plusz pont esetleg?
-
bobsys
veterán
válasz
szunyog199 #1308 üzenetére
Hogyne kerdezhetnel, siman jo szerintem, latjak, hogy erdeklodsz. Valoszinu az interju vegen mondjak, hogyha van kerdesed akkor szivesen valaszolnak. Azert olyat ne kerdezzel, hogy az adott kodban miert igy meg igy kodoltak le valamit. Altalanos szakmai kerdesket tegyel fel.
-
szunyog199
tag
2 hete voltam egy szakmai teszt íráson egy cégnél, az alapján behívtak gyakornoki interjúra. Ilyenkor az interjú ideje alatt is kérdezhetnek szakmai dolgokat? Vagy csak általános kérdéseket tesznek fel ilyenkor? Nem volt még ilyenben részem.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Üdv. mindenkinek!
Van itt olyan aki gépelt capcha kódokat?
A fizetség 0,85-1,5$/óra lenne.
Van benne valami rizikó? (nem fizetnek stb)
Ez mire jó nekik? (a kódok begépelése)
[ Szerkesztve ]
-
buffon007
tag
válasz
szunyog199 #1304 üzenetére
Szerintem még rosszabb is,ha erőlteted.Én ha HR-es lennék,és zaklatnának,hogy mi van vele kapcsolatban,ki is zárnálak az esélyesek közül.
-
szunyog199
tag
válasz
szunyog199 #1296 üzenetére
Az előző hozzászólásomba leírtam, hogy már kaptam választ a cégtől, hogy még nem zárult le a kiválasztás. Viszont mivel a cégnél 2-án vagyis hétfőn van munkakezdés ezért azt kérdezném tőletek, hogy szerintetek érdeklődjek még egyszer a munka után, vagy inkább hagyjam a fenébe, és törődjek bele, hogy nem hívnak már?
-
buffon007
tag
válasz
bugizozi #1301 üzenetére
Köszi a választ.Megpróbálom őket is.most az auditól kezdve a linamaron át a claasig mindenhova beadtam.Ebből is látszik,hogy szeretnék dolgozni is,a lakhely Győrtől Békéscsabáig mindegy,csak valami legyen.
Amúgy szerintetek érdemes lenne egy minősített hegesztői tanfolyamot elvégeznem? -
amargo
addikt
Sziasztok!
Édesanyámnak keresek munkát. Röviden.
Tapasztalatok:
- pénzügyi előadó
- könyvelőTanulmányok:
- menedzser asszisztensi oklevél
- középfokú külkereskedelmi vámügyi szakvizsga
- érettségi; középfokú áruforgalmi és gazdálkodási képesítésKérésre önéletrajzot is eltudok küldeni.
Köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Autós topik
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Ingatlanos topic!
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Netfone
- További aktív témák...