- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
gordonfreemN #1793 üzenetére
ja tenyleg, bocs
kicsit suru napjaim voltak mostanaban...
szoval az lett a vege hogy maradok. az utolso ajanlatuk anyagilag erezhetoen tobb volt, mint amit most kapok (bar a mostani fizetesem az eleg tag keretek kozott valtozik honaprol honapra, szoval ez sem mindig igaz), de abba nem mentek bele hogy 6 honap utan automatice legyek senior (a 'hivatalos' indoklas szerint naluk az atlagos betanulasi ido 6-9 honap)
nagyon nem banom, igy legalabb nem kell problemaznom azon hogy menjek vagy maradjak (foleg most, hogy sikerult multkor eleg komolyat villantanom szakmailag itt a cegnel, jol jon ez majd meg a kovetkezo fizuemelesnel)
-
-
Nordic
Közösségépítő
Igaz ez már nem tartozik túlságosan a topic témájához, de talán nem haragszotok meg érte, hogy leírom. Megvolt az első napom, hát...
...első tapasztalatban senkinek sem kívánok jobbat. Nagyon jó a munka, a környezet, jól éreztem magam(igazából jól is esett már dolgozni). A dolgozókról még nem tudok nyilatkozni, hisz csak 1 embert ismertem(aki betanít), de az elsőre feltűnt, hogy korrektül állnak az emberhez, tényleg embernek nézik egymást, ez az előző munkahelyen nem volt így(ott a 80%-a azt nézte, hogyan rakjon keresztbe a másiknak). Lehet hogy itt is lesz egy-kettő, majd kiderül. A másik meglepően jó dolog az pont fél órával a kezdés után történt. Jött egy faszi, lekezeltünk, mondta, hogy nyugodtan tegeződjünk. Hozott valami német faszit, akinek el kellett mondani, hogy mi a raktáros feladata(ezt persze a kollégám tettem meg), de persze közölte, hogy csak beszéljen a munkáról, nem baj ha kihagy valamit, ő majd úgyis azt fogja fordítani, amit a német hallani akar(gondoltam milyen laza). Miután elment akkor közölték, hogy ő a gyárigazgató
.
A fizetésről annyit tudtam meg, hogy ha letelik a próbaidő, akkor olyan nettó 120 jön ki két műszakra, úgy, hogy a szombati műszak csak délelőttösnek van, az is csak 4 óra. Igaz ebbe nem fogok már beleesni, mert a próbaidőm 2. hónapja már 12 órás lesz ,de ennél gondolom nem lesz kevesebb.
Egy szónak is száz a vége, az első benyomás csillagos ötös. Van egy olyan érzésem, hogy ez egy olyan munkahely lesz, ahova nem úgy fogok bejárni, hogy gyomorgörcsöm lesz, még akkor se, ha elindul a folyamatos műszak. Remélem nem kiabálom el...
Sorry a hosszú kicsit nem idevágó hsz-ért.
-
amargo
addikt
-
buffon007
tag
Bárcsak összejönne már nekem is valami.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Plazmacucci #1787 üzenetére
Vicces amúgy, hogy oda megyek dolgozni, ahonnan egyszer már hívtak, csak nem vállaltam, mert cnc karbantartói állást ajánlottak, amihez semmit sem értek, mindezt 501ft/óra bérért, 12 órás munkaidőben. Mikor közöltem a faszival, hogy még messziről sem láttam cnc gépet, meglepődve kérdezte, hogy akkor nincs is benne tapasztalatom? Mondom neki, ha lenne odaírtam volna az önéletrajzomba, amire egy masszív hallgatás volt a válasz(gondolom lusta volt elolvasni is).
Most legalább olyan munkát fogok csinálni, amihez konyítok is(raktáros munka), cirka 4,5 évig ezt csináltam, és jobban is fizet(majdnem 2x annyit).
Amúgy azt hittem, hogy tavasszal szoktak inkább beindulni, meg is lepődtem, hogy tavasszal, meg majdnem egész nyáron semmi nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mawyx
őstag
Nekem is első munkanapom, de kettőt már le kellett mondanom, eddig meg semmi, mondjuk nem voltam munka nélkül, csak keresgéltem közben. Közalkalmazotti bértábla, ez csak a lakbérre, rezsire elég, kajára meg minden másra marad egy 10es, ez értelemszerűen nem elég, így már másodállás után kajtatok, csak nem tudom hogy fogom birni.
-
Nordic
Közösségépítő
Végre találtam én is melót(február óta kerestem). Ma lesz az első munkanapom, így kicsit bennem van az izgulás az új helytől/emberektől. Szerencsémre olyan emberrel fogok dolgozni, akit ismerek, ő fog betanítani. Nem egy álommeló, de a semminél jobb.
A vicces az egészben, hogy eddig semmi nem volt, aztán amikor ez a hely eldőlt, hirtelen mindenhonnan felhívtak, hogy érdekelne ez meg az
, eddig meg le sem szartak. No de nem is ez a lényeg, örülök, hogy van.
Ja és nincs közvetlen főnök(azaz van, csak sosincs ideje lejönni a fő csarnokból).
[ Szerkesztve ]
-
PazsitZ
addikt
válasz
Plazmacucci #1781 üzenetére
Ez egyáltalán nem akart bántás lenni.
Szerintem, szinte minden vállalkozó, szívesen alkalmazna több embert, fizetne normálisabb bért, ha módjában állna. De nagyon nem olyan helyzet uralkodik sajnos.Azzal önmagában semmi baj, hogy bementél személyesen, azzal sem, hogy úgymond, mindent megpróbálsz.
Véleményem és tapasztalataim alapján egyébként rosszabb, ha valaki azt mondja mindenhez ért, mintha felsorolja a jártasságát a dolgokban és azt hangsúlyozza, amiben tényleg kiemelkedő másokkal szemben.
Ez szerintem igaz mind az önéletrajzra, mind személyes beszélgetéseknél.Ezt megint csak ne sértésnek vedd, de van ilyen mondás (,amit olvastam és hallottam is már másoktól is): "aki mindenhez ért, az semmihez sem ért"
[ Szerkesztve ]
-
válasz
PazsitZ #1777 üzenetére
Mit várok? Voltál te már egyáltalán munkanélküli? Szerinted miért próbál meg mindent az ember? Egyébként kíváncsiság miatt mentem be, hogy mit szólnak ha nem csak levélben zargatok. Remélem egyszer te is leszel olyan helyzetben, hogy mindent meg kell, hogy próbálj, nehogy árufeltöltő legyél.
-
PazsitZ
addikt
Én a fentiekben Plazmacucci említett példájára gondoltam. A "bármifajta munkát elvállalok" végiggondolva alapból elég furán hangzik szerintem
, de persze, ha nem hirdetnek és nincs munkaerő hiány, akkor se ezzel a szöveggel se mással nem tudnak mit tenni...
Az, hogy vissza se válaszolnak sajnos egész sok helyen szokás
.
A hozzáértés hiánya is elő-elő fordul, de mint kívülálló erre nem igazán tudsz rávilágítani...[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz
PazsitZ #1777 üzenetére
hat volt olyan akinek halvany lila fingja nem volt , honnan vegye elo a rendszerhuto ventillatort , es meg esztetikusan is kancsal volt
oh , hat en ugy mentem be hogy felvetelt hirdettek, utanna onelatrajzot kuldtem .
persze hogy n+1 emailbol azt se kuldik vissza hogy fuck your mother. -
PazsitZ
addikt
válasz
Plazmacucci #1776 üzenetére
De most alapvetően, ha nincs szabad állás, mit vársz?
Bemész és a pult mögött állót kirúgják miattad, vagy alkalmazzanak egy 1 emberes pozícióba 2 embert ? -
-
F34R
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1774 üzenetére
ugyan ugy mint itthon , en is hiaba probalkoztam legutobb semi erdemleges..
-
-
F34R
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1767 üzenetére
nah ez jol hangzik gratula skatulya
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! érdeklődnék, hogy angliába milyen cv-t érdemes beadogatni számítástechnikai üzletekbe? gondolok itt arra, hogy van egy 2 oldalas europass cv-m, de az lehet, hogy túl bonyolult egy egyszerűbb álláshoz. esetleg tudna valaki mutatni egy biztosan jó mintát?
előre is köszönöm!
-
buffon007
tag
Gratulálok.Bár én is találnék valamit.
-
-
izomhod
őstag
válasz
samsung les paul
gratulálok hozzá! -
gordonfreemN
addikt
válasz
Gratula tőlem is!
De az egyenlőre mennyiségi jelző, az egyelőre pedig időhatározó, ami jelen esetben neked kellett volna.Hátha munkába fontos lesz[ Szerkesztve ]
-
válasz
krisztianAMG #1765 üzenetére
Köszi!
Samsung notebook szerviz. Most ez van egyenlőre, üzemeltetői melóra nem találok helyet. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Plazmacucci #1764 üzenetére
Grat! :_)
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Plazmacucci #1764 üzenetére
Gratula!
Milyen munkakörben?
-
Úgy tűnik végre kapok munkát, jövő héten kezdenék. Öröm és bodottá
-
Mercutio_
félisten
válasz
buffon007 #1759 üzenetére
Arra gondolsz, aki azt dalolja, hogy "hejj-parasz-toook-gyer-tek-KI!"?
Akit a CSICO-s dolgok érdekelnek itt olvasgasson
-
buffon007
tag
válasz
PumpkinSeed #1753 üzenetére
ti-ti-tá-tá-ti-tá
Off.:
Family Frostos értékesítésről valaki tudna nekem mesélni? -
izomhod
őstag
hálózatosoknak ccna alap!
aztán ccnp (3 részvizsga, darabja vagy 200 dollár)
vagy ccna security, ccna wireless, több ágon lehet menni, de ezek itthon is keresettek, és nagy előnyt jelentenek -
Funthomi
aktív tag
válasz
Matt-OPT #1754 üzenetére
Ha hálózati témakör érdekel, akkor a Cisco tanfolyamok piacképesek (igaz, drágák is nagy többségben).
Ha nem tipikusan hálózatis lennél, lehet Microsoft certeket letenni pl. Bár én úgy gondolom sok féle vizsga van, sok témakörrel, mérlegelsz és aztán biztosan tudni fogod, melyik illik hozzád. -
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
IT területen milyen tanfolyamot érdemes elvégezni, mire van igény?
Rendszergazda területen milyen tanfolyam/iskola ajánlott? -
buffon007
tag
válasz
PumpkinSeed #1746 üzenetére
Én szolnokról küldöm majd neked a morze jeleket.:S
-
válasz
PumpkinSeed #1750 üzenetére
Klasszikus rendszergazda. Ilyen felsőfokú szakképzés. Kb semmit sem ér, de nem is ezt nézik. Az eddigi szakmai tapasztalatom miatt hívnak ide-oda meghallgatásokra. Na meg az angol. Az is nagyon fontos.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Plazmacucci #1749 üzenetére
És milyen szakmáról van papírod?
-
válasz
PumpkinSeed #1748 üzenetére
Eddig üzemeltetés volt, remélem találok hasonlót. Mondjuk most egy notebook szerelde esélyes. Lekopogom ^^
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Plazmacucci #1747 üzenetére
Milyen területen dolgozol?
-
válasz
PumpkinSeed #1746 üzenetére
Nem szabad feladni. Én fél éve próbálkozok, de nem adom fel. Most is két futó állásügyben vagyok benne, remélem lesz vmi. Most kezdődik a szeptemberi hajtás
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Plazmacucci #1745 üzenetére
Lehet hogy a szegedi híd alatt leszek majd programozó
-
válasz
PumpkinSeed #1744 üzenetére
hát igen, lehet, hogy jó lenne
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Plazmacucci #1743 üzenetére
Program tervező matematikusnak szeretnék lenni a szegedi tudomány egyetemen.
jó is lenne
-
válasz
PumpkinSeed #1740 üzenetére
Szia! Ne halgass bambanőkre
Üzemeltetést nem nagyon érdemes, telített a piac. Ellenben programozást, alkalmazásfejlesztést érdemes. Én is most vettem egy könyvet, androidra akarok megtanúlni fejleszteni. Ilyen 2 éves okj képzések nem érnek semmit. Ahogy egy GDF papír se
Szóval üzemeltetést csak magas fokon éri meg, mindenféle certifikállt papírral. -
bambano
titán
válasz
tőled függ, hogy melyik részterülettel szeretnél foglalkozni és milyen beállítottságú vagy.
kóder, telefonemelgető mindig kell és fog kelleni, ha neked ez jó karrier, akkor megéri. -
AMDFan
addikt
válasz
Ha érdekel akkor megéri és el tudsz helyezkedni (jellemzően Budapesten), ha nem érdekel akkor viszont kész gyötrelem lesz az egész.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Tiszteletem az uraknak!
Olyan kérdésem lenne, hogy megéri informatikát tanulni? El lehet benne helyezkedni rendesen? Vagy kész gyötrelem az egész?
-
amargo
addikt
Nálunk pl nem, bár nálunk a pozíciók sem tudás alapján vannak kiosztva
Így a pozíció és a fizetés semmit nem jelent, nem azt mondom, hogy ez helyes, de mint inkább példaként írom le.Arra akarok csak kilyukadni, hogy az vagy amit kiharcoltál magadnak, de a fizetés többet számít szerintem is, na meg, hogy miként kezelnek.
-
doc
nagyúr
válasz
Mercutio_ #1724 üzenetére
na, megkaptam a 'feljavitott' ajanlatot, pont az altalam kitalalt (de nekik nem mondott) 16%-ot tettek ra, plusz egy kis probaido alatti buveszkedest, hogy ott is magasabb legyen a fizetes
de a Mercutio_-fele otlet nagyon tetszik, szoval az fogja eldonteni a kerdest: ha bevallalnak egy ilyet kitetelt a szerzodesbe, ahol mondjuk X=6, akkor valtok, ha nem, akkor maradok -
AMDFan
addikt
válasz
Plazmacucci #1730 üzenetére
Publikus, hogy kihez jelentkeztél?
-
it_service
csendes tag
Üdv, van 1 angol nyelvű önéletrajzom (webdev.), ha van köztetek pro HR-es vagy valaki aki CV guru akkor ha van 1 kis ideje ránézhetne az önéletrajzomra hogy miben jó és miben nem...
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Plazmacucci #1727 üzenetére
Odacsörögni, hogy mi a helyzet, valamint legközelebb kettővel korábbi busszal indulni aztán felmérni a terepet ha maradt időd
-
bugizozi
őstag
válasz
Plazmacucci #1727 üzenetére
Hova mész ha szabad tudni, milyen pozícióra pályázol?
-
Megyek interjúra, erre mikor késik a busz????? Most. Kurva volán.
-
Goose-T
veterán
Hát, te nagyon kis tapasztalatlanka vagy még ezen a területen. Amikor legutóbb állást váltottam (2008), akkor én is új területre mentem, mégis seniorként vettek fel. Ha nem vagy töketlen, te is elintézed ezt magadnak. Hidd el, ígéretekkel mindenhol tele van a padlás, de csak azt szabad elhinni, ami le van írva a szerződésben. Vedd már észre, hogy át akarnak b*szni a palánkon.
-
amargo
addikt
"az meg nyilvan nincs benne a munkaszerzodesben hogy X ido utan automatikusan senior lesz valaki, ez teljesen irrealis"
Szerintem gondold át jól ezt a dolgot, amikor én elém raktak egy ilyen szerződést, le voltak írva benne a feltételek, hogy miket kell teljesítenem ahhoz, hogy senior legyek és utána mekkora lesz a fizetésem. bambano jól írja a dolgokat, amit ott ki hozol az lesz utána évekig.
A számok és a lelkesedés ne tévesszen meg!Voltam olyan helyen is, ahol ahol egész egyszerűen meg mondtam, hogy ez karcsú és meglepő módon felajánlották a további egyeztetéseket, előtte állították, hogy ennyi pénzük nincs.
-
doc
nagyúr
válasz
MrSealRD #1715 üzenetére
senior az ugy 'altalaban', ez a terulet meg mondjuk halozati kommunikacio (beleertve kulonfele protokollokat, stb), ilyesmik (ezt meg tenyleg nem csinaltam
)
kozben forgatom magamban az egeszet, nekialltam szamolgatni, es meg mindig ott tartok, hogy az fogja eldonteni a kerdest, mennyire tudnak feljebb lepni az ajanlattal. ez szerintem jovo heten vagy utana ki fog derulni
-
MrSealRD
veterán
doc
Azt megkérdezhetem, hogy konkrétan mi az a terület amin senior vagy és mi ez az új terület amire juniorként szeretnének besorolni? Technológiát amit gondolsz írhatsz. Konkrétan érdekelne, milyen távol van egymástól a két dolog.
Kösz. -
forrest85
senior tag
Induljunk ki abból is, hogy szerintem kellesz nekik, mivel küldözgetik az ajánlatot. Magyraul látnak benned fantáziát.
-
gordonfreemN
addikt
Szerintem ezt te már mélyen magadba eldöntötted, mit lépsz.
A szubjektivitásról meg annyit, hogy éppen emiatt ha akarnak, kiemelnek, ha meg nem akkor nem. Én ezt a szubjektivitást kifejezetten utálom (mert ez mindig a főlófasz szubjektivitásáról szól).
Ezért lenne fontos a szerződésben rögzítés, mert szó elszáll...[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
bambano #1704 üzenetére
es hogyan mered a minosegi/teljesitmeny szintet? ezzel az a baj, hogy baromi szubjektiv...
a junior/senior pozicio meg nem 'uresedes' fuggvenye, egyszeruen csak annyit jelent, hogy 'szintet lepsz'
az ajanlat tenyleg gyengebb mint amit vartam, jovo heten beszelek a HR-essel, aztan meglatjuk mennyire rugalmasak az anyagiakat illetoen -
bambano
titán
"az meg nyilvan nincs benne a munkaszerzodesben hogy X ido utan automatikusan senior lesz valaki, ez teljesen irrealis": oké, akkor legyen benne az, hogy milyen minőségi/teljesítmény szint elérésekor leszel senior.
Egyáltalán: lesz akkor üres seniori pozíciójuk?
nekem az, amit eddig elmondtál, negatív. most vagy másképp meséled, mint ahogy volt, vagy nem tudom. a te döntésed, tanácsokat, véleményeket kaptál -
doc
nagyúr
válasz
bambano #1702 üzenetére
na varj, azt nem mondtak hogy 'alkudozni hivnak', en fogalmaztam igy
az meg nyilvan nincs benne a munkaszerzodesben hogy X ido utan automatikusan senior lesz valaki, ez teljesen irrealis
ha felvesznek valakit, aki alapvetoen hasznalhato, de nem egy nagy durranas, akkor az is kapjon pluszpenzeket csak azert, mert eppen nem hagyta ott a ceget/nem rugtak ki? :S
az elorelepes tudastol fuggjon mar, ne egyszeru 'husegidotol' -
bambano
titán
a kérdésre szerintem két válasz létezik:
1. én ott a helyszínen mosolyogva miszlikbe téptem volna az ilyen ajánlatot, több okból:
- ha alkudozni hívnak meg, de kész a munkaszerződés, akkor láthatóan nem akarnak alkudozni, ez hazugság volt tőlük.
- biztosan nem fogadnék el olyan ajánlatot, ami visszalépés abban az esetben, ha egyébként kenyérre van és ők tornáznak2. alaposan elolvasod a munkaszerződés ajánlatot és megnézed, hogy ez a juniorból előrelépés x idő után béremeléssel című műsor le van-e írva benne. mert ha nincs, akkor hagyni az egészet.
Nekem az az érzésem, soha nem is akarnak majd többet fizetni, megpróbáltak téged megszerezni áron alul, ha nem figyelsz oda, ez sikerül is nekik. Az egy lényeges alapelv, hogy amit kiküzdöttél magadnak az interjún és ami benne van a munkaszerződésedben, hosszú ideig csak arra számíthatsz. mert utána 2-3 évig simán arra fognak hivatkozni, hogy dehát eredetileg is magas bérrel fettek fel és most ne ugrálj. majd szépen elmegy melletted a cég.
Én tartanám magam ahhoz, hogy a bér alku tárgya, ha ők nem hajlandók alkudozni annak ellenére sem, hogy eredetileg ezzel a céllal hívtak be mára, akkor nincs üzlet.
-
doc
nagyúr
válasz
izomhod #1699 üzenetére
mibol gondolod hogy 15-tel kevesebbet ajanlottak?
ha mindent osszeadok (cafeteria, ev vegi bonusz) akkor tulajdonkeppen mar az indulo fizetes is kijon annyira, mint a mostani helyemen (sot, egy csoppet talan meg tobbre is), a gond hogy teljes osszegu ev vegi bonuszt azt csak jovo ev vegen kapok nyilvan
es amint juniorbol serniorra avanzsalok, meglesz az a +100Goose-T
azert ez nem igy mukodik
arrol van szo, hogy teljesen mas jellegu a melo mint amiket eddig csinaltam, igy azon a teruleten nincs tapasztalatom. ezert nem seniorkent, hanem juniorkent kezdenek
aztan ha elegge kepbe kerulok ahhoz, hogy az adott teruleten rutinosnak mondhassam magam, akkor 'atminosulok' seniorra - es ez fizetesben is eleg szep emelest jelent
ez alapvetoen csak tolem fugg, en meg bizom annyira a tudasomban hogy mondhatni biztosra megyekna kezdem egesz szepen rabeszelni magam
azert majd beszelek a HR-es kislannyal, foleg hogy o maga ajanlotta, kivancsi vagyok mennyire fix ez a fix
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Vallás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...